Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά

Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με την μπαταρία σε MacBook Pro. Ποιες θα είναι οι διαδικασίες που πρέπει να γίνουν σε καινούργιο MacBook Pro ώστε η μπαταρία να μην πάθει τίποτα (Φόρτισμα - ξεφόρτισμα τις πρώτες φορές);Αν το έχεις συνέχεια στην φόρτιση παθαίνει τίποτα;

Επεξ/σία από gk13
Δημοσ.

Το σωστό είναι η μπαταρία να ξεφορτίζεται μέχρι το 5-10% και μετά να φορτίζεται μέχρι το 100% χωρίς διακοπή.

Οχι να το βάζεις 5 λεπτά στην πρίζα και μετά να το βγάζεις. Έτσι χαλάει η μπαταρία. Όσο μπορείς φρόντισε να το φορτίζεις μέχρι τέρμα κ μετά άστο να ξεφορτίσει μόνο του μέχρι να σου πεί οτι θέλει φόρτισμα ( βγάζει παράθυρο οτι τελειώνει η μπαταρία )

Δημοσ.

Αντιγράφω από εδώ:

Standard Maintenance

For proper maintenance of a lithium-based battery, it’s important to keep the electrons in it moving occasionally. Apple does not recommend leaving your portable plugged in all the time. An ideal use would be a commuter who uses her notebook on the train, then plugs it in at the office to charge. This keeps the battery juices flowing. If on the other hand, you use a desktop computer at work, and save a notebook for infrequent travel, Apple recommends charging and discharging its battery at least once per month. Need a reminder? Add an event to your desktop’s iCal. When your battery no longer holds sufficient charge to meet your needs, you may choose to replace it. If your notebook came with a built-in battery, you should have the battery replaced only by an Apple Authorized Service Provider.

Επίσης πρέπει να κάνεις και calibration κάθε τόσο. Για αυτό, δες εδώ.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ παιδιά.Θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι άλλο.Μπορώ να έχω το MacBook Pro πάνω στην φόρτιση συνέχεια(όταν είμαι σπίτι); Μοίπος κάνει κακό στην μπαταρία;

Δημοσ.

Όπως και για κάθε μπαταρία, όταν είναι συνέχεια στο ρεύμα της κάνει κακό.

Αν ξέρεις ότι θα το έχεις πάνω από όσο χρειάζεται για να φορτίσει 100%, καλό είναι να την βγάζεις. ^_^

Δημοσ.

αυτη την απορια εχω κι εγω... αφου η μπαταρια στα macbook δεν βγαίνει, πως το δουλεύει καποιος στο σπιτι? μολις παει 100& στο βγαζει απο το ρευμα και μολις βγαλει την ειδοποίηση το ξανασυνδέει στο ρευμα? Λιγο αγγαρεία μου φαίνεται αυτο...

Δημοσ.

Ναι με αυτόν τον τρόπο γεμίζεις και την μπαταρία με κύκλους φόρτισης.............

Δημοσ.

Δυστυχώς έτσι πάει παίδες... :-(

Δεν πειράζει, όμως. Έχει ζουμί για 7 ώρες όταν φορτίσει 100%. :mrgreen:

Δημοσ.

εγω που το έκανα αυτό στο early 2011 macbook pro 13 για περιπου 2 μήνες κ έπεσε το health στο 92% με το 39 κύκλους φόρτισης (τότε),απο τότε το έχω συνέχεια στη πρίζα εκτός αν χρειαστεί να το μετακινήσω που τότε θα το αφήσω μέχρι να εξαντληθεί.

σημειωτέον οτι σε macbook ealry 2008,το λευκό μετά απο 221 κύκλους,το έχω τρία χρόνια κ γενικά με κακή χρήση της μπαταρίας του κ to health είναι στα 72%.

αλλα για το pro μου θεωρώ κακό σημάδι ότι έχασε τόσο πολύ με μόνο 39 κύκλους.

επίσης έχω την εντύπωση πως απο την στιγμή που φορτίσει η μπαταρία σταματάει η παροχή ρεύματος σε αυτή,καθώς επίσης κ μειώνεται η ισχύς του επεξεργαστή όταν είναι στην μπαταρία για καλύτερη αυτονομία.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Συμβουλη δικη μου , εχε μονημα στο ρευμα κια μια φορα τον μηνα πληρης αποφορτιση . Ετσι ειχα ενα macbook 2.2 για 4 χρονια και το healthy ηταν στο 92% μεχρι πρην ενα μηνα που το πουλησα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...