Προς το περιεχόμενο

Προβολή 3D περιεχομένου (απο PC σε 3DTV μέσω HDMI 1.4)

enigmachine

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ο ηχος μεταφερεται αυτοματα μεσω hdmi το θεμα ειναι οτι αν εχεις βαλει ηχεια στο pc και βλεπεις ταινιεσ στην tv τα ηχεια πανε τσαμπα γτ ο ηχος βγαινει απο την Tv :/

βαλε ηχεια στο pc και εισαι οκ.ειναι το μονο που μπορεισ να κανεις.και αν βαλεισ και 2,1 θα εχεισ και καλυτερο ηχο απο την tv

Κοίτα. Τον υπολογιστή τον έχω στο δωμάτιο μου αλλά για καμιά ταινία και για gaming τον μεταφέρω μέσα. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να μεταφέρω τα 2.1 ηχεία μου μέσα? πολύ φασαρία :-(

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 184
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

αφου πηγαινοφερνεις το pc ασε τα ηχεία στην tv μόνιμος και όταν πηγενεις το pc εκει απλά συνδες το βισμα και εισαι οκ.αν ειναι λάπτοπ εχει καλός.αμα ειναι σταθερό φαντάζομαι θα ειναι λίγο φασαρία.τώρα όσο για το δωμάτιο σου πάρε 2 ηχειακια μονο και μονο να έχεις ήχο και για τις ταινίες σου και τα gaming έχεις τα καλα. ;)

Ο ηχος μεταφερεται αυτοματα μεσω hdmi το θεμα ειναι οτι αν εχεις βαλει ηχεια στο pc και βλεπεις ταινιεσ στην tv τα ηχεια πανε τσαμπα γτ ο ηχος βγαινει απο την Tv :/

Αυτό ρυθμίζεται!αν πας στις συσκευές ήχου δα δεις μια παραπάνω (την τηλεόραση) απλά εσύ επιλέγεις του υπολογιστή την κάρτα και τότε θα ξανα παίξει ο ήχος από τον υπολογιστή!

Πράγματι δεν ήξερα ότι μεταφέρουν και οι κάρτες γραφικών τον ήχο του υπολογιστή!ενδιαφέρων :P

Παιδιά με αυτό εδώ θα μπορέσω να συνδέσω για ήχο το pc με την τηλεόραση? http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=%CA%C1%CB%D9%C4%C9%CF+%C7%D7%CF%D5-%C5%C9%CA%CF%CD%C1%D3&category2=%C7%D7%CF%D5

γεια σας παιδες.εχω παραγγειλει μια lg 46αρα 3d.το προβλημα μου ειναι οτι θελω να βλεπω ταινιες 3d απο τον υπολογιστη μου κ νομιζω οτι δεν γινεται.ειναι πολυ παλιος.intel celeron cpu 2.80 ghz 896 mb ram με καρτα γραφικων sis mirage 2 graphics.ειναι για πεταμα?κ αν ναι τι μου προτεινεται να παρω για να βλεπω 3d?απο το playstation 3 γινεται.εχω δοκιμασει με στικακι κ βλεπω hd αλλα χωρις υποτιτλους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

γεια σας παιδες.εχω παραγγειλει μια lg 46αρα 3d.το προβλημα μου ειναι οτι θελω να βλεπω ταινιες 3d απο τον υπολογιστη μου κ νομιζω οτι δεν γινεται.ειναι πολυ παλιος.intel celeron cpu 2.80 ghz 896 mb ram με καρτα γραφικων sis mirage 2 graphics.ειναι για πεταμα?κ αν ναι τι μου προτεινεται να παρω για να βλεπω 3d?απο το playstation 3 γινεται.εχω δοκιμασει με στικακι κ βλεπω hd αλλα χωρις υποτιτλους.

Μπορείς να αγοράσεις ένα 3D blu ray player και να παίζεις 3D ταινίες από τα δισκάκια.

Σχετικά με τα PC:

Αυτό το PC που περιγράφεις δεν μπορεί να τρέξει Full HD/HD/3D ταινία και γενικά videos με μεγάλο bitrate, γιατί ακόμα και ψηφιακές εξόδους HDMI και DVI να είχε, και πάλι δεν θα μπορούσε να τις τρέξει. Αν θέλεις να βλέπεις ταινίες 3D από το PC στην TV μέσω HDMI, χρειάζεσαι PC με Intel Core 2 Duo 2.40GHz, τουλάχιστον, Καλή κάρτα γραφικών με έξοδο HDMI, αρκετή RAM και πάει λέγοντας. Έχω ένα PC με Core i5 επεξεργαστή, ενωματωμένη

κάρτα γραφικών και μέσω HDMI τρέχω όλους τους τύπους video χωρίς πρόβλημα.

Πράγματι δεν ήξερα ότι μεταφέρουν και οι κάρτες γραφικών τον ήχο του υπολογιστή!ενδιαφέρων :P

Οι κάρτες γραφικών των desktop PC που έχουν έξοδο HDMI, μεταφέρουν ήχο και εικόνα ταυτόχρονα, όπως ακριβώς και στα laptop! :) Η κάρτα γραφικών αναλαμβάνει την απευθείας μεταφορά εικόνας, ενώ για τον ήχο, λειτουργεί σαν δίοδος της κάρτας ήχου, από την οποία απλά λαμβάνει το ηχητικό σήμα, και το προωθεί σε άλλη συσκευή (όπως πχ. τηλεόραση) μέσω καλωδίου HDMI. Έτσι πρέπει να είναι σε όλες τις περιπτώσεις, άψογο ψηφιακό σήμα ήχου και εικόνας με ένα μόνο καλώδιο! Αλλιώς κανένας desktop user δεν θα αγόραζε HDMI, θα αγόραζε DVI! ;)

Παιδιά με αυτό εδώ θα μπορέσω να συνδέσω για ήχο το pc με την τηλεόραση? http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=%CA%C1%CB%D9%C4%C9%CF+%C7%D7%CF%D5-%C5%C9%CA%CF%CD%C1%D3&category2=%C7%D7%CF%D5

Αυτό δεν είναι το απλό καλωδιάκι για μεταφορά ήχου; Άν έχεις συμβατές υποδοχές

και στις 2 συσκευές, ναι γίνεται να περάσεις τον ήχο με αυτόν τον τρόπο. Επειδή

δεν είναι μεγάλο το κόστος, νομίζω αξίζει να το δοκιμάσεις.

Επεξ/σία από enigmachine

τελικα αποφασισα να αλλαξω κ υπολογιστη.μια ακομη ερωτηση.αυτος ο επεξεργαστης ειναι αξιοπιστος? AMD Vision X4 A6-3650 2.6 GHz η να προτιμησω αυτον Intel Core i3 2105 3.10 GHz.διπυρινο η τετραπυρινο επεφεργαστη?ξαναλεω οτι τον θελω περισοτερο για να κατεβαζω κ να βλεπω hd κ 3d.

επισης μια καρτα μνημης Nvidia GT 520 με 2 GB DDR3 μνήμης ειναι καλη για 3d k hd?

τελικα αποφασισα να αλλαξω κ υπολογιστη.μια ακομη ερωτηση.αυτος ο επεξεργαστης ειναι αξιοπιστος? AMD Vision X4 A6-3650 2.6 GHz η να προτιμησω αυτον Intel Core i3 2105 3.10 GHz.διπυρινο η τετραπυρινο επεφεργαστη?ξαναλεω οτι τον θελω περισοτερο για να κατεβαζω κ να βλεπω hd κ 3d.

επισης μια καρτα μνημης Nvidia GT 520 με 2 GB DDR3 μνήμης ειναι καλη για 3d k hd?

Γιατί δεν πας μόνο σε I5 2500k? ούτος η άλλος δεν θα παίζεις παιχνίδια οπότε σου κάνει δουλεια η ενσωματομένη κάρτα γραφικών του επεξεργαστή!και η μυτρικές βγάζουν κατευθείαν HDMI έξοδο!

ψαχνω κατι πιο οικονομικο.ρωτησα για αυτους τους 2 γιατι τους εχω βρει στο multirama γυρω στα 470 ευρω.απλα δεν ξερω ποια ειναι η καλυτερη περιπτωση.

Μπορείς να αγοράσεις ένα 3D blu ray player και να παίζεις 3D ταινίες από τα δισκάκια.

Σχετικά με τα PC:

Αυτό το PC που περιγράφεις δεν μπορεί να τρέξει Full HD/HD/3D ταινία και γενικά videos με μεγάλο bitrate, γιατί ακόμα και ψηφιακές εξόδους HDMI και DVI να είχε, και πάλι δεν θα μπορούσε να τις τρέξει. Αν θέλεις να βλέπεις ταινίες 3D από το PC στην TV μέσω HDMI, χρειάζεσαι PC με Intel Core 2 Duo 2.40GHz, τουλάχιστον, Καλή κάρτα γραφικών με έξοδο HDMI, αρκετή RAM και πάει λέγοντας. Έχω ένα PC με Core i5 επεξεργαστή, ενωματωμένη

κάρτα γραφικών και μέσω HDMI τρέχω όλους τους τύπους video χωρίς πρόβλημα.

Οι κάρτες γραφικών των desktop PC που έχουν έξοδο HDMI, μεταφέρουν ήχο και εικόνα ταυτόχρονα, όπως ακριβώς και στα laptop! :) Η κάρτα γραφικών αναλαμβάνει την απευθείας μεταφορά εικόνας, ενώ για τον ήχο, λειτουργεί σαν δίοδος της κάρτας ήχου, από την οποία απλά λαμβάνει το ηχητικό σήμα, και το προωθεί σε άλλη συσκευή (όπως πχ. τηλεόραση) μέσω καλωδίου HDMI. Έτσι πρέπει να είναι σε όλες τις περιπτώσεις, άψογο ψηφιακό σήμα ήχου και εικόνας με ένα μόνο καλώδιο! Αλλιώς κανένας desktop user δεν θα αγόραζε HDMI, θα αγόραζε DVI! ;)

Αυτό δεν είναι το απλό καλωδιάκι για μεταφορά ήχου; Άν έχεις συμβατές υποδοχές

και στις 2 συσκευές, ναι γίνεται να περάσεις τον ήχο με αυτόν τον τρόπο. Επειδή

δεν είναι μεγάλο το κόστος, νομίζω αξίζει να το δοκιμάσεις.

Επειδή έστειλα ένα γενικό λίνκ μΕ ολα τα καλώδια μπορείς να μπου πεις πιο συγκεκριμένο να αγοράσω? Έχω πάρει ήδη άυτο με τις 2 ίδιες υποδοχές και τώρα σκέφτομαι να αγοράσω αυτό με την μια υποδοχή καρφιου και απο την άλλη θα τα 2 χρώματα. Θα λειτουργεί όμως με αυτά ο ήχος όταν ειμαι σε hdmi λειτουργία και που πρέπει να τις συνδέσω γιατί έχει πολλές υποδοχές με χρώματα πίσω και έχω ζαλιστει!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ψαχνω κατι πιο οικονομικο.ρωτησα για αυτους τους 2 γιατι τους εχω βρει στο multirama γυρω στα 470 ευρω.απλα δεν ξερω ποια ειναι η καλυτερη περιπτωση.

Μην κοιτάς μόνο τον επεξεργαστή... Δες και λίγο τις μνήμες, και

τις εξόδους της ενσωματωμένης κάρτας γραφικών. Οι 2 συγκεκριμένοι

υπολογιστές είναι "ΟΚ" αλλά κανένας από τους 2 δεν έχει έξοδο HDMI,

άσε που μπορεί να μην έχουν ούτε έξοδο DVI και έχουν πολύ μικρή

RAM. Πόσα λεφτά σκέφτεσαι να δώσεις για το καινούργιο PC συνολικά?

Γύρω στα 500 ευρώ να υποθέσω; Μπορώ να σου προτείνω ένα φθηνό PC με

μία micro μητρική κάρτα η οποία θα είναι σε ένα μικρό κουτί, και θα

τα έχει όλα ενσωματωμένα:

HDMI, DVI, D-Sub, DisplayPort, eSata, x 8 USB Ports,

Optical Fiber Port, Coaxial, Ethernet 10/100/1000, 8 Channel Audio

Ports, Firewire, Keyboard/Mouse Ports κτλ.

i5 επεξεργαστή με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, 4 giga RAM,

DVD-RW, SATA 2 σκληρό δίσκο 500 giga...

Αυτό το σύστημα μοιάζει κάπως με το δεύτερο Desktop PC που

έχω στο σπίτι, και εννοείται τρέχει οποιοδήποτε είδος HD Video για

πλάκα, και στέλνει άψογο Full HD ψηφιακή ασυμπίεστη εικόνα και ήχο

στην 3D TV μου με ένα μόνο καλώδιο. Απλά το PC αυτό δεν ενδείκνυται

για παιχνίδια.

Επειδή έστειλα ένα γενικό λίνκ μΕ ολα τα καλώδια μπορείς να μπου πεις πιο συγκεκριμένο να αγοράσω? Έχω πάρει ήδη άυτο με τις 2 ίδιες υποδοχές και τώρα σκέφτομαι να αγοράσω αυτό με την μια υποδοχή καρφιου και απο την άλλη θα τα 2 χρώματα. Θα λειτουργεί όμως με αυτά ο ήχος όταν ειμαι σε hdmi λειτουργία και που πρέπει να τις συνδέσω γιατί έχει πολλές υποδοχές με χρώματα πίσω και έχω ζαλιστει!

Αυτό το setup δεν το έχω κάνει ποτέ μου, αλλά λογικά αν αγοράσεις ένα καλώδιο ήχου το

οποία θα έχει στις 2 άκρες από ένα 3,5mm καρφάκι και συνδέσεις την μία άκρη στην υποδοχή

της τηλεόρασης, και την άλλη στην κάρτα ήχου του υπολογιστή (πράσινη υποδοχή), τότε λογικά

θα παίρνεις ήχο και στην TV. Νομίζω θα πρέπει να το συνδέσεις εκεί ακριβώς που συνδέεις τα

απλά ηχεία ή ακουστικά. Κατά τα άλλα, εικόνα θα μπορείς να παίρνεις μέσω DVI.

Επεξ/σία από enigmachine

Μην κοιτάς μόνο τον επεξεργαστή... Δες και λίγο τις μνήμες, και

τις εξόδους της ενσωματωμένης κάρτας γραφικών. Οι 2 συγκεκριμένοι

υπολογιστές είναι "ΟΚ" αλλά κανένας από τους 2 δεν έχει έξοδο HDMI,

άσε που μπορεί να μην έχουν ούτε έξοδο DVI και έχουν πολύ μικρή

RAM. Πόσα λεφτά σκέφτεσαι να δώσεις για το καινούργιο PC συνολικά?

Γύρω στα 500 ευρώ να υποθέσω; Μπορώ να σου προτείνω ένα φθηνό PC με

μία micro μητρική κάρτα η οποία θα είναι σε ένα μικρό κουτί, και θα

τα έχει όλα ενσωματωμένα:

HDMI, DVI, D-Sub, DisplayPort, eSata, x 8 USB Ports,

Optical Fiber Port, Coaxial, Ethernet 10/100/1000, 8 Channel Audio

Ports, Firewire, Keyboard/Mouse Ports κτλ.

i5 επεξεργαστή με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, 4 giga RAM,

DVD-RW, SATA 2 σκληρό δίσκο 500 giga...

Αυτό το σύστημα μοιάζει κάπως με το δεύτερο Desktop PC που

έχω στο σπίτι, και εννοείται τρέχει οποιοδήποτε είδος HD Video για

πλάκα, και στέλνει άψογο Full HD ψηφιακή ασυμπίεστη εικόνα και ήχο

στην 3D TV μου με ένα μόνο καλώδιο. Απλά το PC αυτό δεν ενδείκνυται

για παιχνίδια.

Αυτό το setup δεν το έχω κάνει ποτέ μου, αλλά λογικά αν αγοράσεις ένα καλώδιο ήχου το

οποία θα έχει στις 2 άκρες από ένα 3,5mm καρφάκι και συνδέσεις την μία άκρη στην υποδοχή

της τηλεόρασης, και την άλλη στην κάρτα ήχου του υπολογιστή (πράσινη υποδοχή), τότε λογικά

θα παίρνεις ήχο και στην TV. Νομίζω θα πρέπει να το συνδέσεις εκεί ακριβώς που συνδέεις τα

απλά ηχεία ή ακουστικά. Κατά τα άλλα, εικόνα θα μπορείς να παίρνεις μέσω DVI.

Αν θυμάμαι καλά το είχα δοκιμάσει σε όλες τις υποδοχές που μπορούσε να μπει το 3.5mm καρφάκι και δεν δούλευε σε κανένα. Θα το ξαναδοκιμάσω αλλά δεν ξέρω αν θα γίνει τίποτα. Από πίσω λέει έχει DVI Audio IN κάτι τέτοιο. Έχει υποδοχή για 3.5mm αλλά όταν το σύνδεσα εκεί δεν έπαιζε. Thanks anyway, θα ξαναδοκιμάσω μες την εβδομάδα και θα σας πω.

Τότε γιατί διαφώνησες όταν έγραψα ότι σε γενικές γραμμές "παίρνεις

καλύτερη ποιότητα εικόνας σε ταινία απο 3D BluRay δισκάκι + κατάλληλη

συσκευή, απ'οτι αν τρέχεις ταινίες Matroska απο το PC?". Δεν μιλάω για

αρχεία .ISO, αλλά για τις Ματρόσκες που κυκλοφορούν στο Internet.

Σχετικά με 3D BluRay Disk Drive (για PC), έχεις να προτείνεις κανένα καλό;

Γιατι δεν ειναι θεμα συσκευής αν θα πάρεις την καλύτερη ποιότητα εικόνας! Αν έχεις ίδια ποιότητα σήματος τότε θα έχεις και ίδια ποιότητα εικόνας στην ίδια οθόνη/προβολέα είτε το σήμα έρχεται από δισκάκι είτε από αρχείο στο pc.Και οι ματρόσκες όπως προανέφερα υποστηρίζουν την σουπερ ποιότητα εικόνας που χρειάζεται. ^_^

Κάποιο καλό δεν ξέρω, αν και πιστεύω οτι οποιοδήποτε drive με 3d blu ray support όπως αυτό θα κάνει

Είμαι ο μόνος που δεν σκοτίζεται πολύ για το audio ?

Πόσο καλύτερα ηχεία μπορεί να έχει η τηλεόραση από αυτά που θα έχει το ηχοσύστημα ή ακόμη και το pc. Νομίζω βολεύει μόνο στην περίπτωση λαπτοπ.

• 4 εβδομάδες αργότερα...

παιζει ρολο αν το καλωδιο hdmi ειναι μεγαλο.θα εχω απωλειες?εχω βρει στο eshop ενα στα 10 μετρα.θα συνδεσω την τηλεοραση με τον υπολογιστη για ταινιες 3d. (PER.751684) HDMI CABLE 10M

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...