Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν έχω την εξής κάρτα...

images?q=tbn:ANd9GcSRqOJY-B5SrLsEcP9XPNNZbPTzCg1k80k3sYlDSILB-FyL7wl0pVW_D9JCeg

gainward-gf-9800gt-512mb-gainward-pci-e-256bit-ddr3-hdmi-dvi-en-86645.jpg?1252379626

Όπως έγραψα και στο τόπικ των επεξεργαστών, πλύν της ψύκτρας του επεξεργαστή κάνει θόρυβο και το κουλεράκι της GPU.

Ο θόρυβος που κάνει είναι σαν του σκληρού δίσκου!

Σημάδι είτε ότι έχει μαζέψει πουρί μέσα είτε ότι τα χει φτύσει το κουλεράκι.

Να πω οτι προβλήματα θερμοκρασίας ΔΕΝ έχω ίσα - ίσα που έχω ακούσει για 70αρια και 90αρια με αυτή την κάρτα ενώ εγώ είμαι απο 35 μέχρι 60 το πολύ!

Το ανεμιστηράκι όπως φαίνεται στις παραπάνω φώτο ξεβιδώνεται από μόνο του χωρίς να χρειαστεί να βγεί και η υπόλοιπη ψύκτρα και μοιάζει περίπου με αυτό (στο μέγεθος και στο ΠΟΥ έχει τις βίδες)...

XFX%20GeForce%209500%20GT%20011.jpg

Έψαξα στα γνωστά σάιτ αλλά δεν βρήκα αντίστοιχο! Βρήκα μόνο aftermarket!

Επειδή λεφτά δεν παίζουν, και επειδή στο κάτω κάτω δεν αξίζει να δώσω πολλά λεφτά για αυτό το pc, μήπως ξέρει κανείς αν υπάρχει κάπου ΤΕΤΟΙΟ κουλεράκι, ή αν μπορεί να γίνει κάποια πατέντα; Και άν όχι ποια είναι η ιδανικότερη λύση;

Δημοσ.

Δοκίμασε με σπρέι σιλικόνης ή με σπρέι γράσου και ρίξε λίγο στο εσωτερικό του ανεμιστήρα, αφού τον καθαρίσεις με μια μπατονέτα. Συνήθως στεγνώνει το ρουλεμάν και αρχίζει να κάνει περίεργους θορύβους.

Στην χειρότερη..δύο σταγόνες απο λάδι χαμηλής πυκνώτητας (σογιέλααιο, σπορέλαιο), θα κάνουν δουλειά :P

Δημοσ.

Επειδή δεν ξέρω τι είναι το σπορέλαιο και το σογιέλαιο :D :P αυτό το λάδι που έχει η μάνα μου μέσα και βάζει στη σαλάτα κάνει; :D

Δημοσ.

Τζίφος το λάδι...

Έριξα λίγο εδώ!

r00320030603shu01_E.jpg

Τίποτα τα ίδια.

Σαν σκληρός δίσκος. Ανεπαισθητα βέβαια και δεν είναι τόσο ενοχλήτικό!

Λογικά θα πάω σε κάτι τέτοιο

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=13586&cat=7&sub=243&pmanuf=0&sort=undefined&step=undefined

Δημοσ.

Το φουρφούρι είναι πολύ χαμηλής ποιότητας και προφανώς έχει πάρει άσχημη μέντα ο ρότοράς του (εξού και ο υψίσυχνος θόρυβος). ΔΕΝ πιστεύω ότι θα καταφέρεις τίποτα, η "βλάβη" είναι μη αναστρέψιμη.

Δημοσ.

Η ARCTIC COOLING ACCELERO L2 PRO που προτείνεις και εσύ ο ίδιος, είναι ότι πρέπει για αυτό που θέλεις να κάνεις. Στο λέω αυτό γιατί έχω ακριβώς την ίδια κάρτα, και είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με σένα.

Όπως μπορείς να δεις και στην υπογραφή μου, πήγα και εγώ σε αυτήν την λύση για το θέμα του θορύβου. Η θερμοκρασία της κάρτας μειώθηκε κατά 4-5 βαθμούς και είναι πραγματικά αθόρυβη και πανεύκολη στην εγκατάσταση.

Το ανεμιστηράκι της έχει επίσης και την δυνατότητα να την συνδέσεις στα 12V και στα 7V. Την έχω συνδέσει στα 7V και πραγματικά έχω ξεχάσει ότι υπάρχει.

Αγόρασέ την λοιπόν να ηρεμήσει το κεφάλι σου :shifty: :shifty:

Δημοσ.

Η ARCTIC COOLING ACCELERO L2 PRO που προτείνεις και εσύ ο ίδιος, είναι ότι πρέπει για αυτό που θέλεις να κάνεις. Στο λέω αυτό γιατί έχω ακριβώς την ίδια κάρτα, και είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με σένα.

Όπως μπορείς να δεις και στην υπογραφή μου, πήγα και εγω σε αυτήν την λύση για το θέμα του θορύβου. Η θερμοκρασία της κάρτας μειώθηκε κατά 4-5 βαθμούς και είναι πραγματικά αθόρυβη και πανεύκολη στην εγκατάσταση.

Το ανεμιστηράκι της έχει επίσης και την δυνατότητα να την συνδέσεις στα 12V και στα 7V. Την έχω συνδέσει στα 7V και πραγματικά έχω ξεχάσει ότι υπάρχει.

Αγόρασέ την λοιπόν να ηρεμήσει το κεφάλι σου :shifty: :shifty:

+1!

Θα ήταν το επόμενο που θα σου έλεγα. Με τον ίδιο τρόπο τιθασεύσαμε την 9800GT από κοινού με φίλο μου και βρήκε την υγειά του το παιδί. Go for it...

Δημοσ.

ΟΚ ευχαριστώ παιδιά αφού την έχετε δοκιμάσει κιόλας αυτή θα πάρω!

Άν έχετε και καμιά φθηνή και όσο γίνεται καλή πρόταση για CPU, εδω :)

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

ΛΟΙΠΟΝ.

Πρέπει να έχω κάνει ΜΕΓΑΛΗ μαλακία.

Τοποθέτησα τα heatsiks της Arctic Accelero Plus L2, αλλά πρώτον έχει ξεφύγει η κόλλα σε κάποια από τα τσιπ έστω και λίγο στην επιφάνεια της κάρτας γραφικών...

Πρέπει να περιμένω 5 ώρες λέει μέσα οπότε δεν μπορώ να ξέρω αν έχει γίνει ζημιά ακόμα.

Δεύτερον, δεν ήξερα ότι πρέπει να αναμείξω τα δύο φακελάκια που έχει μέσα ώστε να δημιουργηθεί η κόλλα, και αφού χρησιμοποίησα μόνο το ένα, όταν κατάλαβα τι πρέπει να κάνω αναγκαστικά έμπλεξα ότι είχε μείνει από το ένα, με το άλλο, και ξαναέβαλα κόλλα.

Τι λέτε θα έχω θέμα;

Τι μαλακίες είναι αυτές ρε πούστη μου. Βάλε ένα γαμ αυτοκόλλητο μέσα να γίνεται αναίμακτα η δουλειά.

Και σε όλα τα βιντεάκια που είδα για το πώς τοποθετείται, ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ δεν ΤΟΝΙΖΕ όπως και έπρεπε, οτι ΑΝΑΜΕΙΞΤΕ αυτά τα γαμ τα δύο σακουλάκια που έχει στη συσκευασία ως κόλλα υποτίθεται...

Δημοσ.

Τελικά προς το παρόν όλα καλά.

Η ουσία ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ξεράθικε μετά από 12 ώρες+, κούμπωσα την κάρτα, και δουλέυει μια χαρά και ΑΘΟΡΥΒΑ. Θερμοκρασίες idle 38 βαθμούς (με το 7βολτο. Υπάρχει και η δυνατότητα του 12V) και τώρα περνάω drivers να το τεστάρω με ένα benchmark με το Φιφα και το Αρκχαμ Σιτυ.

Βέβαια θα έχω το άγχος μην αρχίσουν και πέφτουν τα heatsinks ξαφνικά (αυτό πάθαινα χτες όταν δοκίμαζα να την κουμπώσω με τα heatsinks να είναι χαλαρά κολλημένα), οπότε παρήγγειλα αυτό http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=25860&cat=7 να το ξανακάνω από την αρχή αν χρειαστεί.

edit : ξεκινησε με 38 idle, πηγε το πολύ 46 σε 2-3 λεπτά Φιφα, 44 σε HD 1080 κανα 5λεπτο, και τώρα έχει μείνει idle 41.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...