Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παίδες !

Έχω έναν σκληρό δίσκο 320 gb χωρισμένο σε 3 partition ένα για τα windows,ένα για τα mp3 και ένα για διάφορα άλλα.Επίσης έχω και ενα σκληρό 500 GB.

Πριν λίγο έκανα restart και όταν μπήκα στον υπολογιστή μου έλειπαν τα 2 partition από τον 320αρι (o mp3 και αυτός με τα διάφορα).

Έχω αυτό το πρόγραμμα MiniTool Partition Wizard Professional Edition και όταν το ανοίγω στον 320αρι μου δείχνει ένα unallocated partition 73.46 gb που είναι το σύνολο αυτων που εξαφανίστηκαν....

post-82095-0-12084300-1322672638_thumb.jpg

Τι διάολο έγινε και χάθηκαν ???

Μην μου πείτε οτι τα έχασα όλα ??

Βοήθεια παίδες !

P.S

Μήπως θα έπρεπε να αναρτήσω το θέμα στο Hardware\Μονάδες Αποθήκευσης ???

Επεξ/σία από polonos1313
Δημοσ.

Μπορεις να κανεις δεξι κλικ πανω του να δεις αν εχει επιλογη να το κανεις active ?

Γινεται και απο την διαχειρηση δισκων

Δυστυχώς δεν μου βγάζει κάποια επιλογή για "active" παρά μόνο "Νέος απλός τόμος"

Δημοσ.

P.S

Μήπως θα έπρεπε να αναρτήσω το θέμα στο Hardware\Μονάδες Αποθήκευσης ???

Στο τα έχασα όλα έπρεπε να μπει και θα έβρισκες και απάντηση στο ερώτημά σου,πρέπει να τρέξεις το testdisk που μπορεί να επαναφέρει τα διαμερίσματά σου,διάβασε πρώτα το εγχειρίδιο που έχουν μην κάνεις καμιά μακακία...

Εναλλακτικά κάνεις ανάκτηση σε άλλο δίσκο και τον ξαναχτίζεις.

Δημοσ.

Πωωωωω αν είναι δυνατόν αυτή τι στιγμή τα έχω χαμένα !!! έχω και την πρυχιακή μου μέσα .

Το κατέβασα το testdisk αλλά δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω.Φοβάμαι μην κάνω καμιά βλακεία...

Δημοσ.

Ο Elf σου έδωσε link όχι μόνο για να κατεβάσεις το TD, αλλά και για thread στο φόρουμ, όπου μπορείς να βρεις οδηγό για την χρήση του (...αν και αυτό ακριβώς που θα έπρεπε να σου είχε δώσει, είναι τούτο : http://www.insomnia....ασα+όλα__st__30 )

Μπες, ακολούθα την NBestgirl και τις γραπτές οδηγίες της (και κάτι φώτος λίγο παρακάτω σ' εκείνη την σελίδα), και πιθανώς θα μπορέσεις ν' ανακτήσεις τα εξαφανισμένα partition.

Ενδέχεται όμως να έχει πάθει ζημιά ο δίσκος (να έχει "χτυπήσει" σε σημεία, οπότε να σοβαρεύει το πράμμα). Το λέω για να ξέρεις.

Βλακεία λίγο δύσκολο να κάνεις με χρήση τέτοιων προγραμμάτων - άσε που την ουσιαστική βλακεία την έχεις ήδη κάνει :Τις δε πτυχιακές ΔΕΝ τις κρατάμε σε έναν μόνο δίσκο, αλλά τουλάχιστον σε δύο διαφορετικά μέσα (δίσκο και φλασάκι ή DVD δισκάκι). Μη σου πω σε 5-6. Ας σου γίνει μάθημα, έστω...

Τέλος, αν δε δεις χαΐρι με προσπάθεια ανάκτησης των partition, η τελευταία σου επιλογή είναι ένα πρόγραμμα ανάκτησης αρχείων όπως το Recuva που είναι freeware. Αν δεν κάνει δουλειά, βρες το Active File Recovery που κανονικά είναι επί πληρωμή (μη σε ξεγελάει που διατίθεται από το site του - έχει περιορισμούς από εκεί). Οδηγοί για τις χρήσεις τους υπάρχουν πολλοί στο Web. Βάλε πχ "how to use Active File Recovery" στο Google. Να ξέρεις ότι η ανάκτηση αρχείων γίνεται σε ΑΛΛΟΝ, απ' τον προβληματικό, δίσκο.

Δημοσ.

Πωωωωω αν είναι δυνατόν αυτή τι στιγμή τα έχω χαμένα !!! έχω και την πρυχιακή μου μέσα .

Το κατέβασα το testdisk αλλά δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω.Φοβάμαι μην κάνω καμιά βλακεία...

Αυτό το ποστ για το testdisk είναι κατατοπιστικότατο

http://www.insomnia.gr/topic/243211-%cf%84%ce%b1-%ce%ad%cf%87%ce%b1%cf%83%ce%b1-%cf%8c%ce%bb%ce%b1-hard-disk-data-recovery/page__view__findpost__p__2140411

Δημοσ.

Τι το θες αυτό το πρόγραμμα , αφού η διαχείρηση δίσκων των win είναι μια χαρά

Μπές στη διαχείρηση δίσκων των win και δες αν , στα δύο παρτίσιον , που λες ότι έχασες , στα δείχνει εκεί ; και δες αν έχουν κάποιο γράμμα η το ''έχασαν'' , σου δίνει την επιλογή να τους δώσεις γράμμα ;

Δημοσ.

Ο Elf σου έδωσε link όχι μόνο για να κατεβάσεις το TD, αλλά και για thread στο φόρουμ, όπου μπορείς να βρεις οδηγό για την χρήση του (...αν και αυτό ακριβώς που θα έπρεπε να σου είχε δώσει, είναι τούτο : http://www.insomnia....ασα+όλα__st__30 )

Μπες, ακολούθα την NBestgirl και τις γραπτές οδηγίες της (και κάτι φώτος λίγο παρακάτω σ' εκείνη την σελίδα), και πιθανώς θα μπορέσεις ν' ανακτήσεις τα εξαφανισμένα partition.

Πριν μου απαντήσεις είχα κάνει ήδη τα βήματα της NBestgirl και όταν έκανα restart μου εμφάνισε ένα και μοναδικό παρτισιον στο οποίο δεν μπορούσα να μπώ διότι μου έβγαζε οτι αυτός ο δίσκος θέλει διαμόρφωση.

Επίσης μετά από λίγο search για "Best data Recovery programs" βρήκα το Recuva και το έκανα εγκατάσταση.Παράλληλα κάπου διάβασα οτι για να κάνω recovery ίσως χρειαστεί να γίνει γρήγορη διαμόρφωση του παρτίσιον.

Οπότε μετά την εγκατάσταση του Recuva έκανα μια γρήγορη διαμόρφωση και έτρεξα το recuva το οποίο έκανε ένα search για κανένα 20λεπτο και βρήκε όλα τα αρχεία μου.Απο εκεί και περα δεν συνέχισα.....Ο λόγος.....

Ήταν αργά και δεν την πάλευα :rolleyes: , δεν έχω χώρο στους άλλους σκληρούς μιας και διάβασα οτι τα αρχεία κάνουν recovery σε άλλο σκληρό (με το Recuva δεν γίνεται recovery στον ίδιο σκληρό?? ).Και γενικά σταμάτησα μήπως και προτείνεται κάποιο καλύτερο πρόγραμμα.Τα αρχεία θα επανέλθουν όπως ήταν σε φακέλους ή όπως να 'ναι ?? γιατί στα αρχεία που βρήκε το recuva μερικά τα έδειχνε οτι είναι σε φάκελο και τα υπόλοιπα στον root Ε:\

Επίσης έχω κατεβάσει και τα παρακάτω προγράμματα χωρίς να τα έχω δοκιμάσει.

Wondershare.Data.Recovery.v3.0.0

Stellar Phoenix Windows Data Recovery 4.1.0.1

Ontrack EasyRecovery Professional v6 22

Handy Recovery 5.0 Final

Digital Rescue 4 Premium v4.0.0.2Ε

Data Recovery Wizard Professional v5.5.1 Retail Software

Data Recovery 3.0.0.27 Software

Είναι κάποιο από τα παρακάτω καλύτερο από το Recuva ???

Δημοσ.

Δε μπορώ να καταλάβω γιατι φορμαρισες το δίσκο! το testdisk θα σου επανέφερε το partition σε ntfs/fat23 χωρίς να φορμαρει ή να σου πειράξει τίποτα.

Τωρα εισαι αναγκασμένος να κινηθείς μονο με recovery προγράμματα, άρα και με λιγότερες πιθανότητες να φτιάξεις τον δίσκο/αρχεία σου ακριβώς όπως πριν.

Σημαντικό. Αφου έφτασες εδω που έφτασες ΜΗΝ γράψεις τίποτα πάνω στον φορμαρισμένο δίσκο, θα σου αλλοιώσει τα δεδομένα.

κινήσου μόνο με recovery προγράμματα μπας και τα σώσεις μέσω άλλου δίσκου.

Άλλη φορά περισσότερη ψυχραιμία και υπομονή πριν κάνεις οτιδήποτε.

Δημοσ.

Δε μπορώ να καταλάβω γιατι φορμαρισες το δίσκο! το testdisk θα σου επανέφερε το partition σε ntfs/fat23 χωρίς να φορμαρει ή να σου πειράξει τίποτα.

Τωρα εισαι αναγκασμένος να κινηθείς μονο με recovery προγράμματα, άρα και με λιγότερες πιθανότητες να φτιάξεις τον δίσκο/αρχεία σου ακριβώς όπως πριν.

Σημαντικό. Αφου έφτασες εδω που έφτασες ΜΗΝ γράψεις τίποτα πάνω στον φορμαρισμένο δίσκο, θα σου αλλοιώσει τα δεδομένα.

κινήσου μόνο με recovery προγράμματα μπας και τα σώσεις μέσω άλλου δίσκου.

Άλλη φορά περισσότερη ψυχραιμία και υπομονή πριν κάνεις οτιδήποτε.

Μα όπως είπα το testdisk δεν έκανε τίποτα...... για αυτό και προχώρησα σε format

Δημοσ.

To ΤD επαναφέρει ΕΑΝ βρει αντίγραφο των partition. Aν πχ έχει πάθει ζημιά ο δίσκος (ας πούμε πιθανό), παίζει και να μη βρει.

Όσο για το format (quick-μουίκ, ποτέ δεν ξέρεις), όντως καλύτερα να το απέφευγες.

Τα αρχεία ανάκτησης, αυτό που στην ουσία κάνουν είναι να α) βρουν β) αντιγράψουν τ' αρχεία, σε άλλο εννοείται μέσο (αλλιώς είναι σα να προσπαθείς να κλειδώσεις ένα συρτάρι και να προλάβεις να πετάξεις και μέσα του το κλειδί). Υπάρχουν κάποια, που στην ουσία προσπαθούν να κάνουν αυτό που θέλεις=χωρίς τη χρήση άλλου μέσου, αλλά προσωπικά δεν ξέρω πόσο να τα εμπιστευτείς/πόσο θα έχουν αποτέλεσμα. Επειδή είχες ζητήσει "το καλύτερο πρόγραμμα", θα έλεγα ψάξε να βρεις το Active File Recovery που λέγαμε.

Όπως μάλιστα ειπώθηκε, μην πολυχρησιμοποιείς τον δίσκο : βάλε Windows σε άλλον, και από εκεί κάνε ό,τι εγκαταστάσεις προγραμμάτων ανάκτησης και προσπάθεια ανάκτησης από τον "πληγωμένο". Αν δεν παίζει δίσκος, φτιάξε ένα σιντάκι με Hiren's Boot CD (που να περιέχει και το AFR).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...