Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας παιδιά,

γενικά το τελευταίο καιρό ψάχνομε έτσι ώστε να "επεκτείνω" τις γνώσεις μου στον προγραμματισμό και σκεφτόμουν να ξεκινήσω με iPhone apps.

Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι πρέπει να πάρω Mac και κοστίζουν τα άτιμα!!

Βέβαια σιγά σιγά θα μάθω την γλώσσα (Objective C)..

Ποια είναι η γνώμη σας και γενικά εάν έχετε κάποια άλλη πρόταση ή ιδέα θα ήταν ευπρόσδεκτη.

Δημοσ.

Μεταχειρισμένο Mac Mini είναι καλό για αρχή. Δεν χρειάζεται να πάρεις το πιο ακριβό/καλό για να κάνεις την δουλειά σου.

Από εκεί και πέρα θέλει διάβασμα και εξάσκηση.

φιλικά,

Δημοσ.

Ρε συ Βασίλη, δεν είναι μόνο το να μάθεις μια γλώσσα - είναι και το να έχεις και κάποια ιδέα κατά νου. Ωραία, μαθαίνεις να αναπτύσεις εφαρμογές για iphone, και μετά τι; Υπάρχουν ήδη κάτι χιλιάδες εφαρμογές, τις οποίες θα πρέπει να ξεπεράσεις τόσο σε πρωτοτυπία όσο και σε ποιότητα. Όπως σου έχω ξαναπεί βέβαια δεν ασχολούμαι επαγελματικά με το αντικείμενο και έτσι δε μπορώ να το δω από αυτή τη μεριά αλλά, από άποψη καταναλωτή άμα θες, έτσι μου δείχνουν τα πράγματα

Το θέμα βέβαια αλλάζει αν καταφέρεις και το συνδιάσεις και με κάτι άλλο. Για παράδειγμα, αυτοματισμός σπιτιού και γενικότερα απομακρυνσμένη διαχείρηση συσκευών είναι αρκετά της μόδας και δεν έχω δει και ιδιαίτερη ενασχόληση με αυτά από πλευράς developing (αν και τελευταία διάβασα αυτό). Εναλλακτικά, ενασχόληση με arduino ή AVR γενικότερα πως σου ακούγεται; Υπάρχουν ήδη άπειρες ιδέες (πχ, αυτή εδώ με άφησε μαλάκα και ψήνομαι άγρια να το φτιάξω κι εγώ :P) τις οποίες μπορείς να βελτιώσεις, να προσαρμόσεις και τέλος πάντων μου φαίνεται πιο εύκολο να κάνεις κάτι διαφορετικό που θα τραβήξει τη προσοχή των άλλων

Δημοσ.

Κι εγώ δοκίμασα λίγο Lion Hackintosh αλλά δεν εντυπωσιάστηκα από το σκηνικό Mac (συγνώμη φίλοι των Mac αλλά δεν ψήθηκα). :)

Όσον αφορά το θέμα development, επίσης θεωρώ την Objective C άσκοπη διότι σε κλειδώνει (εκτός εάν ενδιαφέρεσαι προγραμματίζεις αποκλειστικά για Apple). Εναλλακτικά, η C++ με μια καλή βιβλιοθήκη (SDL ή QT) είναι πιο πρακτική και cross platform. Επίσης υπαρχουν και κάτι άλλα όπως http://phonegap.com/ τα οποία δεν θέλουν τρελό προγραμματισμό.

Όσον αφορά την αγορά Mac κι εγώ προτείνω ένα Mac Mini διότι είναι πολύ οικονομικά όπως είπε και ο mtsouk, και θα το χρειαστείς μόνο και μόνο για να το κάνεις register στην Apple και να μπορείς να αποκτίσεις την άδεια developer.

Δημοσ.

Κώστα θα συμφωνήσω απόλυτα σε όλα αυτά που λες.

Το παν είναι να έχεις την ιδέα σε συνδυασμό βέβαια να έχεις και την τεχνογνωσία για να το υλοποιήσεις.

Ωραία όλα αυτά που μου έστειλες ειδικά αυτό με το LED Cube.

Εγώ γενικά ψάχνομαι αυτή την εποχή να κάνω κάτι καινούριο για εμένα, κάτι που θα μου είναι χρήσιμο, ίσως εάν όχι τώρα στο άμεσο μέλλον.

Π.χ. σκεφτόμουν να ασχοληθώ και με το Flash, να ξεκινήσω με το Silverlight, να μάθω κάποιο php framework

Δημοσ.

Επειδή τα tablets είναι της μόδας, θα σου πρότεινα να μάθεις κάποιο javascript framework για mobile web applications. Υπάρχουν αρκετά, π.χ. jQuery mobile, jQTouch, phone gap, κτλ. Το να πας σε iphone / android / windows mobile εφαρμογές μου φαίνεται περιοριστικό. Δεν ξέρω κατά πόσο αυτό είναι κάτι καινούργιο για σένα βέβαια. :-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...