Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ την παρέα.

Ήρθε η ώρα που η GTX280 μου παρέδωσε πνεύμα. 3 χρόνια και κάτι ήταν η διάρκεια ζωής της. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω με την καρτά είναι το εξής. Όταν τρέχω κάποιο 3D παιχνίδι μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα κολλάει όλο το PC βγάζοντας κάτι περίεργα ακαθόριστα σχήματα (artifacts?)

Ψάχνωντας ώρες στο google βρήκα αρκετούς χρήστες με παρόμοιο πρόβλημα, χαρακτηρίζοντας το μάλιστα ως "Purple screen of death". Μια κλασσική εικόνα του προβλήματος:

4477452119_2b2cefcb0f.jpg

Δοκίμασα διάφορα μήπως και διορθωθεί αλλά μάταια. Οι περισσότεροι λένε ότι πρόκειται για εσωτερική φθορά στην καρτά από τις υψηλές θερμοκρασίες που ανέβαζε οπότε με τον χρόνο παρέδωσε πνεύμα.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι αν με κάποιο τρόπο η κάρτα θερμανθεί δεν παρουσιάζει αυτό το πρόβλημα.. Το καλοκαίρι δηλαδή δεν είχε καθόλου πρόβλημα. Άρχισε τις χαζομάρες με τα πρώτα κρύα το φθινόπωρο. Η πλάκα είναι ότι η έγγυηση της τελειώσε το καλοκαίρι που μας πέρασε... (3 χρόνια ακριβώς τον Ιούλιο). Ξενέρωσα άσχημα...

Το τελευταίο διάστημα γι'αυτον ακριβώς τον λόγο άφηνα το PC όλη μέρα ανοιχτό και πράγματι δεν κολλούσε καθόλου. Χθες όμως άρχισε πάλι τα κουλά και μέχρι τώρα πάνω από 15 λεπτά δεν μ'αφήνει ουτε Skyrim ούτε WoW.... οπότε λέω μέχρι εδώ άντεξε το μαραφέτι.

Το σύστημα μου είναι το εξής:

PSU: Thermaltake 750W

CPU: Core 2 Quad Q9450 @ 2.66Ghz

Mobo: Asus Striker II Formula (nForce 780)

RAM: DDR2 4096MB (5-5-5-15-23) 400Mhz

Έχω καταλήξει στην GTX570

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.513531

Θα μπορέσει το σύστημα μου να την αντέξει χωρίς πρόβλημα; Το τροφοδοτικό μας φτάνει ή θα μείνουμε από ενέργεια;

Θα ήθελα την γνώμη σας και για την 6970. Σε ορισμένα tests που είδα δεν έχουν σημαντικές διαφορές παρόλο την διαφορά τους στην μνήμη.

Από games θέλω να παίζω όσο πιο άνετα γίνεται WoW και Diablo III όταν βγει, και κανένα Skyrim. Το WoW είναι αρκετά περίεργο και πολλές φορές ισωπεδώνει high end συστήματα (ειδικά στις μεγάλες πόλεις) χωρίς ουσιαστικό λόγο.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δημοσ.

Χαιρετώ την παρέα.

Ήρθε η ώρα που η GTX280 μου παρέδωσε πνεύμα. 3 χρόνια και κάτι ήταν η διάρκεια ζωής της. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω με την καρτά είναι το εξής. Όταν τρέχω κάποιο 3D παιχνίδι μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα κολλάει όλο το PC βγάζοντας κάτι περίεργα ακαθόριστα σχήματα (artifacts?)

Ψάχνωντας ώρες στο google βρήκα αρκετούς χρήστες με παρόμοιο πρόβλημα, χαρακτηρίζοντας το μάλιστα ως "Purple screen of death". Μια κλασσική εικόνα του προβλήματος:

4477452119_2b2cefcb0f.jpg

Δοκίμασα διάφορα μήπως και διορθωθεί αλλά μάταια. Οι περισσότεροι λένε ότι πρόκειται για εσωτερική φθορά στην καρτά από τις υψηλές θερμοκρασίες που ανέβαζε οπότε με τον χρόνο παρέδωσε πνεύμα.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι αν με κάποιο τρόπο η κάρτα θερμανθεί δεν παρουσιάζει αυτό το πρόβλημα.. Το καλοκαίρι δηλαδή δεν είχε καθόλου πρόβλημα. Άρχισε τις χαζομάρες με τα πρώτα κρύα το φθινόπωρο. Η πλάκα είναι ότι η έγγυηση της τελειώσε το καλοκαίρι που μας πέρασε... (3 χρόνια ακριβώς τον Ιούλιο). Ξενέρωσα άσχημα...

Το τελευταίο διάστημα γι'αυτον ακριβώς τον λόγο άφηνα το PC όλη μέρα ανοιχτό και πράγματι δεν κολλούσε καθόλου. Χθες όμως άρχισε πάλι τα κουλά και μέχρι τώρα πάνω από 15 λεπτά δεν μ'αφήνει ουτε Skyrim ούτε WoW.... οπότε λέω μέχρι εδώ άντεξε το μαραφέτι.

Το σύστημα μου είναι το εξής:

PSU: Thermaltake 750W

CPU: Core 2 Quad Q9450 @ 2.66Ghz

Mobo: Asus Striker II Formula (nForce 780)

RAM: DDR2 4096MB (5-5-5-15-23) 400Mhz

Έχω καταλήξει στην GTX570

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.513531

Θα μπορέσει το σύστημα μου να την αντέξει χωρίς πρόβλημα; Το τροφοδοτικό μας φτάνει ή θα μείνουμε από ενέργεια;

Θα ήθελα την γνώμη σας και για την 6970. Σε ορισμένα tests που είδα δεν έχουν σημαντικές διαφορές παρόλο την διαφορά τους στην μνήμη.

Από games θέλω να παίζω όσο πιο άνετα γίνεται WoW και Diablo III όταν βγει, και κανένα Skyrim. Το WoW είναι αρκετά περίεργο και πολλές φορές ισωπεδώνει high end συστήματα (ειδικά στις μεγάλες πόλεις) χωρίς ουσιαστικό λόγο.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Πριν κανεις οτιδηποτε θα μπορουσες να κανεις και αυτο

Δημοσ.

Ναι το εψαξα λιγακι το θεμα (Oven gtx280 στο google) αλλα μου φαινεται λιγακι απιθανο να κανω σωστα την διαδικασια και θα την καταστρεψω εντελως :rolleyes:

Θελει ξεβιδωμα, ιστοριες και μαλλον θα τα κανω θαλασσα.

Δημοσ.

Ναι το εψαξα λιγακι το θεμα (Oven gtx280 στο google) αλλα μου φαινεται λιγακι απιθανο να κανω σωστα την διαδικασια και θα την καταστρεψω εντελως :rolleyes:

Θελει ξεβιδωμα, ιστοριες και μαλλον θα τα κανω θαλασσα.

Γιατι? Το μονο που θελει ειναι να ξεβιδωσεις τον ανεμιστηρα απο πανω και το σιδερο μπροστα και να μεινει μονο η καρτα εντελως γυμνη. Την βαζει πανω σε 4 "μπαλακια" απο αλουμινοχαρτο και κανεις την διαδικασια. Εγω εχω αναστησει μια 8600GT απο περυσι το καλοκαιρι και παιζει ακομη μια χαρα. Αν δεν δουλεψει δεν εχασες και τιποτα αφου τα εφτυσε οπως ειπες και πας για 6970 κατα την γνωμη μου!

Δημοσ.

κοιτα δεν εχει και τιποτα να χασεις αν την καταστρεψεις κανοντας αυτο που ποσταρε πιο πανω ο storm :rolleyes:

Δημοσ.

Φιλε ψηστην την καρτα και εγω το ιδιο προβλημα ειχα με την xfx gtx 280 βγαζεις τα fanakia αλουμινοχαρτο ταψι και στους 200 για 7-10 λεπτα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...