Xvipes Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Καταλαβαίνω ότι δε ξέρετε τι περίπου γνώσεις έχω στους υπολογιστές οπότε είναι λογικό να μου το αναλύσετε και οι 2 τόσο πολύ, αλλά έχω αρχίσει να νιώθω σα 10χρονο που του λένε για το βαμβάκι και το ατσάλι αν έχω 1 κιλό στο καθένα πιο είναι πιο βαρύ Τα περισσότερα από αυτά που είπατε(κυρίως ο papajo_r) τα γνωρίζω ήδη αν και με το τρόπο που τα είπατε μου έγιναν ακόμα πιο ξεκάθαρα, επειδή όμως καθότι δε διάβαζα σα παιδάκι στο λύκειο όταν άκουγα λογάριθμους έβγαζα σπυράκια είχα την εντύπωση πως ένα απλό επιστημονικό κομπιουτεράκι θα μπορούσε να μου υπολογίσει λογάριθμο με διαφορετική βάση(των windows από ότι βλέπω δε το κάνει). Οπότε εκεί που εγώ ήξερα να υπολογίζω με το μυαλό μου μέχρι το 2^13=8192 ε απλά θα μάθω και λίγο παραπάνω Αυτό με τα πρόσημα δεν κατάλαβα.Τι ακριβώς εννοείς αν είναι αρνητικός ή θετικός?ένας απλός δεκαδικός αριθμός?δλδ πως θα γράψω σε δυαδικό το -9 ? μετατροπές binary σε hex ή decimal ξέρω να κάνω , αλλά δε πολύ κτλβα τι θες να πεις εκεί στο παράδειγμα γιατί λες ότι το 0000 1001=9 (που οκ ναι τόσο κάνει) αλλά το 1111 1001 = -9 κανονικά 249 δε θα έπρεπε να μας κάνει? Γνωρίζω πως ένα 8 bit δυαδικό πρέπει να τον κόψεις σε 2 4αδες bit για να βρεις των δεκαεξαδικό του αλλά για πιο λόγο εμείς θέλουμε εξαρχής τον δεκαεξαδικό του? Pantewolf thumbs up για το paint! και πολύ καλή εξήγηση
Timonkaipumpa Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Λοιπόν... Θα προσπεράσω τις, για άλλη μία φορά, αποτυχημένες προσπάθειες του dr papajo να πει για κάτι που δεν ξέρει... (όπως τότε με το ζάρι που έχει 1/5 να φέρει έναν από τους 6 αριθμούς) και θα διορθώσω το γεγονός πως ό,τι αναφέρθηκε, αναφορικά με την κωδικοποίηση των δειγμάτων και την συχνότητα δειγματοληψίας και μόνο, είναι αποκλειστικά και μόνο για το μέγεθος των ηχητικών δεδομένων. Ένα αρχείο μουσικής, όπως λέει και ο τίτλος του thread, έχει και άλλα "πράματα" μέσα του και, συνεπώς, το ΑΚΡΙΒΕΣ μέγεθος του αρχείου ΔΕΝ μπορεί να ταυτιστεί με το μέγεθος των ηχητικών δεδομένων. Μπορεί τα ηχητικά δεδομένα να είναι τα "περισσότερα" αλλά δεν είναι τα μόνα. Έτσι, εάν σε απασχολεί το μέγεθος ενός ΑΡΧΕΙΟΥ ήχου τότε θα πρέπει να πεις για τι αρχείο ακριβώς μιλάμε. Εάν σε απασχολεί το μέγεθος των ηχητικών δεδομένων τότε ο απλός υπολογισμός Bits (word length) x Fs x Length (σε seconds) x Channels είναι ΟΚ (σχεδόν ΟΚ για την ακρίβεια).
Xvipes Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Έτσι, εάν σε απασχολεί το μέγεθος ενός ΑΡΧΕΙΟΥ ήχου τότε θα πρέπει να πεις για τι αρχείο ακριβώς μιλάμε. Εάν σε απασχολεί το μέγεθος των ηχητικών δεδομένων τότε ο απλός υπολογισμός Bits (word length) x Fs x Length (σε seconds) x Channels είναι ΟΚ (σχεδόν ΟΚ για την ακρίβεια). Μόνο το μέγεθος των ηχητικών δεδομένων με απασχολούσε και χωρίς να ξέρω σε τι αναφέρεσαι πιο πάνω στο ποστ σου μπορώ να πω ότι και τα 2 παιδιά με βοηθήσανε υπερβολικά πολύ και τους ευχαριστώ.
Timonkaipumpa Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Μόνο αυτό με απασχολούσε και χωρίς να ξέρω σε τι αναφέρεσαι πιο πάνω στο ποστ σου και τα 2 παιδιά με βοηθήσανε υπερβολικά πολύ και τους ευχαριστώ. Ο pantelwolf και ο Haldol δεν είπανε κάτι που δεν στέκει... και λογικό να σε βοήθησαν. Όπως και να έχει όμως, είναι διαφορετικό το μέγεθος ενός αρχείου ήχου από το μέγεθος των ηχητικών δεδομένων. Γίνεται συχνά αυτή η παρανόηση. Υ.Γ. Επίσης, να συμπληρώσω, μιας και ρώτησες παραπάνω, ότι, συνήθως, τα ηχητικά δεδομένα δεν αναπαριστώνται με προσημασμένους αριθμούς, σε επίπεδο αρχείου. Η συνήθης, πλέον, μορφή των ηχητικών δεδομένων είναι μη προσημασμένοι ακέραιοι 16 bit. Υ.Γ.2 Επίσης, να συμπληρώσω πάλι ότι ο κβαντισμός δεν είναι απλά μία "στρογγυλοποίηση" στην πλησιέστερη στάθμη. Έχουν αναπτυχθεί αρκετά καλύτερες τεχνικές που χρησιμοποιούνται κατά κόρων στις μέρες μας.
Xvipes Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 κτλβαίνω τι θες να πεις και είναι λογικό.Ένα αρχείο πέρα από τα raw data του έχει και άλλες πληροφορίες που αυτές το κάνουν να αυξάνει το μέγεθός του(όχι τρελά βέβαια αλλά χάριν ακριβείας μάλλον το αναφέρεις) αλλά αυτό που ζήταγα εγώ ήταν να δω τι πράξεις θα έπρεπε να γίνουν για να βρω τα δεδομένα ήχου αυτά καθεαυτά.(κυρίως ήθελα να κτλβω τι εννοούσε με την λέξη στάθμες για να μπορέσω μετά να το βρω μόνος μου τον τρόπο αλλά οκ με πήγαν ένα βήμα παραπάνω ) Ο papajo_r με έβαλε να σκεφτώ κάπως διαφορετικά και μπορώ να πω ότι μου άρεσε ο τρόπος σκέψης του και θα τον ακολουθήσω.Δε νομίζω να είπε κάτι λάθος...
Timonkaipumpa Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Είναι ΟΚ να πιστεύεις ότι κάποιος σε βοήθησε και να θες να τον βοηθήσεις και εσύ.. Όμως μην βάζεις το χέρι σου στη φωτιά, αφού από την στιγμή που δεν ήξερες τι σου έλεγε πριν στα πει δεν μπορείς να κρίνεις εάν είπε κάτι λάθος ή όχι. Δεν έχει νόημα να κάτσω να αναλύσω τι και πώς και πού και πότε. Μία χαρά τις πέταξε και πάλι πάντως. Επίσης, δεν είναι θέμα εάν είναι λογικό ή όχι. Δεν το λέω με βάση την λογική. Και δεν είναι απλά και μόνο το μέγεθος... αλλά too much technical info και δεν έχει νόημα.
Xvipes Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Δε νομίζω να είπε κάτι λάθος... Το δε νομίζω γι αυτό το έβαλα γιατί δεν είμαι 100% σίγουρος,αν και τα περισσότερα που είπε τα γνώριζα ήδη... Τέσπα διακρίνω προσωπικές διαφωνίες στις οποίες δε θέλω και δε χωράω να πάρω μέρος
Pantelwolf Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 ο καθηγητης το επιασε σωστο; αυτο να μας πεις Τιμον, δε χρειαζοταν παραπανω πραγματα, με την ασκηση ηθελε να τους δειξει τα βασικα, για να τους πει μετα το huffman, απλη ασκηση τηλεπικοινωνιων ηταν οχι για ειδημονες που θελουν να βγαλουν την καινουρια εκδοση του mp3 προτυπου.. Φιλικά
Xvipes Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Την τρίτη δίνουνε θα σου πω τότε αν θα την πιάσει σωστή
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα