enigmachine Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Γεια χαρά σε όλους! Πρόσφατα αγόρασα μία καινούργια LG 3D τηλεόραση PLASMA, την οποία την έχω συνδέσει με τον υπολογιστή μου, μέσω ενός καλωδίου HDMI, και φυσικά παίρνω άψογο ήχο και εικόνα. Η TV, το PC, καθώς και το ίδιο το καλώδιο, είναι HDMI version 1.4. Έχω κατεβάσει διάφορα Full HD, 3D, Matroska (με κατάληξη .mkv) sample videos τα οποία είναι Side-By-Side. Είναι στην ουσία μεγάλου όγκου αρχεία βίντεο, με υπερ-υψηλή ανάλυση, άψογο ήχο και εικόνα, και επειδή είναι SBS (Side-By-Side), όταν τα τρέχω στον υπολογιστή μου, βλέπω στην οθόνη δύο ίδιες εικόνες, της ίδιας σκηνής, μία δεξιά και μία αριστερά. Όταν λοιπόν ανοίγω την τηλεόραση για να πάρω το σήμα αυτό, το παίρνω ακριβώς όπως το βλέπω στην οθόνη του υπολογιστή μου, όμως αυτό το σήμα ενεργοποιεί το "3D Menu" της τηλεόρασης, το οποίο μου επιτρέπει να διαλέξω ανάμεσα σε 5 διαφορετικούς τύπους 3D: 2D to 3D Side by side Top and bottom Checkerboard Frame Sequential Επειδή το εν λόγω video είναι σε μορφή Side-By-Side, εγώ φυσικά επιλέγω με το τηλεκοντρόλ την 2η επιλογή, και αμέσως βλέπω την ταινία να έχει πάρει την φυσιολογική της μορφή, δηλαδή την δείχνει κανονικά σε ένα πλάνο, με την μόνη διαφορά ότι αυτή φαίνεται θολή. Έχω ήδη βρει κατάλληλα LG 3D γυαλιά ενεργών κλείστρων, αξίας €60, τα οποία είναι 100% συμβατά με την τηλεόραση μου, για χρήση 3D. Η ερώτηση μου είναι η εξής: Αν αγοράσω αυτά τα γυαλιά, θα μπορέσω να δω αυτά τα συγκεκριμένα video σε 3D mode; Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pontios16 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Ώστε HDMI θέλει για να δουλέψει το BSB ε? χμμμμ ωραία πληροφορία ναι Γυαλιά θέλεις τώρα φίλε! το θόλομα είναι λογικό!με τα γυαλιά το ένα μάτι θα βλέπει μια εικόνα και το άλλο μάτι θα βλέπει άλλη εικόνα, οπότε θα βλέπεις καθαρά και 3D (εγώ με VGA το σύνδεσα και δεν δούλευε το 3D) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ababapanos Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 προσεξε ομως, γιατι η LG εχει και την τεχνολογια 3D CINEMA , που ειναι με παθητικα γυαλια σαν αυτα που εχουν στο cinema. Δες λοιπον πιας τεχνολογιας ειναι η tv σου και μετα αγοραζεις γυαλια.... Αλλα η ερωτηση μου ειναι, οταν την αγορασες δεν ειχε μεσα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cabdik Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 πες και ποια μοντελα εχεις? TV, VGA, καθαρα πληροφοριακα..!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pontios16 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 αφού είπε ότι τεριαζούν 100% τα γυαλιά :/ αλλά είναι πλάσμα οπότε σωστά λέτε, θα παίρνει ίσως passive glasses! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
enigmachine Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις, λοιπόν: Στην συσκευασία της τηλεόρασης, γυαλιά 3D δεν υπήρχαν. Σύμφωνα όμως με το site του κατασκευαστή, αλλά και σύμφωνα με το εγχειρίδιο της τηλεόρασης, συμβατά (με την τηλεόραση μου) 3D γυαλιά , είναι τα LG AG-S250, τα οποία είναι ενεργών κλείστρων, και θέλουν επαναφόρτιση, είναι δηλαδή active και όχι passive/polarized. Οπότε λογικά η plasma τηλεόραση μου είναι active 3D και όχι passive. Σχετικά με την ερώτηση που έκανε ο φίλος cabdik, αυτές είναι οι συσκευές μου, καθώς και τα γυαλιά που θέλω να αγοράσω: Τηλεόραση Κάρτα Γραφικών Γυαλιά 3D Καλώδιο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cabdik Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 ωραιος..!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
enigmachine Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 ^^ Ευχαριστώ! Λοιπόν αποφάσισα να αγοράσω αυτά τα 3D γυαλιά, νομίζω δεν θα έχω κανένα πρόβλημα! Ελπίζω κάποιος που γνωρίζει για αυτό το θέμα καλύτερα, να μας διαφωτίσει και να δώσει λίγες λεπτομέρειες! Πάντως όταν πάρω τα γυαλιά θα δώσω το report μου σ' αυτό το thread! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pontios16 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Λοιπών παιδιά! τελικά με θύρα HDMI και HDMI καλώδιο, η τηλεόραση δείχνει μια χαρά τα 3D απευθείας από τον υπολογιστή το δοκίμασα σήμερα γιατί τώρα αγόρασα HDMI καλώδιο! με το VGA όμως δεν γινόταν! Το καλώδιο που αγόρασα είναι αυτό HDMI αλλά δεν λέει για 1,4v :/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
enigmachine Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 ^^ Αυτό το καλώδιο είναι HDMI v1.3. Τι αρχείο βίντεο τρέχεις στο PC; (τι κατάληξη έχει και τι μορφή είναι, SBS;) Χρησιμοποιείς τα 3D γυαλιά της τηλεόρασης, και ποιές εντυπώσεις σου από την απόδοση 3D; Δηλαδή όταν συνέδεες το PC με την TV μέσω D-Sub και έτρεχες ένα 3D αρχείο τι σου εμφάνιζε στην TV; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pontios16 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2011 Λοιπών... Λογικό να έχετε κάποιες απορίες λολ... Έχουμε και λέμε! Όταν κάνω σύνδεση με HDMI μου ανοίγει όλες τις ρυθμίσεις του 3D (τρεις είναι,2D-3D, side by side, και την άλλη που δε θυμάμαι ακριβός πως γράφετε) όταν κάνω full screen ένα βίντεο, τότε αυτομάτος μου το πάει σε 3D mode και ενεργοποιούνται τα 3D γυαλιά! βίντεο έχω τρέξει πολλά! και mkv και από youtube! απλά πρέπει να το έχει σε full screen γιατί διαφορετικά είναι όλα μπερδεμένα στην οθόνη! Όταν το σύνδεσα με D-sub τότε απλά δεν μου εμφανίζει τις επιλογές! έχει μόνο το 2D-3D! Οι εντυπώσεις είναι πολύ καλές γιατί είναι ακριβώς το ίδιο με το αν το τρέξεις απευθείας από την τηλεόραση το βίντεο! Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί το τρέχει ενώ το καλώδιο είναι 1,3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bourdoulas Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2011 Μήπως είναι τελικά 1.4; Δεν εξηγείται διαφορετικά. Το 1.3 δεν υποστηρίζει 3d. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pontios16 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2011 Μήπως είναι τελικά 1.4; Δεν εξηγείται διαφορετικά. Το 1.3 δεν υποστηρίζει 3d. Τι να σου πω βρε φίλε... Το καλώδιο σας το έδειξα! δεν γράφει τίποτα για 1,4 άρα η λογική πάει στο 1,3! Όμως τα παίζει μια χαρά! Έμενα τώρα άλλο με καίει πάντως χαχα... δεν είναι αυτό το πρόβλημά μου! Θέλετε μήπως και φωτογραφιά με τις ρυθμίσεις που μου βγάζει το 3D για να δείτε ότι δεν λέω ψέματα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
enigmachine Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2011 Ευχαριστώ pontios16, Άρα, για να παίξεις 3D μέσω υπολογιστή, θέλεις οπωσδήποτε ψηφιακό σήμα, δηλαδή καλώδιο HDMI ή DVI. H τηλεόραση δεν ενεργοποιεί το 3D menu της, όταν το σήμα είναι αναλογικό, δηλαδή όταν υπάρχει σύνδεση τύπου D-Sub! Όσον αφορά το καλώδιο που πήρες, το επίσημο site της sharkoon αναφέρει ότι όλα τα HDMI καλώδια της υποστηρίζουν μέγιστη ανάλυση μέχρι και 1920x1080, άρα είναι version 1.3, γιατί τα 1.4 υποστηρίζουν αναλύσεις μέχρι και 4000 x 2000, αλλά στην προκειμένη περίπτωση, αυτό δεν μας ενδιαφέρει. Από την στιγμή που όλα τα HDMI είναι καλώδια για μεταφορά ψηφιακού σήματος, σημαίνει ότι όλα μπορούν να μεταφέρουν το σήμα απο PC στην TV, ανεξάρτητα απο το περιεχόμενο (3D η όχι). Γιατί στον πίνακα που έχω αναρτήσει στην πρώτη σελίδα, το "3D Over HDMI" μάλλον αναφέρεται σε κάτι άλλο. Λοιπόν έχω στο PC πολλές ταινίες .mkv, Full HD, Side-By-Side με πολυκάναλο ήχο 5.1, έχω συνδέσει τα πάντα με καλώδια HDMI 1.4, το PC με την 3D HDTV και μαζί έναν ενισχυτή με σύστημα ήχου 5.1, όλα λειτουργούν άψογα, οπότε το μόνο που λείπει τώρα είναι τα 3D γυαλιά της τηλεόρασης, τα οποία είναι active shutter, δηλαδή ενεργών κλείστρων. Λογικά θα τα έχω από εβδομάδα! Επίσης, επειδή έχω συμβατή κάρτα γραφικών GeForce, θα ενεργοποιήσω και το "3DTV Play" της nVidia, που σε αντίθεση με το 3D Vision, απλά χρησιμοποιείς την HD 3D τηλεόραση σου, τα συμβατά (με την TV) 3D γυαλιά, ένα καλώδιο HDMI, και το προγραμματάκι της nVidia (3DTV Play). Έχω περιέργεια να δω πόσο καλό είναι το gaming με Full HD Stereoscopic Active 3D της nVidia. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pantelwolf Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 (επεξεργασμένο) Προχτές διάβαζα για αυτά. Ναι το 1.4 είναι για 3d αλλά αυτό δε σημαίνει οτι ενα 1.3 προδιαγραφών καλώδιο δε μπορει απαραίτητα να πιάσει το bandwidth του 3d, ιδιαίτερα αν δεν είναι 1080π η μετάδοση, απλα παίζεις με πιθανότητες. Για πες με ποιον player έπαιζες μέχρι στιγμής. Ο 3dtv play παιζει ματρόσκες xvid και άλλα δύσκολα πρότυπα; Δοκίμασε αν δεν το έχεις κάνει ήδη PowerDvd 11 (ultra μονο για 3δ) και windvd 11. εδιτ:Μιλάω για 3d ταινίες. Τι να σου πω βρε φίλε... Το καλώδιο σας το έδειξα! δεν γράφει τίποτα για 1,4 άρα η λογική πάει στο 1,3! απαγορεύεται στους κατασκευαστές να χαρακτηρίζουν ως 1.4 τα καλώδια. Μπορούν να τα χαρακτηρίζουν μόνο ως προς το bitrate. Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2011 από Pantelwolf Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα