Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας!

θελω μια καρτα γραφικων για να παιζω παιχνιδια και θα ηθελα να την κρατησω οσο πιο πολυ γινεται δηλαδη 2 χρονια

ο υπολογιστης μου ειναι αυτος στην υπογραφη λεφτα απο 60 εως 100με 120

και θελω να μου πειτε τι ειναι bottleneck;

Δημοσ.

6770

Bottleneck έχεις, όταν ένα από τα Hardware Parts του PC σου κρατάει πίσω τον υπόλοιπο υπολογιστή από επιδόσεις, γιατί απλά δεν έχει την δυνατότητα να ακολουθήσει σε μεγαλύτερο βαθμό. Κυρίως αναφερόμαστε σε αυτό το φαινόμενο, στην σχέση της CPU με την VGA, αλλά bottleneck έχεις στις μνήμες, στον δίσκο ακόμα και στο τροφοδοτικό (αν και εκεί το φαινόμενο συνήθως το ονομάζουμε overkill).

Ας πάρουμε για παράδειγμα το PC σου. Αν βάλεις μια GTX580/6990 στο σύστημά σου, τότε αυτή θα δουλεύει μόλις στο 15-20% γιατί απλά τo 100% της CPU σου δεν θα ήταν αρκετό για να εκμεταλλευτεί την VGA παραπάνω. Έτσι είτε βάλεις την 6770 που σου έβαλα παραπάνω είτε μια VGA των 500 ευρώ θα έχεις περίπου τον ίδιο αριθμό fps στα games. Γιαυτό πρέπει να έχουμε ένα "ισορροπημένο" σύστημα, με HW που να αλληλοσυμπληρώνει το ένα το άλλο.

To αποτέλεσμα του bottleneck, πολλές φορές μας οδηγεί και σε αντίθετα αποτελέσματα. Και φέρνω ως παράδειγμα το δικό μου PC. Πριν την αναβάθμιση είχα έναν E8400 OCed στα 3.6 με μια 5850 OCed και αυτή, έτσι είχα ένα ωραίο και ισορροπημένο σύστημα. Κάποια στιγμή έβαλα και μια 2η 5850 σε CF. To αποτέλεσμα ήταν αντί να έχω έστω και μια μικρή αύξηση στις επιδόσεις, αντ' αυτού είχα μείωση μετρημένη σε 3 διαφορετικά παιχνίδια. Αυτό συμβαίνει γιατί τελικά τα συσσωρευμένα δεδομένα από την μια μεριά που περίμεναν τον επεξεργαστή να τελειώσει για να πάρουν και αυτά την σειρά τους, δημιουργούσαν μια επιπλέον καθυστέρηση ώστε να μπουν στην σωστή ουρά προς επεξεργασία (μα απλά ελληνικά όλο αυτό που είπα...).

Δες και αυτό το video:

http://www.youtube.com/watch?v=TGdo75gasaQ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...