enigmachine Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2011 (επεξεργασμένο) Προχτές διάβαζα για αυτά. Ναι το 1.4 είναι για 3d αλλά αυτό δε σημαίνει οτι ενα 1.3 προδιαγραφών καλώδιο δε μπορει απαραίτητα να πιάσει το bandwidth του 3d, ιδιαίτερα αν δεν είναι 1080π η μετάδοση, απλα παίζεις με πιθανότητες. Έτσι είναι, απλά υποτίθεται ότι αν το καλώδιο είναι v1.4 τότε θα έχει και κανάλι Ethernet, Audio Return Channel, ενώ θα υποστηρίζει αναλύσεις μέχρι και 4K x 2K. Μέχρι στιγμής δεν έχω δει καλώδιο v1.3 με αυτά τα χαρακτηριστικά, παρά μόνο τα v1.4 όπως αυτό που έχω. Για πες με ποιον player έπαιζες μέχρι στιγμής. Ο 3dtv play παιζει ματρόσκες xvid και άλλα δύσκολα πρότυπα; Δοκίμασε αν δεν το έχεις κάνει ήδη PowerDvd 11 (ultra μονο για 3δ) και windvd 11. εδιτ:Μιλάω για 3d ταινίες. Ακόμα δεν έχω πάρει τα 3D γυαλιά. Για αρχεία video Matroska, AVI κτλ, οποιασδήποτε μορφής χρησιμοποιώ εδώ και πολλά χρόνια το Windows Media Player Classic (K-Lite Codec Pack) το οποία τα παίζει όλα. Το 3DTV Play θα το έχω μόνο για gaming. Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2011 από enigmachine
naruto14 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Να ρωτήσω και γω κάτι: Έχω την LG 32LW4500 που είναι 3D με παθητικά γυαλιά. Η απορία μου είναι: θα μπορώ αν συνδέσω το laptop με την τηλεόραση με HDMI να βλέπω ταινίες 3D με το cyberlink για παράδειγμα? Είναι τόσο απλό?
pontios16 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2011 Ναι φίλε! εγώ που το σύνδεσα με το καλώδιο που είναι 1,3v μου το είδε κανονικά το BSB και το είδα μια χαρά! επήσεις μια δοκιμή ποτέ δεν βλάπτει είναι και παθητικά οπότε δουλεύει και με γυαλιά που δίνουν στον κηνιματογράφο!
naruto14 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2011 (επεξεργασμένο) Ναι φίλε! εγώ που το σύνδεσα με το καλώδιο που είναι 1,3v μου το είδε κανονικά το BSB και το είδα μια χαρά! επήσεις μια δοκιμή ποτέ δεν βλάπτει είναι και παθητικά οπότε δουλεύει και με γυαλιά που δίνουν στον κηνιματογράφο! Όντως παρόλο που η συσκευασία ήρθε με 7 γυαλιά παρατήρησα ότι και τα realD του κινηματογράφου δουλεύουν άψογα! Υπάρχει περίπτωση να κολλάνε οι ταινίες μιας και ο επεξεργαστής είναι μονοπύρηνος? Έχει μεγάλες απαιτήσεις το 3D σε cyberlink? Άμα πάρω noname hmdi θα κάνει κανονικά την δουλειά του? Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2011 από naruto14
pontios16 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2011 Και εγώ noname έχω χαχαχα και δουλεύει! για το 3D θέλεις καρτα γραφικών για να μη κολάει (δε πιστεύω να έχεις κανέναν επεξεργαστή τελείος μάπα)αλλά ακόμα και με το cyberlink να κολάει τότε απλά βάλε το vlc player και λογικά θα είσαι "ΚΟΜΠΛΕ!"
naruto14 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2011 (επεξεργασμένο) Και εγώ noname έχω χαχαχα και δουλεύει! για το 3D θέλεις καρτα γραφικών για να μη κολάει (δε πιστεύω να έχεις κανέναν επεξεργαστή τελείος μάπα)αλλά ακόμα και με το cyberlink να κολάει τότε απλά βάλε το vlc player και λογικά θα είσαι "ΚΟΜΠΛΕ!" Ωχ δεν το κόβω να παίζει! Μάλλον θα κοιτάξω να αγοράσω καμία κάρτα γραφικών που να υποστηρίζει hdmi. Πάντως μια δοκιμή δεν βλάπτει. θα το κάνω και ένα format και ότι γίνει. Θα μπορέσω με USB Stick 16GB να δω την ταινία σε 3D? Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2011 από naruto14
enigmachine Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2011 (επεξεργασμένο) Παιδιά σχετικά με το καλώδιο, από την στιγμή που μεταφέρει ψηφιακό ήχο και εικόνα, δεν έχει σημασία το version κτλ. Και τα no name HDMI καλώδια παίζουν μια χαρά! Κι' εγώ τέτοιο έχω. Όσον αφορά τις απαιτήσεις συστήματος, χρειάζεσαι σίγουρα σχετικά καλό επεξεργαστή, οι παλιοί υπολογιστές δεν μπορούν να παίξουν ούτε 720p HD videos απο το youtube, παρ' όλο που έχουν χαμηλό bitrate! Τα 3D video που κυκλοφορούν στο Internet έχουν μεγάλο bitrate και μεγάλο όγκο, είναι 1080p Full HD, και είναι σε μορφή Matroska (.mkv) με πολυκάναλο ψηφιακό ήχο, οπότε θέλουν σίγουρα σχετικά καλό επεξεργαστή και κατάλληλη κάρτα γραφικών με έξοδο HDMI εννοείται, για να πάρεις σωστά το σήμα στην TV. Αν η τηλεόραση υποστηρίζει τα codecs των ταινιών 3D, τότε θα τα παίξει και μέσω USB, αλλά νομίζω ότι όλες οι TV έχουν κάποια ασυμβατότητα με ορισμένα codecs και formats των 3D ταινιών, και όχι μόνο. Η ασυμβατότητα είναι θέμα marketing. Η TV μου ας πούμε άλλα τα παίζει, άλλα όχι. Αυτά που δεν τα παίζει όμως, τα βλέπω μέσω PC, με το Windows Media Player Classic, η το VLC. Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2011 από enigmachine
naruto14 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2011 (επεξεργασμένο) Παιδιά σχετικά με το καλώδιο, από την στιγμή που μεταφέρει ψηφιακό ήχο και εικόνα, δεν έχει σημασία το version κτλ. Και τα no name HDMI καλώδια παίζουν μια χαρά! Κι' εγώ τέτοιο έχω. Όσον αφορά τις απαιτήσεις συστήματος, χρειάζεσαι σίγουρα σχετικά καλό επεξεργαστή, οι παλιοί υπολογιστές δεν μπορούν να παίξουν ούτε 720p HD videos απο το youtube, παρ' όλο που έχουν χαμηλό bitrate! Τα 3D video που κυκλοφορούν στο Internet έχουν μεγάλο bitrate και μεγάλο όγκο, είναι 1080p Full HD, και είναι σε μορφή Matroska (.mkv) με πολυκάναλο ψηφιακό ήχο, οπότε θέλουν σίγουρα σχετικά καλό επεξεργαστή και κατάλληλη κάρτα γραφικών με έξοδο HDMI εννοείται, για να πάρεις σωστά το σήμα στην TV. Αν η τηλεόραση υποστηρίζει τα codecs των ταινιών 3D, τότε θα τα παίξει και μέσω USB, αλλά νομίζω ότι όλες οι TV έχουν κάποια ασυμβατότητα με ορισμένα codecs και formats των 3D ταινιών, και όχι μόνο. Η ασυμβατότητα είναι θέμα marketing. Η TV μου ας πούμε άλλα τα παίζει, άλλα όχι. Αυτά που δεν τα παίζει όμως, τα βλέπω μέσω PC, με το Windows Media Player Classic, η το VLC. Άμα χρησιμοποιήσουμε DVI to HDMI converter θα παίξει? Μέχρι πόσα μέτρα καλώδιο? Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2011 από naruto14
enigmachine Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2011 To DVI και το HDMI απ' ότι ξέρω είναι και τα δύο για μεταφορά ψηφιακού σήματος οπότε είναι συμβατά, απλά θα χάσεις τον ήχο γιατί το DVI μεταφέρει μόνο εικόνα! Το μήκος του καλωδίου εντάξει δεν έχει μεγάλη σημασία, εξ' άλλου δεν νομίζω να θες 15 μέτρα καλώδιο??? Θα σου βγει και πολύ ακριβό...
naruto14 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2011 To DVI και το HDMI απ' ότι ξέρω είναι και τα δύο για μεταφορά ψηφιακού σήματος οπότε είναι συμβατά, απλά θα χάσεις τον ήχο γιατί το DVI μεταφέρει μόνο εικόνα! Το μήκος του καλωδίου εντάξει δεν έχει μεγάλη σημασία, εξ' άλλου δεν νομίζω να θες 15 μέτρα καλώδιο??? Θα σου βγει και πολύ ακριβό... Γύρω στο 10 όμως μπορεί να χρειαστώ ώστε να μην μετακινώ το PC στο σαλόνι για προβολή ταινιών. Έτσι όμως δεν θα μεταφέρεται 3D σήμα έτσι? Άρα η αγορά καινούργιας κάρτας γραφικών στο pc είναι μονόδρομος αν θέλω 3D. Νομίζω η τηλεόραση μου (LG LW4500) έχει σύνδεση για ήχο. Εδώ λέει PC Audio Input. Άρα συνδέεται με PC και βγάζει και ήχο απλά χρειάζομαι 2 καλώδια? Αν ναι το δεύτερο ποιο είναι?
enigmachine Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 (επεξεργασμένο) Απ' ότι κατάλαβα έχεις έναν υπολογιστή με μια κάρτα γραφικών η οποία δεν έχει έξοδο HDMI, παρά μόνο DVI, και η τηλεόραση σου δεν έχει υποδοχή DVI, αλλά έχει HDMI. Στην αγορά υπάρχουν καλώδια HDMI 1,2,5,10,15 μέτρων αλλά όσο πιο μακρύ είναι, τόσο και πιο ακριβό, λογικό. Αν βάλεις έναν μετατροπέα DVI-to-HDMI και συνδέσεις το καλώδιο στην TV, τότε θα πάρεις ψηφιακό σήμα αλλά μόνο εικόνας και όχι ήχου, γιατί το DVI δεν θα εκμεταλλευτεί το κανάλι μεταφοράς ήχου του καλωδίου HDMI. Αυτό που χρειάζονται οι τηλεοράσεις για προβολή 3D, είναι ψηφιακό σήμα εικόνας. Εγώ πχ. αν συνδέσω το PC με την TV μέσω D-Sub (αναλογική σύνδεση), τότε η τηλεόραση μου δεν ενεργοποιεί το 3D Menu της. Αν είναι ψηφιακό, τότε το ενεργοποιεί. Εφ' όσον DVI και HDMI είναι και τα δύο ψηφιακά, υποθέτω ότι θα διατηρηθεί η μεταφορά ψηφιακού σήματος και η τηλεόραση θα μπορέσει να ενεργοποιήσει το 3D μενού της, λογικά. Δεν το έχω δοκιμάσει. Σχετικά με το PC Audio Input, αν έχει τέτοια υποδοχή η TV σημαίνει ότι μπορείς να μεταφέρεις ήχο από το PC, με ένα απλό καλώδιο ήχου, όπως αυτά που συνδέεις την κάρτα ήχου με απλά ηχεία η ακουστικά. Αν πάντως αγοράσεις μία καινούργια κάρτα γραφικών με HDMI, τότε με ένα και μόνο καλώδιο παίρνεις αναλλοίωτο ψηφιακό ήχο, εικόνα, και έτσι η TV ενεργοποιεί την λειτουργία 3D. Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2011 από enigmachine
madjim1984 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Μην μπερδευεστε με το καλωδιο αν θελετε να δειτε καποιο 3d mkv 1080p (1920x1080) κανει οποιοδηποτε καλωδιο hdmi ή dvi που απλα να υποστηριζει fullhd σχεδον ολα τα καλωδια. Το 1.4 ειναι για bluray 3d δηλ αν εχετε bluray player στο pc ή κανονικο player στη τηλεοραση και θελετε να δειτε καποιο bluray 3d αυτο γινετε μονο με hdmi 1.4 γιατι ειναι 2 εικονες fullhd (2x 1920x1080) και το 1.3 δεν υποστηριζει αυτη την αναλυση
naruto14 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Μην μπερδευεστε με το καλωδιο αν θελετε να δειτε καποιο 3d mkv 1080p (1920x1080) κανει οποιοδηποτε καλωδιο hdmi ή dvi που απλα να υποστηριζει fullhd σχεδον ολα τα καλωδια. Το 1.4 ειναι για bluray 3d δηλ αν εχετε bluray player στο pc ή κανονικο player στη τηλεοραση και θελετε να δειτε καποιο bluray 3d αυτο γινετε μονο με hdmi 1.4 γιατι ειναι 2 εικονες fullhd (2x 1920x1080) και το 1.3 δεν υποστηριζει αυτη την αναλυση Έχει διαφορά στην ποιότητα αν τρέχεις 3D ταινία από το PC ή από ένα 3D blu ray player ή ps3?
enigmachine Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 (επεξεργασμένο) ^^ Οι 3D ταινίες που κυκλοφορούν στο Internet είναι αρχεία Matroska σε Side-By-Side, δηλαδή βλέπεις το ίδιο πλάνο δύο φορές, μία δεξιά και μία αριστερα. Αν συνδέσεις το PC με την 3DTV και το σήμα είναι ψηφιακό (HDMI ή DVI), η τηλεόραση ενεργοποιεί το 3D Menu της, και αφού διαλέξεις λειτουργία (Side-By-Side) στην τηλεόραση, θα βλέπεις την ταινία σε 3D, με τα κατάλληλα γυαλιά εννοείται. Οι ταινίες αυτές είναι σε ανάλυση 1920x1080 συνολικά, δηλαδή και για τις δύο πλευρές, ενώ οι 3D ταινίες που τρέχεις με δισκάκι από 3D Blu Ray Player, είναι σε ανάλυση 1920x1080 για κάθε μία πλευρά ξεχωριστά! Δηλαδή (1920x1080)*2. Αυτό σημαίνει ότι άλλο πράγμα να παίζεις 3D από PC, και άλλο πράγμα να παίζεις 3D απο 3D Bluray συσκευή. Όπως και να έχει, παίρνεις καλύτερη εικόνα 3D από το 3D Bluray. Μην μπερδευεστε με το καλωδιο αν θελετε να δειτε καποιο 3d mkv 1080p (1920x1080) κανει οποιοδηποτε καλωδιο hdmi ή dvi που απλα να υποστηριζει fullhd σχεδον ολα τα καλωδια. Το 1.4 ειναι για bluray 3d δηλ αν εχετε bluray player στο pc ή κανονικο player στη τηλεοραση και θελετε να δειτε καποιο bluray 3d αυτο γινετε μονο με hdmi 1.4 γιατι ειναι 2 εικονες fullhd (2x 1920x1080) και το 1.3 δεν υποστηριζει αυτη την αναλυση Έχεις δίκιο, στην αρχή είχα δει τον πίνακα (της πρώτης σελίδας) και νόμιζα ότι για προβολή 3D από PC, θέλεις οπωσδήποτε συσκευές και καλώδιο όλα σε έκδοση HDMI 1.4, ενώ αυτό ισχύει μόνο για τα 3D Blurays που μεταφέρουν διπλό σήμα 1080p. Σχετικά με το 3D Bluray σε PC, έχεις κανένα καλό να προτείνεις; Ευχαριστώ. Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2011 από enigmachine
naruto14 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 ^^ Οι 3D ταινίες που κυκλοφορούν στο Internet είναι αρχεία Matroska σε Side-By-Side, δηλαδή βλέπεις το ίδιο πλάνο δύο φορές, μία δεξιά και μία αριστερα. Αν συνδέσεις το PC με την 3DTV και το σήμα είναι ψηφιακό (HDMI ή DVI), η τηλεόραση ενεργοποιεί το 3D Menu της, και αφού διαλέξεις λειτουργία (Side-By-Side) στην τηλεόραση, θα βλέπεις την ταινία σε 3D, με τα κατάλληλα γυαλιά εννοείται. Οι ταινίες αυτές είναι σε ανάλυση 1920x1080 συνολικά, δηλαδή και για τις δύο πλευρές, ενώ οι 3D ταινίες που τρέχεις με δισκάκι από 3D Blu Ray Player, είναι σε ανάλυση 1920x1080 για κάθε μία πλευρά ξεχωριστά! Δηλαδή (1920x1080)*2. Αυτό σημαίνει ότι άλλο πράγμα να παίζεις 3D από PC, και άλλο πράγμα να παίζεις 3D απο 3D Bluray συσκευή. Όπως και να έχει, παίρνεις καλύτερη εικόνα 3D από το 3D Bluray. Έχεις δίκιο, στην αρχή είχα δει τον πίνακα (της πρώτης σελίδας) και νόμιζα ότι για προβολή 3D από PC, θέλεις οπωσδήποτε συσκευές και καλώδιο όλα σε έκδοση HDMI 1.4, ενώ αυτό ισχύει μόνο για τα 3D Blurays που μεταφέρουν διπλό σήμα 1080p. Σχετικά με το 3D Bluray σε PC, έχεις κανένα καλό να προτείνεις; Ευχαριστώ. Ευχαριστώ engimachine ήσουν πολύ ξεκάθαρος. Δηλαδή ότι τεχνολογία γυαλιών και να έχεις (είτε active είτε passive) με 3D Blu ray player θα έχεις 1080p για κάθε μάτι?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα