Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι μου θυμησατε τωρα!! Voodoo3 απο 3DFX! Τι απεγινε αυτη η εταιρια;;

Την αγορασε η nvidia. Η επομενη γενια 3dfx αργησε παρα πολυ, ηταν ακριβη για τις επιδοσεις της και γομαροκαρτες. Μαλιστα η voodoo5 5500 ηταν η πρωτη καρτα γραφικων αν θυμαμαι καλα που ηθελε τροφοδοσια απο molex (αυτα που δινουν ρευμα στους δισκους) ενω η 6000 ειχε δικο της τροφοδοτικο αλλα νομιζω δεν την κυκλοφορησαν τελικα στην αγορα. Η voodoo4 που ηταν το low end κομματι δεν ηταν καθολου ανταγωνιστικη.

Νομιζω τελη 2001 εγινε η πωληση της εταιριας, και για αυτο η nvidia χρησιμοποιει την ονομασια SLI για τις πολλαπλες καρτες γραφικων της χωρις προβλημα copyright. Το ειχε ξεκινησει η 3dfx με τις voodoo2.

Επίσης τότε, οι καλές κάρτες ήταν συνήθως συγκεκριμένα 2-3 μοντέλα τα οποία σε κρατούσαν για αρκετό καιρό στο gaming.

Τώρα κάθε 2 μήνες έχουμε και νέο μοντέλο κάρτας που καθιστά την προηγούμενη ξεπερασμένη.

Παλια ηταν χειροτερα. Καρτες με 500 ευρω υπαρχουν πολυ καιρο. Η Geforce 3 τοσο εκανε το 2003 και τοτε κρατουσαν λιγοτερο γιατι οι αναλυσεις ακομα ανεβαιναν καθως τα μονιτορ βελτιωνονταν. Τωρα που εχουμε κολλησει στη fullHD και με τις κονσολες να κρατανε τις απαιτησεις κατω, οι καρτες 2-3 ετων μια χαρα ειναι, αν δεν παιζεις με ολα στο full.

Τωρα για να βρεις καρτα με 500 ευρω πρεπει να ειναι SLI/crossfire 2 σε 1. Εγω με μια 460GTX που πηρα περυσι 150 ευρω (και ηδη κυκλοφορουσε καιρο) ακομα δεν εχω κανενα προβλημα, ενω μεχρι τοτε επαιζα αξιοπρεπεστατα με μια 8800GTS του 2006

Δημοσ.

Σεπτέμβρης 2003

intel pentium 4 2.6 fsb 800 HT 260 euro

Gigabyte mobo με 865 chipset 120 euro

2 x 512 mb ddr 400 110 euro

Gigabyte radeon 9600 pro 235 euro

plextor cd-rw 100 euro

hdd maxtor 80 gb sata 90 euro ?

tower και psu 80 euro

philips crt 17" 180 euro

Είναι και άλλα που δεν θυμάμαι τις τιμές τους όπως το cd-rom,multimedia microsoft keyboard και mouse κτλ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...