Προς το περιεχόμενο

Forthnet και NOVA. Θα πιανω σημα;

Luxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Φίλε μου άλλο η δορυφορική και άλλο η επίγεια. Και στις περιπτώσης όμως , χρειάζεσαι το πιάτο με τα lnb στην πρώτη και την κεραία στην δεύτερη . Η μία δεν αντικαθιστά την άλλη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εν ολιγοις για να βαλεις νοβα θες δορυφορικο πιατο. λογικα θα δεις στον εξοπλισμο πως δινει αποκωδικοποιητη πιατο lnb και ισως τοποθετηση.

αν σου κανει ο τεχνικος την 4νετ την εγκατασταση θα εχεις νοβα μονο σε μια τηλεοραση στο σπιτι, ακομα κι αν προσπαθησεις να μεταφερεις τον αποκωδικοποιητη αλλου. αν ετθει δικος σου μαστορας μπορει να στο κανει να παιζει παντου. κατι πηρε το αφυι μου πως πλεον αυτο δεν ισχυει, αλλα καλυτερα να το επιβεβαιωσει καποιος που γνωριζει σιγουρα.

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Ε με την νοβα δε σου δινουν και την κεραια; Αυτο που θελω να ξερω ειναι, επειδη εμας η πολυκατοικια μαλλον δεν εχει κεραια, ή τουλαχιστον δε φτανει στον οροφο μας, θα εχω σημα με νοβα ή οχι;

Επισης, τωρα παιρνω ενα μετριο σημα με εξωτερικη μικρη κεραια που εχω. Καλωδια σε πριζα κεραιας δεν εχω καθολου. Με μια καλυτερη κεραια και αποκωδικοποιητη θα εχω ψηφιακα καναλια;

2 διαφορετικες ερωτησεις, αλλα θα ηθελα να μου απαντησετε και στα δυο, για να ξερω τι να κανω και εγω.

Παντως η κεραια που εχω παρει, κανει 20 ευρω και πιανει αρκετα καλα τα περισσοτερα καναλια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρέπει πρώτα να έρθει κάποιος στον χώρο σου και να δει αν μπορεί να βάλει καν το πιάτο,

αν σε αφήνουν στην ταράτσα τότε κανένα πρόβλημα κάπου θα βρεθεί σημείο,

αν έχεις μόνο μπαλκόνια και ίσως ούτε καν τότε μπορεί να έχεις σοβαρό πρόβλημα και να μην μπαίνει πουθενά.

Αν τελικά βάλεις πιάτο και Nova τότε θα βλέπεις τέλια (όσο τέλεια τέλος πάντων εκπέμπουν)τα 10 κεντρικά κανάλια όσο θα πληρώνεις την συνδρομή.Τοπικά και μικρά κανάλια τα ξεχνάς δεν είναι στο πακέτο της nov.

Για την κεραία και τον αποκωδικοποιητή μόνο με δοκιμή θα μάθεις 100%,γενικά χρειάζονται λιγότερο σήμα από τα αναλογικά κανάλια,αλλά από μακριά δεν μπορεί να σου πει κανείς για τον δικό σου χώρο.

Επεξ/σία από TheELF

Οσοι εχουν βαλει νοβα, δεν εχουν βαλει και πιατο; Και γιατι να μη μπορω να το βαλω στη ταρατσα ή στη βεραντα μου; Ποιο το προβλημα; Εχει διαδικασια μετα για να βγει;

Το πρόβλημα είναι ότι δεν σου ανήκει η πολυκατοικία(αν κάνω λάθος πάω πάσο) οπότε αν δεν γουστάρει η επιτροπή να σε αφήσει την έκατσες,τι μπορείς να κάνεις; Αν έχουν και άλλοι πιάτα στην ταράτσα τότε δεν υπάρχει πρόβλημα θα σε αφήσουν και εσένα απλά καλά είναι το ξέρεις αυτό πριν κάνεις καμιά 12μηνη και πληρώνεις χωρίς λόγο.Στο διαμέρισμα το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να έχει οπτικό πεδίο προς τον δορυφόρο αν το δικό σου βλέπει προς την αντίθετη πλευρά τότε απλά είναι φυσικά αδύνατον να μπει πιάτο.

Για να βγει δεν είναι τίποτα,αλλά αφήνει τρύπες σε κοινόχρηστο χώρο ή στην βεράντα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να βγει δεν είναι τίποτα,αλλά αφήνει τρύπες σε κοινόχρηστο χώρο ή στην βεράντα.

στην ταρατσα σου ανηκουν συγκεκριμενα τετραγωνικα , που αντιστοιχουν αναλογικα στο μεγεθος του διαμερισματος σου.

οι τρυπες που αφηνει ενα πιατο οταν βγει ειναι 4 και αυτες δινοντας 2 ευρω για στοκο τις καλυπτεις και μονος σου μιας και εχουν μεγεθος φασολιου ΕΚΤΟΣ και αν τις κανεις με αυτο! οποτε ΠΡΟΣΟΧΗ!

και τα παραπανω με την προυποθεση οτι κανεις τρυπες , μιας και μπορεις να το στηριξεις με σφυκτηρα (που εχει μεσα στο κουτι) σε καποιο κολωνακι που μπορει να εχετε στην ταρατσα σας.

ακομα για το που πρεπει να κοιταει το πιατο μπες εδω βαζεις τη διευθυνση σου , επιλεγεις το δορυφορο της nova (hotbird 13 E) Και βλεπεις που πρεπει να κοιταει και εαν σου κανει.

τελος μην πληρωσεις τεχνικο ,εαν τελικα το αποφασισεις, μιας και δεν ειναι δυσκολη η εγκατασταση.

παρεα και 2-3 ωρες με μια μικρη τηλεοραση στην ταρατσα σου η στο μπαλκονι...(νταξ τωρα εχει κρυο...εγω το εκανα καλοκαιρι):P

Επεξ/σία από kuzko21

Αν έχει κάγκελο και σε αφήνουν καλός ,σε εμένα δεν με άφηναν παλιά επειδή ήταν σάπιες και θα σκοτώναμε κανέναν οπότε έβαλα μετά από ανακαίνιση,για της τρύπες οκ αν είναι τσιμέντο «πλάκα»,αν έχουν καμιά μόνωση καλή να σε δω.

Στο σπιτι δε εχω κεραια και δε πιανω καλα τα καναλια. Εαν βαλω NOVA, χρειαζομαι και κεραια ή οχι;

Aπτη στιγμη που ουτως η αλλως θα μπλεξεις με κεραιες/καλωδιωσεις κλπ κλπ, αν σε ενδιαφερουν μονο τα επιγεια καναλια, γιατι δε στηνεις μια επιγεια κεραια να ξεμπερδευεις?

Αν σε ενδιαφερουν και τα συνδρομητικα τοτε οκ προχωρα για nova, οπως σου ειπαν παραπανω τα παιδια.

Για πες πως το κανω αυτο; Στην βεραντα θα την στησω; Λογικα θα πιανω καλο σημα, αφου με μια εξωτερικη των 15 ευρω πιανω αρκετα καλα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για πες πως το κανω αυτο; Στην βεραντα θα την στησω; Λογικα θα πιανω καλο σημα, αφου με μια εξωτερικη των 15 ευρω πιανω αρκετα καλα.

Μπορεις να την στησεις οπουδηποτε θες, ειτε βεραντα ειτε ταρατσα, αρκει να εχεις καλη ληψη η ακομα καλυτερα οπτικη επαφη με καποιο κεντρο εκπομπης (πχ Υμητος/Αιγινα για Αθηνα).

Αν την στησεις στη βεραντα σου θα χρειαστει μια τρυπα στον τοιχο για να περασεις το καλωδιο μεσα και επειτα αν δε το θες να ειναι χυμα πεταμενο, θα πρεπει να βαλεις πλαστικα καναλια που κολλουν στον τοιχο για να το πας στην τηλεοραση.

Πιο ορθολογικος τροπος ειναι να στησεις την κεραια στην ταρατσα και να τραβηξεις καλωδιο ως τον οροφο σου και απο εκει στο διαμερισμα σου. Ετσι, θα εχεις σημα σε ΟΛΑ τα σημεια του σπιτιου που εχουν μπριζα τηλεορασης. Για τη δουλεια αυτη θα χρειαστεις τεχνικο.

Τα υλικα εχουν μηδαμινο κοστος. Κεραια βρισκεις με καμια 15ρια ευρω, και καλωδιο οτι και να σου βαλουν δεν πρεπει να χρεωσουν πανω απο μισο ευρω το μετρο αντε το πολυ 0.75. Μενουν τα εργατικα για οποιον σου κανει την εργασια αυτη, τα οποια καλο ειναι να συζητησεις εξαρχης με τον τεχνικο που θα φερεις να δει την δουλεια. Αν δεν βγαινεις οικονομικα τοτε πας στη λυση βεραντας η δορυφορικου.

Επεξ/σία από MiDi_MiLiZ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...