washcloud Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Σε γενικές γραμμές πάντως, το να φοβάσαι να πάρεις μια συγκεκριμένη μάρκα δίσκων, ισοδυναμεί με το να φοβάσαι τις μαύρες γάτες. Και οκ, ο καθ' ένας έχει αίσθηση κι άποψη, δεκτό, αλλά η αλήθεια είναι ότι πέρα από καραμπινάτες περιπτώσεις (IBM Deskstar GXP, Barracuda 7200.11) είναι να το 'χει η κούτρα του καθ' ενός να κατεβάζει ψείρες : Περισσότερο "θέμα τύχης" είναι το "πού θα πέσει", και μετά αρχίζουν οι δαιμονοποιήσεις, και η μαζική αποφυγή συγκεκριμένων μοντέλων, και ακόμη "χειρότερα", μαρκών. Σαφώς και υπάρχουν και διάφορα στατιστικά και ευηπόληπτα reviews που αξίζει κανείς να λάβει υπ' όψη, αλλά κανείς δεν μπορεί να ΕΓΓΥΗΘΕΙ "πάρε τον τάδε δίσκο, εμένα μ' έχει βγάλει ασπροπρόσωπο" ή αντίθετα "μην τολμήσεις"... Γι' αυτό και υπάρχουν διάφοροι που, κυρίως με σχετικά μικρή εμπειρία ενός μέσου home user (που έχει "ζήσει" μόλις μερικούς δίσκους), πλέκουν ύμνους για τη μία εταιρία και εξαπολύουν μύδρους για κάποια άλλη (κι έτσι ο ακόμα λιγότερο ψαγμένος user που τα βλέπει, χάνει ακόμα περισσότερο τη μπάλα). Συνεπώς, με βάση τα παραπάνω, ΑΛΛΑ είναι τα 2-3 keypoints όταν υπάρχει ενδιαφέρον για δίσκο : 1) Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΣ ΑΠ' ΤΗΝ 1η ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΤΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ ΣΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΜΕΣΟ (δίσκο ή DVDάκια), ΠΑΙΖΕΙΣ ΡΟΥΛΕΤΑ. 2) Η εγγύηση αντικατάστασης ενός δίσκου, είναι τρομερά σημαντικό πράμμα : ισοδυναμεί με έναν νέο "τζάμπα" δίσκο, για το διάστημα που διαρκεί. 3) Η τιμή, και η αναλογία GB/€ είναι επίσης κάτι πολύ σημαντικό που πρέπει να έχει κανείς ως κριτήριο. Τα παραπάνω, για "ατομικής κατανάλωσης" μηχανικούς δίσκους ΑΤΑ/SATA, που η ποιότητα κατασκευής τους είναι ανάλογη της χαμηλής τιμής τους (συγκριτικά ας πούμε με SCSI δίσκους που προορίζονται για servers), κι έχουν μέσο όρο ζωής την εγγύηση που παρέχεται (δεν είναι τυχαία...). Ειδικά στις μέρες μας του "οργίου των τιμών" των δίσκων, το τί μάρκα είναι, θα έλεγα καλό είναι να μπαίνει αντικειμενικά ως 4ο και παρακάτω κριτήριο. Βέβαια η "ψυχική ισσοροπία" που παρέχει η αυθυποβολή, είναι κι αυτή αξιοπρόσεκτος παράγοντας - ειδικά όταν ευοδώνεται (= "νιώθεις ασφαλής" με WD, γι' αυτό και ξαναπαίρνεις WD, κι όσο πιο αργά σε "προδώσει", τόσο πιο πολύ ισχυροποιείται το αίσθημα ασφάλειας, σε συνδυασμό με μια δικαίωση που νιώθεις για την προτίμηση... Κι αν τυχόν σε "απογοητεύσει", λειτουργεί μέσα σου όπως η ομάδα σου όταν ενίοτε χάνει : πικραίνεσαι στη χειρότερη, αλλά,,,ομάδα δεν αλλάζεις. Αν όμως πεις να πάρεις Seagate, που η μικρή σου εμπειρία σ' έχει κάνει να την πάρεις με κακό μάτι, "ζεις με τον φόβο" της κατάρρευσης, κι όταν αυτή έρθει, είναι ακόμη μια επιβεβαίωση της αρχικής σου αντίθεσης στην αγορά του δίσκου της...) Επίσης, όπως ήδη προτάθηκε, και δεδομένων των συνθηκών των τιμών, μια σοφή εναλλακτική μπορεί να είναι η υπομονετική έρευνα για ανεύρεση/αγορά μεταχειρισμένου, τον οποίον όμως και θα πρέπει να ΕΛΕΓΞΕΙΣ με διαγνωστικά εργαλεία (πχ HD Sentinel, που δίνει και "ωραίες" σχετικές συμβουλές, εκτός απ' την "ψυχρή παρουσίαση αριθμών"), να του κάνεις κι ΕΣΤΩ ένα benchmarking test εγγραφής για να δεις αν τυχόν πρακτικά έχει ζόρια ο δίσκος, και αποδίδει χαμηλές ταχύτητες. Ιδανικό μάλιστα θα ήταν αν μπορείς να του κάνεις το "disk reinitialization" test -παίρνει κα'να 2ωρο μέσο όρο- το οποίο δείχνει και σε γραφικό περιβάλλον την υγεία των blocks του σκληρού), πριν προχωρήσεις σε αγορά. Και φυσικά, αν μπορέσεις να βρεις δίσκο που να έχει και έστω και ελάχιστη διαθέσιμη εγγύηση, θα είναι τέλεια, διότι ο...νοών, νοείτω... Τεσπα, για την δική σου περίπτωση, να σου θυμίσω ότι κακό είναι να βασίζεσαι σε ΕΝΑΝ δίσκο, χωρίς να έχεις αντίγραφα, ειδικά αν σκοπεύεις να πάρεις έναν των δύο ολόκληρων ΤΒ...
overpower Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 τωρα δεν ξερω αν τα ειπες αυτα επειδη του ειπα να παρει samsung και του ειπα οτι επειδη εχω και εγω με εχει βγαλει ασπροπρωσο.εξαλλου ειπα οτι δεν το λεω μονο εγω.οπως επησης ποτε δεν μου χαλασε seagate,wd,toshiba(εξωτερικος) που ακομα και αυτο που τον εριξα μου τον αλλαξαν με καινουργιο. σε αυτα που λες να τον ελενξει πριν αγορασει μεταχειρισμενο συμφωνω...εξαλλου για αυτο δεν θελω να μπλεκω με μεταχειρισμενα..αλλα αυτο απο οτι λεει οτι ειναι καινουργιος,εχει και εγγυηση....δεν εχεις τιποτα να χασεις
kalamarhs Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Όσο κι αν δεν το πιστεύεις και οι δύο seagate μου είναι 7200.11 Το θέμα είναι όμως ότι όταν τους πήρα,(τον ένα τον είχα πληρώσει 100+ ευρώ όταν είχε πρωτοβγεί,και τον άλλο 70 1,5 χρόνο αργότερα) δε μπορούσα να ξέρω οτι είναι μάπα... Και για τον εξωτερικό,που ξέρω αν έχει τον 7200.11 μέσα ή κάποιον άλλο;;;
washcloud Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 τωρα δεν ξερω αν τα ειπες αυτα επειδη του ειπα να παρει samsung και του ειπα οτι επειδη εχω και εγω με εχει βγαλει ασπροπρωσο.εξαλλου ειπα οτι δεν το λεω μονο εγω.οπως επησης ποτε δεν μου χαλασε seagate,wd,toshiba(εξωτερικος) που ακομα και αυτο που τον εριξα μου τον αλλαξαν με καινουργιο. σε αυτα που λες να τον ελενξει πριν αγορασει μεταχειρισμενο συμφωνω...εξαλλου για αυτο δεν θελω να μπλεκω με μεταχειρισμενα..αλλα αυτο απο οτι λεει οτι ειναι καινουργιος,εχει και εγγυηση....δεν εχεις τιποτα να χασεις ? Όχι, τίποτε από όσα έγραψα δεν είχε να κάνει με κάτι που είχες γράψει. Oρμώμενος από τα ποστ του topic starter έγραψα, για να δει μερικά πράγματα διαφορετικά. Και για την ακρίβεια, πιο σωστά. με εχει βγαλει ασπροπρωσο ...δεν άντεξα στον πειρασμό
overpower Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 ειμαι σιγουρα ποιο ομορφος απο αυτον αληθεια spoiler πως βαζουμε?
washcloud Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 "Χρήση πλήρους επεξεργαστή κειμένου" κάτω-κάτω στη σελίδα, και μετά στ΄αριστερά στη νέα σελίδα που θ' ανοίξει, "Άλλα στυλ" κι επιλέγεις "spoiler". Εναλλακτικά, απλά γράψε Όσο για τον Βismarck, δεν έχει σημασία που δεν είναι ευπαρουσίαστος, αυτό που μετράει είναι ότι είναι Πρώσος (άσπρος κι όλας) :ρ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα