Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αντικατάσταση συμβατικών σκληρών δίσκων με SSD δεν θα γίνει ούτε το 2020.

Ανώριμη τεχνολογία = ακριβή = μη έμπιστη για back up κλπ.

Βλέπω τους ssd να ψοφάνε ξαφνικά σαν κάτι φλασάκια σε 3-4 χρονιά και να χάνονται πάρα πολλά δεδομένα.

Άρα ο μηχανικός δίσκος θα αργήσει να μας αφήσει ;)

+1000000000000000000000000000000000000!!!!

Άντε γιατί πολύ ιστορία με τους ssd οι οποίοι είναι πλήρως αναξιόπιστοι, όχι οτι οι δίσκοι είναι οι πλήρως αξιόπιστοι, όμως αν φάνε μια 400αρα απο τη ΔΕΗ,και φωτιά να πίάσει και οτιδήποτε σχεδόν γίνει, τα δεδομένα είναι εκεί ΥΠΑΡΧΟΥΝ! Πας σε ένα εργαστήριο ανάκτησης αν τα έχεις ανάγκη και τα βρίσκεις. Με τον SSD έχεις ένα κάρβουνο στο χέρι και άντε τράβα βρες τα αρχεία σου, το πολύ πολύ να φτιάξεις μπριτζολίτσα στα κάρβουνα :P

Όσο για την ταχύτητα είαι λίγο απάτη η υπόθεση. Πρέπει να αγοράσεις πανάκριβα μοντέλα προκειμένου να έχεις καλύτερες επιδόσεις σε όλους τους τομείς απ'ότι με τους συμβατικόυς με τους οποίους φυσικά δεν έχεις ίδιο capacity

Δημοσ.

1 ευρώ ανα GB είναι φθηνο; Cool story kingston. Όταν πάει 50 ευρώ ένας αξιοπρεπής ssd τα ξαναλέμε, μέχρι τότε μια χαρά κάνω τη δουλειά μου με τον hdd μου :)

Δημοσ.

Ας μην ξεχναμε οτι και οι hdd βελτιωνονται με τον καιρο. Καμια σχεση δεν εχουν οι δισκοι δεκαετιας με τους καινουριους και ας ειναι ολοι στις 7200 στροφες.

Δημοσ.

+1000000000000000000000000000000000000!!!!

Άντε γιατί πολύ ιστορία με τους ssd οι οποίοι είναι πλήρως αναξιόπιστοι, όχι οτι οι δίσκοι είναι οι πλήρως αξιόπιστοι, όμως αν φάνε μια 400αρα απο τη ΔΕΗ,και φωτιά να πίάσει και οτιδήποτε σχεδόν γίνει, τα δεδομένα είναι εκεί ΥΠΑΡΧΟΥΝ! Πας σε ένα εργαστήριο ανάκτησης αν τα έχεις ανάγκη και τα βρίσκεις. Με τον SSD έχεις ένα κάρβουνο στο χέρι και άντε τράβα βρες τα αρχεία σου, το πολύ πολύ να φτιάξεις μπριτζολίτσα στα κάρβουνα :P

Όσο για την ταχύτητα είαι λίγο απάτη η υπόθεση. Πρέπει να αγοράσεις πανάκριβα μοντέλα προκειμένου να έχεις καλύτερες επιδόσεις σε όλους τους τομείς απ'ότι με τους συμβατικόυς με τους οποίους φυσικά δεν έχεις ίδιο capacity

Καμία μα καμία σχέση. Ειδικά δίσκοι με Intel Controller, είναι Η αξιοπιστία...

Και επειδή μπορεί να πεις για Firmware Updates, κλπ, τα οποία περισσότερο είναι για Sandforce, θα σου πω με τη σειρά μου για Seagate HDDs.

Όσον αφορά την τάση, αν φάς 400άρα, δεν θα μείνει τίποτα, οπότε καλό είναι να έχεις UPS. Δεν σου φταίει το Ford σου, αν εσύ τρακάρεις και δεν φοράς ζώνη.

Τον χειρότερο SSD να πάρεις δεν έχει δραματική διαφορά από τους καλύτερους HDD σε Raid. Το μηδενικό Seek Time, είναι αυτό που κάνει τον SSD γρήγορο.

Ας μην ξεχναμε οτι και οι hdd βελτιωνονται με τον καιρο. Καμια σχεση δεν εχουν οι δισκοι δεκαετιας με τους καινουριους και ας ειναι ολοι στις 7200 στροφες.

Πλέον με τις απαιτήσεις που υπάρχουν από τα σημερινά λειτουργικά και τις εφαρμογές ένας HDD 10.000+rpm, το μόνο που μπορεί να σου προσφέρει είναι φασαρία. Έδωσα τον Raptor, γι' αυτό το λόγω.

Επειδή δεν μπορούμε να αγοράσουμε SSD ας μην τους υποβιβάζουμε. Αλλάζουν όλο το σύστημα με την αίσθηση που προσφέρουν. :-)

Δημοσ.

ΝΑΙ και ενας που μιλησε σωστα !!!

Τελικα, ολα τα νεα μελη μου φαινεται ψαχνοντε μονο για επιδοσεις, επιδοσεις, επιδοσεις, ααα και επιδοσεις !!!

Που πηγε η αναλογια money/value... ? Ή ειστε ολοι Ωνασηδες ?

Δηλαδη αν ακουσετε το ΚΡρρρρ χ 2 (raid) θα παθετε κατι ? εμεις που το ακουμε 10 χρονια + πλεον, εχουμε παθαμε δηλαδη?

Ή θα παω να σκασω 200€ για να παρω SSD ?? Ε δεν χαζεψα κιολας... Ας πεσουν λιγο ακομη και βλεπουμε.

Α, σημερα μου 'ρθαν και τα τελη κυκλοφοριας (ασχετο, αλλα, για να δειτε οτι υπαρχουν κι αλλα εξοδα που τρεχουν).

Υπάρχει μια γενική τάση, στο βωμό των ωμών επιδόσεων και benchmarks να χάνουμε τη στοιχειώδη λειτουργικότητα, λογική, και value for money.

Με πιάνουν γέλια όταν διαβάζω για 30ρηδες, 60ρηδες και 80ρηδες δίσκους. Σιγά μη κάτσω να στριμώχνω τα Windows μου, να μη μπορώ να σώσω ένα αρχείο, και όλη μου την ώρα στο PC να ψάχνω τρόπους να με φτάσει ο χώρος του SSD. Μια χαρά είμαι με τους μηχανικούς δίσκους μου.

Δημοσ.

Υπάρχει μια γενική τάση, στο βωμό των ωμών επιδόσεων και benchmarks να χάνουμε τη στοιχειώδη λειτουργικότητα, λογική, και value for money.

Με πιάνουν γέλια όταν διαβάζω για 30ρηδες, 60ρηδες και 80ρηδες δίσκους. Σιγά μη κάτσω να στριμώχνω τα Windows μου, να μη μπορώ να σώσω ένα αρχείο, και όλη μου την ώρα στο PC να ψάχνω τρόπους να με φτάσει ο χώρος του SSD. Μια χαρά είμαι με τους μηχανικούς δίσκους μου.

Σώπα τώρα βρε, value for money και κουραφέξαλα, εξάλλου τους περισσότερους τους ενοχλεί ο θόρυβος του δίσκου, όταν τα ανεμιστηράκια των φορητών τους (και όχι μόνο) χαλάνε τον κόσμο... ξέρετε ποια, αυτά που διορθώθηκε το πρόβλημα της υπερθέρμανσης με το να δουλεύουν αυτά συνεχώς σε υψηλές στροφές... αλλά να δείτε που υπάρχουν και αυτοί που ξέρουν και πως να απάγουν την θερμότητα από τον επεξεργαστή και την gpu και το κουτί και οι δίσκοι πέρα από το να μην ανεβάζουν θερμοκρασίες να μην ακούγονται καθόλου, αλλά είπαμε η γνώση και το value for money συμβαδίζουν αφού τα χρήματα πιάνουν τόπο αλλού και δεν πάνε σε brands, φρου-φρου και αρώματα.

Μικροί είναι ακόμα όμως και δεν ξέρουν, θα μάθουν όμως. :-)

Δημοσ.

Μα δεν έχεις σχέση με Benchmarks. Ίσα ίσα που με απλούς δίσκους σε Raid 0, ίσως να έχεις μεγαλύτερες ταχύτητες διαμεταγωγής, πράμα που καμία σχέση δεν έχει με την αίσθηση της ταχύτητας.

Όσο για την τιμή, για να μην λαϊκίζουμε, πολλοί έχετε κάνε Upgrade τα συστήματα σας, σε CPU/RAM/MOBO από Socket 775 σε κάτι νεότερο (δεν λέω για κάρτες γραφικών επειδή εκεί χρειάζονται για Games) και στην ουσία δεν έχετε δει διαφορά στις επιδόσεις. Και μη μου πείτε τη γνωστή καραμέλα ότι κάνετε επεξεργασία Video, γιατί όλοι έπρεπε να δουλεύαμε στον ANT1. Που ακόμη και στην επεξεργασία Video η διαφορά με SSD είναι μεγάλη.

Ένας SSD 120+GB, κοστίζει γύρω στα 200Ευρώ. Όσο κόστιζαν δηλαδή και οι δίσκοι WD Raptor 10.000rpm που ήταν 150GB.

Δημοσ.

Δεν πρέπει να υπάρχουν PC ακόμα και τώρα που δεν έχουν SSD. PC τα οποία στήνονται τώρα.

Αξίζει τόσο πολύ ένας SSD, που καλύτερα να θυσιάσει κάποιος είτε CPU, είτε Motherboard, είτε κάρτα γραφικών.

ολα εχουν να κανουν με το τι θες.

Δημοσ.

Σαφώς.

Όλοι θέλουν όμως έναν SSD. Ποιος τυφλός δεν θέλει το φως του; Το θέμα είναι αν μπορεί λόγω κόστους. Αν όμως κάποιος αναβαθμίζει άλλα Parts, που στην ουσία δεν θα του δώσουν ταχύτητα σε καθημερινή χρήση, είναι επειδή δεν ξέρει τι απόδοση έχει το σύστημα με SSD.

Δεν μιλάμε για κάποιον που δεν έχει τα χρήματα, όπως είπα.

Δημοσ.

SSD me now!!! 19nμ πραγματικά στους δίσκους χρησιμοποιούνται πρωτα τα μικροτερα νανομετρα, μετά στις cpu gpu

Δημοσ.

Όποιος έχει πραγματικά ανάγκη τις επιδόσεις αλλά και χρειάζεται μεγάλο αποθηκευτικό χώρο θα δώσει 10 χιλιαρικάκια και θα πάει σε τέτοια λύση: http://www.anandtech.com/show/4879/ocz-zdrive-r4-cm88-16tb-pcie-ssd-review

Οι υπόλοιποι θα δώσουν 200-300 ευρώ για να ξεκινάει το λειτουργικό και οι εφαρμογές τους μερικά δευτερόλεπτα πιο γρήγορα, δλδ σε αυτές τις τιμές και χωρητικότητες πολύ σωστά υποστηρίζουν οι περισσότεροι ότι οι ssd δεν απευθύνονται στο ευρύτερο κοινό ακόμα. :-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...