sdim Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Καλησπέρα, παιδιά. Κι εγώ από τους συνδρομητές της Forthnet, που δικαιούνται το πακέτο Start Pack της Nova, και όλο τον εξοπλισμό δωρεάν. Καθότι η εγκατάσταση του πιάτου, όμως, κοστίζει κανα 60άρι, είπα να το προσπαθήσω μόνος μου. Κάποιες διευκρινιστικές ερωτήσεις: 1.Πρέπει να έχω εγκατεστημένα και το πιάτο, και την απλή κεραία που ήδη έχω; Φαντάζομαι αν αφήσω μόνο το πιάτο, δεν θα βλέπω μικρότερα κανάλια που δεν περιλαμβάνονται στα ψηφιακά, έτσι; 2.Χρειάζεται άλλο καλώδιο από αυτό που ήδη έχω, ή να το αφήσω όπως είναι; 3.Να υποθέσω πως δεν γίνεται να συνδεθεί το πιάτο πάνω στο καλώδιο της απλής κεραίας, και να παίζουν και οι δύο κεραίες έτσι; 4.Έχω μια παλιού τύπου TV (με αποκωδικοποιητή Crypto για τα ψηφιακά) και μια καινούργια, 19", με ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή MPEG-4. Αν συνδέσω το κουτί της NOVA στην παλιά TV, μπορώ με άλλο καλώδιο να πάρω σήμα και την άλλη μικρή TV (Για τα NOVA κανάλια, εννοώ); 5.Κάτι άλλο που πρέπει να ξέρω; Κάποιο link με πλήρεις οδηγίες, αν υπάρχει; Ευχαριστώ. Βρήκα κι αυτό.
makfil Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 1. Για να λειτουργήσει η Nova, μέχρι σήμερα (μελλοντικά θα εκπέμπει μέσα από τα επίγεια ψηφιακά), χρειάζεται να συνδεθεί, μέσω του πιάτου, με το δορυφόρο. Η σύνδεση γίνεται με το καλώδιο που υπάρχει στη συσκευασία. Όλη η εγκατάσταση είναι εύκολη αλλά το δύσκολο είναι να στρίψεις το πιάτο στην κατάλληλη θέση για να βρεις το δορυφόρο. Εάν θέλεις να το κάνεις και αυτό μόνος σου, πρέπει να έχεις κοντά σου (στην ίδια ταράτσα ή το πολύ σε διπλανή) ένα άλλο πιάτο της Nova για να δεις τις γωνίες και να πειραματιστείς έως ότου βρεις το σήμα. Δεν είναι εύκολη δουλειά. 2. Στο ίδιο καλώδιο δεν μπορείς να έχεις το σήμα από την κεραία και το σήμα από το πιάτο. 3. Εάν θέλεις να συνδέσεις και άλλη τηλεόραση με την κεραία πρέπει να ξεκινήσεις και άλλο καλώδιο από αυτή.
pant13 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Διορθωση για το 2 μπορεισ να εχεις σημα στο ιδιο καλωδιο με ενα TV/SAT combiner (και ειναι και φτηνο)αρκει να μην εχεις ενισχυτη στην κεραια 2
ibizaios Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2013 Διορθωση για το 2 μπορεισ να εχεις σημα στο ιδιο καλωδιο με ενα TV/SAT combiner (και ειναι και φτηνο)αρκει να μην εχεις ενισχυτη στην κεραιαδηλαδη αν εχεισ στην ταρατσα το πιατο και την κλασικη κεραια μπορεισ να βαλεις εκει τον combiner και να περναει το δορυφορικο σημα μεσα απο το παλιο δικτυο της κεραιας του σπιτιου ωστε να εχουν δορυφορικο σημα πανψ απο μια τηλεορασεις? αν οχι αυτο πως μπορει να γινει? μια λυση που μου ειπαν απο την νοβα ειναι με δευτερο αποκωδικοποιητη και 10 ευρω εξτρα στο παγιο για δευτερη τηλεοραση... ξερουμε καποιο αλλο τροπο?
achilles_g_ Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2013 Εννοεί ότι από το υπάρχων καλώδιο μπορείς να περάσεις και το δορυφορικό σήμα (υπό κάποιες προϋποθέσεις) ώστε να γλυτώσεις το 2ο καλώδιο.
LRoi Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2013 Σχετική ερώτηση για να μην ανοίγω νέο θέμα. Αν υπάρχει προεγκατάσταση για δορυφορική στο διαμέρισμα, θα μπορώ να δώσω την εικόνα σε δύο τηλεοράσεις?
Candlemass Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2013 (επεξεργασμένο) Κάθε δέκτης στέλνει τάση στο αντίστοιχο LNB, οπότε με 1 καλώδιο δεν μπορείς να έχεις παραπάνω από 1 δέκτη.Οπότε ή χρησιμοποιείς twin LNB με 2 δέκτες,2 καλώδια, κλπ, ή αν ο δέκτης σου υποστηρίζει πολλαπλή ταυτόχρονη έξοδο εικόνας/ήχου από διαφορετικές εξόδους, παίρνεις από εκεί (Loop through). Αλλά, άν οι τηλεοράσεις είναι σε διαφορετικά δωμάτια/χώρους, πρέπει να σταλεί κάπως το σήμα εκεί (είτε με καλώδιο, είτε να χρησιμοποιηθεί κάποιος wireless AV sender/transmitter). Με κάποιους περιορισμούς όμως, όπως είναι ότι τα κανάλια θα πρέπει να είναι στο ίδιο band/polarity. Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2013 από Candlemass
LRoi Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2013 Βράσε ρύζι δηλαδή. Ευχαριστώ για την απάντηση
tsalikdimd Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Παιδια θα ηθελα να ρωτησω σχετικα με τη nova Μπορω να εγκαταστησω το πιατο με τον αποκωδικοποιητη (νομιμο) σε αλλο σπιτι απο αυτο πυ εχω τη συνδεση forthnet; Το ρωταω γιατι στο σπιτι στη Καβαλα εχω forthnet με nova αλλα στης γυναικας μου που ζουμε τωρα δεν παρεχει συνδεση η forthnet με αποτελεσμα να χαραμιζεται η nova την πληρωνω χωρις να βλεπω Οποιος μπορει ας βοηθησει
papoys1 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Ναι μπορείς εγώ έχω στην Αθήνα και έβαλα πιάτο και στο εξοχικό στην Εύβοια. Ειδικά για την Εύβοια έβαλα το πακέτο επειδή στο σημείο που είμαι δεν πιάνω digea και δεν έχω τηλεόραση. Όταν πάω παίρνω μαζί τον αποδικωποιητή για να βλέπω.Τώρα έχει και η digea δορυφορική σύνδεση αλλά τότε δεν είχε. Μόνο που πρέπει να πληρώσεις κανένα 50άρι τεχνικό για σύνδεση. Εγώ με τη βοήθεια αυτού του προγράμματος http://www.dishpointer.com/ το τοποθέτησα μόνος.Βρήκα την ευθεία γραμμή και πειραματίστηκα στο πάνω κάτω μέχρι που εντόπισα το σήμα. Είναι λίγο δύσκολο θέλει δύο άτομα ένα στην κεραία ένα στην τηλεόραση αλλά γλίτωσα το 60άρι που μου ζητούσε γιατί ήμουν πολύ μακριά από την έδρα του τεχνικού.
kostasbm Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 παιρνεις το δεκτη και μια μικρη 24αρα tv ανεβαινεις ταρατσα και κανεις τις ρυθμισεις με το πασο σου πας και στο μενου που εχει το σημα και ποιοτητα και με λιγο στριψιμο το Lnb αριστερα λιγο η δεξια θα βελτιωθει και αλλο το σημα σου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα