RottenLungs Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Λοιπόν, σκέφτομαι να πάρω μία γραφίδα σχεδίασης για δώρο (Μ'αρέσει να κάνω χρηστικά δώρα και όχι παπ@ριές για τα ράφια). Το θέμα είναι οτι το δώρο είναι για γραφίστα στο τελευταίο έτος, οπότε θέλω να της πάρω κάτι καλό. Έχω μαζέψει γύρω στα 200€ (με έχουν φάει τα παγκάκια και τα λεωφορεία) και σκεφτόμουνα κάτι σε Wacon. Στην αρχή έλεγα για Wacom BAMBOO PEN and TOUCH (CTH470KEN) αλλα τελικά μου φαίνεται λίγο για τις ανάγκες της. Διάβαζα σε κάτι review οτι είναι πιο πολυ για αντικατάσταση του mouse και ερασιτέχνες καλλιτέχνες. Ε και θέλω τα λεφτά που αθ δώσω να μην πάνε χαμένα. Οπότε τώρα λέω για αυτό Wacom Intuos4 Small A6 Graphics Tablet. Για πείτε μου απόψεις γιατι το άφησα για τελευταία στιγμή. Δεν είμαι γνώστης του αντικειμένου καθόλου αλλα βλέπω οτι στα περισσότερα site αυτήν την μάρκα προτίνουν. Ευχαριστώ εκ των προταίρων Υ.Γ. Δεν είμαι σίγουρος οτι εδώ πρέπει να μπεί το θέμα, οπότε αν ταιριάζει καλύτερα αλλού, βάλτε το.
Orifiel Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Κοίτα εάν μπεις και ψάξεις ρεβιου και απόψεις, εξαρτάτε τον άνθρωπο και το χέρι του, τι γραφίδα πρέπει να πάρει.. Εάν βολεύεσαι με τα μικρά, τότε οκ.. εάν το κάνεις καθαρά λόγο χρημάτων, αλλά δεν βολεύεσαι με της μικρές γραφίδες, τότε ίσως έχεις πρόβλημα.. Γιατί δεν κοιτάς για medium? Ακόμη καλύτερα, να δοκιμάσεις μια.. Λολ Επειδή είναι δώρο, άρχισε να παρατηρείς τα χέρια του.. λολ.. τα πόδια κτλ.. (kidding).. Κοίτα τι περίπου χρησιμοποιεί.. νομίζω δεν έχουν μεγάλη διαφορά τιμής η medium με την small, 10-20 euro...Άκυρο… έχει μεγάλη διαφορά τιμής.
zaico Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Η wacom θεωρείται top για τετοια δουλειά. Η σειρα intuos απευθύνεται περισσότερο σε επαγγελματίες γιατι έχει διπλασια αναλυση και σημεία πίεσης απο την Bamboo. για το μεγεθος εξαρταται με το αν βολευεται αυτός που θα την παρει σε μικρό χώρο δηλ. ο τρόπος που σχεδιάζει ...καλο μεγεθος είναι το medium. στο budget των 200 ευρώ το intuos S είναι ότι καλύτερο ( αποψή μου πάντα). Εγω π.χ που σχεδιάζω γενικά μικρα σκιτσάκια σκέφτομαι να πέρω το bamboo pen (small) σκετο για ερασιτεχνική χρήση και δεν θέλω να δωσω πολλα χρήματα . Απο την ερευμα που έκανα όλοι δυσκολευονται στην αρχή με την ταμπλέτα γιατι δεν βλέπεις απευθείας αυτο που σχεδιάζεις.
Orifiel Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Έψαχνα ρεβιου βίντεο για το μικρό και βρήκα.. Δυστυχώς μην συγκρίνουμε τα χέρια του ρεβιουερ, διότι και αυτός είναι very small.. http://www.youtube.com/watch?v=9pYHDQDWRcs Αλλά για να καταλάβουμε την διαφορά.. Η ενεργή επιφάνεια του σμαλλ είναι το μισό από όλο του το μέγεθος.. Το medium η ενεργή του επιφάνια είναι σαν όλο το σμαλλ.. Όσο για αυτό που ζωγραφίζεις και δεν το βλέπεις αμέσως… χμμμ… το βλέπεις αμέσως στην οθόνη.. εκτός εάν τα πολύ φτηνά, αργούν να στείλουν πληροφορία. Απέφυγε τα ασύρματα.. τα ασύρματα δεν είναι για επαγγελματίες. Εάν διαβάσει κάποιος τα ρεβιου στην αμαζόνα, πολλοί προτείνουν ότι τα intuos3 είναι καλύτερα κατασκευαστικά.. Ίσως βρεις καλύτερη τιμή εάν το ψάξεις και καταλήξεις τελικά σε intuos3. Περα από από αυτό, δεν μπορείς να ψαρέψεις τον ίδιο, η κάποιο άλλο γραφίστα φίλο του, στο τι κουκιά θέλει ο δώρο αποδέκτης? Με λίγα λόγια, τα intuos4 παρουσιάζουν πρόβλημα με την πένα που γρατζουνά την επιφάνεια και η wacom αδιαφορεί για αυτό το πρόβλημα. Ταυτόχρονα, για κάποιον που μεταφέρει την ταμπλέτα συνεχώς… σπάει εύκολα το usb connector.. Αποτέλεσμα όλοι λένε ότι η σειρά 3 είναι καλύτερη. Κάνε καλή έρευνα ps: Όσο για το lag στην οθόνη, άλλοι το έχουν, άλλοι δεν το έχουν…
RottenLungs Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Καλα ναι δεν το συζητάω για ασύρματο... Ρε γαμώτο είναι πολλά τα λεφτά... Δεν ξέρω τι να κάνω. Το medium είναι out of budget. Ε καλα πόσο small είναι το small;;;; Γιατι δεν λένε inches;;; Δεν το είδα κάπου. Δηλαδή λέτε το Bamboo να είναι πεταμένα λεφτά για την χρήση που την θέλει ένας γραφίστας. Εντάξη δεν είναι επαγγελματίας ακόμα (τελευταίο εξάμηνο) αλλα προσπαθεί η δουλειά της να είναι αντίστοιχη. Κάτι θα σκεφτώ... Για την κοπέλα μου προορίζεται και με τους φίλους της δεν έχω και τρελή επαφή, οπότε δύσκολο να ρωτήσω κανέναν απο αυτούς. Βέβαια θα ήταν καλό αν το έκανα γιατι κι αυτοί γραφίστες είναι... Δεν έχει ξαναχρησιμοποιήσει ποτε στο παρελθόν. Δεν είχε πάρει λόγω του οτι είναι κάπως ακριβά, οπότε την έβγαζε με το χέρι σε συνδυασμό με σκάνερ και τα κλασσικά προγράμματα στο PC. Οπότε σίγουρα δεν θα την βολεύει στην αρχή (αλλα όλα συνήθεια είναι), μετά όμως θα μπορεί να κάνει παπάδες.
RottenLungs Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Edit: Άλλη εταιρία δεν υπάρχει;;;; Το budget είναι απο 100 με 200 €. Για κάντε μου και άλλες προτάσεις για να ψάξω. Πάντως σειρά 3 δεν υπάρχει πουθενά, οπότε βγαίνει απο τις επιλογές.
Orifiel Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Το baboo είναι για ερασιτεχνική χρήση.. περίμενε, θα ψάξω φόρουμ, ίσως δημιουργήσω και θέμα ιδικά για γραφιστικά, να δούμε τι θα μου πουν.. (ξένα)
RottenLungs Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Thnx ρε για το ενδιαφέρον που δείχνεις...
Orifiel Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Μια ερώτηση μόνο.. μιας και οι ταμπλέτες διαφέρουν από γραφίστα σε φωτογράφο και 3d modeler.. τι προγράμματα χρησιμοποιεί πάνω κάτω? Xara3d, 3dmax, maya.. photoshop, etc..? Έβαλα ερώτηση στο deviant art, όταν έχω απάντηση, θα σου γράψω.
Giorgos09 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Μπορεις αυτο να το χρησιμοποιησεις και σαν ποντικι?
Orifiel Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Περίμενα μέχρι σήμερα αλλά απάντηση δεν παίρνω, φτωχό φόρουμ έχει το deviant art.. Από την στιγμή που το budget σου είναι σε αυτά τα λεφτά, πάρε το και να του πεις εάν είναι ατσούμπαλος να προσέχει το usb connector.. να είναι προσεκτικός. Κατά τα άλλα βρήκα ένα φόρουμ στα mac μόνο για την μικρή έκδοση και λένε καλά σχόλια. http://store.apple.com/us/questions/product/TV720LL/A Αντιθέτως άλλοι λένε ότι το medium είναι για γραφίστες.. Εάν είναι πρωτάρης με γραφίδες, τότε θα του κάτσει μια χαρά πιστεύω, γιατί θα εκπαιδευτεί ταυτόχρονα.. Στο μέλλον αγοράζει αυτός όποιο θέλει.
RottenLungs Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Ναι τελικά κατέληξα στο Wacom Intuos 4... Μια χαρά θα είναι πιστεύω και με το μικρό. Μολις βγάλει τα πρώτα λευφτά μπορεί να πάρει και κάτι καλύτερο. Απο ότι ρώτησα, οι περισσότεροι γραφίστες φοιτητές έχουν φθηνές γραφίδες και κάνουν πολυ καλή δουλειά. ΤΗν συγκεκριμένη δεν την λές και φθηνή, οπότε λογικά θα της κάτσει τέλεια. Ξέρεις κανα καλό βιβλίο που να σου μαθαίνει πως να την χρησιμοποιείς μπας και το βρώ σε e-book;;;;
Orifiel Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Αν μπεις μέσα στο psd tuts έχει 1000δες τουτοριαλ manipulation και how to..brushes, etc.. Ταυτόχρονα το psd – tuts έχει παράλληλες ιστοσελίδες για κάθε κατηγορία.. όπως photo-tuts, 3d-tuts.. είναι και τσάμπα αλλά και με συνδρομή.. εγώ είχα πληρώσει 2 μήνες 5 ευρώ παλιότερα γιατί σου δίνει την δυνατότητα να κατεβάσεις step by step τα τουτοριαλ.. πολύ καλό.. για βιβλία δεν την έχω ψάξει.. εάν δεν το κάνεις αυτή την ώρα, ότι και να διαβάσεις.. Αλλά είμαι και δυσλεκτικός, με αποτέλεσμα εμένα με βολεύουν περισσότερο τα tutorial. ps:Off the record.. εάν πληκτρολογήσεις στα τορεντ bay… το τίτλο προγράμματος και δίπλα (ebooks η tuts) θα σου βγάλει πολλών γιγα βιβλία και βίντεο how to.. hehehe πχ για Photoshop εχω 15 γιγα τουτοριαλ και βιβλία.
RottenLungs Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Μια χαρά και η κοπέλα μου τα tutorials τα προτιμάει... Ωραία άμα είναι μόνο 5 € θα της τσιμπήσω και μία 2μηνη συνδρομή... Μια χαρά. Ευχαριστώ και πάλι...
Orifiel Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Πριν το κάνεις αυτό, για γράψε στο γουγλε.. πιρατεμπευ psdtuts Να δούμε τι ψάρια θα πιάσεις από εκεί.. I have a nice feeling about it.. τώρα μην ζητάς λινκς.. δεν επιτρέπεται.. ελπίζω να ξέρεις να δουλεύεις τορεντ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα