pontios16 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Σε pasive βλέπεις 720p και όχι 1080 γιατί στέλνει την μισή εικόνα στο ένα μάτι και την άλλη μισή στο άλλο! Το ένα μάτι βλέπει το 0,2,4 και το άλλο το 1,3,5! γι αυτό και δεν θέλει γυαλιά με συχρονισμό! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
enigmachine Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ engimachine ήσουν πολύ ξεκάθαρος. Δηλαδή ότι τεχνολογία γυαλιών και να έχεις (είτε active είτε passive) με 3D Blu ray player θα έχεις 1080p για κάθε μάτι? Καλή ερώτηση, εδώ με έπιασες λίγο αδιάβαστο! Εγώ έχω μία Active 3D Plasma και έχω διαβάσει ότι μπορεί σε μία ταινία να δώσει 1080p στο κάθε μάτι ξεχωριστά, εννοείται μέσω 3D Bluray και καλώδιο HDMI 1.4. Στο Internet υπάρχουν πολλά site που σε μπερδεύουν γιατί βλέπω ότι πραγματικά οι εταιρίες τρώγονται μεταξύ τους όσον αφορά τις δυνατότητες των Active και Passive 3D τηλεοράσεων. Ο καθένας θα σου πει το δικό του. Εγώ απ' οσα διάβασα, νομίζω ότι οι Passive 3D δεν μπορούν να δώσουν 1080p στο κάθε μάτι ξεχωριστά. Άρα η ποιότητα της 3D εικόνας, πρέπει να είναι καλύτερη στις Active και ειδικά στις Plasma. Αν κάποιος ξέρει καλύτερα και κάπου κάνω λάθος και να με διορθώσει παρακαλώ! edit: Τώρα είδα το μήνυμα σου φίλε "pontios16", άρα συμφωνούμε, έτσι πρέπει να είναι. Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2011 από enigmachine Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pontios16 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Στις active είναι το πραγματικό 1080p γιατί κάθε εικόνα στέλνετε αποκληστικά στο ένα μάτι! απλά υπάρχη το πρόβλημα του "ειδόλου"! στα pasive η κάθε εικόνα στέλνετε και στα δυο μάτια από μισή μισή! άρα η ανάλυση πέφτει στο μισό! γενικά στα pasive μόνο αυτό είναι το πρόβλημα, όλα τα άλλα είναι Θετικά! Ενώ στα active έχει 3-4 προβληματάκια, π.χ. η φωτεινότητα και το είδωλο που ανέφερα! Όποιος θέλει tv αποκλειστικα για "Full HD Movies" θα πάρει plasma active! όποιος θέλει για ταινίες αλλά δεν τον ενδιαφέρει πολύ η ανάλυση τότε φυσικά θα πάρει plasma pasive γιατί δεν έχει απαιτήσεις! Όποιος θέλει γενικής χρήσεις+ταινίες τότε πάει σε Led και αναλόγος πάει σε active ή pasive! (off topic sorry) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
naruto14 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Εγώ για αυτό πήγα σε LED. Και διάλεξα passive μιας και πιστεύω πως σύμφερε πιο πολύ να έχω 3D κατευθείαν με την αγορά τηλεόρασης από το να περιμένω μέχρι να μαζευτούν λεφτά για 60 ευρώ το ζευγάρι. Επίσης έχω ακούσει ότι η γωνία θέασης είναι μεγαλύτερη με παθητικά γυαλιά και μειώνει και τις ζαλάδες. Υπάρχει και άλλη εταιρία που χρησιμοποιεί passive γυαλιά εκτός από την LG? Δηλαδή εγώ είτε προβάλλω 3D από υπολογιστή είτε από 3D Blu Ray player θα έχω την ίδια ανάλυση μιας και δεν μπορούν να παίξουν το 3D σε 1080p? Δεν έχει κανένα προτέρημα το 3D blu ray player? Με ένα διπύρηνο laptop θα μπορέσω να προβάλλω τις ταινίες σε 3D στην τηλεόραση ή πάλι θα κολλάει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pantelwolf Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 (επεξεργασμένο) Όπως και να έχει, παίρνεις καλύτερη εικόνα 3D από το 3D Bluray. Εδω διαφωνώ. Οι ίδιες εικόνες στέλνονται είτε αν ειναι side by side, ειτε αν ειναι η μια πισω απο την άλλη, σε διπλάσιο ρυθμό αποστολής. Άλλωστε μπορεις να ρυθμίσεις κάποιους player να στέλνουν είτε το ένα είτε το άλλο. Διαφορά υπάρχει μόνο στο active/passive, που το active ειναι καλύτερο. Το 3d blueray , η οπως το λενε Full HD 3D, ειναι τεχνολογία η οποία δεν απαιτεί κάρτα της nvidia, ούτε γυαλιά της nvidia όπως το 3dvision που ειναι το "αντίπαλο" προτυπο. Αυτό είναι το προτέρημα. Φυσικά και μπορεις απο το pc να παίξεις full hd χωρις να έχεις blueray συσκευή, βλέπε 3dtvplay, windvd, powerdvd κλπ. Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2011 από Pantelwolf Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pontios16 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Εδω διαφωνώ. Οι ίδιες εικόνες στέλνονται είτε αν ειναι side by side, ειτε αν ειναι η μια πισω απο την άλλη, σε διπλάσιο ρυθμό αποστολής. Άλλωστε μπορεις να ρυθμίσεις κάποιους player να στέλνουν είτε το ένα είτε το άλλο. Διαφορά υπάρχει μόνο στο active/passive, που το active ειναι καλύτερο. Το 3d blueray , η οπως το λενε Full HD 3D, ειναι τεχνολογία η οποία δεν απαιτεί κάρτα της nvidia, ούτε γυαλιά της nvidia όπως το 3dvision που ειναι το "αντίπαλο" προτυπο. Αυτό είναι το προτέρημα. Φυσικά και μπορεις απο το pc να παίξεις full hd χωρις να έχεις blueray συσκευή, βλέπε 3dtvplay, windvd, powerdvd κλπ. +1 Είναι όπως και με τα DVD! δλδ ίδια εικόνα πέρνεις αν παίξεις μια DVD movie από το dvd player και Ακριβώς ίδια αν το παίξεις απο flashaki ή από το pc σε dvd rip! το BSB πάει την μια εικόνα πίσω από την άλλη στο active! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
enigmachine Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 (επεξεργασμένο) Αν έχεις Active 3D τηλεόραση και την συνδέσεις με ένα 3D Blueray, δεν παίρνεις μία εικόνα 1080p στο αριστερό μάτι, και μία εικόνα 1080p στο δεξί; Αυτός δεν είναι ο λόγος που το πρότυπο HDMI 1.4 έχει μεταφορά σήματος Full HD 3D και συνολικά αναλύσεις που υπερβαίνουν τα 4K x 2Κ; Ενώ όταν παίζεις ένα Matroska (.mkv) απο τον υπολογιστή δεν παίρνεις μία εικόνα 720p για το αριστερό και μία 720p για το δεξί, δηλαδή μισή ανάλυση σε σχέση με το 3D BlueRay; Εγώ έχω μία LG plasma active, συνδεδεμένη με ένα PC με μία GTX 560Ti και 3DTV Play ενεργοποιημένο, ενώ τα active γυαλιά της θα τα έχω την πρωτοχρονιά. Μπορώ με αρχεία Matroska να έχω καλύτερη ποιότητα εικόνας, σε σχέση με αυτήν που θα έπαιρνα αν είχα την TV συνδεδεμένη σε ένα 3D Bluray και έπαιζε μία 3D ταινία από το δισκάκι; Υπάρχουν συσκευές 3D BluRay disk drives για υπολογιστή; Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2011 από enigmachine Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
naruto14 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 (επεξεργασμένο) Να ρωτήσω και κάτι άλλο: Πως ενσωματώνουμε 3D υπότιτλους στην ταινία? Και πως ενεργοποιούμε τον ήχο? Προβάλλω 3D ταινία με usb και δεν έχει υπότιτλους και ήχο. Καμία λύση? Επεξ/σία 22 Δεκεμβρίου 2011 από naruto14 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pantelwolf Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Αν έχεις Active 3D τηλεόραση και την συνδέσεις με ένα 3D Blueray, δεν παίρνεις μία εικόνα 1080p στο αριστερό μάτι, και μία εικόνα 1080p στο δεξί; Αυτός δεν είναι ο λόγος που το πρότυπο HDMI 1.4 έχει μεταφορά σήματος Full HD 3D και συνολικά αναλύσεις που υπερβαίνουν τα 4K x 2Κ; Συνολο αν ειναι side by side βγαινει (1920+1920)*1080 = 3840 * 1080 * (βαθος χρωματος) ανα καρέ. Αλλά δεν ειναι ο μονος τροπος. Μπορει να στελνει κανονικες 1920*1080*βχ αλλά στον ίδιο χρόνο να στέλνει διπλάσια καρέ, ένα για δεξιά ένα για αριστερά. Ενώ όταν παίζεις ένα Matroska (.mkv) απο τον υπολογιστή δεν παίρνεις μία εικόνα 720p για το αριστερό και μία 720p για το δεξί, δηλαδή μισή ανάλυση σε σχέση με το 3D BlueRay; To mkv δεν περιορίζεται σε 720p. Παίζει και 1080p. Εγώ έχω μία LG plasma active, συνδεδεμένη με ένα PC με μία GTX 560Ti και 3DTV Play ενεργοποιημένο, ενώ τα active γυαλιά της θα τα έχω την πρωτοχρονιά. Μπορώ με αρχεία Matroska να έχω καλύτερη ποιότητα εικόνας, σε σχέση με αυτήν που θα έπαιρνα αν είχα την TV συνδεδεμένη σε ένα 3D Bluray και έπαιζε μία 3D ταινία από το δισκάκι; Ανάλογα τι ποιότητας είναι η ματρόσκα σου, θα έχεις από ίδια, έως χειρότερη, καλύτερη αποκλείεται. Υπάρχουν συσκευές 3D BluRay disk drives για υπολογιστή; Βεβαίως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pontios16 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Να ρωτήσω και κάτι άλλο: Πως ενσωματώνουμε 3D υπότιτλους στην ταινία? Και πως ενεργοποιούμε τον ήχο? Προβάλλω 3D ταινία με usb και δεν έχει υπότιτλους και ήχο. Καμία λύση? Δες αυτό μήπως σε βοηθείση έστω και λίγο! Link Οι υπότιτλοι πρέπει να έχουν ύδιο όνομα με την ταινία για να τους αναγνωρίση!για τον ήχο δεν ξέρω! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ktm_21 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 (επεξεργασμένο) Nα ρωτήσω και γω κάτι με τα 3d παιχνίδια ισχύει και το ίδιο όπως και τις ταινίες ? Δηλαδή σκέφτομαι να πάρω ένα σύστημα με μια nvidia gtx 560 ti poy υποστηρίζει 3d και έχει hdmi έξοδο, eva combo blu ray player recorder και εχω και μια lg 9500 lx led 47 με active γυαλιά. θα κάνω δουλειά με όλα αυτά για να βλέπω ταινίες apo δισκάκια blu ray, από torrents mkv κλπ kai na παίζω και παιχνίδια σε 3d? Το μόνο που γνωρίζω που δεν έπαιζε στην τv είναι ότι όταν συνδεθώ με εξωτερικό σκληρό και πήγαινα να παίξω full hd ταινία ήταν ότι δεν υποστήριζε Dts ήχο και τις έκανα μετατροπή σε ac3. Φαντάζομαι τώρα μιας και θα παίζουν από pc και θα γίνεται εκεί η αποκωδικοποίηση δεν θα χει θέμα ε? ακόμη και αν ο ήχος βγαίνει στην τv m;esv toy pc. Ευχαριστώ Καλές γιορτές Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2011 από ktm_21 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
enigmachine Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 (επεξεργασμένο) ^^ To "3DTV Play" της Nvidia υποστηρίζει την GTX 560Ti, καθώς και την LG 47LX9500 οπότε αν τα συνδέσεις με καλώδιο HDMI, και με την χρήση των 3D γυαλιών της TV, θα ενεργοποιηθεί και το πρόγραμμα και θα παίζεις τα PC παιχνίδια σε stereoscopic 3D. Έχω κι'εγώ συμβατές συσκευές και το έχω δοκιμάσει, σε μερικά παιχνίδια φαίνεται ωραίο, ενώ σε άλλα όχι και τόσο, κυρίως γιατί υπάρχει ένας περιορισμός: Μπορείς να παίζεις μόνο με (1920x1080 @ 24Hz) ή (1280x720 @ 60Hz). Αυτά με το gaming. Όσον αφορά τις ταινίες, για να παίζεις 3D ταινίες απο δισκάκι, θέλεις οπωσδήποτε 3D BluRay, είτε στο PC, είτε σαν ξεχωριστή συσκευή. Αν παίζεις ταινίες mkv 3D στο PC και στείλεις το ψηφιακό αυτό σήμα απο το PC στην TV μέσω καλωδίου HDMI, φοράς τα γυαλιά και βλέπεις την ταινία σε 3D. Ούτε η δικιά μου LG τηλεόραση αναγνωρίζει ορισμένα codecs και formats, δεν ξέρω καμία τηλεόραση που να μπορεί να τα διαβάζει ΟΛΑ. Γι'αυτό τις απλές ταινίες (αυτές που είναι .AVI με DivX Video Codec & MP3 Audio Codec) τις βλέπω στην TV αφού την έχω συνδέσει με USB σκληρό δίσκο, ενώ τις ταινίες με τα δύσκολα Codecs τις βλέπω στην TV αφού την έχω συνδέσει με PC μέσω καλωδίου HDMI, το οποίο μεταφέρει την εικόνα και τον ήχο άψογα. Γενικά, δέν υπάρχει codec η format που να μην διαβάζει ο υπολογιστής, και ειδικά με προγράμματα του τύπου Media Player Classic, VLC κτλ. Ανάλογα τι ποιότητας είναι η ματρόσκα σου, θα έχεις από ίδια, έως χειρότερη, καλύτερη αποκλείεται. Τότε γιατί διαφώνησες όταν έγραψα ότι σε γενικές γραμμές "παίρνεις καλύτερη ποιότητα εικόνας σε ταινία απο 3D BluRay δισκάκι + κατάλληλη συσκευή, απ'οτι αν τρέχεις ταινίες Matroska απο το PC?". Δεν μιλάω για αρχεία .ISO, αλλά για τις Ματρόσκες που κυκλοφορούν στο Internet. Σχετικά με 3D BluRay Disk Drive (για PC), έχεις να προτείνεις κανένα καλό; Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2011 από enigmachine Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ktm_21 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 ^^ To "3DTV Play" της Nvidia υποστηρίζει την GTX 560Ti, καθώς και την LG 47LX9500 οπότε αν τα συνδέσεις με καλώδιο HDMI, και με την χρήση των 3D γυαλιών της TV, θα ενεργοποιηθεί και το πρόγραμμα και θα παίζεις τα PC παιχνίδια σε stereoscopic 3D. Έχω κι'εγώ συμβατές συσκευές και το έχω δοκιμάσει, σε μερικά παιχνίδια φαίνεται ωραίο, ενώ σε άλλα όχι και τόσο, κυρίως γιατί υπάρχει ένας περιορισμός: Μπορείς να παίζεις μόνο με (1920x1080 @ 24Hz) ή (1280x720 @ 60Hz). Αυτά με το gaming. Όσον αφορά τις ταινίες, για να παίζεις 3D ταινίες απο δισκάκι, θέλεις οπωσδήποτε 3D BluRay, είτε στο PC, είτε σαν ξεχωριστή συσκευή. Αν παίζεις ταινίες mkv 3D στο PC και στείλεις το ψηφιακό αυτό σήμα απο το PC στην TV μέσω καλωδίου HDMI, φοράς τα γυαλιά και βλέπεις την ταινία σε 3D. Ούτε η δικιά μου LG τηλεόραση αναγνωρίζει ορισμένα codecs και formats, δεν ξέρω καμία τηλεόραση που να μπορεί να τα διαβάζει ΟΛΑ. Γι'αυτό τις απλές ταινίας (αυτές που είναι .AVI με DivX Video Codec & MP3 Audio Codec) τις βλέπω στην TV αφού την έχωσυνδέση με USB σκληρό δίσκο, ενώ τις ταινίες με τα δύσκολα Codecs τις βλέπω στην TVαφού την έχω συνδέσει με PC μέσω καλωδίου HDMI, το οποίο μεταφέρει την εικόνα και τον ήχο άψογα. Γενικά, δέν υπάρχει codec η format που να μην διαβάζει ο υπολογιστής, και ειδικά με προγράμματα του τύπου Media Player Classic, VLC κτλ. Τότε γιατί διαφώνησες όταν έγραψα ότι σε γενικές γραμμές "παίρνεις καλύτερη ποιότητα εικόνας σε ταινία απο 3D BluRay δισκάκι + συσκευή, απ'οτι αν τρέχεις ταινίες Matroska απο το PC?". Δεν μιλάω για αρχεία .ISO, αλλά για τις Ματρόσκες που κυκλοφορούν στο Internet. Ωραια πολύ χαίρομαι που αρχίζω και βγάζω άκρη ! 2 ερωτησούλες ακόμη τι blu ray player για pc χρειάζομαι για να παίζει 3d blu ray δισκάκια ? να έχει την επιγραφή 3d πάνω ? έχω ακούσει οτι πρέπει να χει κάποιες προδιαγραφες αλλα ποιές ? Δευτερον πέρα το οτι ειναι συμαβατή η κάρτα με την tv μου χρειαζομαι και το software to αντιστοιχο που πουλαει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
enigmachine Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 ^^ Σχετικά με την πρώτη σου ερώτηση, κι'εγώ ψάχνω να αγοράσω ένα τέτοιο Δέν νομίζω να έχω βρεί πουθενά τέτοια συσκευή, τουλάχιστον στα μεγάλα eshops! Ίσως ο φίλος Pantelwolf να μπορέσει να βοηθήσει, γιατί αναφέρθηκε σε αυτό σε ένα απο τα προηγούμενα μηνύματα του! Σχετικά με την δεύτερη ερώτηση, θα σου απαντήσω μέσω Private Message. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ktm_21 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 ^^ Σχετικά με την πρώτη σου ερώτηση, κι'εγώ ψάχνω να αγοράσω ένα τέτοιο Δέν νομίζω να έχω βρεί πουθενά τέτοια συσκευή, τουλάχιστον στα μεγάλα eshops! Ίσως ο φίλος Pantelwolf να μπορέσει να βοηθήσει, γιατί αναφέρθηκε σε αυτό σε ένα απο τα προηγούμενα μηνύματα του! Σχετικά με την δεύτερη ερώτηση, θα σου απαντήσω μέσω Private Message. Ok φιλε μου σε ευχαριστώ πολύ και περιμένω να τα πουμε και μέσω μηνυματων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα