Προς το περιεχόμενο

Mac

valandis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι κάτοχος 4S και Ipad 2 αλλά από Laptop της Apple δεν κατέχω καθόλου και σκεύτομαι να ξεκινήσω. Το πρώτο βασικό που θα ήθελα να μάθω είναι αν μπορώ όπως στα Windows, έτσι και στα Mac να κατεβάζω μιας ταινίας τα αρχεία rar και μετά με αποσυμπίεση να γίνονται .avi

Δημοσ.

Στο ipad μπορώ να κατεβάσω ένα αρχείο και να το αποσυμπιέσω σε .avi ,το θέμα είναι ότι με windows αποσυμπιέζω πολλά αρχεία rar και αυτά σχηματίζουν αυτόματα ένα avi. Δηλαδή στα Mac αυτό δεν γίνεται ;

Δημοσ.

Αν το iPad δεν είναι jailbroken, δεν νομίζω ότι γίνεται να αποσυμπιέσεις αρχεία, γενικά. :rolleyes:

Τέλος πάντων, και σε Apple γίνεται να κάνεις unrar πολλά rar και να βγάζουν ένα avi. ^_^

Εγώ χρησιμοποιώ το γνωστότατο The Unarchiver

Δημοσ.

Φίλε Vago για ipad και iphone γίνεται με προγράμματα από itunes, αλλά αυτό που με ενδιαφέρει είναι για Imac, από τη στιγμή που γίνεται το avi μπορώ να το περάσω σε ένα sticaki ;

Άσχετο αλλά μιας και γνωρίζεις από Mac ποιό θα μου πρότηνες για IMac ή για Mac Pro ;

Δημοσ.

Για να σου λύσω όλες τις απορίες με τη μία: οτιδήποτε κάνεις σε Windows, μπορείς να το κάνεις και σε Mac. Και οτιδήποτε κάνεις σε Mac μπορείς να το κάνεις και σε Windows. Με διαφορετικό τρόπο όμως. :)

Όσο για το αν θα πάρεις iMac ή Mac Pro, αυτό έχει να κάνει με τις ανάγκες σου. Είναι τελείως διαφορετική κατηγορία σαν μηχανήματα. Οι iMac είναι All-In-One υπολογιστές με περιορισμένες δυνατότητες αναβάθμισης, τους κρατάς «όπως είναι» και δεν αλλάζεις κάτι εύκολα. Όχι ότι θα χρειαστεί δηλαδή, αλλά λέμε τώρα. Οι Mac Pro από την άλλη, είναι πανίσχυρα workstations για επαγγελματική χρήση, με μεγάλη επεκτασιμότητα και αντίστοιχη... τιμή.

Πιστεύω ότι εάν χρειαζόσουν workstation θα το ήξερες, οπότε... πας ντουγρού για iMac. ;)

Εάν πιάνουν και λίγο τα χέρια σου, με το που πάρεις τον iMac, θα του πετάξεις πάνω έναν SSD και θα έχεις ένα τελείως αθόρυβο μηχάνημα που θα πηγαίνει σφαίρα. Θα λατρέψεις και το ότι δεν υπάρχει πύργος, οθόνη και η... «μακαρονάδα» από καλώδια, δεν πρόκειται μετά να πάρεις άλλου είδους υπολογιστή. Και ας μη μπορείς να κάνεις και πολλές αλλαγές σ' αυτόν.

Δημοσ.

Αν και μου απάντησες ξαναρωτάω λόγω ασχετοσύνης, μπορώ να συνδέω σε iMac ένα εξωτερικό σκληρό δίσκο ή ένα στικάκι και να κάνω κανονικά μεταφορά αρχείων.

Επίσης επειδή κοιτάω σε αγγελίες για iMac δεν πολυκαταλαβαίνω τι ακριβώς βλέπω, ψάχνω για ένα περσινό ή φετινό μοντέλο, με καλές δυνατότητες, όποιος μπορεί ας μου προτήνει κάποιο

βέβαια αν κάποιος ένα πολή καλό μηχάνημα και σε Mac Pro θα με ενδιέφερε να το ψάξω.

Με ένα googlarisma βρήκα ένα top μηχάνημα το iMac 27" ι7 στα 1900 Ευρώ, με 1000 Ευρώ για μεταχειρησμένο δεν ξέρω αν έχω και πολλές ελπίδες να βρω κάτι πολύ καλό μάλον.

Δημοσ.

Αν και μου απάντησες ξαναρωτάω λόγω ασχετοσύνης, μπορώ να συνδέω σε iMac ένα εξωτερικό σκληρό δίσκο ή ένα στικάκι και να κάνω κανονικά μεταφορά αρχείων.

Επίσης επειδή κοιτάω σε αγγελίες για iMac δεν πολυκαταλαβαίνω τι ακριβώς βλέπω, ψάχνω για ένα περσινό ή φετινό μοντέλο, με καλές δυνατότητες, όποιος μπορεί ας μου προτήνει κάποιο

βέβαια αν κάποιος ένα πολή καλό μηχάνημα και σε Mac Pro θα με ενδιέφερε να το ψάξω.

Με ένα googlarisma βρήκα ένα top μηχάνημα το iMac 27" ι7 στα 1900 Ευρώ, με 1000 Ευρώ για μεταχειρησμένο δεν ξέρω αν έχω και πολλές ελπίδες να βρω κάτι πολύ καλό μάλον.

Ναι, μπορεις κανονικα να συνδεεις οποιοδηποτε μεσον. Υπ´ οψιν ομως οτι για να επεξεργαστεις αρχεις σε εξωτερικους σκληρους που ειναι φορμαρισμενοι σε NTFS, πρεπει να περασεις ενα προγραμματακι στο Mac. Τιποτα περιπλοκο, απλως καλο ειναι να το ξερεις. Για στικακια δεν θα εχεις θεματα, εφοσον τα περισσοτερα ειναι φορμαρισμενα σε Fat32.

Πληροφοριακα και μονο υπαρχουν τα εξης filesystems:

NTFS: χρησιμοποιειται απο τους εσωτερικους σκληρους δισκους σε Windows συστηματα απο εποχης Windows XP. Τα Mac μπορουν μονο να δουν (read) αυτον τον τυπο, αλλα οχι να γραψουν. Για να γραψουν (write), να κανουν επεξεργασια των αρχειων δηλαδη, καια μπορεις να αντιγραψεις σε αυτους, πρπ να περασεις ενα utility.

HFS+ : χρησιμοποιειται απο εσωτερικους και εξωτερικους δισκους σε Mac OS. Αυτοι οι δισκοι δεν εμφανιζονται σε Windows καν, αλλα αν θελεις, υπαρχει ειδικο προγραμμα για Windows ωστε να μπορεσεις να κανεις και read και write.

FAT3: το πιο ευελικτο filesystem, γιατι μπορεις να κανεις και read και write χωρις utility σε οποιοδηποτε υπολογιστη. Τα στικακια χονται συνηθως φορμαρισμενα σε τετοιο τυπο. Ο μονος περιορισμος ειναι οτι δεν μπορεις να αντιγραψεις αρχεια μεγαλυτερα των 4GB. Π.χ. Μια ταινια MKV σε 720p, που συχνα ξεπερνουν τα 4,2GB σε μεγεθος.

Το θεμα ειναι σε ποιον τυπο εχεις σκοπο να εχεις περισσοτερο συνδεδεμενο τον σκληρο σου ή το στικακι σου. Εγω π.χ. Εχω βασικα ενα Mac και ενα PC netbook. Εχω τον δισκο σε HFS γιατι κραταω backup του iMac, και στο netbook εχω περασει το utility για να το διαβαζω.

Οσον αφορα τωρα το hardware. Τα Mac ειναι μηχανματα που τα παιρνεις και τα κρατας για χρονια. Οχι μονο επειδη εδωσες τα μαλλια της κεφαλης σου, αλλα και γιατι απλα δουλευουν απροβληματιστα. Ο μονος λογος για να πουλησεις ενα iMac ειναι επειδη θες το επομενο μοντελο, ή επειδη δεν μπορεις με τιποτα τα Mac.

Αν εισαι τυχερος, θα βρεις ειτε παλια μοντελα πολυ φτηνα (μοντελο που δεν παιρνει το τελεαιο λειτουργικο γιατι ειναι πολυ αργο, με περιπου €450-€600, ειτε πολυ καινουρια μοντελα με τιμες €200-€350 κατω των τιμων λιανικης. Σε γενικες γραμμες ενας iMac ειναι ικανοποιητικοτατος για τουλαχιστον 4-5 χρονια, ειδικα αν προς το τελος αυτης της περιοδου τον ανανεωσεις με λιγη παραπανω μνημη (αν δεν εχεις φτασει τα μεγιστα υποστηριζομενα ορια) ή βαλεις π.χ. εναν SSD...

Στα 850-1000 ευρω θα βρεις μηχανηματα λιγο καλυτερα απο αυτο που εχει η υπογραφη μου. Προσφατα ειδα μια αγγελια με €690 για το δικο μου. Αμεσως μετα το δικο μου βρηκαν τα Core 2 Quad, και μετα τα Core i3/5/7. Αναλογικα, μπορεις να φανταστεις σε τι τιμες κινειται η αγορα ενος μεταχειρισμενου.

Στην θεση σου, βεβαια θα πηγαινα σε κατι καινουριο και μετρημενο.

Δημοσ.

Φίλε μου είσαι κατατοπιστικότατος, αυτό το προγραμματάκι που λες ποιό είναι ;

Αν κατάλαβα καλά και για τα Mac υπάρχει το iTunes όπως στο iPhone με τα δικά του αντίστοιχα προγράμματα.

Δηλ μπορεί να παίζει και jb . Τουλάχιστο στο Pc παίζει πολύ πειρατικό ( σε βαθμό δοκιμής φυσικά ... ).

Στα μαγαζιά που είδα πλέον έχουν μηχανήματα i7 τα οποία είναι τα πλέον ακριβά και i5

Δημοσ.

Για να διαβάσεις HFS+ σε PC, είναι το MacDrive

:mrgreen: mcdrive.jpg

Για να διαβάσεις NTFS σε Mac, είναι δυο γνωστά: το Paragon NTFS και το Tuxera NTFS for Mac

Βρε τα Mac δεν είναι όπως το iPhone. Είναι PC κι αυτά, και λειτουργούν κανονικά με προγράμματα χωρίς "jailbreak". Μπορείς να είσαι πειρατής όσο είσαι και στα Windows. :devil: Με την ίδια λογική δουλεύουν και τα πειρατικά σε Mac.

Το καλύτερο value for money αυτή την περίοδο έχουν οι i5, με πολλή μνήμη. Από 'κεί και πέρα είναι θέμα α) τι οθόνη θες [21.5", 27"], β) τι δίσκο θες και γ) πόσα €€€€ διαθέτεις ^_^

Δημοσ.

Να συμπληρώσω πως...

Η λογική των πολλών .rar αρχείων βόλευε κάποτε που αφενός ήταν ελαφρώς πιο δύσκολη η μεταφορά ενός μεγάλου αρχείου και αφετέρου, και πιο σημαντικό, ότι η τεχνολογία που έχουν τα windows για το σύστημα αρχείων δεν υποστήριζε αρχεία με μέγεθος μεγαλύτερου των 4GB.

Έτσι, με τα "προγραμματάκια" που κυκλοφορούν, π.χ. UnrarX, μπορείς να κάνεις unrar αρχεία .rar ακόμα και εάν αυτά είναι "πολλά για ένα αρχείο" αλλά, και εάν κάνεις τους σκληρούς σου σε format HFS+, δεν θα το χρειαστείς ποτέ.

Υ.Γ. Η τεχνολογία του συστήματος αρχείων των Windows είναι NTFS και του MAC HFS+.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...