yincyun Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Καλημέρα...! Το πρόβλημα έχει ως εξής... Όταν ανοίγω το laptop τις περισσότερες φορές ανοίγει ένα μπλε παραθυράκι που αναφέρει 4 δεκαεξαδικούς αρχικά τον παραπάνω που γράφω στο θέμα και μέσα σε αγκύλες άλλους 3.. και στο κάτω μέρος του παραθύρου εχει ένα μετρητή να τον πω.... που είναι σαν να σκανάρει τη μνήμη αν μπορώ να καταλάβω... το θέμα είναι ότι αυτό γίνεται σε δευτερόλεπτα και δε μπορώ να διακρίνω περισσότερα απο τα χτυπητά μηνύματα που γράφει.. Αυτή η δουλεία γίνεται απο 2 εώς... πολλές φορές με επανεκκίνησεις του pc προφανώς..Το laptop είναι sony vaio και φοράει 64αρια αυθεντικά windows 7 κατεβασμένα απο msdnaa... αν και δεν νομίζω να έχει το λειτουργικό πρόβλημα μιας και στο "μεγάλο" πετάνε... Σχετικά πρόσφατο format (3-4 μήνες). Αρκετά φορτωμένο είναι αλλά μόνο απο προγράμματα επίσης κατεβασμένα απο το msdnaa και προγράμματα κατεβασμένα απο την oracle και τις σχετικές εταιρίες. κοινώς έχω βάλει στο pc μόνο ότι αφορά τη σχολή οπότε δεύετρο format σε αυτή τη φάση απαγορεύεται καθώς θα χάσω άπειρη δουλειά... Να τα μεταφέρω δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο για να μη τα χάσω. Σόρρυ για το κατεβατό απλά είπα να γίνω αναλυτικός. Όσο το έψαξα οι αρχικές μου φοβίες για πρόβλημα με το σκληρό και τη μνήμη επιβεβαιωνονται απλά μήπως κάποιος που ξέρει καλύτερα απο μένα μπορεί να με βοηθήσει να το σώσουμε απο το τελειωτικό crash γιατί εκεί θα πέσει κλάμα... Ευχαριστώ!!!!
Moderators Gi0 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Το προβλημα σου μπορει να προερχεται απο το σκληρο,τις μνημες, τη gpu και γενικα απο καποιο hardware. Μπορει ομως και οχι. Μπορει το προβλημα να ειναι καποιο software/driver. Αυτο που πρεπει να κανεις ειναι να εντοπισεις τι απο τα δυο ισχυει. Μια αρχη ειναι να απενεργοποιησεις τα αυτοματα restart σε περιπτωση μπλε οθονης και να παρατηρησεις το μηνυμα που σου βγαζει η μπλε οθονη. Επισης μια και μιλαμε για laptop, πηγαινε στο φακελο c:\windows\minidump, καντον ενα rar και ανεβασε τον καπου για να τον δω. Προκειται για τις πληροφοριες που "γραφουν" τα windows στο δισκο οταν εμφανιζεται μια μπλε οθονη. Μπορει να αποβούν χρησιμες. Εχεις παρατηρησει κατι κοινο κατα την εμφανιση των bsods?Πχ υπερθερμαινεται το laptop λιγο πριν σκασουν μυτη, ή παιζεις καποιο βιντεο οταν εμφανιζονται, κλπ κλπ. Τελος απο τη στιγμη που εχεις μεσα οπως λες σημαντικα δεδομενα, σε συνδιασμο με την σχετικη μεγαλη συχνοτητα που εμφανιζονται οι bsods, προτεινω ενα αμμεσο backup για να χεις το κεφαλι σου ηρεμο.
yincyun Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 νομίζω το σταμάτησα το αυτόματο restart. στη πράξη θα δείξει..το rar αρχείο που μου ζήτησες δε μπορώ να στο φτιάξω γιατί το χτυπάει error το winrar. Τίποτα κοινό που να έχω παρατηρήσει εγώ. Μπορεί να γίνει το πρωί μόλις το πρωτοανοίξω το pc μπορεί να γίνει και μετά απο 10 ώρες χρήση μπορεί και μετά απο 2 μέρες ανοιχτό.. μπορεί να το κάνω όταν έχω μόνο ένα πρόγραμμα ανοιχτό μπορεί και όταν τον φορτώνο. δεν έχω παρατηρήσει τίποτα κοινό τόσες φορές που το έχει κάνει. back up θα μπορούσα να κάνω το θέμα είναι οτι ο σκληρός μου έχει πάει επίσκεψη... :/
Moderators Gi0 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 το rar αρχείο που μου ζήτησες δε μπορώ να στο φτιάξω γιατί το χτυπάει error το winrar. Τι error?Δεν μπορεις με καποιο τροπο να ανεβασεις τα περιεχομενα του φακελου καπου? back up θα μπορούσα να κάνω το θέμα είναι οτι ο σκληρός μου έχει πάει επίσκεψη... :/ Τι εννοεις?
yincyun Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 το αρχείο είναι σε αυτό το Link έχω ένα εξωτερικό σκληρό που κάνω back up αλλά τον έχω δανείσει..
Moderators Gi0 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 το αρχείο είναι σε αυτό το Link Downloaded,θα εχω νεωτερα μολις τα δω. έχω ένα εξωτερικό σκληρό που κάνω back up αλλά τον έχω δανείσει.. Πιστευω ειναι μια καλη ωρα για να τον παρεις πισω.
Moderators Gi0 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Καθε μια απο τις μπλε οθονες προκαλειται απο την ασυρματη καρτα δικτυου σου, και συγκεκριμενα απο τον driver της, netw5v64.sys Απ οτι βλεπω ο συγκεκριμενος που χρησιμοποιεις ειναι απο το 2009, οποτε υποθετω πως θα υπαρχει καποια ανανεωμενη εκδοση του. Πηγαινε στο site του κατασκευαστη της και κατεβασε την νεωτερη.
yincyun Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 μη το θεωρήσεις χαζό αλλά δε ξέρω για τι ψάχνω...
Moderators Gi0 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 μη το θεωρήσεις χαζό αλλά δε ξέρω για τι ψάχνω... Μην αγχωνεσαι, κανεις δεν γεννηθηκε με τη γνωση. Ξερεις τι μαρκα ειναι η ασυρματη καρτα δικτυου που εχει το laptop?
yincyun Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Όχι αλλά μπορώ να σου πω τι μάρκα είναι το laptop.. αν βοηθάει.. SONY VAIO VGN-FW41E μπήκα στη σελίδα της sony αλλά δε ξέρω τι να ψάξω. στους drivers εμφανίζει πάρα πολλά που δε ξέρω τι είναι τα περισσότερα.
Moderators Gi0 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Πηγα στο site της sony.gr και εψαξα για το μοντελο σου. Υπαρχουν απ οτι ειδα 2 διαφορετικα μοντελο με παρομοια κωδικη ονομασια.VGN-FW41E/Η και VGN-FW41E/W To παρακατω link ειναι για το πρωτο. http://www.sony.gr/s...FW41E_H/updates Μεσα στις ενημερωσεις υπαρχει και ο driver που σου λεω και ειναι ο παρακατω (για Windows 7 x64 παντα) http://www.sony.gr/s...ds/generic_4584 Το προβλημα ειναι πως και ο συγκεκριμενος ειναι απο το 2009 και δεν θα μου φανει παραξενο εαν δεν σου λυσει το προβλημα. Παρ ολα αυτα καντον μια εγκατασταση μηπως και... Mε ενα γρηγορο googling δεν βρηκα ποια ακριβως wifi καρτα "φοραει" το λαπτοπ σου, μηπως και βρεις drivers για αυτη περα απο το site της sony. Ριξε μια ματια στον Device Manager, φανταζομαι θα αναφερεται εκει. EDIT: Πιθανοτατα εχει καποια της Intel επανω. Εαν ειναι μια απο αυτες που υπαρχουν στο link που δινω παρακατω, εγκατεστησε αυτον τον driver που δινει η intel για windows 7 x64, ο οποιος δεν ειναι και φρεσκος, αλλα ειναι μεταγενεστερος αυτου που δινει η sony. http://downloadcente...=18212&lang=eng
yincyun Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Στο Network Adapters υπάρχουν 4 devices και το 1 ονομάζεται Intel® WiFi Link 5100 AGN... σου λέει κάτι?? τα άλλα 2 είναι για το bluetooth και το 1 ειναι ethernet.. άρα κατεβάζω αυτό απο το δεύτερο link..
Moderators Gi0 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Στο Network Adapters υπάρχουν 4 devices και το 1 ονομάζεται Intel® WiFi Link 5100 AGN... σου λέει κάτι?? τα άλλα 2 είναι για το bluetooth και το 1 ειναι ethernet.. άρα κατεβάζω αυτό απο το δεύτερο link.. Yeap, ειναι μεσα στη λιστα, κατεβαζεις τον driver της Ιntel. Edit: Υπαρχει και νεωτερος! Συμφωνα με αυτο το thread στα forums της Intel και ο παραπανω driver προκαλει bsod σε windows 7 x64. Δοκιμασε εναν ακομα νεωτερο http://downloadcente...100%22&lang=eng
yincyun Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 έκανα restart μόλις τώρα και δε χτύπησε τίποτα!! λες να έφτιαξε??!!
Moderators Gi0 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 έκανα restart μόλις τώρα και δε χτύπησε τίποτα!! λες να έφτιαξε??!! Αν δεν εχω το μηχανημα μπροστα μου δεν βαζω το χερι μου στη φωτια για τιποτα, αλλα ναι, εχεις πιστευω καλες πιθανοτητες να εισαι οκ. Το σιγουρο (99%) ειναι πως ο συγκεκριμενος σου προκαλει το προβλημα Παντως αυτος ο driver προκαλει πονοκεφαλο σε μπολικους χρηστες εαν κρινω απο το 8σελιδο thread στα forums της Intel. Εαν τυχον εμφανιστει ξανα το προβλημα, θα πρεπει να ανατρεξεις εκει για διαφορες λυσεις-ημιμετρα που διαβαζω (κλεισιμο του N mode, κλεισιμο του ARM, κλπ) μεχρι να βγει σταθερος driver.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα