Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βρηκα το τιμολογιο απο ενα υπολογιστη που αγορασα το Δεκεμβριο του 2002, 1η χρονιά με ευρώ αντι για δραχμές.

Κανοντας τη συγκριση με σημερα, βλεπω οτι σαν καταναλωτες ζουμε σε καλυτερες εποχες (δειτε τη φωτο).

Πριν λιγες μερες αγορασα τον i5-2400 για 166€ ενω τοτε ειχα δωσει για [Pentium 2.4] 234€.

Δειτε ποσα πληρωσα τη μνημη να τρομαξετε!

:fear:

tim_2002.jpg

Δημοσ.

δεν εχω κάποια απόδειξη,αλλα΄θυμάμαι χαρακτηριστικά τιμές απ'το 1ο μου πισι.

Ηταν η εποχή που κατι ειχε γινει και οι μνήμες είχαν πάει στο θεό,το 1999.

Μάλιστα είχα αγοράσει κάποια πράγματα ακριβά για την εποχή.

128mb Sdram 133MHz - 120.000δρχ

Fireball Quantum 12.1GB 7200! 90.000-100.000

Voodoo3 3000 κάνα 60.000

Sony CPD 15ρα επίπεδη 130.000

Α και επειδή δνε εφταναν τα λεφτα,αντί για PIII 550Mhz, ειχα πάρει Celeron 466, κλοκάρισμα σε 600 παρά.

Επίσης λιγο καιρό μετά,με πολύ πόνο και οικονομία είχα αγοράσει Teac Cd recorder 4X με 112.000δρχ.

Ουσιαστικά 10 χρόνια πριν, με 500.000 έπαιρνες ένα πισι απλά καλό, ενώ πλέον με το ιδιο ποσο 1500ε παίρνεις τούμπανο. Κι τα σημερινά 1500ε ειναι πολύ λιγότερα απο τα 500.000δρχ τότε...

Η τεχνολογία ειναι φθηνή πλέον,αλλά ποιός έχιε χρήμα να πάρει!

Δε μπορώ να θυμηθώ για το πισι του κολλητου, με πεντιουμ 1, 8μβ ραμ, banshee μετα απο καιρό, κάρτα ήχου και βάλε. Τότε που παίζαμε τα demo του pcmaster και καιγόμασταν. Τότε που αγοράζαμε συνταιρικά τα παιχνίδια,πάντα γνήσια, και ήταν μια ιεροτελεστία το άνοιγμα της τεράστιας συσκευασίας με τα τσιλι μιλι.

Οχι οπως τώρα που ειναι μια θήκη ντιβιντι.

Χαρακτηριστικά,θυμάμαι το X-files, σε 7 cd, το under a killing moon - u have a fax :-D - πιο παλιά...

Δημοσ.

1999:

PIII 450Mhz, Intel 440bx, 64MB sdram, Voodoo 3, soundblaster64 pci, samsung cd-rom,philips 17' crt, windows 98 original -> όλα μαζί 500.000 δρχ.

Για την εποχή του όμως ήταν πολύ καλό. Μόλις είχαν κυκλοφορήσει οι PIII και η voodoo 3 ήταν ακόμη στην κορυφή.

Σήμερα δουλεύει ακόμη κανονικά αν και είναι παροπλισμένο. Μόνο το cdrom και η οθόνη έχουν χαλάσει.

Δημοσ.

Ποιοοοο ρε.riva 128.τι λετε τωρα.Η πρωτη σοβαρη καρτα για παιχνιδια που ειχα αγορασει και θυμαμαι ακομη την τιμη οτι και αυτη ειχε 40 χιλιαδες δραχμες (οταν την πηρα εγω).

Δημοσ.

Βρηκα το τιμολογιο απο ενα υπολογιστη που αγορασα το Δεκεμβριο του 2002, 1η χρονιά με ευρώ αντι για δραχμές.

Κανοντας τη συγκριση με σημερα, βλεπω οτι σαν καταναλωτες ζουμε σε καλυτερες εποχες (δειτε τη φωτο).

Πριν λιγες μερες αγορασα τον i5-2400 για 166€ ενω τοτε ειχα δωσει για [Pentium 2.4] 234€.

Δειτε ποσα πληρωσα τη μνημη να τρομαξετε!

:fear:

tim_2002.jpg

ας προσεχες να παιρνες amd τοτε. :devil:

Δημοσ.

To πρώτο pc μου (οχι το οικογενειακο με τα σεμεδάκια :P ), εν'έτει 1999

celeron 533

intel board (μοντέλο μου διαφεύγει)

2x64mb ram

quantum fireball 6g

creative ct4810

ati rage2c

kme 250w

sony trinitron 17'

Μαζί με ποντίκι, ηχεία, πληκτρολόγιo και w98..κάτι λιγότερο απο 800 καφετιά

Δημοσ.

εγω παλι θυμαμαι οτι οι καλυτερες καρτες γραφικων τοτε ειχαν 60.000 δραχμες

τωρα εχουν 600 ευρω!

Επίσης τότε, οι καλές κάρτες ήταν συνήθως συγκεκριμένα 2-3 μοντέλα τα οποία σε κρατούσαν για αρκετό καιρό στο gaming.

Τώρα κάθε 2 μήνες έχουμε και νέο μοντέλο κάρτας που καθιστά την προηγούμενη ξεπερασμένη.

Δημοσ.

Ισως δεν αναπολούμε τοσο το hardware που ειχαμε τοτε οσο τις στιγμες που ζησαμε μαζι του.εγω προσωπικα θυμαμαι στον 486DX2 στα 66mhz τοτε που εκανα sneaking καθε σαββατο πρωι που κοιμοταν ο μεγαλος μου αδερφος στο δωματιο του για να τερματισω το doomII με τα iddqd και τα idkfa....

και κατι ατελειωτες ωρες με τα colonization και transport tycoon.

Δημοσ.

Εγώ θυμάμαι ότι δεν μπορούσα να κοιμηθώ από τη χαρά μου όταν αγόρασα το 98 το plextor cd-rw 8/4/32 135.000 δραχμές! ATAPI παρακαλώ για να γλυτώσω τα 40.000 χιλιάρικα που έκανε ο SCSI controller της adaptec αν θυμάμαι καλά!

Άλλα 130 χιλιάρικα η τιμημένη επίπεδη crt sony 100sf

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...