sifi Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα την γνώμη σας καθώς από laptop δε γνωρίζω πολλά. Όπως θα καταλάβατε κι από τον τίτλο, το πρόβλημα είναι ένα φορητό Turbox Steel SN (custom συναρμολόγησης) με τα εξής χαρακτηριστικά. -Λειτουργικό Σύστημα: Microsoft Windows 7 Home Premium 32-bit (x86) Ελληνικά -Οθόνη 15.6", 1280 x 720 -Επεξεργαστής: Mobile Dual-Core CPU, IntelPentium®, T4300, 2.10GHz, 2094 MHz -Μνήμη RAM: 1,99 GB, DDR2-667 (333MHz) -Κάρτα Γραφικών (VGA): nVIDIA, GeForce G105M, (14 MB) Ο φορητός αυτός λοιπόν, ο οποίος είναι ενός φίλου, είχε τύχει να περάσει από τα χέρια μου πριν περίπου 1 μήνα. Του είχα κάνει format/πέρασμα βασικών προγραμμάτων, μάλιστα είχε κάνει κι ένα θέμα με την κάρτα γραφικών-drivers (για όσους είχε τύχει να το διαβάσουν) και του το παρέδωσα. Σήμερα επέστρεψε με πολύ σημαντικότερο πρόβλημα που έχει ως εξής. Όταν προσπάθησα να τον εκκινήσω δεν έκανε τίποτα (μαύρη οθόνη) ενώ το κουμπί τροφοδοσίας ήταν αναμμένο και στο εσωτερικό ακουγόταν να γίνεται δουλειά. Μετά από πολλές προσπάθειες (με αλλά και χωρίς μπαταρία) κι αφού δεν έβλεπα φως, τον σύνδεσα στην οθόνη του desktop (μήπως είναι οθόνη) αλλά δεν. Άνοιξα το καπάκι έκανα ένα καθάρισμα και άλλαξα slot στη μία μνήμη που διαθέτει και το PC άνοιξε. Δυστυχώς όμως, 5 λεπτά μετά χωρίς κανένα μήνυμα σφάλματος έσβησε. Στην προσπάθεια να το ανοίξω ξανά, μερικές φορές άνοιγε και άλλες πάλι όχι. Και ακόμη και όταν τα κατάφερνα λίγο μετά κράσαρε πάλι. Την τελευταία φορά πριν κλείσει ακούστηκαν καμιά 20αριά συνεχόμενα "μπιπ" και έκλεισε με μπλε οθόνη. Στην "Αναφορά Σφαλμάτων" απ' ότι πρόλαβα να δω είχε μόνο προειδοποιήσεις κι όχι σφάλματα. Επίσης δοκίμασα άλλο αντάπτορα φόρτισης μήπως είναι προβληματικός, τσέκαρα το φανάκι (δουλεύει) και το έβαλα να πατάει κάπου ώστε να παίρνει αέρα, για το ενδεχόμενο υπερθέρμανσης. Το έχω συζητήσει ήδη με αρκετά άτομα αλλά όλες οι συμβουλές που έχω πάρει είναι πολύ αντιφατικές. Θα ήθελα λοιπόν την γνώμη σας μήπως μπορέσω τουλάχιστον να αποκλείσω κάποια ενδεχόμενα. Αν ίσως έχει ξανασυμβεί σε κάποιον κάτι παρόμοιο???...ευχαριστώ πολύ!
yiannhsp Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Όταν τον ανοίγεις δουλεύει το ανεμιστηράκι ; Στα μπιπ που έκανε πριν σβήσει αναβόσβηνε και κανένα φωτάκι (ή συνδυασμός περισσοτέρων) από το λάπτοπ ; Μάλλον σβήνει για λόγους αυτοπροστασίας και βλέποντας ποιο φωτάκι (caps lock , num lock , wifi , hdd) αναβοσβήνει βρίσκεις στο βιβλιαράκι οδηγιών που είναι το πρόβλημα ,μπορεί να θέλει θερμοαγωγιμη πάστα.
sifi Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Όταν τον ανοίγεις δουλεύει το ανεμιστηράκι ; Στα μπιπ που έκανε πριν σβήσει αναβόσβηνε και κανένα φωτάκι (ή συνδυασμός περισσοτέρων) από το λάπτοπ ; Μάλλον σβήνει για λόγους αυτοπροστασίας και βλέποντας ποιο φωτάκι (caps lock , num lock , wifi , hdd) αναβοσβήνει βρίσκεις στο βιβλιαράκι οδηγιών που είναι το πρόβλημα ,μπορεί να θέλει θερμοαγωγιμη πάστα. Όταν τον ανοίγω δεν δουλεύει το ανεμιστηράκι (κάτι που μου κίνησε και εμένα την περιέργεια), όμως λίγο μετά ξεκινάει. Στα μπιπ τώρα δεν πρόσεξα αν αναβόσβηνε κάποιο λαμπάκι, αλλά θα το κοιτάξω ξανά και θα τσεκάρω το manual μήπως και βγάλω κάτι.
sifi Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Λοιπόν, σήμερα δοκίμασα με μία μνήμη 2GB (δανική από το laptop ενός φίλου) και το PC άνοιξε και λειτούργησε κανονικά και χωρίς εμφανή προβλήματα για περίπου μισή ώρα (για όση ώρα μπορούσα να έχω στην διάθεση μου τη συγκεκριμένη μνήμη). Αυτή τη στιγμή το laptop "φοράει" μία 1GB μνήμη (κι αυτή την έχω δανειστεί, με σκοπό να βεβαιωθώ για το αν τελικά πρόκειται για μνήμη και μόνο) και βρίσκεται σε λειτουργία τα τελευταία 50 λεπτά χωρίς κάποιο πρόβλημα. Κάνω κάποια testάκια μήπως παίζει και τίποτα άλλο. Μέσα σ' αυτά κατέβασα και το HWMonitor και πήρα αυτές τις μετρήσεις... ...οι οποίες, αν και μου φαίνονται σε λογικά πλαίσια δεν μπορώ να είμαι σίγουρος αν είναι ok, αφού δεν γνωρίζω και πολλά στο κομμάτι laptop. Τι λέτε??? Θα τη βγάλει ο ασθενής???
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα