Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μια μικρη υπενθυμιση σορρυ αν το ξερεις ηδη.

οσο και να πας τον cpu δε προκειται ποτε να εχεις ισορροπια μεταξυ cpu gpu.

πιο συνετη θα ηταν μια αναβαθμιση σε 2500Κ,Ζ68,8gb ram αν θελεις να αξιοποιησεις πληρως την τουμπανη Gpu.

αλλα οσο τον ανεβαζεις θα βλεπεις διαφορα αυτο ειναι σιγουρο.

αληθεια μπορεις να μας πεις ενδεικτικα 2-3 μεσα fps σε παιχνιδια?

Δημοσ.

To ανώτατο όριο της CPU σου είναι οι 75°C. Μην το ξεπεράσεις. Βέβαια μακροπροθέσμα δεν θα του κάνει καλό, αν σε κάποια δοκιμή το ξεπεράσεις μην πανικοβληθείς. Έχε υπόψιν κιόλας πως το prime εξωθεί στα όρια τον επεξεργαστή. Σε irl εφαρμογές οι θερμοκρασίες θα είναι χαμηλότερες.

Το voltage καλό είναι να το θέσεις χειροκίνητα να είναι συγκεκριμένο. Να ξέρεις ότι η αύξηση του voltage έχει μεγάλο (ουσιαστικά, τον μεγαλύτερο) αντίκτυπο στις θερμοκρασίες. Μην ανησυχείς για το κατέβασμα της συχνότητας όταν είσαι σε idle, είναι για εξοικονόμηση ενέργειας. Τη μνήμη γιατι να την κάνεις underclock? Το αντίθετο, ναι. Δεν επηρρεάζει τη θερμοκρασία του επεξεργαστή. Από airflow μέσα στο κουτί πως πας;

Μπορείς να πάρεις και μια aftermarket ψύκτρα. Δεσ'το σαν επένδυση διότι θα μπορείς να τη βάλεις σε αυτόν που έχεις τώρα και να είσαι άνετος από αποψη θερμοκρασιών και ταυτοχρονα σε κάποιον μελλοντικό που θα πάρεις -- είτε Intel, είτε AMD.

Δημοσ.

Μπορεί να πω και μ@λακία αλλά ζητάω προκαταβολικά συγγνώμη :P . η μητρική του υποστιρίζει pci e 1.1 κάρτα γραφικών, η gtx είναι 2,1. Δεν έχει απώλειες και από εκεί?

Δημοσ.

μια μικρη υπενθυμιση σορρυ αν το ξερεις ηδη.

οσο και να πας τον cpu δε προκειται ποτε να εχεις ισορροπια μεταξυ cpu gpu.

πιο συνετη θα ηταν μια αναβαθμιση σε 2500Κ,Ζ68,8gb ram αν θελεις να αξιοποιησεις πληρως την τουμπανη Gpu.

αλλα οσο τον ανεβαζεις θα βλεπεις διαφορα αυτο ειναι σιγουρο.

αληθεια μπορεις να μας πεις ενδεικτικα 2-3 μεσα fps σε παιχνιδια?

έχεις δίκιο! στο Skyrim, δεν είδα καμια διαφορά στο FPS.. γιατί; Και κάποιος άλλος μου είπε οτι το θέμα μου είναι η DDR2 είναι ασύμβατη με την GDDR5 της GPU. Αν είχα λέει άλλο mobo με DDR3, ο ίδιος επεξεργαστής που έχω, θα σκότωνε με την GTX580.

Ισχύει αυτό, και γιατί;

Μπορεί να πω και μ@λακία αλλά ζητάω προκαταβολικά συγγνώμη :P . η μητρική του υποστιρίζει pci e 1.1 κάρτα γραφικών, η gtx είναι 2,1. Δεν έχει απώλειες και από εκεί?

συγνώμη το pcie 1.1 δεν είναι διαφορετικό socket από το 2.1?

Δημοσ.

έχεις δίκιο! στο Skyrim, δεν είδα καμια διαφορά στο FPS.. γιατί; Και κάποιος άλλος μου είπε οτι το θέμα μου είναι η DDR2 είναι ασύμβατη με την GDDR5 της GPU. Αν είχα λέει άλλο mobo με DDR3, ο ίδιος επεξεργαστής που έχω, θα σκότωνε με την GTX580.

Ισχύει αυτό, και γιατί;

Αυτο ποιο τζιμανι στο ειπε????κανενας πωλητης?

Δημοσ.

Πάντως έχω περιέργια να μάθω ποια είναι τα FPS με αυτή την κάρτα και αυτόν τον επεξεργαστή :) Πόσα FPS έχεις στο Skyrim ?

Δημοσ.

Ισχύει αυτό, και γιατί;

οι μνημες RAM και G-RAM ειναι παντελως ασχετες μεταξυ τους ... οπως και η μνημη του εκτυπωτη ενα πραγμα...ειναι ασχετη με τον σκληρο σου δίσκο

ρε παιδια καταλαβετε ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ : οι Core2Duo/quad ειναι περισσοτερο ταιριαστοι με τις ddr2 μνημες και τις εκμεταλευονται περισσοτερο απο οτι τις ddr3 (δηλαδη εχουν μεγαλυτερο read και(ισως και ) write στις ddr2 απο οτι στις 3.)

ΤΟ πισι σου παει αργα γιατι ο επεξεργαστης ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΛΟΚΑΡΕΙΣ ειναι για αντικατάσταση και δεν κανει για παιχνιδια ...

αν θες να παραμεινεις με το υπολοιπο συστημα θα πρεπει να παρεις εναν γρηγορο τετραπυρηνο της φασης q9550/q(x)9650 και να το πεθανεις στο OC για να ερθεις στα ισια με την καρτα που εχεις ....(πχ στα 3.7-4.0GHZ)

Επισης με 30-40 ευρω βρισκεις αξιοπρεπεστατες μεταχειρισμενες ddr2/core2 μητρικες με PCI-Xpress 2.0

Ειναι σαν να πηρες φερραρι(580) και πηγαινεις μεσα στην κινηση της αθηνας(CPU)...

συγνώμη το pcie 1.1 δεν είναι διαφορετικό socket από το 2.1?

οχι

Δημοσ.

οι μνημες RAM και G-RAM ειναι παντελως ασχετες μεταξυ τους ... οπως και η μνημη του εκτυπωτη ενα πραγμα...ειναι ασχετη με τον σκληρο σου δίσκο

ρε παιδια καταλαβετε ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ : οι Core2Duo/quad ειναι περισσοτερο ταιριαστοι με τις ddr2 μνημες και τις εκμεταλευονται περισσοτερο απο οτι τις ddr3 (δηλαδη εχουν μεγαλυτερο read και(ισως και ) write στις ddr2 απο οτι στις 3.)

ΤΟ πισι σου παει αργα γιατι ο επεξεργαστης ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΛΟΚΑΡΕΙΣ ειναι για αντικατάσταση και δεν κανει για παιχνιδια ...

αν θες να παραμεινεις με το υπολοιπο συστημα θα πρεπει να παρεις εναν γρηγορο τετραπυρηνο της φασης q9550/q(x)9650 και να το πεθανεις στο OC για να ερθεις στα ισια με την καρτα που εχεις ....(πχ στα 3.7-4.0GHZ)

Επισης με 30-40 ευρω βρισκεις αξιοπρεπεστατες μεταχειρισμενες ddr2/core2 μητρικες με PCI-Xpress 2.0

Ειναι σαν να πηρες φερραρι(580) και πηγαινεις μεσα στην κινηση της αθηνας(CPU)...

οχι

Οπότε μου λές οτι τα παιχνίδια ουσιαστικά ξεκινάνε με 3.3Ghz+ σαν μίνιμουμ - με τις ανάλογες επιδόσεις και θα αρχίζουν να έχουν υψηλό framerate (με high ή ultra) επιδόσεις όταν η συχνότητα θα βρίσκεται στα 4 με 4.5Ghz.

Κατάλαβα σωστά?

Επίσης η αναβάθμιση από 1.1 σε 2.0 ή 2.1 θα φέρει αμελητέα αύξηση στο fp/s?

Ευχαριστώ και πάλι ;)

Πάντως έχω περιέργια να μάθω ποια είναι τα FPS με αυτή την κάρτα και αυτόν τον επεξεργαστή :) Πόσα FPS έχεις στο Skyrim ?

Θα κατεβάσω το Fraps και θα ανοίξω το fps overlay σήμερα και θα σου πω το μίνιμουμ μέσα στις πόλεις.

Δημοσ.

Εδώ βρήκα ένα συγκριτκό μιας κάρτας PCIe 2.0 που δοκιμάζεται από 1χ μέχρι 16χ.

Στην ουσία μπορείς να δεις τις διαφορές για PciE 1.1 x16 vs PciE 2.0 x16.

Η διαφορά είναι αμελητέα. Διορθώστε με εάν κάνω λάθος

http://www.tomshardware.com/reviews/pci-express-2.0,1915-9.html

Για να διευκρινύσω, μια κάρτα που τρέχει με PCIE 1.1 x16 αντιστοιχεί με μια κάρτα που τρέχει σε PCiE 2.0 x8

*στις περιπτώσεις με πολύ υψηλό texture size η διαφορά αρχίζει και φαίνεται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...