sarakinos Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Καλημέρα παιδιά...αυτόν τον καιρό έχω μια εργασία από την σχολή , ένα site"τύπου" facebook που θα κάνει τα βασικά... Καθώς το υλοποιώ καταλαβαίνω ότι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να μάθω 5 πράγματα που με ενδιαφέρουν στον χώρο..έτσι αποφάσισα να το κάνω όσο ποιο fancy μπορώ για να μάθω περισσότερα πράγματα... Για να μην τα πολυλογώ το πρόβλημά μου είναι το εξής : Κάνω post μέσω jquery με $.ajax το περιεχόμενο ενός input σε ένα php αρχείο και από εκεί insert στην βάση (προσπαθώ να δημιουργήσω ένα status update) . Εγώ μέχρι τώρα για να αναγνωρίζω τον χρήστη χρησιμοποιώ sesson με το user_id που έχω στην βάση και είναι μοναδικό για τον καθένα..το user_id το κουβαλάω σε κάθε τι που κάνω σε php.Πως μπορώ όμως τώρα να καταχωρήσω το status στην βάση μαζί με το user_id?Πως μπορώ δηλαδή να το δω σε javascript(parse)? Είδα στο internet κάποιες τεχνικές απλά δεν μπόρεσα να καταλάβω ποιος τρόπος είναι σωστότερος αφού το user_id θεωρητικά δεν πρέπει να "φαινεται" στον client.Με ποιον άλλον τρόπο μπορώ να πετύχω το επιθυμητό αποτέλεσμα? Ευχαριστώ προκαταβολικά παιδιά..
vadoo Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Δεν είμαι σίγουρος τι ρωτάς. Η μεθοδολογία γενικά όπως την περιγράφεις είναι σωστή. Το user_id το κρατάς στο session μετά το login και δεν το δείχνεις πουθενά απ' όπου μπορεί να το πειράξει ο client. Τώρα, όταν κάνει ajax post, το session είναι κανονικά διαθέσιμο στο server, οπότε για να πάρει το user_id θα χρησιμοποιήσεις π.χ.: >$_SESSION['user_id'] Wild guess: Μήπως στο .php αρχείο που κάνεις το ajax δεν έχει κάνει >session_start() ? Γιατί σε αυτή την περίπτωση, όντως δεν θα έχεις διαθέσιμο το session.
theomalegan Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Μπορείς να περιγράψεις το πρόβλημα σου λίγο καλύτερα ?
sarakinos Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 Παιδιά το έλυσα το πρόβλημα ... το κακό είναι ότι δεν ξέρω πως Χρησιμοποιούσα την $.ajax από jquery... τώρα το έκανα με XMLHtppRequest και έγινε οκ.. να ρωτήσω την διαφορά αυτών των δύο ή θα με πάρετε με τις πέτρες?
defacer Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 Παιδιά το έλυσα το πρόβλημα ... το κακό είναι ότι δεν ξέρω πως Χρησιμοποιούσα την $.ajax από jquery... τώρα το έκανα με XMLHtppRequest και έγινε οκ.. να ρωτήσω την διαφορά αυτών των δύο ή θα με πάρετε με τις πέτρες? Το XHR είναι ο μηχανισμός (πιο σωστά, είναι ο τρόπος με τον οποίο ζητάς να κάνεις χρήση του μηχανισμού) που σου παρέχουν οι μοντέρνοι browsers για να κάνεις HTTP requests μέσα από Javascript -- στην ουσία δηλαδή μπορείς να πείς ότι το XHR είναι ο τρόπος με τον οποίο κάνεις AJAX. Προφανώς και το jQuery χρησιμοποιεί το ίδιο XHR εσωτερικά όταν του ζητάς να κάνεις AJAX call, οπότε διαφορά δεν υπάρχει στην ουσία. Απο κει και πέρα για να κάνεις κάτι πιο εξειδικευμένο μόνος σου με XHR σωστά πρέπει να ξέρεις πολλά, ενώ χρησιμοποιώντας jQuery το ίδιο πράγμα γίνεται πιο εύκολα και πιο σωστά αν συμβούν σφάλματα γιατί αυτά που πρέπει τα κάνει το jQuery χωρίς να χρειάζεται να τα ξέρεις εσύ. Θα σου συνιστούσα να διαβάσεις λίγο περισσότερο περί Javascript γενικά και jQuery ειδικά αν σ' ενδιαφέρει να μάθεις κάτι από τη σχολή, γιατί από την περιγραφή σου το πρόβλημά σου με το jQuery είναι ότι δεν ήξερες πώς να του πεις τι θέλεις να κάνεις (ή έκανες κάποιο σφάλμα στο να το γράψεις).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα