Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

και άμα περάσεις να στέλνει τα δεδομένα στην ασφάλεια για να έρχεται το χαρτάκι στο σπίτι :P

και γιατί να μην πλακώνεται στα φρένα και να μην με αφήσει να περάσω το γαμ...... το κόκκινο ;

Πιο απλό νομίζω...

Προσωπικά θα ήμουν πολύ πιο ευχαριστημένος με συστήματα που θα έκλειναν τη διασταύρωση όταν ανάβει το κόκκινο..

Μπάρες που σηκώνονται κλπ.

Κι ας καταστραφεί το μπουρδέλο του μαλ.... που πάει να το περάσει..

Ειδικά όταν βλέπω επαγγελματίες - φορτηγά κλπ. να περνάνε 5-6 αμάξια αφού έχει ανάψει κόκκινο μου ανάβουν τα λαμπάκια !!!

Το να περάσει κάποιος κόκκινο είναι έτσι κι αλλιώς ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ απόπειρα πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης και ζημιάς σε τρίτους ..

Ή αυτόφωρο .. Να τσούξει το ποπουλίνι..

Αλλά όχι, θίγονται τα δικαιώματα του κάθε μαλ...... αν τον μπουζουριάσουν ...:mad:

Δημοσ.

Απλή και φθηνότερη λύση ένα rfid στα σήματα τελών κυκλοφορίας και πολύ φτηνούς δέκτες/συστήματα σε φανάρια τα οποία θα στέλνουν μέσω gprs τα στοιχεία στην τροχαία.

Σοβαρά πιστεύετε ότι το πρόβλημα είναι το ότι δεν υπάρχουν λύσεις;

Το σύστημα που υπάρχει σήμερα έχει λύσει τα προβλήματα κάποιων για αυτό εξάλλου και δεν αλλάζει.

Δημοσ.

Παιδια πρεπει να ξεκινησουμε απο τα απλα. Καθε ελληνας οδηγος πρεπει να γνωριζει οτι οι διαβασεις ειναι υπερ του πεζου και οχι του αυτοκινητου, κοψ του του μ@λ@κ@ του ελληναρα 200€ προστιμο το ξανακανει?? 'Η με το φλας πεταγονται απο λοριδα σε λοριδα ή απο το παρκινγκ στο δρομο λες και ειναι το σπιτι τους! αν τους κοψει ενα κουστουμι 50αρικο θα το ξανακανει?? ετσι για μικροβλακιες αν αρχισει να πληρωνει 50αρικα να δεις τι ωραια! 'Η εχει λεει κακοσυντηρημενα οχηματα στους δρομους και σου λεει δεν εχω να το συντηρισω.... Ε ΠΟΥΛΑ ΤΟ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ!!!! ΕΓΩ ΤΙ ΦΤΑΙΩ ΑΝ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΡΕΝΑ ΚΑΙ ΛΑΣΤΙΧΑ ΚΑΙ ΚΑΡΦΩΘΗΚΕΣ ΕΠΑΝΩ ΜΟΥ!!!

Τα φαναρια Ο-Λ-Α κοκκινα!!!! ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΡΑΣΙΝΟ!!!!! ΠΑΝΤΑ σταματαω στα φαναρια γιατι σκευτομαι και τους υπολοιπους πεζους οδηγους, αλλα πλεον πορτοκαλι λιγο πριν το κοκκινο τα περναω και γιατι? γιατι καποτε σταματουσα σε ΚΑΘΕ κοκκινο και εκανα μια αποσταση (ΦΥΣΙΚΑ σε μεγαλο δρομο χωρις πεζους) σε 25' χωρις κινηση με 107-120χαω αναλογα το δρομο και τωρα θελω τουλαχιστον 40-45' αυτα οι αλιτες οι πολιτικοί - συγκοινωνιολόγοι που κόπτονται για το περιβαλλον και τους φταινε τα πετρελαιοκινητα δεν τα σκεφτονται?? ΠΟΣΟ μυαλο θελει οτι ενας κινητηρας ειναι αλλο να σταματα και να ξεκινα συνεχεια και αλλο να ταξιδευει με την ιδια ταχυτητα!! Λενε και καλα για να μην τρεχεις............ μπουρδες λεω εγω αν πιστευει καποιος μ@λ@κ@ς συγκοινωνιολόγος οτι γινεται τ αντιθετο ας περασει απο την τροχαια και ας με παρει τηλεφωνο οτι λεω βλακιες.. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!!!!!!

+ολα τα αλλα που ειπώθηκαν για φαναρι 4:00 κτλ κτλ

Υ.Γ. ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΟΔΗΓΑΣ ΚΟΠΑΝΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΗΣΩ!!!!!!

Δημοσ.

Ο ΚΟΚ ειναι παγκόσμιος (πλην διαφοροποιήσεων) και δεν τίθεται ζήτημα αν είναι σωστός ή λάθος. Η εφάρμογη του εξαρτάται ξεκάθαρα από τους πολίτες.

Η υποδομή των δρόμων δεν έχει καμία σχέση με τον ΚΟΚ και είναι παραπάνω λόγος προσοχής. Η λανθασμένη ή ελλειπής σηματοδότηση ΕΙΝΑΙ πρόβλημα και είναι ντροπή για την Ελλάδα που δεν κάνει καμία ουσιαστική κίνηση να το διορθώσει. Ζω Αγγλία εδώ και 8 χρόνια και ακόμα μου κάνει εντύπωση το γεγονός οτί βάφουν τις γραμμές των δρόμων κάθε 1-2 μήνες (και ουσιαστικά πολύ πριν ξεβάψουν), οι περισσότεροι δρόμοι είναι ολόισιοι και πάντα διατηρούνται σαν καινούργιοι με εφαρμογή νέας πίσας (εξαίρεση μερικά μικρά σοκάκια, ή δρόμοι πολύ μικρής κυκλοφορίας) και φυσικά το γεγονός οτί η σήμανση είναι τέλεια, πεντακάθαρη, ξακάθαρη και δεν παρουσιάζει σημεία φθοράς. Και έχω ζήσει σε 4 διαφορετικές πόλεις (Preston, Manchester, Aberystwyth, Exeter) και παντού έχω τις ίδιες εντυπώσεις.

Τέλος, το 'βαριέμαι το σταμάτα-ξεκίνα' δεν είναι δικαιολογία, είναι ωχαδερφισμός. Τι θα πει βαριέμαι να σταματήσω; Αν χτυπούσε το παιδί σου οδηγός και σου έλεγε 'βαριόμουν να σταματήσω' θα το δεχόσουν; Αν εφήρμοζαν σύστημα 'παραχώρησης προτεραιότητας', ΕΙΔΙΚΑ στην Ελλάδα, θα γινόταν χαμός και θα είχαμε το ένα τροχαίο μετά το άλλο. Τουλάχιστον τώρα υπάρχει ένα κόκκινο, και ο ανεύθυνος οδηγός που πάει να περάσει τουλάχιστον είναι ενημερωμένος οτί η άλλη γραμμή έχει ανοικτή κυκλοφορία.

Μαζι σου σε ολα.

Ευτυχώς δεν εχω πέσει ακόμα σε κουτί ούτε θα ήθελα δεν βρίσκομαι σε 4 τροχούς εξάλλου.Όσοι όμως δεν σταμάτησαν στο στοπ και τους εκανα παρατήρηση μετά τότε έβλεπα κατι μίζερες φατσούλες βουρκωμένες με προβλήματα ηλικίας ανω τον 50 α εκτός απο μια φορά που μια ξανθιά έξυνε του βουνί της...

Ο κοκ ομως εφαρμόζεται 1τα απο τις αρχές και έπειτα απο τους πολίτες.

Ας δώσει δυνατότητα κινηματογράφησης πχ την ώρα που οδηγούμε με κάμερα και οτι μαλακία πιάνουμε ας το κάνουμε upload ώστε το πρόστιμο να μην το γλυτώνει κανείς και ποτε.

Υπάρχουν τρόποι αν θέλουν να εφαρμοστεί ο κοκ αλλα δεν θέλουν.

Οσο για τους δρόμους etc αρμόδιοι είναι οι δήμοι κρατούν να χρήματα (δημοτικά τέλη) για πίτσες και όχι για ασφαλτόδρομους κλπ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...