Προς το περιεχόμενο

Vi

panoupanou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

βασικά είτε θα είναι nano ή vim δεν παίζει κανένα λόγο ... αν και μου αρέσει ο vim σε γραφικό περιβάλλον χρησιμοποιώ gedit

Δημοσ.

βασικά είτε θα είναι nano ή vim δεν παίζει κανένα λόγο ... αν και μου αρέσει ο vim σε γραφικό περιβάλλον χρησιμοποιώ gedit

Δέν γίνεται να συγκρίνεις το vim με το gedit και το nano, είναι διαφορετικά πράγματα :)

Δημοσ.

Καλησπέρα σας. Γνωρίζει κανεις καποιον καλό οδηγο για το Vi του linux, που να έχει αρκετά operations ?

A = αρχιζεις και γραφεις απο την θεση_δρομεα+1_δεξια

I = αρχιζεις και γραφεις στην τρεχουσα θεση του δρομεα

ESC = μεταβαινεις σε κατασταση εντολων

/<λεξη> = ψαχνει την λεξη

:q! = εξοδος χωρις σωσιμο

shift+zz =σωζει και βγαινει

Αυτα χρησιμοποιουσαμε πριν 100 χρονια :-) Εννοειται οτι εχει και αλλες 1000 λειτουργιες , αλλα οπως ειναι γνωστο , ειναι δυσχρηστος οπως και να το κανουμε για αυτο και βγηκαν editors στυλ nano που κανεις την δουλεια σου ευκολα και απλα

Δημοσ.

Πιστεύω πως όταν εξοικειώνεσαι με τις τόσες λειτουργίες που εχει ο Vi τότε είναι εξαιρετικά αποδοτικός. Γλιτώνεις αρκετό χρόνο απο το να χρησιμοποιεις το gedit πιάνοντας συνέχεια το ποντίκι. Να φανταστείτε, πολλές φορές προγραμματίζω σε αυτόν.

Δημοσ.

Εγώ πάντως εδώ και καιρό δεν προγραμματίζω. Υλοποιώ απευθείας τα προγράμματα μου με λογικές πύλες, flip-flops κλπ :P Πέρα απο την πλάκα θεωρώ τον vi εξαιρετικά δύσχρηστο. Gedit και Kate ftw. Ισως γιατί ποτέ δεν είχα χρόνο για να κάτσω να τον μάθω.

Δημοσ.

Πιστεύω πως όταν εξοικειώνεσαι με τις τόσες λειτουργίες που εχει ο Vi τότε είναι εξαιρετικά αποδοτικός. Γλιτώνεις αρκετό χρόνο απο το να χρησιμοποιεις το gedit πιάνοντας συνέχεια το ποντίκι. Να φανταστείτε, πολλές φορές προγραμματίζω σε αυτόν.

Για την ακρίβεια, οτι κώδικα και να γράφω το κάνω στον vi γιατί έχει άπειρες δυνατότητες και άπειρα plugins για να κάνω τη δουλειά μου 10 φορές γρηγορότερα. Προτείνω να ασχοληθείς άν χρειάζεσαι ένα εργαλείο για development από bash μέχρι asm. Θα σε ζορίσει λίγο στην αρχή αλλά θα σε αποζημιώσει στο πολλαπλάσιο αργότερα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...