kalamarhs Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 καλησπέρα!μετά από ένα πρόβλημα στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή μου,και με τις τιμές που συνεχώς ανεβαίνουν(ακούγεται οτι θα αργήσουν πολύ να επανέλθουν στα φυσιολογικά),και επειδή δεν ξέρω αν θα καταρρεύσει σύντομα ο δικός μου σκληρός,σκέφτομαι να τον αλλάξω.Οι τιμές στους εσωτερικούς έχουν πάει στα ύψη,οπότε,επειδή βρήκα σε προσφορά 2 εξωτερικούς σκέφτομαι να πάρω κάποιον από αυτούς. όμως αναρωτιέμαι α)για την αξιοπιστία των εταιρειών(κυρίως της verbatim),β)για την απόδοση(μεταφορά κλπ).οπότε δεν ξέρω ποιόν να διαλέξω.. όποια συμβουλή έχετε,θα μου φαινόταν πάρα πολύ χρήσιμη! οι σκληροί είναι http://www.skroutz.gr/s/86003/Seagate-External-Desktop-2TB.html http://www.skroutz.gr/s/62927/Verbatim-External-Hard-Drive-USB-2-0-1TB.html τον seagate τον έχω βρει 117 ευρώ και τον verbatim(99% είναι αυτός) τον έχω βρει 79. ποιόν από τους 2 θα επιλέγατε;;η verbatim είναι αξιόπιστη εταιρεία;η μεταφορά δεδομένων θα γίνεται με την ίδια πάνω κάτω ταχύτητα; και κάτι τελευταίο.μπορώ να ανοίξω κανονικά το κουτάκι και να τον χρησιμοποιήσω σαν εσωτερικό;;(νομίζω ναι,σωστα; υ.γ. αν έχετε κάποια καλύτερη πρόταση,πείτε μου!! ευχαριστώ για το χρόνο σας!!! βρήκα και έναν toshiba που μου φάνηκε ενδιαφέρον.http://www.skroutz.gr/s/81472/Toshiba-StorE-Alu-1-5TB.html είχα ξανά toshiba,και σε αντίθεση με τον seagate δεν είχε κανένα πρόβλημα(εκτός από υπερβολικά αργή μεταφορά δεδομένων!)
kalamarhs Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 σκεφτόμουν και αυτόν,http://www.skroutz.gr/s/322276/Intenso-Memory-Tower-3-5-1TB.html ,αλλά δεν ξέρω αν η intenso έβγαλε πετυχημένους δίσκους.παιδιά sos,ο δίσκος μου είναι με 15% health και ετοιμάζεται να με παρατήσει!
scullyist Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Για 1ΤΒ, μην σκάσεις με τίποτα 100++++ ευρώ! >>>> WD Elements 1ΤΒ στο άμαζον στα 59,5ευρώ (με επιλογή παράδοσης "Super Saver Delivery"), μην το σκέφτεσαι καν. http://www.amazon.co.uk/Western-Digital-Elements-Desktop-External/dp/B002E7HEVU/ref=sr_1_2?s=computers&ie=UTF8&qid=1323180968&sr=1-2
kalamarhs Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 τον verbatim στα 79(το 1gb)να μην το σκέφτομαι καν λες;;πόσες μέρες κάνει να έρθει από amazon;δεν έχω αγοράσει ποτέ..μόνο από e-bay είχα πάρει..
overpower Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 απλα αν τον βγαλεις τον σκληρο απο την θηκη,χανεις εγγυηση
scullyist Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 τον verbatim στα 79(το 1gb)να μην το σκέφτομαι καν λες;;πόσες μέρες κάνει να έρθει από amazon;δεν έχω αγοράσει ποτέ..μόνο από e-bay είχα πάρει.. Δυστυχώς έληξε η προσφορά, κράτησε λίγες ώρες μόνο. Γενικά για το άμαζον uk, μέσος όρος 5-10 μέρες ανάλογα με τον τρόπο αποστολής. (~4-5 η κανονική αποστολή με μεταφορικά, 7-10 η super saver αποστολή όπου δεν χρεώνεσαι μεταφορικά για παραγγελία 25λίρες κ άνω). Για την άλλη σου ερώτηση, ο WD ήταν πιο φθηνός, οπότε γιατί να πήγαινες στον verbatim που ήταν παραπάνω(κ που το πιθανότερο είναι να είχε κανεναν hitachi μέσα--όπως κ οι intenso)? Τωρα που δεν παίζει πλέον η προσφορά που έγραψα, γνώμη μου είναι για αυτή την εποχή που οι τιμές είναι παράλογα στα ύψη λόγω των πλημμυρών, αν ΠΡΕΠΕΙ να πάρεις αναγκαστικά κάτι μέχρι να ξαναεπιστρέψουν στα νορμάλ, παίρνεις ότι βρίσκεις πιο φθηνό κ τίποτα παραπάνω. Κ ακόμη καλύτερα ψάχνεις να βολευτείς με κάτι από αγγελίες με λίγα χρήματα κ όταν επιστρέψουν οι τιμές στα νορμάλ, τότε πραγματικά δίνεις χρήματα που θα αξίζουν για καινούριο δίσκο. Να δώσεις τώρα 80άρια και 125άρια που σε 2-3 μήνες θα επιστρέψουν στα 50άρια κ 75άρια αντίστοιχα (κ που θα τον ανοίξεις κ δεν θα έχεις κ εγγύηση μετά από αυτό), προσωπικά δεν θα το έκανα με τίποτα. Θα πήγαινα σε μικρότερο φθηνό μεταχειρισμένο (ή μη, αν πετύχεις καμια καλή περίπτωση) απλά να βγάλω το δίμηνο-τρίμηνο.
kalamarhs Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Δυστυχώς έληξε η προσφορά, κράτησε λίγες ώρες μόνο. Γενικά για το άμαζον uk, μέσος όρος 5-10 μέρες ανάλογα με τον τρόπο αποστολής. (~4-5 η κανονική αποστολή με μεταφορικά, 7-10 η super saver αποστολή όπου δεν χρεώνεσαι μεταφορικά για παραγγελία 25λίρες κ άνω). Για την άλλη σου ερώτηση, ο WD ήταν πιο φθηνός, οπότε γιατί να πήγαινες στον verbatim που ήταν παραπάνω(κ που το πιθανότερο είναι να είχε κανεναν hitachi μέσα--όπως κ οι intenso)? Τωρα που δεν παίζει πλέον η προσφορά που έγραψα, γνώμη μου είναι για αυτή την εποχή που οι τιμές είναι παράλογα στα ύψη λόγω των πλημμυρών, αν ΠΡΕΠΕΙ να πάρεις αναγκαστικά κάτι μέχρι να ξαναεπιστρέψουν στα νορμάλ, παίρνεις ότι βρίσκεις πιο φθηνό κ τίποτα παραπάνω. Κ ακόμη καλύτερα ψάχνεις να βολευτείς με κάτι από αγγελίες με λίγα χρήματα κ όταν επιστρέψουν οι τιμές στα νορμάλ, τότε πραγματικά δίνεις χρήματα που θα αξίζουν για καινούριο δίσκο. Να δώσεις τώρα 80άρια και 125άρια που σε 2-3 μήνες θα επιστρέψουν στα 50άρια κ 75άρια αντίστοιχα (κ που θα τον ανοίξεις κ δεν θα έχεις κ εγγύηση μετά από αυτό), προσωπικά δεν θα το έκανα με τίποτα. Θα πήγαινα σε μικρότερο φθηνό μεταχειρισμένο (ή μη, αν πετύχεις καμια καλή περίπτωση) απλά να βγάλω το δίμηνο-τρίμηνο. Δυστυχώς αυτό που φοβάμαι είναι οτι ο μεταχειρισμένος(οι τιμές τώρα είναι γύρω στα 30-40 ευρώ για 1 tb) θα κρατήσει σημαντικά λιγότερο χρόνο. ο 2 tb της seagate νομίζω και πριν την άνοδο των τιμών είχε γύρω στα 115 ευρώ....δεν νομίζω οτι αυξήθηκε...και για το verbatim δεν είναι τραγικά τα 79 ευρώ για εξωτερικό 1 tb.(πολλά είναι,απλά και προ Ταϊλάνδης εκεί έπαιζε...) Δεν ξέρω...φοβάμαι αυτό με τον hitachi..Δεν ξέρω ποιόν έχει η verbatim.Από την άλλη,ναι μεν είναι αρκετά καλά λεφτά για 2 τερα τα 117(ειδικά σε εξωτερικό),αλλά τελευταία με έχουν προδώσει οι seagate...
kalamarhs Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 τελικα θελεις να τον κανεις εσωτερικο? αν και ο δεύτερος δικός μου τα τινάξει ναι.όσο κρατάει,μπορεί να τον χρησιμοποιώ και σαν εξωτερικό,παρόλο που προτιμώ τους εσωτερικούς λόγω ταχύτητας κλπ. απλά οι εσωτερικοί είναι πάρα πολύ ακριβοί τώρα.και (αυτό είναι τραγικά παράδοξο) ο εσωτερικός barracuda των 2 tb με τις 7200 στροφές,έχει 60 ευρώ πιο ακριβώς από τον seagate,τον εξωτερικό που σας έλεγα(ο οποίος μέσα έχει τον ίδιο ακριβώς δίσκο.barracuda στις 7200).
overpower Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 ναι απλα να θυμασε οτι χανεις εγγυηση αν ανοιχτει. δεν αξιζει να δωσεις 110 ευρω και να σ παθει κατι ο σκληρος...μπορει σε 2 εβδομαδες,μπορει και σε 2 μηνες να σου παθει κατι
kalamarhs Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 ναι το ξέρω.έχεις δίκιο.οπότε;θα σκεφτόσουν τον verbatim,μέχρι να πέσουν οι τιμές;σε μεταχειρισμένο,θα ψιλοφοβόμουν να πάω,γιατί μπορεί να έχει θεματάκια,και δεν έχω δει χαμηλές τιμές. Σε μερικές περιπτώσεις,είναι και πάνω από τα λεφτά του verbatim.Δεν ξέρω τι φοράει μέσα,και θα το φοβόμουν αν είχε hitachi πάντως..
overpower Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 μιας και εισαι μεσα στειλε μηνυμα να στον κρατισει μεχρι να αποφασισεις. παντως καλη τιμη ειναι samsung spinpoint
kalamarhs Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 μιας και εισαι μεσα στειλε μηνυμα να στον κρατισει μεχρι να αποφασισεις. παντως καλη τιμη ειναι samsung spinpoint ναι καλή τιμή είναι,ειδικά αυτή την περίοδο. οι samsung είναι αξιόπιστοι σαν δίσκοι;έτσι κι αλλιώς μετά την εμπειρία μου με τους seagate δεν ξαναπάω εκεί.ο western μου είναι 8 χρόνων και δεν έχει τίποτα.
overpower Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 ναι καλοι ειναι.εχω τον eco 2τβ και δεν εχει κανενα απολυτως προβλημα.ειναι σχεδον φουλ και απο hd sentinel το health ειναι 100%. γενικως καλα λογια λενε για τον spinpoint. δυστηχως δεν εχω γιατι εχω εξισου γρηγορο seagate. απλα στειλε μνμ να προλαβεις γιατι τωρα που το εβαλα θα πεσουν σαν κορακια..εκτος και αν τους στελνουν προσωπικα μηνυματα
kalamarhs Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 ναι καλοι ειναι.εχω τον eco 2τβ και δεν εχει κανενα απολυτως προβλημα.ειναι σχεδον φουλ και απο hd sentinel το health ειναι 100%. γενικως καλα λογια λενε για τον spinpoint. δυστηχως δεν εχω γιατι εχω εξισου γρηγορο seagate. απλα στειλε μνμ να προλαβεις γιατι τωρα που το εβαλα θα πεσουν σαν κορακια..εκτος και αν τους στελνουν προσωπικα μηνυματα ωραία...να το δώ σοβαρά το θέμα τότε!όχι οτι 1 τβ μου λύνει το πρόβλημα,αλλά τουλάχιστον κάνω τη δουλειά μου μέχρι να ξαναέρθουν οι τιμές σε φυσιολογικά πλαίσια. είσαι ευχαριστημένος εσύ από τον seagate;μόνο εγώ έχω πρόβλημα; ήθελα μεγάλο δίσκο,και τα 117 για 2τβ είναι καλά λεφτά.αλλά με χαλάει που είναι seagate.άρχισα να τους φοβάμαι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα