forgotten Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 χαίρετω την παρέα μέχρι πρόσφατα δουλευα υπευθυνος σε καταστημα με ρουχα και αποχωρησα διοτι αυξηθηκαν οι υπευθυνοτητες( aka εκανα και τον μεταφορεα απο το ενα καταστημα στο αλλο με φορτηγακι χωρις να εχω αδεια φορτηγου) και το ωραριο εργασιας, η αποχωρηση μου ηταν οικοιοθελός και τωρα πάω για συνεντευξη σε άλλη δουλειά σε ερωτημα που θα μου ρωτηθει γιατι αποχωρησα να ειμαι ειλικρινης ? η να το αφησω γενικο και αόριστο το λόγο αποχώρησης
iniohos Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 Για προσωπικους λογους. Εγω αυτο λεω οταν στην προηγουμενη δουλεια το αφεντικο εψαχνε μακακες. Και δεν ειναι ψεμματα. Δεν χρειαζετε να τους δωσεις εξηγησεις γιατι εφυγες. Γιατι προφανως ψαχνεις κατι καλυτερο σε λεφτα/περιβαλλον/εξελιξη. Καλη επιτυχια στην συνεντευξη σου. 1
De@th L0rd Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 Για προσωπικους λογους. Εγω αυτο λεω οταν στην προηγουμενη δουλεια το αφεντικο εψαχνε μακακες. Και δεν ειναι ψεμματα. Δεν χρειαζετε να τους δωσεις εξηγησεις γιατι εφυγες. Γιατι προφανως ψαχνεις κατι καλυτερο σε λεφτα/περιβαλλον/εξελιξη. Καλη επιτυχια στην συνεντευξη σου. Στην περίπτωση που επιμείνουν, γιατί συνήθως τα αφεντικά επιμένουν, τι απαντάς;
DIMI24 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 Αν επιμένουν, να επιμένεις και εσύ Τους λες έφυγες από την προηγούμενή σου δουλειά απλώς επειδή "θέλεις να κάνεις κάτι άλλο". Μην μπαίνεις σε λεπτομέρειες και αρχίζεις να λες τα αρνητικά, αλλιώς δεν θα σε πάρουν... 1
viper2005 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 μπορεις να πεις οτι ειχε πεσει η δουλεια/θα εκλεινε/ ηθελα και αλλη εξελιξη μπλα μπλα μπλα 1
black_widow Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 Ποτέ δεν απαντάμε ένα αόριστο " για προσωπικούς λόγους ". Και να μην επιμείνει ο άλλος να μάθει τους λόγους σίγουρα δε του κάθεται καλά αυτά η απάντηση.
insomniaK Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 Black_window, ποιο είναι το ποσοστό επιτυχίας σου στις συνεντεύξεις; Για προσωπικούς λόγους, με προεξέχοντα τις προοπτικές ανέλιξης τόσο προσωπικής όσο και επαγγελματικής. Για αυτό άλλωστε και έκανα αίτηση στην εταιρέια σας, που κατά γενική ομολογία της αγοράς αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση στο χώρο του ενδύματος. Το τελευταίο το παραλλάσεις ανάλογα με το πόσο θες να γλύψεις
lanista Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 Black_window, ποιο είναι το ποσοστό επιτυχίας σου στις συνεντεύξεις; Για προσωπικούς λόγους, με προεξέχοντα τις προοπτικές ανέλιξης τόσο προσωπικής όσο και επαγγελματικής. Για αυτό άλλωστε και έκανα αίτηση στην εταιρέια σας, που κατά γενική ομολογία της αγοράς αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση στο χώρο του ενδύματος. Το τελευταίο το παραλλάσεις ανάλογα με το πόσο θες να γλύψεις o black_widow έχει δίκιο. Ποτέ δεν απαντάς με αοριστολογίες σε τέτοια ερωτήματα. Έφυγα για τον Α, Β, Γ λόγο. Δεν έχει σημασία αν ο Α,Β,Γ λόγος είναι βλακεία η μεγαλύτερη σοφία του κόσμου. Απλά φροντίζεις να είναι σαφής, συμπαγής και κατανοητός.
insomniaK Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 Και κάτι ακόμα, πρέπει να είσαι έτοιμος να απαντήσεις στο ερώτημα, τι είναι αυτά που ζητάτε από τη νέα θέση εργασίας.
nicoc89 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 Και κάτι ακόμα, πρέπει να είσαι έτοιμος να απαντήσεις στο ερώτημα, τι είναι αυτά που ζητάτε από τη νέα θέση εργασίας. να του πει φράγκα! αν με πληρώνεις για μια θέση και κανω την δουλειά δύο υπαλλήλων θα φύγω οπως στην προηγούμενη! και έτσι θα απαντήσει και στην απορία γιατι παραιτήθηκε.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 Δε θα ήθελα να με παρεξηγήσει κανείς από τους προλαλήσαντες, όμως, προσωπικά, όλες αυτές οι ερωτήσεις μου θυμίζουν εκείνα τα κούφια λόγια που ξεφούρνιζαν στους απολυμένους ο Κλούνεϊ και η Κέντρικ στο Up in the Air. Έτοιμες απαντήσεις, που σε αποστόμωναν χωρίς να λένε τίποτε ουσιαστικό. Θέλω να πω, δεν ξέρω τι πραγματικά μπορεί να καταλάβει κανείς για τον άνθρωπο που έχει απέναντί του από τέτοιες ερωτήσεις (που, εκτός κι αν είναι μνημειωδώς αφελής, ξέρει ότι ο υποψήφιος τις έχει προβάρει ώρες). "-Γιατί φύγατε;" "-Γιατί όλα ήταν ρόδινα, μεγάλε". Προφανώς και κάποιο θέμα υπήρχε. Αν το θέμα ήταν στην εταιρία, δε νομίζω πως θα μου άρεσε αν ο υποψήφιος άρχιζε να μου θάβει τον προηγούμενο εργοδότη του. Κι αν το θέμα το είχε ο υποψήφιος, που δεν ξέρει τι θέλει/εκνευρίζεται με το παραμικρό/δεν είναι συνεργάσιμος, δε νομίζω ότι θα το καταλάβω από αυτή την ερώτηση. "-Τι περιμένετε από τη νέα θέση εργασίας;" "-Να ξεχνάνε να με πληρώσουν 5 μήνες, να κάνω μαύρες υπερωρίες, να με βάζετε να οδηγώ πενηντάτονα φορτηγά ενώ έχω δίπλωμα για πατίνι". Τι μπορεί να θέλει κανείς από μια νέα δουλειά; Να πληρώνεται στην ώρα του, να αναγνωρίζεται ο κόπος του, να βρεθεί σε ένα ανθρώπινο περιβάλλον. Να νοιώσει ότι, ακόμη κι αν δε γίνει διευθυντής μια μέρα, γιατί η δουλειά του είναι σκαφτιάς, θα τυγχάνει σεβασμού εφόσον είναι κι αυτός εντάξει. Πιο πολύ θα ήθελα να μου δείξει ο υποψήφιος ότι έχει όρεξη να δουλέψει, όχι με λόγια αλλα με την όλη στάση του. Να μου μιλήσει για την εμπειρία του, να μου εξηγήσει πώς αυτά που ξέρει στα χαρτιά ταιριάζουν στις πρακτικές ανάγκες της εταιρίας, να μου τονίσει ότι θέλει να δουλέψει ευσυνείδητα, να δώσει τον καλύτερο εαυτό του. Κι αυτά να τα πει όχι σαν να διαβάζει σενάριο ταινίας, να βάλει παλμό, αλλά χωρίς μελοδραματισμούς. Δεν ξέρω, μπορεί να κάνω λάθος, αλλά θυμάμαι ένα διάστημα που είχα δουλέψει σε εταιρία εκπαίδευσης προσωπικού, μεταφράζαμε κάτι Αμερικανικά ερωτηματολόγια, και ήταν κατακλυσμένα από κάτι τέτοια κλισέ: "πού φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε πέντε χρόνια;" "πόσο πιστεύεις ότι μπορείς να προχωρήσεις στην εταιρία;", πράγματα τα οποία είτε δε συμφέρει να τα απαντήσεις ειλικρινά, είτε δεν μπορείς να τα απαντήσεις πριν δεις από μέσα την κατάσταση.
black_widow Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 Δεν ξέρω, μπορεί να κάνω λάθος, αλλά θυμάμαι ένα διάστημα που είχα δουλέψει σε εταιρία εκπαίδευσης προσωπικού, μεταφράζαμε κάτι Αμερικανικά ερωτηματολόγια, και ήταν κατακλυσμένα από κάτι τέτοια κλισέ: "πού φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε πέντε χρόνια;" "πόσο πιστεύεις ότι μπορείς να προχωρήσεις στην εταιρία;", πράγματα τα οποία είτε δε συμφέρει να τα απαντήσεις ειλικρινά, είτε δεν μπορείς να τα απαντήσεις πριν δεις από μέσα την κατάσταση. Μου τη δίνουν στα νεύρα αυτές οι ερωτήσεις 1
Moderators stormrain Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 Aυτο ακριβως. Βεβαια η κορυφαια ερωτηση που μου ειχε γινει ηταν η εξης: "Ποιο θα λεγατε πως ειναι το μεγαλυτερο σας μειονεκτημα" Σοβαρα τωρα, αντε πες πως εχω την αυτοσυγκρατηση του Hulk και δερνω οποιον μου πει στραβα το καλημερα. Ή εχω ως χομπι το να μαζευω αντικειμενα απο τσαντες των οποιων δεν ειμαι κατοχος. Ή βαζω τα κλαμματα ακομα κι αν μου υποδειξουν με ευγενικο τροπο πως εκανα λαθος. Υπαρχει ποτε περιπτωση να ΣΟΥ το πω? Γιατι, για να σαμποταρω τον εαυτο μου ας πουμε?
ribo7 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Aυτο ακριβως. Βεβαια η κορυφαια ερωτηση που μου ειχε γινει ηταν η εξης: "Ποιο θα λεγατε πως ειναι το μεγαλυτερο σας μειονεκτημα" Σοβαρα τωρα, αντε πες πως εχω την αυτοσυγκρατηση του Hulk και δερνω οποιον μου πει στραβα το καλημερα. Ή εχω ως χομπι το να μαζευω αντικειμενα απο τσαντες των οποιων δεν ειμαι κατοχος. Ή βαζω τα κλαμματα ακομα κι αν μου υποδειξουν με ευγενικο τροπο πως εκανα λαθος. Υπαρχει ποτε περιπτωση να ΣΟΥ το πω? Γιατι, για να σαμποταρω τον εαυτο μου ας πουμε? Σε αυτές τις περιπτώσεις νομίζω απαντάς παρουσιάζοντας ως "μειονέκτημα" κάτι που σε αυτόν θα φαίνεται πλεονέκτημα!! π.χ. "είμαι εργασιομανής και παραμελώ την προσωπική μου ζωή" ή κάτι ανάλογο
ikaruga24 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Εγω παντως σε ολες τις ερωτησεις απανταω χωρις κομπασματα και ψεματα. "Γιατι εφυγες απο την προηγουμενη δουλεια σου? Γιατι θελω να με πληρωνουν γι αυτο που δουλευω και εκει προφανως και δεν υπηρχε κατι τετοιο" "Τι μπορεις να προσφερεις στην εταιρια? Απο τη στιγμη που θα καταλαβετε οτι προκειται για αμοιβαια συνεργασια μπορω να προσφερω τον καλυτερο μου εαυτο σε καθημερινη βαση. Εχω και -εγω- τις απαιτησεις μου απο την εκαστοτε εργασια. Και οποιος θελει, οποιος δεν γουσταρει αλλα μου πει "μα και μου" τοτε και οι δικες μου υπηρεσιες θα ειναι γενικα αναλογες των αποδοχων και της ολης συμπεριφορας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα