panoupanou Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 Καλησπέρα σας. Γνωρίζει κανεις καποιον καλό οδηγο για το Vi του linux, που να έχει αρκετά operations ?
NullScan Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 Εδώ ένα cheat sheet: http://fprintf.net/vimCheatSheet.html και εδώ ένα introduction tutorial: http://heather.cs.ucdavis.edu/~matloff/UnixAndC/Editors/ViIntro.html
jemadux Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 βασικά είτε θα είναι nano ή vim δεν παίζει κανένα λόγο ... αν και μου αρέσει ο vim σε γραφικό περιβάλλον χρησιμοποιώ gedit
twiner Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 install vim + εκτέλεσε vimtutor σε terminal, όλα τα λεφτά είναι για αρχή.
NullScan Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 βασικά είτε θα είναι nano ή vim δεν παίζει κανένα λόγο ... αν και μου αρέσει ο vim σε γραφικό περιβάλλον χρησιμοποιώ gedit Δέν γίνεται να συγκρίνεις το vim με το gedit και το nano, είναι διαφορετικά πράγματα
mphxths Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 Καλησπέρα σας. Γνωρίζει κανεις καποιον καλό οδηγο για το Vi του linux, που να έχει αρκετά operations ? A = αρχιζεις και γραφεις απο την θεση_δρομεα+1_δεξια I = αρχιζεις και γραφεις στην τρεχουσα θεση του δρομεα ESC = μεταβαινεις σε κατασταση εντολων /<λεξη> = ψαχνει την λεξη :q! = εξοδος χωρις σωσιμο shift+zz =σωζει και βγαινει Αυτα χρησιμοποιουσαμε πριν 100 χρονια Εννοειται οτι εχει και αλλες 1000 λειτουργιες , αλλα οπως ειναι γνωστο , ειναι δυσχρηστος οπως και να το κανουμε για αυτο και βγηκαν editors στυλ nano που κανεις την δουλεια σου ευκολα και απλα
panoupanou Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 Πιστεύω πως όταν εξοικειώνεσαι με τις τόσες λειτουργίες που εχει ο Vi τότε είναι εξαιρετικά αποδοτικός. Γλιτώνεις αρκετό χρόνο απο το να χρησιμοποιεις το gedit πιάνοντας συνέχεια το ποντίκι. Να φανταστείτε, πολλές φορές προγραμματίζω σε αυτόν.
ExaByte Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 Εγώ πάντως εδώ και καιρό δεν προγραμματίζω. Υλοποιώ απευθείας τα προγράμματα μου με λογικές πύλες, flip-flops κλπ Πέρα απο την πλάκα θεωρώ τον vi εξαιρετικά δύσχρηστο. Gedit και Kate ftw. Ισως γιατί ποτέ δεν είχα χρόνο για να κάτσω να τον μάθω.
NullScan Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Πιστεύω πως όταν εξοικειώνεσαι με τις τόσες λειτουργίες που εχει ο Vi τότε είναι εξαιρετικά αποδοτικός. Γλιτώνεις αρκετό χρόνο απο το να χρησιμοποιεις το gedit πιάνοντας συνέχεια το ποντίκι. Να φανταστείτε, πολλές φορές προγραμματίζω σε αυτόν. Για την ακρίβεια, οτι κώδικα και να γράφω το κάνω στον vi γιατί έχει άπειρες δυνατότητες και άπειρα plugins για να κάνω τη δουλειά μου 10 φορές γρηγορότερα. Προτείνω να ασχοληθείς άν χρειάζεσαι ένα εργαλείο για development από bash μέχρι asm. Θα σε ζορίσει λίγο στην αρχή αλλά θα σε αποζημιώσει στο πολλαπλάσιο αργότερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα