nik324 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Πως θα περάσω μια παράμετρο από την γραμμή εντολών;; Πχ έστω ότι θέλω να βρω το μέσο όρο ν στοιχείων και το ν θα πρέππει το πρόγραμμα μου να το πέρνει από την γραμμή εντολών...Υπάρχει διαφορά αν το πρόγραμμα εκτελεστεί σε μηχάνημα λινουξ η σε windows; Επίσης θα πρέπει να κάνω δυναμική διαχείρηση;;
gallaki Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Τι εννοείς απο την γραμμή εντολών? Να δίνει τιμές ο χρήστης? Αν είναι έτσι χρησιμοποίησε την scanf >int x; Scanf("%d", &x); (Διάβασε ένα integer και βάλτο στο χ) με το %d διαβάζεισ integer με το %c χαρακτήρα, με το %f float. Με το &x του λές σε ποιά μεταβλητή να βάλει την τιμή. Για αυτό που λες μπορείς να βάλεις πχ >scanf("%d", &n); for(i=0 ; i<n ; i++ { scanf("%d", &s) sum = sum + s; } avg = sum / n ; δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι δυναμικά και όχι δεν έχει διαφορά αν το εκτελέσεις σε λινουξ ή γουιντοους
nik324 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Σόρρυ μπορεί να μην εξήγησα καλά αυτό που θέλω να πώ... Δεν λέει να χρησιμοποιήσω την scanf αλλά απο το τερματικό όταν πατάω πχ a.out να προσθέτω το 2 πχ δηλαδή a.out 10 -->>όπου 10 πχ είναι θα είναι το πλήθος των αριθμών που θέλουμε να βρούμε τον μέσο όρο
nilosgr Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 >int main(int argc, char* argv[]) { /* το argc ειναι το πληθος των ορισματων στη γραμμη εντολων */ /* το argv[] οι εντολες */ int i; printf("program name: %s\n", argv[0]); for(i = 1; i < argc; i++) printf("orisma %do: %s\n", i, argv[i]); return 0; }
nik324 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Εστω ότι θέλω να γράψω το παρακάτω πρόγραμμα αλλά τον ν να μην το πέρνει με scanf αλλά από την γραμμή εντολών > #include<stdio.h> int main() { sum=0; scanf("%d",N); for(i=0;i<N;i++){ sum=sum+i } printf("the sum is:%d\n",sum); }
mtsouk Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 int main(int argc, char* argv[]) Αυτό που είπε ο nilosgr παραπάνω φιλικά,
migf1 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 http://www.cprogramming.com/tutorial/c/lesson14.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα