peris_pap Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Παιδια γεια σας!Εχω ενα κουφο και αναιτιο απ' οτι δειχνει πεσιμο του ρελε του γενικου.Χωρις καποια αιτια(δηλαδη ανοιγοντας καποια συγκεκριμενη συσκευη ή βαζοντας στην πριζα οτιδηποτε αλλο)πεφτει το ρελε του γενικου.Αυτο συμβαινει μια φορα ανα μερα, μια ανα δεκαπεντε, μια ανα βδομαδα, οχι παντως στανταρ ημερες, ωρες, ή στιγμες.Πατωντας το ρελε ξεκιναει το σπιτι παλι να εχει ρευμα, χωρις να χρειαστει να βγαλω καποια συσκευη απο την πριζα!!!Δωστε ρε παιδια σας παρακαλω οποιαδηποτε πληροφορια μπορει να φανει χρησιμη!Εκ των προτερων σας ευχαριστω!!!
SpirtouLisS Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 κατ αρχας πεφτει το ρελε ή η ασφαλεια. αλλο το ενα αλλο το αλλο. παντως αν ειναι το ρελε (αντιηλεκτροπληξιακο)=διαρροη ρευματος στη γειωση απο καποια συσκευη ή ηλεκτρικη παροχη στον τοιχο αν ειναι η κοινη ασφαλεια καποια συσκευη ή πιο πιθανα καποιο πολυπριζο δεν ειναι καλης ποιοτητας και βραχυκυκλωνει το ρελε αν πεσει δεν ξανασηκωνεται αν δε βρεις που εχει κοψει καποιο καλωδιο.. οποτε μαλλον ο γενικος πεφτει οποτε σου προτεινω να αλλαξει πολυπριζο συχνα δημιουργουν τετοια προβληματα 1
cuprakatos Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Δυστυχώς , δεκάδες μπορεί να είναι οι αιτίες όταν πέφτει ένα ρελλέ , εάν η πτώση δεν είναι μόνιμη , δηλ: σηκώνοντάς το να πέφτει πάλι , πολύ δύσκολα θα βρείς απο που προέρχεται η διαρροή , στο σπίτι μου αντιμετώπιζα παρόμοιο πρόβλημα επι 4 χρόνια , αλλά επειδή δεν ήταν συχνό(μία φορά στις 15)το άφησα έτσι χωρίς να το ψάξω , Μία μέρα , εντελώς τυχαία ,βάζοντας μια συσκευή ,σε μία απο τις 64! ! πρίζες του σπιτιού(γι αυτό δεν τόχα ψάξει ποτέ)έκανε και μπούμ , λέω . . . ώπ ! εδώ είμαστε , ανοίγω την πρίζα και βρήκα και τι έφταιγε τα 4 χρόνια , η φάση είχε πιαστεί με το ένα άγκιστρο που σφίγκουμε την πρίζα και μπαίνοντας κάποια συσκευή με φις σούκο , έσπρωχνε το λαμάκι της γείωσης το οποίο ακουμπούσε στο μεταλικό της πρίζας , . . . άντε βρές το , Για να μή σας κουράζω άλλο , ο μόνος τρόπος να βρεθεί είναι η μέτρηση όλης της εγκατάστασης με το macrotest η κάποιο παρόμοιο όργανο μέτρησης :αντίστασης μόνωσης αγωγών , άρα φωνάζεις κάποιον ηλεκτρολόγο να σου κάνει αυτό τον έλεγχο , όπου και να είναι η βλάβη , 100% θα βρεθεί , μόνος σου μήν κάνεις τέτοια πειράματα με το ρεύμα 1
georgemathios Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Καλημερα φιλε μου οπως ειπαν και οι απο πανω δυσκολα θα βρεις μονο σου τι φταιει σε ολα τα παραπανω προσθεσε παντως οτι μπορει αν και μικρη πιθανοτητα να εχει αρχισει να τα φτυνει το ρελε.Συνηθως ειναι καποια διαρροη απο τις πριζες του σπιτιου. Ριξε μια ματια μηπως εχει ξηλωθει κανενα φισακι. Οι συνηθεις υποπτοι ειναι πλυντηριο ρουχων η πιατων. cuprakatos δυσκολα θα βρει να βρει καποιον να δουλευει τα συστηματα αυτα, οι περισσοτεροι ξερουν αλλους τροπους πιο μπακαλιστικους.
pournaras Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Επειδη ειχα ενα παρομοιο προβλημα, στην περιπτωση μου το προβλημα βρισκοταν μεσα στον πινακα και συγκεκριμενα στις βιδες των ασφαλειων. Οταν περνα πολυ ρευμα υπαρχει μια μονιμη ταλαντωση (πολλες φορες ακους και ενα βουητο απο την ασφαλεια), η οποια ταλαντωση με τα χρονια λασκαρισε τις βιδες. Αυτο ειχε ως συνεπεια οταν πλεον περναγε πολυ ρευμα, ενω τον πιο πολυ καιρο λειτουργουσαν ολα σωστα, καποια στιγμη αφου υπηρχε λασκα μεταξυ καλωδιων και βιδων, εσκαγε καποιος σπινθηρας, παρτον κατω το ρελε. Ενα μηνα μου εφαγε μεχρι να το βρω, και το βρηκα κατα λαθος γιατι λογω αυτων δημιουργουνταν και θερμοτητα και το καταλαβα γιατι εκαιγε η λαμαρινα απο το προστατευτικο του πινακα.
dangar Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Φίλε καλησπέρα , οι αιτίες μπορεί να είναι πολλές και διάφορες. Αν είναι σίγουρα πάντως ο αντιηλεκτροπληξιακός , τότε σίγουρα δεν έχεις βραχυκύκλωμα αφού όπως λες πέφτει σε τυχαίες χρονικές στιγμές. Αν ήταν , θα έπεφτε συνέχεια και βίαια (με λάμψη) στην ασφάλεια. Ο διαρροής πέφτει γιατί κάπου υπάρχει διαφυγή ρεύματος από τον ουδέτερο στη γείωση. Πριν φωνάξεις ηλεκτρολόγο έλεγξε τις συσκευές σου που έχεις σε πρίζες - εμένα μου έτυχε σε ατμοσίδερο .Επίσης παρατήρησε αν αυτό συμβαίνει όταν σε μέρες που έχει υγρασία - πιθανόν κάποιο εξωτερικό φωτιστικό ( όταν το ανάψεις ) ή κατανάλωση εμφανίζει διαρροή. Ακόμη πρόσεξε και αυτό που είπε κάποιος φίλος πριν με τον πίνακα - πρόσεξε κάποιο βόμβο ή θόρυβο που ίσως υποδηλώνει λασκαρισμένη βίδα σε ασφάλεια. Τέτοιες βλάβες θα πρέπει να παρατηρούνται καλά πρώτα για να διευκρινιστούν οι συνθήκες που εμφανίζονται , έτσι ώστε να αντιμετωπίζονται τμηματικά, αφαιρώντας τα σωστά επιμέρους κυκλώματα μέσω του πίνακα. Αφού βρεθεί η προβληματική γραμμή το πρόβλημα θα λυθεί γρήγορα . Αυτό βέβαια ισχύει μόνο για τα σταθερά μέρη της εγκατάστασης - αποσπώμενες συσκευές θα πρέπει να αφαιρεθούν ή να μήν αλλάξουν παροχές.
billkolias Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 το ρελε αν πεσει δεν ξανασηκωνεται αν δε βρεις που εχει κοψει καποιο καλωδιο.. Μωρε μια χαρα σηκωνεται απλωε πρεπει να περιμενεις μερικα δευτερολεπτα -λεπτα.
skiabox Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Σε εμένα πέφτει το ρελέ όταν πέρνει νερό η βάση από δύο απλίκες που έχω στο μπαλκόνι (είτε λόγω ποτίσματος είτε λόγω βροχής). Αύριο θα φέρω καλό ηλεκτρολόγο γνωστό μου οπότε θα λύσουμε οριστικά το πρόβλημα πιστεύω. Η υγρασία αυτή που ρίχνει το ρελέ μπορεί να απομονωθεί ώστε να μην ρίχνει το ρελέ (με ειδικό διακόπτη ξέρω γω); Τον διακόπτη από τις 2 απλίκες τον έβαλε ο πατέρας μου και είναι είναι κυκλικός (αυξάνει την ένταση του φωτός όταν πηγαίνει δεξιά). Λέτε να έχει κάνει καμιά βλακεία;
Fubar.gr Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 1 ώρα πριν, skiabox είπε Η υγρασία αυτή που ρίχνει το ρελέ μπορεί να απομονωθεί ώστε να μην ρίχνει το ρελέ (με ειδικό διακόπτη ξέρω γω); Οι λύσεις είναι οι εξής: 1) Αλλάζεις την απλίκα με κάποια στεγανή ωστε να μήν παίρνει νερά. 2) Αλλάζεις στον πίνακα το διακόπτη που δίνει ρεύμα στις απλίκες με διπολικό. Αν βραχεί και ρίξει το ρελέ, κατεβάζεις το διπολικό διακόπτη και μετά μπορείς να ξαναανεβάσεις το ρελέ. Αν είναι απλός μονοπολικός και τον κατεβάσεις, μπορεί να συνεχίζεται η διαρροή μέσω του ουδετέρου και πάλι να μήν ανεβαίνει το ρελέ. 3) Η πιό ακριβή, αλλά και πιό "σωστή" λύση είναι να αφαιρέσεις τον κεντρικό ρελέ και να αλλάξεις τις αυτόματες ασφάλειες με RCBO που είναι συνδιασμός ρελέ και μικροαυτόματου. Έτσι το ρελέ θα πέφτει μόνο στο υποκύκλωμα που έχει τη διαρροή και όχι σε όλο το σπίτι. 1 ώρα πριν, skiabox είπε Τον διακόπτη από τις 2 απλίκες τον έβαλε ο πατέρας μου και είναι είναι κυκλικός (αυξάνει την ένταση του φωτός όταν πηγαίνει δεξιά). Λέτε να έχει κάνει καμιά βλακεία; Όχι, ο διακόπτης στον τοίχο δέν έχει σχέση, εκτός αν παίρνει νερά και αυτός
skiabox Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δεν είμαι ηλεκτρολόγος αλλά ο τελευταίος ηλεκτρολόγος που ήρθε και ασχολήθηκε με τον πίνακα μου είπε ότι έκανε την καλύτερη δυνατή μοιρασιά στις ασφάλειες. Δηλαδή ενώ πιο πριν έπεφτε το ρεύμα σε άλλα 2 δωμάτια, τώρα τα 2 δωμάτια αυτά έχουν ρεύμα με πεσμένη την ασφάλεια του μπαλκονιού (την κατεβάσαμε για να ανεβάσουμε το ρελέ). Ο διακόπτης είναι μέσα στην κουζίνα οπότε δεν παίρνει υγρασία ποτέ. Η 2η λύση που προτείνεις αν λείπεις από το σπίτι δε βολεύει. Η 3η πάλι ρίχνει το υποκύκλωμα οπότε πέφτει και το σαλόνι όπου έχω modem και ip κάμερα να βλέπω τι γίνεται στο σπίτι όταν λείπω. Θα δούμε τι θα πει και το βαφτιστίρι της μητέρας μου που θα έρθει αύριο και που είναι super duper ηλεκτρολόγος με δουλειές στο εξωτερικό και άλλα πολλά. Ο προηγούμενος ηλεκτρολόγος είχε έρθει επειδή το βαφτιστίρι έλειπε στο dubai! Το καλό με την περίπτωσή μου, από ότι διαβάζω σε διάφορα threads είναι ότι ξέρουμε 100% την αιτία που πέφτει το ρελέ!
Fubar.gr Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 20 λεπτά πριν, skiabox είπε Η 3η πάλι ρίχνει το υποκύκλωμα οπότε πέφτει και το σαλόνι όπου έχω modem και ip κάμερα να βλέπω τι γίνεται στο σπίτι όταν λείπω. Αν οι απλίκες έχουν δικό τους ξεχωριστό καλώδιο μέσα στον πίνακα (και απλά ο ηλεκτρολόγος τα έχει βάλει για ευκολία στην ίδια ασφάλεια με το σαλόνι) τοτε μπορεί να λυθεί το πρόβλημα κρατόντας το κεντρικό ρελέ για το υπόλοιπο σπίτι και να γίνει η τροφοδοσία των απλικων με RCBO. Αν όμως απλίκες και σαλόνι τροφοδοτούνται απο το ίδιο καλώδιο μέσα στον πίνακα και δέν υπάρχει δυνατότητα να χωριστούν, τότε δέν μπορεί να γίνει κάτι, θα πρέπει αναγκαστικά να βάλεις στεγανά φώτα ωστε να μήν παίρνουν νερά.
skiabox Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, Fubar.gr είπε Αν οι απλίκες έχουν δικό τους ξεχωριστό καλώδιο μέσα στον πίνακα (και απλά ο ηλεκτρολόγος τα έχει βάλει για ευκολία στην ίδια ασφάλεια με το σαλόνι) τοτε μπορεί να λυθεί το πρόβλημα κρατόντας το κεντρικό ρελέ για το υπόλοιπο σπίτι και να γίνει η τροφοδοσία των απλικων με RCBO. Αν όμως απλίκες και σαλόνι τροφοδοτούνται απο το ίδιο καλώδιο μέσα στον πίνακα και δέν υπάρχει δυνατότητα να χωριστούν, τότε δέν μπορεί να γίνει κάτι, θα πρέπει αναγκαστικά να βάλεις στεγανά φώτα ωστε να μήν παίρνουν νερά. Φαντάζομαι το 1ο που λες δεν υπάρχει περίπτωση να ισχύει γιατί ξέραμε και τότε το πρόβλημα με τις απλίκες και την υγρασία και μου είχε πει ότι είναι στην ίδια γραμμή και δεν χωρίζουν. Το καλό είναι ότι ξέρω και ακριβώς που βρίσκεται το πρόβλημα - στις βάσεις από τις απλίκες οι οποίες απλά είναι βιδωμένες στο δάπεδο της βεράντας (έχουν μεταλλική τετράγωνη βάση, οπότε μπαίνει νερό από τις 4 πλευρές) - οπότε πιθανότατα δεν χρειάζεται να αλλάξω ολόκληρες τις απλίκες. (Ωραίο youtube κανάλι για ηλεκτρολόγους έχεις φίλε!) Επεξ/σία 19 Ιουνίου 2018 από skiabox
APPLEGEEK Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 εμενα τελικα ηταν ενα σιδερο που τον εριχνε και κλειστο λολ ειχα φερει και την ΔΕΗ μια φορα και πλερωσα για να βρουν το προβλημα λολ
skiabox Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Fubar.gr : Άσχετο με το topic αλλά μιας και είσαι τόσο μεγάλο αστέρι στα ηλεκτρολογικά να ρωτήσω αν υπάρχει περίπτωση σε powerline σύνδεση να μην χάνεις πακέτα;
skiabox Δημοσ. 20 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2018 Τελικά ήρθε ο ηλεκτρολόγος και μόνωσε τα καλώδια που είναι στις βάσεις από τις 2 απλίκες. Πάντως τώρα που τα ανοίξαμε μου έκανε εντύπωση πως γίνεται να φτάσει το νερό στο καλώδιο μιας και αυτό έβγαινε από μια βάση σαν και αυτή (το 3ο αντικείμενο) :
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα