jk Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Μάλιστα,με πριζώνεις τώρα!... Max temp στο 23ωρο 56 C Αν το βάλω 3,6 πόσο θα ανεβεί; Μην μου καεί το καλοκαίρι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Τι ψυξη εχεις; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jk Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Ένα το μεταξύ είναι και το άλλο, Αν το πάω 3.6 δεν θα μειωθεί πολυ Η διάρκεια ζωής του; A70 corsair και έβαλα και στο πλάι ένα μεγάλο 140mm αλλα δεν βλέπω να κάνει κάτι σημαντικό αυτός. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luciddream Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 οχι δεν θα μειωθεί (με την έννοια που το σκέφτεσαι δηλαδή) το καλοκαίρι πίσω στα 3.2.... τσεκάρεις και θερμοκρασίες εννοείται φιλική συμβουλή μην το αφήσεις πάλι 23 ώρες ... άστο καμια ώρα εκτώς και αν χρησιμοποιείς προγράμματα που χρειάζονται τόσο πολύ την cpu που αν το έκανες δηλαδή θα είχες πάρει ηδη 2600k Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jk Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Αστο στο 3.2 καλύτερα μην το ζορίσω άλλο,αν το πάω 3.4; Πόσο Θα ανεβει η θερμοκρασία; Το καλοκαίρι πόσους βαθμούς πρόσθετει στην CPU πως το υπολογίζουμε; Έχω πολλά και καυτά ερώτημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Δώσε δεν παθαίνει τίποτα. Ειδικά αυτά τα CPU είναι σκυλιά. Από την ημέρα που βγήκε το CPU στην αγορά, το έχω στα 3.6GHz στα 1.4V (Αληθινό Voltage). Η θερμοκρασία που προστίθεται στο CPU το καλοκαίρι είναι περίπου ίση με την αύξηση της. Δοκίμασε και δες. Ίσως θες αρκετά παραπάνω τάση για τα 3.6Ghz, απ' ότι τώρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jk Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Μου πέταξε κάτι overclocking error το bios,έκανα reset,το ξανά έβαλα στα 3.4 375χ9,Max temp στην εκκίνηση 47 C Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luciddream Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 το temp θα το κοιτάς σε load όχι σε idle... πάντως ναι δεν το λές και λίγο... και λογικό μου φαίνεται λόγω της ψύξης, δεν είναι και η καλύτερη λύση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jk Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Στην εκκίνηση δεν ήταν idle φόρτωνε προγράμματα, Για τόσο εκκίνηση μιλάω, idle ήταν 33-38 c. Δηλαδή αν έχει 50 c η CPU με load με 15 c θερμοκρασία περιβάλλοντος, Και το καλοκαίρι η θερμοκρασία περιβάλλοντος παει 30 c η CPU θα έχει 65 c; Prime95 μισή ώρα τρέχει,no error,max temp 57 c, θερμοκρασία περιβάλλοντος 15 c, στα 375 fsb x 9 multi , και Vcore 1.375,(το cpu-z δείχνει 1.352). Ξέρει να μου πει κανείς την πτώση στην διάρκεια ζωής του επεξεργαστή περίπου; τον έχω 3-4 χρόνια απείραχτο,τώρα που τον πήγα στα 3.4 GHZ θα κρατήσει τουλάχιστον άλλα 3-4; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luciddream Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 δεν υπάρχει η παραμικρή πτώση στην cpu. θα κρατήσει και παραπάνω. το θέμα είναι να μην ξεπεράσει τα όρια του επεξεργαστή. και αυτά είναι είτε τα 1.5+ volt είτε τα 71c θερμοκρασία στο κέντρο του επεξεργαστή (Tcase). εκεί αρχίζει και υπάρχει θέμα με την cpu. αν μπορείς να κρατηθείς συνέχεια μέσα σε αυτά τα όρια είσαι οκ... απλά πρέπει να ξεμπερδέψεις κάποιες καταστάσεις. αυτό που βλέπεις στα προγράμματα δεν ειναι η θερμοκρασία που έχει το κέντρο της CPU(την οποία μπορείς να την μετρήσεις μόνο με ειδικό θερμόμετρο), είναι η θερμοκρασία που έχουν οι πυρήνες, και είναι ένας αριθμός ο οποίος αν τον αφαιρέσεις απο τον αριθμό TjMax(100), θα σου βγάλει έναν αριθμό που είναι πόσο ακόμα χρειάζεται μέχρι να ενεργοποιηθεί μια κατάσταση στην οποία το σύστημα θα ρίξει τα ρολόγια της cpu ωστε να μην σου χαλάσει. σε περίπτωση που δεν καταφέρει για κάποιον λόγο να ρίξει τα ρολόγια είτε να μην πέσει η θερμοκρασία και συνεχίσει και ανεβάινει, περίπου στους 120c σβήνει το σύστημα τελείως πάλι για να μην χαλάσει. φυσικά μέσα σε αυτές τις καταστάσεις υπάρχει και μείωση στην ζωή του επεξεργαστή, το πόσο πολύ δεν ξέρω αλλα δεν πρέπει να ειναι τραγικό. οπότε καταλαβαίνεις οτι γενικά υπάρχουν περιθώρια. επίσης όσον αφορά το Vcore μέχρι τα 3.2 χρειάζεσαι λίγο αλλα μετά πρέπει να αυξήσεις κατακόρυφα απο 1.38-1.425 ίσως και περισσότερο αν δεν είναι καλό κομμάτι. το θέμα με την ψύκτρα σου είναι οτι ναι μέν σε λίγο load συμπεριφέρεται πολύ καλά αλλα σε μεγάλο load νομίζω χάνει απο άλλες αερόψυκτρες οπότε και ίσως δεν μπορείς να ανέβεις στα 3.6 για καλοκαίρι. εμένα πάντως το καλοκαίρι έπαιζε στα 65+ οπότε και τον έριχνα στα 3.2 .... στα 375*9 η ραμ παίζει στα 800 έτσι?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jk Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 751 η ram δεν μου δίνει άλλη επιλογη,να το κάνω καλύτερα 425χ8; Να μην το ανέβασω καλύτερα στα 3.6, 3.4 καλα είναι, την κεντρική θερμοκρασία που να την δω;(edit: άκυρο τώρα το είδα που γράφεις ότι θέλει ειδικό θερμόμετρο) Πάντως η θερμοκρασία των πυρηνων Ένα 3-4 c διάφορα έχουν απο τα 3.2, να ανέβασω κι άλλο το vcore, σε μια ώρα το prime error δεν έβγαλε , θα κρατήσει δηλαδή απο ότι καταλαβαίνω,αλλα δεν θέλω να τον πιέσω στα 3.6,Ευχαριστώ για την βοήθεια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luciddream Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 αν δεν έχεις πρόβλημα με την ραμ άστο έτσι η ακόμα καλύτερα ανέβασε την παραπάνω με άλλη επιλογή. για μένα καλύτερα να το κάνεις 425χ8 αν τραβάει η μητρική. (και θα χεις μνήμες στα 850) προσωπικά δεν είχα τύχη με τις μνήμες όποτε τις πείραζα έστω και λίγο έτρωγα μπλε οθόνη οπότε δεν μπορώ να σου πώ κατι παραπάνω για αυτό... πειραματίσου με προσοχή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα