Προς το περιεχόμενο

Προβολή 3D περιεχομένου (απο PC σε 3DTV μέσω HDMI 1.4)

enigmachine

Προτεινόμενες αναρτήσεις

γεια σας παιδια, εχω καποιες ερωτησεις:

α)το sbs καταλαβαινω ριχνει την αναλυση. για ποιες τεχνολογιες ισχυει αυτο το συστημα(παθ/ενερ);

β)για το 3d gaming μεσω του pc υπαρχει και το iz3d. το χει δοκιμασει κανεις;

γ)το ενεργητικο ή το παθητικό ενδείκνυται για 3d gaming;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 184
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

α) για την παθητική.

γ) το παθητικό γυαλί ειναι καλύτερο για gaming κατα την άποψη μου λογω λιγότερης ζαλαδας σε πολύωρο gaming. επίσης με το active αν θέλεις να διατηρήσεις υψηλή ανάλυση στο 3d (που και αυτό ειναι το μοναδικό πλεονέκτημα του) θα χρειαστείς πολύ δυνατό σύστημα.

α) για την παθητική.

γ) το παθητικό γυαλί ειναι καλύτερο για gaming κατα την άποψη μου λογω λιγότερης ζαλαδας σε πολύωρο gaming. επίσης με το active αν θέλεις να διατηρήσεις υψηλή ανάλυση στο 3d (που και αυτό ειναι το μοναδικό πλεονέκτημα του) θα χρειαστείς πολύ δυνατό σύστημα.

Αυτο που εχω ακουσει για το παθητικο 3d gaming(της lg, αφου αυτη προσφερει το καλυτερο αποτελεσμα) ειναι πως για να καταφερεις να παιξεις σε 1080p και με 60hz πρεπει να κανεις πολλα tweaks. Και παλι ομως δεν ειναι σιγουρο πως θα πετυχει

τι εννοείς tweaks? πρώτη φορά το ακούω αυτό.

για να παιζει με την μεθοδο interlaced 3d. αυτη η μεθοδος δεν χανει καθολου απο αναλυση και κρατα τα 60fps. αλλα δεν τα ξερω πολυ καλα

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Ερωτήσεις.... Λοιπόν νέος κάτοχος 3d tv LG 42 με παθητικά γυαλιά... Την έχω συνδέσει με το pc με hdmi και έχω καλή κάρτα γραφικών που υποστηρίζει 3d. Όταν λοιπόν ζητάω από την τηλεόραση να μετατρέψει το 2 σε 3d όλα καλά. Δοκιμάζοντας όμως διάφορα 3d videos από το YouTube δεν μπορώ να δω κανένα. Μου τα δείχνει θολά είτε με γυαλιά είτε χωρίς και όταν πάω στο μενού της τηλεόρασης να αλλάξω σε 3d δεν μου βγάζει την επιλογή ...δεν έχω δοκιμάσει ακόμα να παίξω ταινία αλλά θα κατεβάσω και θα δω. Δεν θα έπρεπε όμως να μπορώ να βλέπω και από το YouTube?

Ερωτήσεις.... Λοιπόν νέος κάτοχος 3d tv LG 42 με παθητικά γυαλιά... Την έχω συνδέσει με το pc με hdmi και έχω καλή κάρτα γραφικών που υποστηρίζει 3d. Όταν λοιπόν ζητάω από την τηλεόραση να μετατρέψει το 2 σε 3d όλα καλά. Δοκιμάζοντας όμως διάφορα 3d videos από το YouTube δεν μπορώ να δω κανένα. Μου τα δείχνει θολά είτε με γυαλιά είτε χωρίς και όταν πάω στο μενού της τηλεόρασης να αλλάξω σε 3d δεν μου βγάζει την επιλογή ...δεν έχω δοκιμάσει ακόμα να παίξω ταινία αλλά θα κατεβάσω και θα δω. Δεν θα έπρεπε όμως να μπορώ να βλέπω και από το YouTube?

Τι βίντεο δοκίμασες να δεις από το youtube? μπορείς να στείλεις ένα παράδειγμα?

Δοκίμασε να δεις κάτι τέτοιο:

Απλά μόλις το βάλεις ενεργοποίησε την λειτουργία side by side με το χειριστήριο της tv σου.

Γεια χαρά σε όλους!

Πρόσφατα αγόρασα μία καινούργια LG 3D τηλεόραση PLASMA, την οποία την έχω συνδέσει με

τον υπολογιστή μου, μέσω ενός καλωδίου HDMI, και φυσικά παίρνω άψογο ήχο και εικόνα.

Η TV, το PC, καθώς και το ίδιο το καλώδιο, είναι HDMI version 1.4.

hdmif.jpg

Έχω κατεβάσει διάφορα Full HD, 3D, Matroska (με κατάληξη .mkv) sample videos τα οποία

είναι Side-By-Side. Είναι στην ουσία μεγάλου όγκου αρχεία βίντεο, με υπερ-υψηλή ανάλυση,

άψογο ήχο και εικόνα, και επειδή είναι SBS (Side-By-Side), όταν τα τρέχω στον υπολογιστή

μου, βλέπω στην οθόνη δύο ίδιες εικόνες, της ίδιας σκηνής, μία δεξιά και μία αριστερά.

Όταν λοιπόν ανοίγω την τηλεόραση για να πάρω το σήμα αυτό, το παίρνω ακριβώς όπως το

βλέπω στην οθόνη του υπολογιστή μου, όμως αυτό το σήμα ενεργοποιεί το "3D Menu"

της τηλεόρασης, το οποίο μου επιτρέπει να διαλέξω ανάμεσα σε 5 διαφορετικούς τύπους 3D:

1. 2D to 3D
  2. Side by side
  3. Top and bottom
  4. Checkerboard
  5. Frame Sequential

Επειδή το εν λόγω video είναι σε μορφή Side-By-Side, εγώ φυσικά επιλέγω με το τηλεκοντρόλ

την 2η επιλογή, και αμέσως βλέπω την ταινία να έχει πάρει την φυσιολογική της μορφή,

δηλαδή την δείχνει κανονικά σε ένα πλάνο, με την μόνη διαφορά ότι αυτή φαίνεται θολή.

Έχω ήδη βρει κατάλληλα LG 3D γυαλιά ενεργών κλείστρων, αξίας €60, τα οποία είναι 100%

συμβατά με την τηλεόραση μου, για χρήση 3D. Η ερώτηση μου είναι η εξής:

Αν αγοράσω αυτά τα γυαλιά, θα μπορέσω να δω αυτά τα συγκεκριμένα video σε 3D mode;

Ευχαριστώ.

Εχω και εγω το ιδιο προβλημα. Η δικια μου tv ειναι UE40C8000XW βλεπω την εικονα σε δυο μερη. Εχει και εμενα τις επιλογες να διαλεξω αλλα το διπλα διπλα και τα αλλα ειναι σκιερα τα κουτακια σαν να ειναι απενερεγοποιημενα και δεν μπορω να τα επιλεξω. Παιζω τις ταινειες με ενα media player. Ποιος μπορει να με βοηθησει?

Samsung UE-40C8000XW

καλησπερα

εχω και εγω μια 3d tv (lg 42lw5400) και εχω κατεβασει καποιες ταινιες και τις βλεπω μεσω flash usb και ενω εικονα και υποτιτλους εχω κανονικα δεν εχω ηχο και μου βγαζει το μηνυμα "ηχος δεν υποστηριζεται". εχει κανεις καμμια ιδεα?

να προσθεσω οτι το δειγμα της ταινιας το παιζει κανονικα με ηχο ενω ολη την ταινια οχι.

προς το παρον δεν μπορω να κανω συνδεση με το pc.

καλησπερα.ενδιαφερομαι και εγω για αυτην την tv θα ηθελα να μου πεις την γνωμη σου παρακαλω.

• 1 μήνα μετά...

υπαρχη καποιος τροπος για να μην ειναι trail 14 μερες το 3dtv play ?

απο το πλαισιο μου ειπαν οτι ειναι δωρεαν με την καρτα γραφικων gtx 550 si

και μετα κανουν το κοροιδο

Να ρωτήσω και κάτι άλλο: Πως ενσωματώνουμε 3D υπότιτλους στην ταινία? Και πως ενεργοποιούμε τον ήχο? Προβάλλω 3D ταινία με usb και δεν έχει υπότιτλους και ήχο. Καμία λύση?

για τους υποτιτλους θες το 3dsubtitler.http://www.softpedia.com/get/Multimedia/Video/Other-VIDEO-Tools/3D-Subtitler.shtml

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπέρα παιδιά έχω μια Active Lg 47 ara 3d (infinia 9500 lx) και θελω να φτιαξω ενα συστημα που να παιζει και 3d ταινιες αλλα και παιχνιδια. Ποια κάρτα γραφικών μου προτεινετε περα της Gtx 580 που σκεφτομαι να παρω. Oi ati εχουν θέμα με το να προβάλουν 3d? Γενικά θέλω να πάρω μια καρτα γραφικων και ενα blue ραυ player που θα μου ευκολυνουν όλη την διαδικασία.

• 3 εβδομάδες αργότερα...

καλησπερα παιδια ειμαι λιγο ασχετος με το 3D γι αυτο η βοηθεια σας μου ειναι πολυτιμη

εχω αυτο το συστημα

Intel Core i5 2500K @ 3300MHz

NVIDIA GeForce GTX 460

4096MB (2 x 2048 DDR3-SDRAM )

αν το συνδεσω με 3d-tv (lg παθητικο 3d

dvi to hdmi καλώδιο) θα μπορεσω να δω ? 3d ταινιες? (mkv)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...