Προς το περιεχόμενο

Q6600 p5k Premium multiplier 6X ?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τελεια!

Απενεργοποιησε οτι εχει να κανει με την εξοικονομιση ενεργειας.

Απο τη στιγμη που εχεις βαλει χειροκινητα την ταση, δεν υπαρχει λογος να ειναι ενεργοποιημενα ολα αυτα.

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Το c1e αν θέλεις ας το on - να έχεις καλύτερα idle temps.

O cursor μάλλον χάνει την αποκρισημότητα του λόγω μεγάλου load. Λογικό.

Δημοσ.

Το c1e αν θέλεις ας το on - να έχεις καλύτερα idle temps.

O cursor μάλλον χάνει την αποκρισημότητα του λόγω μεγάλου load. Λογικό.

Μα οταν η ταση εχει οριστει χειροκινητα δεν πεφτει μαζι με τον πολλαπλασιαστη. Οποτε ποιος ο λογος να ειναι ενεργοποιημενο το C1E;

Τα παγωματα ειναι λογω φορτου σιγουρα, απο τη στιγμη που εβγαλες 8 ωρες.

Δημοσ.

Μα οταν η ταση εχει οριστει χειροκινητα δεν πεφτει μαζι με τον πολλαπλασιαστη. Οποτε ποιος ο λογος να ειναι ενεργοποιημενο το C1E;

Κάνεις λάθος. Αν το manual setting το υλοποιεί η μητρική σε "special add" τρόπο τότε απλά με το κατέβασμα του πολλαπλασιαστή θα δει χαμηλότερες τάσεις λόγω του low VID. Αλλά είναι κάπως mobo depended αυτό...

Δημοσ.

To p5k premium μοντέλο έχω mob,θα το δοκιμάσω και με C1E ανοιχτό.

Εφόσον είναι λογικό που κολλάει το βελάκι λίγο οκ είναι υποφερτό μπροστά στα 800MHZ λιγότερο,

καμία άλλη πρόταση για ρύθμισή; θα το αφήσω το prime για 12+ ώρες τώρα να δω αν θα βγάλει τίποτα.

Δημοσ.

Κάνεις λάθος. Αν το manual setting το υλοποιεί η μητρική σε "special add" τρόπο τότε απλά με το κατέβασμα του πολλαπλασιαστή θα δει χαμηλότερες τάσεις λόγω του low VID. Αλλά είναι κάπως mobo depended αυτό...

Οταν το ενεργοποιησα η ταση ηταν στα 1.4V. Οι θερμοκρασιες αμεταβλητες αν θυμαμαι καλα.

Μηπως να φταιει το Load Calibration; Ειναι λιγο ασχετο ομως...

Δημοσ.

Δεν την πολυκατάλαβα την ερώτηση.

Πάντως αν το c1e&eist σου αλλάζουν ελαφρώς τις τάσεις είναι γιατί κατά το ανέβασμα/κατέβασμα κάποιος compensation μηχανισμός δεν κάνει καλά την δουλεία του. Πιθανότατα το LLC ή και κάποιο ψηλό VCC. Όπως και να έχει - αν έχεις καλύτερα αποτελέσματα με τα energy saving στο off, κράτα τα έτσι, δεν είναι δα και τόσο σημαντικές οι διαφορές στην κατανάλωση ;)

Δημοσ.

Σου εξηγω πως η χειροκινητη ταση που εχω, ειναι 1.4V. Με ενεργοποιημενα τα παραπανω, η ταση ειναι και παλι 1.4V.

Μονο ο πολλαπλασιαστης πεφτει.

Δημοσ.

ΟΚ τώρα, το έπιασα :)

Οπότε είναι λογικό να μην βλέπεις διαφορά στις θερμοκρασίες, ναι. Απλά δεν παίζουν όλες οι μητρικές έτσι.

Δημοσ.

Φίλε καλησπέρα , μήπως το ότι δεν αλλάζει τάσεις έχει να κάνει με το επιλεγμένο προφίλ ενέργειας στα Windows;. Το λέω αυτό διότι έχω τον δικό μου Q6600 στα 3.2@1,3625V σε MSI P35neo2 fr και ενώ αλλάζει πολλαπλασιαστή κανονικά , για να αλλάξει και τάση σε idle πρέπει να επιλέξω προφίλ ενέργειας "μέγιστο μπαταρίας" στα XP και όχι "Σπίτι/Γραφείο". Περίεργο; Μπορεί , αλλά έτσι δουλεύει σε μένα. Για δες το.

Δημοσ.

Ούτε εμένα πέφτει η τάση με το c1e ενεργοποιημένο.

το περάσαμε και το 23+ ώρο test με το prime95 ;)

Πάντως με το c1e ανοιχτό δεν μου φαίνεται να κολλάει το βελάκι εύκολα,

Ίσως γιατί δεν δουλεύει τόσο πολύ όσο με απενεργοποιημένο το c1e.

Δημοσ.

23+ ωρο... μάλιστα... :P εγώ το περισσότερο που το χω αφήσει είναι 40 λεπτά και δεν έχω σκοπό να το αφήσω περισσότερο :P 2+ χρόνια ήμουν και είμαι οκ και με την καινούρια CPU.

να προτείνω και 3.6 με 1.425v ... φαίνεται να τα σηκώνει άνετα η CPU

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...