Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι ακόμα και Gamer να είσαι να μην σε ενδιαφέρει τίποτα άλλο στο PC, πέρα από τα Frames Per Second.

Ακόμα και Gamer να είσαι είναι απαραίτητος ο SSD.

Ποιος Gamer θέλει αργά Windows;

Και σε ποιον Gamer τον ενδιαφερει αν ειναι αργα τα windows?

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι ακόμα και Gamer να είσαι να μην σε ενδιαφέρει τίποτα άλλο στο PC, πέρα από τα Frames Per Second.

Ακόμα και Gamer να είσαι είναι απαραίτητος ο SSD.

Ποιος Gamer θέλει αργά Windows;

Αυτός που το πρώτο πράγμα που κάνει όταν ανοίγει το pc είναι να φορτώσει το WoW/Dota/LοL/Battlefield/MW3 κτλπ κτλπ.

Σαφώς το μόνο που ενδιαφέρει το παραπάνω προφίλ χρήστη είναι τα FPS και όχι το αν τα windows ανοίγουν αντί για 1 λεπτό σε 2 κτλπ.

Το παραπάνω προφίλ θα δώσει λεφτά ποιο πολύ για ένα καλό CPU/GPU/Keyboard/Mouse/Monitor/Speakers παρά SSD δίσκο.

Δημοσ.

Οι περισσότεροι Gamers είναι ενθουσιώδεις χρήστες. Τους αρέσει πέρα από το Gameplay του παιχνιδιού να βλέπουν το εκάστοτε παιχνίδι να παίζει άνετα στο PC που οι ίδιοι έχουν στήσει. Γοητεύονται από τις καλές επιδόσεις σαν σύνολο. Αυτό φαίνεται εύκολα όταν Gamers ασχολούνται με CPU. Ένα καλό CPU δεν θα δώσει πολλά σε ένα παιχνίδι, απλά τους αρέσει να βρίσκουν δικαιολογίες για να έχουν ένα ακόμα καλύτερο CPU και έχουν βγάλει τον όρο του Bottleneck. Το ίδιο με γρήγορες RAM, κλπ.

Θα ήταν πιο ξεκάθαρο να πουν, θέλω ένα συνολικά δυνατό PC, άρα θέλω και πολύ καλό CPU.

Ένα γρήγορο PC, αποτελείται από ένα σύνολο επιδόσεων και όχι από μεμονωμένα γρήγορα μέρη.

Δεν μπορείς να λες ότι έχεις γρήγορο PC για παράδειγμα και να κάνει 2 λεπτά να boot-άρει, φορτώνοντας Services και Start Up Programs.

Εκτός και αν μιλάμε για την εξαίρεση, όπου κάποιος δεν γνωρίζει τόσα και έχει το PC καθαρά σαν παιχνιδομηχανή και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι μόνο το Gaming, χωρίς να έχει εγκαταστήσει τίποτε άλλο στο PC, πέρα από τα αγαπημένα του παιχνίδια.

Συνήθως έχουν φίλους που τους κάνουν τα κράκ :P

Δημοσ.

Να βάλεις 2 δίσκους σε RAID 0

Αυτό θα αυξήσει το throughput, δε θα μειώσει το access time. Το δεύτερο είναι που μας ενδιαφέρει και κάνει όλη τη διαφορά. Επιλέγουμε SSDs επειδή έχουν και καλύτερο throughput από οποιαδήποτε συστοιχία HDDs φαντάζεσαι, αλλά κυρίως, επειδή έχουν απείρως χαμηλότερο access time.

Κοινώς, RAID0 με HDDs ίσον μια τρύπα στο νερό (σε σχέση πάντα με έναν SSD).

Άσε το θόρυβο και την πιθανότητα αστοχίας του RAID0.

Δημοσ.

Η είδηση δηλαδή είναι ότι μέσα σε ένα χρονο, θα πέσουν οι τιμές απο 1.2€/gb σε 1€? Μάλιστα.. Συγκλονιστικό, δε θα το φανταζόμουν με τίποτα!! :)

android.png

Δημοσ.

Καθε μειωση για καλο. Βεβαια απο ιντερνετ σχεδον σιγουρα, γιατι απο ελληνικα καταστηματα...

Δημοσ.

Με τους συμβατικούς δίσκους HDD 500GB πάνω από 100 ευρώ αυτή τη στιγμή, ίσως ήλθε η ώρα των SSD. Λετε η Kingston να προκάλεσε την πλημμύρα στην Ταϋλάνδη που ανέβασε στα ύψη τις τιμές;;

Δημοσ.

Αντικατάσταση συμβατικών σκληρών δίσκων με SSD δεν θα γίνει ούτε το 2020.

Ανώριμη τεχνολογία = ακριβή = μη έμπιστη για back up κλπ.

Βλέπω τους ssd να ψοφάνε ξαφνικά σαν κάτι φλασάκια σε 3-4 χρονιά και να χάνονται πάρα πολλά δεδομένα.

Άρα ο μηχανικός δίσκος θα αργήσει να μας αφήσει ;)

Δημοσ.

Καλά, ας μην υπερβάλλει τόσο η Kingston !

Αυτό που θα συνεχίσει να συμβαίνει, είναι οι SSD να "σπρώχνουν" τους μαγνητικούς σε ολοένα υψηλότερες χωρητικότητες. Σε 3-5 χρόνια πάντως, η πλειοψηφία των υπολογιστών θα έχουν SSD για κύριο δίσκο.

Δημοσ.

ssd και ξερό ψωμί μπορεί να έσκασα 160 ευρω για 30gb (ocz vertex) αλλά έχω 2 τέτοιους σε raid 0 και δεν το έχω μετανιώσει μέχρι στιγμής καθόλου, μακράν μια απο τις κακλύτερες αγορές μου σε parts για Η/Υ.

Δημοσ.

ssd και ξερό ψωμί μπορεί να έσκασα 160 ευρω για 30gb (ocz vertex) αλλά έχω 2 τέτοιους σε raid 0 και δεν το έχω μετανιώσει μέχρι στιγμής καθόλου, μακράν μια απο τις κακλύτερες αγορές μου σε parts για Η/Υ.

Αυτό είναι που λέμε early adopter. :mrgreen:

Έχω τον ίδιο δίσκο με σένα και τον αγόρασα προς 135€, πρέπει να 'ναι 3 χρόνια τώρα.

Από τότε κι εγώ είπα ότι είναι η καλύτερη... επένδυση που έκανα σε hardware ποτέ μου και ότι δεν πρόκειται να ξαναγοράσω ποτέ μου HDD. Ε, το τήρησα. Έχω στη συλλογή μου τρεις δίσκους ως τώρα (OCZ Vertex 30GB, OCZ Vertex II 60GB, Intel X25-M 80GB) και... προγραμματίζω οικονομικά τον 4ο.

:mrgreen:

Δημοσ.

Γιατί θα πρέπει να γίνει αντικατάσταση;;; Δεν μπορούν να συνυπάρχουν μέχρι οι ssd φτάσουν τις τιμές των hdd;;;

ΝΑΙ και ενας που μιλησε σωστα !!!

Τελικα, ολα τα νεα μελη μου φαινεται ψαχνοντε μονο για επιδοσεις, επιδοσεις, επιδοσεις, ααα και επιδοσεις !!!

Που πηγε η αναλογια money/value... ? Ή ειστε ολοι Ωνασηδες ?

Δηλαδη αν ακουσετε το ΚΡρρρρ χ 2 (raid) θα παθετε κατι ? εμεις που το ακουμε 10 χρονια + πλεον, εχουμε παθαμε δηλαδη?

Ή θα παω να σκασω 200€ για να παρω SSD ?? Ε δεν χαζεψα κιολας... Ας πεσουν λιγο ακομη και βλεπουμε.

Α, σημερα μου 'ρθαν και τα τελη κυκλοφοριας (ασχετο, αλλα, για να δειτε οτι υπαρχουν κι αλλα εξοδα που τρεχουν).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...