Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μάγκες έχω κάψει το μυαλό μου με αυτήν την άσκηση!! Μηπώς μπορεί να βοηθήσει κανείς? στο google παίζει ως affine cipher αλλά δεν έχει κατατοπιστικά παραδείγματα!

 

 

 

 

Θεωρήστε τον ομοπαραλληλικό κρυπταλγόριθμο με κλειδί k = (k1, k2) του οποίου οι συναρτήσεις κρυπτογράφησης και αποκρυπτογράφησης ορίζονται από τις εξισώσεις ek(m) ≡ k1 * m + k2 (mod p) and dk © ≡ k1' * (c − k2) (mod p),όπου p θετικός ακέραιος και k1' ο αντίστροφος του k1 modulo p.

 

(α) Έστω p = 541 και ότι το κλειδί είναι k = (34, 71). Κρυπτογραφήστε το μήνυμα m = 204. Αποκρυπτογραφήστε το κρυπτοκείμενο c = 431.

(β) Υποθέτοντας ότι το p είναι δημόσια γνωστό, εξηγήστε γιατί ο ομοπαραλληλικός κρυπταλγό-ριθμος είναι ευάλωτος σε μια επίθεση επιλεγμένου απλού κειμένου. Πόσα ζεύγη απλού κει-μένου – κρυπτοκειμένου χρειάζονται ενδεχομένως προκειμένου να ανακτήσει ο αντίπαλος το κλειδί;

(γ) Η Alice και ο Bob αποφασίζουν να χρησιμοποιήσουν τον πρώτο p = 601 για τον ομοπαραλ-ληλικό τους κρυπταλγόριθμο. Η τιμή του p είναι δημόσια γνωστή και η Eve υποκλέπτει τα κρυπτοκείμενα c1 = 324 και c2 = 381, και καταφέρνει να ανακαλύψει ότι τα αντίστοιχα απλά κείμενα είναι m1 = 387 και m2 = 491. Προσδιορίστε το κλειδί και στη συνέχεια χρησιμοποιή-στε το για να κρυπτογραφήσετε το μήνυμα m3 = 173.

(δ) Υποθέστε τώρα ότι το p δεν είναι δημόσια γνωστό. Εξακολουθεί να είναι ο ομοπαραλληλι-κός κρυπταλγόριθμος ευάλωτος σε μια επίθεση επιλεγμένου απλού κειμένου; Αν είναι, πόσα ζεύγη απλού κειμένου – κρυπτοκειμένου χρειάζονται ενδεχομένως προκειμένου να ανακτή-σει ο αντίπαλος το κλειδί;

Δημοσ.

(sh!t...ποιο δυσκολο ειναι να καταλαβεις τι λεει η ασκηση παρα η λυση...)

 

σε τι γλωσα την λυνεις?

 

 

συμβουλη:Παρε καθε κοματι ξεχωριστα... Λυνωντας ενα θα βρεις σιγα σιγα την λυση...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...