karembe Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Υπάρχει κάποιος να γνωρίζει μια συσκευή όπως αυτή της Apple,airport express αλλά ποιο οικονομική. Αυτό που θέλω είναι να έχω μια φορητή συσκευή που να δέχεται καλώδιο ethernet και να εκπέμπει ασύρματα ώστε να μπορώ να συνδεθώ με οποιαδήποτε άλλη συσκευή. Σκόπος είναι να μπορώ να την έχω πάντα μαζί μου γιατί λόγω δουλειάς ταξιδεύω και κάποια ξενοδοχεια έχουν μόνο την επιλογή ενσύρματου δικτύου, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να συνδεθείς ασύρματα με κάποιο tablet.
mikevchq Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Θα μπορουσες να παρεις ενα Access Point η ενα WiFi Router.
poulinos Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 access point χρειαζεσαι.φτηνα ειναι τα tp link.θα μπορουσες βεβαια αν πιανουν τα χερια σου να εχεις ενα ασυρματο adsl router και να το κανεις access point.του κλεινεις τον dhcp του φτιαχνεις το ασυρματο να ειναι ανοιχτο το κανεις Plug και παιζει.και lan ip να μην του αλλαξεις δεν θα εχεις θεμα αφου με κλειστο τον dhcp θα παρει αυτοματα απο το δικτυο του ξενοδοχειου
mikevchq Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 @Poulinos το εχουμε ξανασυζητησει αλλα τωρα ξανασκαλωσα! Ο ADSL Router με κλειστο το DHCP πως θα παρει network address στο LAN απο το ξενοδοχειο; Αυτη δεν την οριζεις μονο χειροκινητα μεσω του UI; Εννοω, στο boot του router αυτος δεω στελνει request για IP assignment για τον εαυτο του απο αλλο DHCP server αλλα εκκινει με την IP που ειναι χειροκινητα ρυθμισμενος. Τουλαχιστον στο LAN interface. Ετσι δεν ειναι;
poulinos Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 @Poulinos το εχουμε ξανασυζητησει αλλα τωρα ξανασκαλωσα! Ο ADSL Router με κλειστο το DHCP πως θα παρει network address στο LAN απο το ξενοδοχειο; Αυτη δεν την οριζεις μονο χειροκινητα μεσω του UI; Εννοω, στο boot του router αυτος δεω στελνει request για IP assignment για τον εαυτο του απο αλλο DHCP server αλλα εκκινει με την IP που ειναι χειροκινητα ρυθμισμενος. Τουλαχιστον στο LAN interface. Ετσι δεν ειναι; πολυ σωστα ολα αυτα που λες.εσυ βαζεις laptop πανω και βλεπεις πχ οτι παιρνεις ip 192.168.1.30 me subnet 255.255.255.0 kai gateway 192.168.1.254 τοτε την 30 την δινεις στον ρουτερ καρφωτα οπως ειπες και εσυ πχ βαζεις σε σενα την 31 η περιμενεις να σου δωσει ο εξω dhcp. ακομα και αν δεν βαλεις ip στο ρουτερ αλλα το αφησεις με την default px 10.10.10.1 και ο dhcp μοιραζει 192.168.1.χ παλι θα σου δωσει Ip εσενα απλα δεν θα μπορεις να εχεις προσβαση στο ρουτερ λογω οτι θα ειναι σε αλλο δικτυο.αλλα θα παιξει κανονικα σαν ενα wireless switch.δεν κανει routing δεν κανει τιποτα οποτε δεν σε εμποδιζει σε κατι.απλα αν θελησεις να μπεις στο ρουτερ θα πρεπει να αλλαξεις Ip στο pc σου και να βαλεις πχ 10.10.0.2 για να μπεις στον ρουτερ αν θες να πειραξεις κατι.ελπιζω να το ειπα καλυτερα τωρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα