Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές για 2500k.

Dosas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

με την αλλαγή μητρικής απο gigabyte -z68-ud4 σε msi z68a-gd64 g3 νομίζω οτι τουλάχιστο μέχρι τα 4,5 που δοκίμασα η msi κλοκαρετε ποιο εύκολα..... Στη gigabyte ψιλοχανεσε ολίγον με το LLC και με το μεγαλο vdroop σε load B)

post-133420-0-54841700-1322748166_thumb.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

όταν αναβαθμίσω την 5870 θα ξανα-ασχοληθώ, για την ώρα, και με την μάπα ψύξη που έχω θα μείνω στα 4.0ghz, ευχαριστώ για τα posts, msi μητρική δεν έβαλα ποτέ, μόνο asus και gigabyte, γιατί οι msi κρατούν τα σκήπτρα στα vrm failures στο overclock.net, όποτε άστα (χωρίς να θέλω να σε τρομάξω).

τελείως φιλικά και επειδή μου κάνει εντύπωση όλο αυτό, ανοίγεις το τοπικ για να βρείς λύση στο πώς να ανεβάσεις τον 2500k η απλά ήθελες να βγάλεις το άχτι σου επειδή δεν ανέβηκε...??

και η ερώτηση πάει και στον Coldfusion που αλλαξε μητρική επειδή δεν ανέβαινε η άλλη...??? :confused: αν ήταν τόσο απλό το OC θα είχε ένα κουμπάκι ΟΝ/OFF....

δεν το παίζω έξυπνος με τα παραπάνω, απλά πριν κάνω το οτιδήποτε στην μητρική μου κατέβασα το manual, μπήκα στο forum της μητρικής, κατέβασα 3 σελίδες πόστ, διάβασα ΤΙ κάνει η κάθε επιλογή, πότε πρέπει να χρησιμοποιείται και πότε όχι, έκανα enable/disable ότι θεώρησα σωστό, και δοκίμασα να τον ανεβάσω. και ανέβηκε με την μία. δεν προσπάθησα να τον πάω με τον πιο απλό τρόπο στα 4.5 ...

τελείως φιλικά και επειδή μου κάνει εντύπωση όλο αυτό, ανοίγεις το τοπικ για να βρείς λύση στο πώς να ανεβάσεις τον 2500k η απλά ήθελες να βγάλεις το άχτι σου επειδή δεν ανέβηκε...??

και η ερώτηση πάει και στον Coldfusion που αλλαξε μητρική επειδή δεν ανέβαινε η άλλη...??? :confused: αν ήταν τόσο απλό το OC θα είχε ένα κουμπάκι ΟΝ/OFF....

δεν το παίζω έξυπνος με τα παραπάνω, απλά πριν κάνω το οτιδήποτε στην μητρική μου κατέβασα το manual, μπήκα στο forum της μητρικής, κατέβασα 3 σελίδες πόστ, διάβασα ΤΙ κάνει η κάθε επιλογή, πότε πρέπει να χρησιμοποιείται και πότε όχι, έκανα enable/disable ότι θεώρησα σωστό, και δοκίμασα να τον ανεβάσω. και ανέβηκε με την μία. δεν προσπάθησα να τον πάω με τον πιο απλό τρόπο στα 4.5 ...

ρε συ μητρική άλλαξα επειδή χάλασε η άλλη και δεν είχε την ίδια στο κατάστημα που την αγόρασα την δεδομένη στιγμήB)

Τελικά η

Gigabyte Z68P-DS3 (s 1155 , Z68 , DDR3, HDMI)

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Gigabyte-Z68MA-D2H-B3-s1155-Z68-DDR3-Z68MA-D2H-B3.htm

ή

Gigabyte Z68P-DS3 (s 1155 , Z68 , DDR3, HDMI)

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Gigabyte-Z68P-DS3-s-1155-Z68-DDR3-HDMI-GA-Z68P-DS3.htm

είναι σωστές για O/C του 2500Κ?

Στην πρώτη επιλογή που φαίνεται ίδια με την δεύτερη με την διαφορά μεγέθους, θα έχω πρόβλημα να καρφώσω την χοντρή Asus GTX580 (DirectCU)?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

λύση βρήκα αλλά όχι από εδώ, μου τα είπαν στο ocn εδώ είπα να postάρω να δώ αν έχει κανείς άλλος τη μητρική μια και αν αγόρασε κάποιος άλλος από το πλαίσιο, πάνω κάτω τις ίδιες μητρικές έχουμε. Μου είπαν στο ocn ότι οι gigabyte P67/Z68 έχουν το κουσούρι του vdroop και θέλουν πολύ υψηλό LLC στις υψηλές συχνότητες όπως συμβαίνει και με εμένα. Τώρα αφού το ρωτάς, δεν σου ζήτησα παραπάνω tips και δεν έβαλα bios screens που ανέφερες, γιατί δεν πιστεύω ότι η πλειοψηφία εδώ μέσα κάνει σωστό stressing, και λέτε ό,τι νούμερα θέλετε. Και με stressing εννοώ 12 ώρες occt/prime95 blend περίπου, και 25-50 passes IBT/linx τουλάχιστον, οπότε τί να συζητάμε. Και στη τελική αν δεν σου αρέσει το thread δεν συμμετέχεις έτσι, φιλικά πάντα και ευχαριστώ για τα posts όπως είπα και παραπάνω.

Επεξ/σία από Dosas

γιατί δεν πιστεύω ότι η πλειοψηφία εδώ μέσα κάνει σωστό stressing, και λέτε ό,τι νούμερα θέλετε.

ακριβώς γιαυτον τον λόγο απάντησα όπως απάντησα παραπάνω, αφου δεν κάνουμε σωστό stressing και λέμε οτι νούμερα θέλουμε γιατι ζητάς συμβουλή απο εμάς? συμβουλή που δεν ακολουθείς όπως έδειξες με τα πόστ σου.. δεν στην λέω αυτήν την στιγμή αλλα φαίνεται οτι το thread μάλλον είχε λάθος τίτλο, έπρεπε να είναι "σας δίνω συμβουλές για τον 2500k" τεσπά τέλος το off topic απο μένα εκτώς και αν υπάρχει λόγος να το συζητήσουμε πολιτισμένα και ανθρώπινα ευχαρίστως :)

υ.γ ον τοπικ: τα 4.5ghz δεν ειναι υψηλή συχνότητα για έναν 2500k απο 4.8 και πάνω κάτι γίνεται...

ακριβώς γιαυτον τον λόγο απάντησα όπως απάντησα παραπάνω, αφου δεν κάνουμε σωστό stressing και λέμε οτι νούμερα θέλουμε γιατι ζητάς συμβουλή απο εμάς? συμβουλή που δεν ακολουθείς όπως έδειξες με τα πόστ σου.. δεν στην λέω αυτήν την στιγμή αλλα φαίνεται οτι το thread μάλλον είχε λάθος τίτλο, έπρεπε να είναι "σας δίνω συμβουλές για τον 2500k" τεσπά τέλος το off topic απο μένα εκτώς και αν υπάρχει λόγος να το συζητήσουμε πολιτισμένα και ανθρώπινα ευχαρίστως :)

υ.γ ον τοπικ: τα 4.5ghz δεν ειναι υψηλή συχνότητα για έναν 2500k απο 4.8 και πάνω κάτι γίνεται...

συμβουλή από εσένα συγκεκριμένα δεν ζήτησα, αλλά δυστυχώς έλαβα. Φαίνεται ότι οι έμπειροι oc'ers όπως ο george oc έχουν σταματήσει να ασχολούνται με το insomnia και να βοηθούν, και έχουμε μπλέξει με άτομα σαν και εσένα, όσο για την αποπειρούλα σου 'να μου την πείς' για το ύψος του 4.5ghz πάω πάσο, ό,τι πείς φιλαράκι.

Αν δεν μπορείς να καταλάβεις ποιός είναι ο λόγος του stressing, και γιατί σε enthusiast sites όταν δίνεις συμβουλές και λές είμαι 1.30vcore stable π.χ. πρέπει να έχεις screenshots να το δείχνεις, αλλιώς κάνεις ζημιά παρά καλό με τις πληροφορίες που διαδίδεις με τα '10 λεπτάκια' stressing, τότε καληνύχτα. Και εγώ με 1.32vcore παίζω battlefield στα 4.5ghz αλλά το IBT με κρασάρει, αν δεν καταλαβαίνεις γιατί είναι σημαντικό αυτό δεν σου φταίω εγώ.

Περαστικά.

εμένα όμως δεν κρασάρει και δεν είδα να γράφεις κάτι όταν σου έστειλα screenshot. ξαναλέω δεν προσπαθώ να σε ειρωνευτώ η να σε βρίσω, δεν έχω κανένα προβλημα να βρίσω έχω βρίσει κόσμο και κοσμάκη εδω μέσα όταν πρέπει. απλά πριν 2 σελίδες σε ρωτάω αν θεωρείς οτι χρειάζεται να τρέξω παραπάνω για να δούμε οτι ειμαι stable δεν απαντάς, ούτε σχολιάζεις το screenshot οπου φαίνεται το voltage. δεν είμαι για κανέναν λόγο έμπειρος overclocker όπως πιστεύεις οτι θέλω να παρουσιάσω τον εαυτό μου αλλα συγνώμη που στο λέω δεν κάνεις συζήτηση ούτε ανταλλάσεις απόψεις. ούτε μου δίνεις να καταλάβω γιατι δεν είμαι σταθερός με 5 κύκλους IBT ειδικά για χρήσεις απλών παιχνιδιών κτλπ.

υ.γ σαν να ψάχνεσαι να τσακωθείς μου φαίνεται και τίποτα άλλο. όσο για το ύψος της συχνότητας εννοώ οτι υπάρχουν μητρικές που θα κολλήσουν στα 4.8+ αλλα στα 4.5ghz δεν νομίζω να έχει πρόβλημα κάποια μητρική να φτάσει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

-deleted-

μή ποστάρετε στο thread αν δεν έχετε να συνεισφέρετε, αλλιώς lock please.

Edit:

για όποιον παρακολουθεί ακόμη το thread, κατάφερα να βρώ το sweet spot μεταξύ απόδοσης/ρευμάτων/θερμοκρασίας στα 4.2ghz, και με 1.308v-1.296v vcore.

rock_stable_42ghz.jpg

Επεξ/σία από Dosas

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...