Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν έχω αυτή την ψύκτρα...

coolermaster_hyper_tx_cooler.jpg

...η οποία μου έχει σπάσει τα νεύρα!

Πρέπει να έχει μαζέψει σκόνη ο μηχανισμός του ανεμιστήρα (το υπόλοιπο κουλερ το "φύσηξα" πρόσφατα), αυτό οδηγεί την ψύκτρα να τρέμει (μη φανταστείτε κανα πέρα δώθε τρέμουλο...αλλά αν το παρατηρήσεις από πολύ κοντά ίσα ίσα που φαίνεται, και ειδικά αν την ακουμπήσεις με το χέρι εκεί καταλαβαίνεις) και αυτό οδηγεί αυτο το τραγικό πλαστικό που έχει πάνω η ψύκτρα να κάνει ένα πάρα πολύ εκνευριστικό τρρρρρρρρρρρρ...Είμαι 90% σίγουρος ότι προέρχεται από αυτό ο θόρυβος γιατί όταν το πιάνω με το χέρι σταματάει. Σταματάει όμως και όταν πιέζω το πίσω μέρος του κουτιού, την πλαινή πόρτα, ή οταν του ρίχνω μπουνίδια (του κουτιού), αν και μετά από λίγο ξαναρχίζει!

Να πώ ότι δεν το κάνει συνέχεια πχ το βράδυ που δεν χρησιμοποιείται το πισι (μόνο κατεβάζω) δεν το κάνει!

Τι να κάνω ρε πστ μου ανεβάζω πίεση 800 με τη μαλακία!

Μη μου πείτε να πάρω άλλη ψύκτρα! :D Μήπως να σπάσω (γιατί δε βγαίνει με άλλο τρόπο) το πλαστικό;

Αν έχει κανείς παρόμοια εμπειρία ας πει...

Δημοσ.

μπορεις να δοκιμασεις να βγαλεις απο πανω τον ανεμιστηρακι και να το λαδωσεις λιγο στο πισω αξονα.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ φίλε πολύ καλή η ιδέα σου!

Βασικά μπήκα στο BIOS και απενεργοποίησα το SMART FAN CPU (ή κάπως έτσι...λέει πως στο Enable ορίζει την ταχύτητα με βάση τη χρήση ενώ στο Disable παίζει μόνιμα στις μέγιστες στροφές) και έχει σταματήσει προς το παρόν!

Για να δούμε...

Δημοσ.

Λοιπόν πάλι τα ίδια!

Φίλε Chris92 τι λάδι να χρησιμοποιήσω; ελαιόλαδο; :D

Μήπως κάνει αυτό που ψεκάζουν στα συνεργεία τους μεντεσέδες από τις πόρτες των αυτοκινήτων;

Ή μήπως υπάρχει κάποιο ειδικό για αυτές τις περιπτώσεις;

Εντωμεταξύ εκτός από τον ανεμιστήρα της CPU που τρέμει και δημιουργεί θόρυβο (μάλλον το πλαστικό), κάνει θόρυβο ΚΑΙ το fan της GPU...Συγκεκριμένα κάνει ακριβώς τον ίδιο θόρυβο με τον σκληρό δίσκο για όποιον καταλαβαίνει!

Αν δεν μου δουλέψει και η φάση με το λάδι πάω για ψύκτρα CPU καινούρια και καμια πατέντα με το φαν της GPU...

Είναι κρίμα ρε πστ μου να ακούγεται σαν χρέπι, γιατί ενώ είναι Ε5300 2.6, 9800GT 512, 2GB RAM, (και με γαμάτο και ΑΘΟΡΥΒΟ τροφοδοτικό, 650W Corsair) με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο μετά από τόσα χρόνια...Μέχρι και Arkham City παίζει ΜΠΟΥΝΙΑ με τις εξής ρυθμίσεις...

gergreg.png

Δημοσ.

λοιπον φιλε μου,το ολο προβλημα πρεπει να προερχεται απο τη θερμοκρασια του επεξεργαστη.Αν γινεται δες τι θερμοκρασιες εχεις.Αν ειναι χαμηλες τοτε λαδωσε με λαδι(λιγο,οχι πολυ) για μεντεσεδες μονο το ανεμιστηρα.Αν παλι δεις οτι δουλευει σε υψηλες θερμοκρασιες, καλο ειναι να αγορασεις μια θερμοαγωγιμη παστα,να βγαλεις απο πανω τη ψυκτρα,να την καθαρισεις,να βαλεις καινουργια παστα(και επι ευκαιριας να βαλεις λιγο λαδι στο ανεμιστηρα,απο αυτο που βαζουν στους μεντεσεδες,αντισκουριακο).Μετεπειτα να δεσεις ολο το μηχανημα και να δεις πως θα πηγαινει.επιπλεον παρε ενα κατσαβιδι και σφυξε οτι βιδα βρεις μεσα στον υπολογιστη,κυριως στη μητρικη.(οχι παρα πολυ σφιξιμο).Πιστευω ετσι να στρωσει το μηχανημα.αν χρειαστεις οποιαδηποτε βοηθεια για τα παραπανω,στελνεις μηνυμα.Ααα κα ικατι τελευταιο,οταν φυσας τους ανεμιστηρες για να καθαρισουν,δεν πρεπει να γυριζουν πολυ γρηγορα γιατι χαλανε.Αν δεν πιασουν ολα αυτα τοτε παμε σε πατεντα(λιγη μονωτικη ταινια στο ανεμιστηρα-πλαστικο)

Δημοσ.

Όχι δεν είναι θερμοκρασία!

Μια χαρά είναι οι θερμοκρασίες και μάλιστα πολύ χαμηλές! Σκεφτόμουν να τον κλοκάρω κιόλας τον Ε5300 γιατί έχω περιθώριο!

Στη CPU πρέπει να έχει πιάσει πουρί μέσα ο ανεμιστήρας, και δεν γυρνάει σωστά και για αυτό τρέμει (που ΜΑΛΛΟΝ οδηγεί και στο τρίξιμο - θόρυβο του πλαστικού) και πρέπει να βοηθάει και σε αυτό και το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ψύκτρα δεν δένεται με βίδες πάνω στη μητρική αλλά με αυτές τις πλαστικές ενσωματωμενες βίδες που φαίνονται στη φώτο!

Εντωμεταξύ εδώ και πόση ώρα δεν το κάνει!

Ακούω μόνο το θόρυβο σκληρού του ανεμιστήρα της κάρτας γραφικών!

Σ'ευχαριστώ φίλε, θα το ανοίξω σύντομα να δω τι μπορώ να κάνω.

Δημοσ.

τπτ φιλε μου να ΄σαι καλα.αυτα που σου εγραψα παραπανω ισχυουν και για την καρτα γραφικων.δες θερμοκρασιες και το ανεμιστηρακι και σφιξε καμια βιδα εκει που βιδωνει πανω στο σασι.(αυτο με το σφιξιμο βιδων στο αναφερω γιατι ειχα και εγω ενα φιλο που εριχνε μπουνιες στον υπολογιστη επειδη αργουσε,και μετα εκανε θορυβο.οταν πηγα εκει διαπιστωσα οτι σχεδον ολες οι βιδες ειχαν χαλαρωσει και η μητρικη κουνιοταν οποτε την εσφιξα και εστρωσε)

Δημοσ.

Έσφιξα βίδες, έσπασα το πλαστικό, τίποτα τζίφος. Η ψύκτρα δονείται και τρίζει όλο το pc!

Θα πάρω άλλη.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Έσφιξα βίδες, έσπασα το πλαστικό, τίποτα τζίφος. Η ψύκτρα δονείται και τρίζει όλο το pc!

Θα πάρω άλλη.

Ευχαριστώ

Το καλύτερο που θα κανεις :-D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...