Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές για 2500k.

Dosas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόν να μήν τα πολυλογώ, το σύστημα της υπογραφής μου έχει τα 4.2ghz με 1.3vcore (bios) και 1.26vcore load μετά το vdroop (LLC-5), μνήμες default ρεύματα και 1333mhz.

Το ρημάδι όμως έχει μουλαρώσει και δεν πιάνει τα 4.5ghz με ρεύματα που θεωρούνται normal στο ocn.net δηλαδή 1.34-1.36vcore. Ακόμα και με 1.4vcore LLC6 έχω μπει στα windows και με το πρώτο τέστ IBT πέφτει στα 1.34v με το vdroop και τρώω την μία BSOD μετά την άλλη. Πιο πάνω δεν τον βάζω από 1.4v, είμαι με μια Α50 για την ώρα, και το LLC πάνω από 5 ρίχνει τρελά spike προς τα πάνω εώς και 1.45v είδα.

Έχω πέσει σε μάπα τσιπάκι να φανταστώ ή μουλάρωσε η μητρική; Το bios είναι το πιο πρόσφατο F9.

Ακού ιδέες. Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

me vdroop πάει 1.26 και είναι σταθερό (η τουλάχιστον έτσι νομίζω, έχω κάνει γύρω στις 4 ώρες συνεχόμενο transcoding και δεν είχα το παραμικρό)

δεν ξέρω αν φαίνεται όμως στο πρόγραμμα το load line calibration, το έχω στο high.

Lucid, δεν νομίζω με αυτά τα ρεύματα να μπορείς να βγάλεις 25+ passes του Intel Burn Test με AVX (+Win 7 SP1) με τα memory settings στο max. Εαν όντως μπορείς θα ήθελα να δώ ένα screenie με το vdroop σου κατά της διάρκεια του test. Πώς κάνεις stability test;

Μικρό update: τα έπιασα τα 4.5ghz με 50 passes IBT και max core temp 74oC με 1.404vcore στο BIOS και 1.368vcore μετά το vdroop.

Απ'ότι διαβάζω και σε ένα επίσημο review το νούμερο αυτό είναι και συνηθισμένο, οι Ζ68 φαίνεται να θέλουν πολύ περισσότερο ρεύμα από τις Ρ67 για τα ίδια clocks.

η αλήθεια ειναι οτι δεν θέλω να το πιέζω το σύστημα χωρίς λόγο οπότε και δεν κάνω stability test πάνω απο 5-10 λεπτά. θα δοκιμάσω πάντως να το κάνω το burn test αλλα για 25 passes δεν υπόσχομαι... δυστυχώς είναι κάτω το site τώρα και δεν μπορώ να το κατεβάσω

Μικρό update: τα έπιασα τα 4.5ghz με 50 passes IBT και max core temp 74oC με 1.404vcore στο BIOS και 1.368vcore μετά το vdroop.

Απ'ότι διαβάζω και σε ένα επίσημο review το νούμερο αυτό είναι και συνηθισμένο, οι Ζ68 φαίνεται να θέλουν πολύ περισσότερο ρεύμα από τις Ρ67 για τα ίδια clocks.

αν διαβάσεις και σε άλλα site θα δείς οτι πολλοί είχαν προβλήματα με volt πάνω απο 1.38-1.40..

edit: δεν μας δίνεις μια screenshot απο το bios να δούμε μήπως φταίει κάτι άλλο? δεν ειναι μόνο τα volt της cpu το overclock έχει πολλά ακόμα..

Μια χαρα ειναι τοσα θελει και ο δικος μου 2600κ να ειναι σταθερος με linx avx και με prime 95 blend... Luciddream ειναι σχεδον σιγουρο οτι με linx avx θα σου πεταξει error εκτος και αν σου κατσε το κομματι. Επιπλεον πως βγαζεις στο ibt 120 gflops και εγω με τον 2600 καπου στα 100 στα 4500 ghz?

android.png

Τέλος οι περιπέτειες, αφού μου σπάσαν τα @@ για δύο μέρες, το έχω πάρει απόφαση ότι το cpu είναι κάθαρμα και θέλει volts, όλα τα error που έτρωγα ήταν 101 ή 124 (άρα vcore). Το γύρισα στα 4.0ghz όπου τα έχω με 1.26vcore idle και 1.24 vcore under load. Μετά ανακάλυψα ότι δεν ρίχνει την κατανάλωση/ρολόγια με fixed vcore και το έβαλα στο auto που του δίνει 1.28 vcore under load και 0.9vcore idle, ρίχνοντας τα ρολόγια κανονικά με max temp 63 celcius.

Coldfusion τί ρεύματα δίνεις για 4.5ghz με 100gflops γιατί δεν μου φαίνεται σταθερό το oc σου. Εγώ βγάζω 105gflops με 4.0ghz όπως βλέπεις στο screenie, μήπως θα πρέπει να ήσουν πιο κοντά στα 115-120;

linpack_stress_40ghz.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Lucid, δεν νομίζω με αυτά τα ρεύματα να μπορείς να βγάλεις 25+ passes του Intel Burn Test με AVX (+Win 7 SP1) με τα memory settings στο max. Εαν όντως μπορείς θα ήθελα να δώ ένα screenie με το vdroop σου κατά της διάρκεια του test. Πώς κάνεις stability test;

intelburntest11.jpg

παραπάνω δεν πρόκειται να αφήσω δεν νομίζω οτι έχει νόημα... εσύ πιστεύεις οτι έχει? παιχνίδια παίζω άντε και κανα transcoding.

και ξαναλέω υποθέτω δεν φαίνεται το Load Line Calibration στο HWmonitor που απο ότι είδα στο Core Temp το VID φτάνει απο 1.386 μέχρι 1.411. δεν εννούσα οτι η CPU μπορεί να τρέξει με τόσο λίγο ρεύμα. γιαυτό σου είπα απο την αρχή να μας δώσεις στοιχεία απο τις ρυθμίσεις στο bios μήπως βοηθήσουμε...

edit: ρε μπάς και δεν είναι το avx αυτό το Intelburntest?? γιατι μου κάνει 120 δευτερόλεπτα για το καθένα και σε σένα 49? (εκτώς και αν είναι λόγο παραπάνω ram)

Μια χαρα ειναι τοσα θελει και ο δικος μου 2600κ να ειναι σταθερος με linx avx και με prime 95 blend... Luciddream ειναι σχεδον σιγουρο οτι με linx avx θα σου πεταξει error εκτος και αν σου κατσε το κομματι. Επιπλεον πως βγαζεις στο ibt 120 gflops και εγω με τον 2600 καπου στα 100 στα 4500 ghz?

:P τι να σου πώ δεν ξέρω... δεν ξέρω καν αν είναι καλό νούμερο τόσο βγάζει τόσο σου έδειξα ;)

Επεξ/σία από Luciddream

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...