Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Σε αυτές τις περιπτώσεις νομίζω απαντάς παρουσιάζοντας ως "μειονέκτημα" κάτι που σε αυτόν θα φαίνεται πλεονέκτημα!!

π.χ. "είμαι εργασιομανής και παραμελώ την προσωπική μου ζωή" ή κάτι ανάλογο ;)

Ναι η αληθεια ειναι πως το μειονεκτημα μου ηταν η τελειομανια μου, αλλα και παλι, ολοι κατι αναλογο θα πουν. Ε μην το ρωτας λοιπον :lol:

Δημοσ.

π.χ. "είμαι εργασιομανής και παραμελώ την προσωπική μου ζωή" ή κάτι ανάλογο ;)

1. Από τις χειρότερες απαντήσεις που μπορείς να δώσεις στην ερώτηση αυτή.

2. ένα ψιλο-hijack του thread

Αν έχεις προηγηθεί δικαστική διαμάχη με τον προηγούμενο εργοδότη σου (πχ μη καταβολή δεδουλευμένων κλπ) αλλά για τον οποιοδήποτε λόγο δε θες να το αναφέρεις στη νέα σου δουλειά υπάρχει τρόπος (νόμιμος) εταιρεία HR που τσεκάρει τους υποψήφιους να το μάθει κατά τον έλεγχο των υποψηφίων?

Δημοσ.

να παρει τηλ την εν λογω εταιρία ίσως;

Ναι μάλλον δε το έθεσα σωστά.

Η παλιά εταιρεία έχει πτωχέυσει/διαλυθεί και το αφεντικό πιθανόν να είναι ή φυλακή ή από αυτούς που κυνηγά η εφορία.

Εννοούσα αν υπάρχει διαδικασία να μάθει μια HR εταιρεία μέσω κάποιου αρχείου/μητρώου, δικαστηρίων κλπ.

Δημοσ.

Συμφωνώ με αυτά που λέει ο Snoob, αλλά όταν σου κάνουν μαλακίες ερωτήσεις δίνεις και μαλακίες απαντήσεις, κι είμαστε όλο ευτυχισμένοι.

Δημοσ.

Βασικα θα πω οτι με ενεπνευση η στιγμη ,ασχετο αλλα φιλολογος τελειωσα απλα λογω ανεργιας δουλεψα ως υπευθυνος σε intenet cafe και μετεπειτα στο καταστημα ρουχων ,δεν με συνερπαζουν οι ευθυνες αλλα στην αρχη ειχα καλο μισθο ,και τωρα στις θεσεις που παω το πτυχιο καποιοι το βλεπουν μειονεκτημα τι να πει κανεις...

Δημοσ.

κακα τα ψεμματα. στις συνεντευξεις και αερολογιες θα ακουσεις και αερολογιες θα πεις.

Και ναι, ειναι απο την αρχη καμμενη ερωτηση αυτη και αρα θα παρει μια καμμενη απαντηση.

Ας μην κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας, στην συνεντευξη θα πουμε σε γενικες γραμμες πως πληρουμε τις προϋποθεσεις που εχει η θεση και εχουμε εναν τελειο χαρακτηρα που δεν θα επηρεαζει αρνητικα το περιβαλλον της εταιριας, ωστε να προετοιμασουμε το εδαφος για μια καλη οικονομικη διαπραγματευση. Δεν θα πουμε ποτε πως πριν τον καφε σκοτωνουμε ανθρωπο αν μας μιλησει, ουτε πως οταν πειναμε πρωτη προτεραιοτητα ειναι να φαμε γιατι νηστικο αρκουδι δεν χορευει.

Η ειλικρινεια στις συνεντευξεις ειναι τοση, οση ειναι και στα πρωτα ραντεβου.

• Like 1
Δημοσ.

Σαφως και γινονται χαζες ερωτησεις και φυσικα περιμενουν και χαζες απαντησεις, απο τις οποιες ομως μπορει καποιος να καταλαβει αν εισαι ειλικρινης η οχι,συγκεντρωμενος η αν τον γλειφεις για να σε δεχτει.Επισης αν γινουν με μπερδεμενη σειρα μπορει να την πατησεις.

Αν ο φιλος πχ ελεγε πως τον βαζαν να κανει περισσοτερες αρμοδιοτητες και γι αυτο σηκωθηκε και εφυγε σε ερωτηση του στυλ ποιο ειναι το μειονέκτημα σου απαντουσε οτι παραμελω την προσωπικη ζωη για τη δουλεια θα ηταν καπως fail.

Τυχαιο και μπακαλιστικο παραδειγμα αλλα και οι χαζες ερωτησεις εχουν το νοημα τους και γινονται με συγκεκριμενη σειρα για αυτον που παιρνει την συνεντευξη και με μπερδεμενη σε αυτον που τη δινει.

Δημοσ.

Έχω ακούσει πάρα πολλές χαζές ερωτήσεις σε σχετικά μικρό αριθμό συνεντεύξεων και παρόλο που πάντα απαντούσα "διπλωματικά" την θέση δεν την πήρα. Το συμπέρασμα που έβγαλα είναι οτι όπου ακούς τέτοια, ο υπεύθυνος προσωπικού έχει ήδη αποφασίσει οτι θα πάρει τον ξάδερφό του και στήνει ένα θεατράκι για τον Γενικό, στο οποίο εσύ είσαι ο κομπάρσος που παίζει τζάμπα και αισθάνεται και περήφανος.

Πήρα την απόφαση, απο την επόμενη συνέντευξη να είμαι 100% ειλικρινής και να λέω ακριβώς αυτό που σκέφτομαι, κι ας καταλήξω τσοπάνος στην επαρχία.

Ανοχή (στη μαλακία) τέλος.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...