Lucky Luke Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Γεια σας παιδιά! Φτιάχνω ένα site σε wordpress το οποίο έχει ένα base theme (συγκεκριμένα το Shuttershot). Αυτό που θέλω να κάνω είναι πατώντας ένα συγκεκριμένο item από το κυρίως μενού να μου ανοίγει μία νέα σελίδα αλλά για αυτή και μόνο τη συγκεκριμένη σελίδα να φορτώνεται διαφορετικό theme (συγκεκριμένα το framed-redux). Αυτό που έχω κάνει αρχικά είναι να εγκαταστήσω κανονικά τα 2 themes μέσα από το wordpress αdmin panel. Στη συνέχεια δοκίμασα με 2 τρόπους να επιτύχω το παραπάνω. 1. Όρισα το menu item ως custom link αντί για "καθαρή" σελίδα δίνοντας το full url στο φάκελο του νέου theme που θέλω να φορτωθεί. 2. Έκανα το κόλπο με το redirect ορίζοντας ένα custom template, σύμφωνα με τις οδηγίες εδώ. Και στις 2 περιπτώσεις προκύπτει το ίδιο σφάλμα: >Fatal error: Call to undefined function get_option() in ..........\wp-content\themes\framed-redux\index.php on line 2 Ο κώδικας του index.php αρχείου όπου χτυπάει το σφάλμα είναι: ><?php if(get_option('fram_homelayout') == "slideshow") { include (TEMPLATEPATH . '/nivo.php'); } else { include (TEMPLATEPATH . '/blog.php'); } ?> και η συνάρτηση get_option() είναι ορισμένη στο wp-includes/functions.php. Επιπλέον γίνεται χρήση της ίδιας συνάρτησης και στο base theme χωρίς κανένα πρόβλημα. Καμιά ιδέα;
@sterios Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Θα μπορέσεις να κάνεις αυτό που θες χρησιμοποιώντας το multisite. Για παράδειγμα ας πούμε ότι η σελίδα products θέλεις να εμφανίζεται με διαφορετικό θέμα, τότε στην ουσία ενεργοποιώντας το multisite θα έχεις ένα sub-directory στο site σου yourdomain/products ή ένα subdomain products.yourdomain όπου θα έχεις ένα διαφορετικό admin panel και όποιο theme θέλεις. Έχει αρκετό κόπο αλλά δεν είναι και τραγικά δύσκολο για να το καταφέρεις. Πιθανότατα να υπάρχει και κάποιο plugin που κάνει αυτή την δουλειά αλλά όταν έψαχνα για κάτι παρόμοιο πριν 4μήνες δεν είχα βρει κάτι.
Lucky Luke Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Ευχαριστώ για την απάντηση! Τελικά είναι αρκετά πιο πολύπλοκο απ' ό,τι υπολόγιζα αλλά αν βρω χρόνο θα το δοκιμάσω έστω και localhost που το θέλω.
theomalegan Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Νομίζω και εγώ ότι ακούγεται περίπλοκο μπορείς να χρησιμοποιήσεις jquery και να αλλάζεις το css.
@sterios Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Αν το θέμα είναι να αλλάξεις μόνο εμφάνιση, τότε προφανώς και δεν υπάρχει κάποιο λόγος να το κάνεις, απλά υπάρχουν ορισμένα θέματα που έχουν κάποιες λειτουργίες ενσωματωμένες στο functions.php ή κάποια widgets ή εντελώς διαφορετική φιλοσοφία, που μπορεί να τα χρειάζεσαι.
Lucky Luke Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Την εμφάνιση θέλω να αλλάξω αλλά αυστηρά στη λογική των 2 συγκεκριμένων themes. Δε μου αρκεί να προσθέσω/αφαιρέσω widgets ή να πειράξω λίγο το css. @theomalegan Αν και δεν έχω ασχοληθεί με jQuery πώς το σκέφτεσαι ότι θα μπορούσε να βοηθήσει; Ως συμπληρωματικό του css εννοείς για κάποια εφέ, κλπ; Το ότι μου βγάζει σφάλμα με την get_option() δεν είναι περίεργο; Στην ουσία αυτό που προσπαθώ είναι πατώντας σ'ένα συγκεκριμένο link να μου ανοίγει την index σελίδα του 2ου theme. Θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε άλλο link...
zuratharamon Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Εγώ βλέπω ότι είναι πολύ εύκολο αυτό που θες να κάνεις > function custom_load_twenty_ten_template() { return 'twentyten'; } function custom_load_twenty_ten_stylesheet() { return 'twentyten'; } add_filter( 'template', 'custom_load_twenty_ten_template' ); add_filter( 'stylesheet', 'custom_load_twenty_ten_stylesheet' ); Όπου το return είναι το όνομα του theme που θέλεις να φορτώσεις Περισσότερα εδώ http://wordpress.stackexchange.com/questions/3761/switch-theme-on-fly http://codex.wordpress.org/Function_Reference/switch_theme Καλό διάβασμα
@sterios Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Εγώ βλέπω ότι είναι πολύ εύκολο αυτό που θες να κάνεις > function custom_load_twenty_ten_template() { return 'twentyten'; } function custom_load_twenty_ten_stylesheet() { return 'twentyten'; } add_filter( 'template', 'custom_load_twenty_ten_template' ); add_filter( 'stylesheet', 'custom_load_twenty_ten_stylesheet' ); Όπου το return είναι το όνομα του theme που θέλεις να φορτώσεις Περισσότερα εδώ http://wordpress.stackexchange.com/questions/3761/switch-theme-on-fly http://codex.wordpress.org/Function_Reference/switch_theme Καλό διάβασμα Αυτό που λες έχει νόημα αν θέλεις να κάνεις theme switch μέσα στην 'σελίδα' που είσαι, ή αν χρησιμοποιείς custom page για να καλέσεις την αντίστοιχη function. Στην δική μου περίπτωση δεν με βόλευε γιατί όπως είπα και στο προηγούμενο post μου, ήθελα να χρησιμοποιήσω ορισμένες λειτουργίες που είχε το άλλο theme στο δικό του framework.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα