Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όποιος έχει πραγματικά ανάγκη τις επιδόσεις αλλά και χρειάζεται μεγάλο αποθηκευτικό χώρο θα δώσει 10 χιλιαρικάκια και θα πάει σε τέτοια λύση: http://www.anandtech.com/show/4879/ocz-zdrive-r4-cm88-16tb-pcie-ssd-review

Οι υπόλοιποι θα δώσουν 200-300 ευρώ για να ξεκινάει το λειτουργικό και οι εφαρμογές τους μερικά δευτερόλεπτα πιο γρήγορα, δλδ σε αυτές τις τιμές και χωρητικότητες πολύ σωστά υποστηρίζουν οι περισσότεροι ότι οι ssd δεν απευθύνονται στο ευρύτερο κοινό ακόμα. :-)

Υπερβολές.

Δηλαδή επειδή δεν μπορούμε να πάρουμε core i7 με 1000 ευρω ας κάτσουμε με Athlon 64 του 2005;

Όλοι όσοι αναβαθμίζεται κάθε λίγο και λιγάκι πότε είδατε τις μεγάλες επιδόσεις;

Με 170 ευρω βάζεις ssd 120 gb, όλο και κάποιο εξωτερικό σκληρό έχεις οπότε λύνεται και το πρόβλημα της σαβουρας, εκτός και αν ότι κατεβαζεις το κρατάς και έχεις καμμιά 10αρια σκληρούς στη βιβλιοθήκη να κάθονται όπως κάνει ένας γνωστός μου.

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Που την είδατε την υπερβολή; Το άρθρο το διαβάσατε;

Αυτός που έχει πραγματικά ανάγκη αυτές τις επιδόσεις (κυρίως σε εταιρικό επίπεδο) θα το δώσει αυτό το ποσό και σε εταιρικό επίπεδο τα 10K σαν ποσό είναι αστείο μπροστά σε αυτά που θα κερδίσει, εννοείται βέβαια ότι backup δεν θα κρατάει εκεί, δεν έχει και νόημα να τα κρατάει εκεί, οπότε ούτε εκεί δεν πρόκειται να καταργηθούν οι hdd.

Αλλού, σε προσωπικό επίπεδο, σε προσωπικούς υπολογιστές όπου και εκεί κατά περίπτωση χρειάζονται οι επιδώσεις οι ssd χρησιμοποιούνται, εγώ πχ εδώ και πάνω από μία δεκαετία πέρα από τα αποθηκευτικά μέσα που χρησιμοποιώ και πρέπει να είναι πάρα πολύ γρήγορα, τους πίνακες των πεπερασμένων τους δημιουργώ σε ramdrive τι πάει να πει αυτό;;; επειδή εγώ ασχολούμαι με ένα αντικείμενο που δεν αφορά το ευρύτερο σύνολο, αυτή ως λύση θα πρέπει να γίνει mainstream;;;

Οι ssd είναι το μέλλον, για κάποιους είναι και το παρόν και αυτό το έχω υποστηρίξει εδώ και χρόνια, αλλά προς το παρόν δεν απευθύνονται στο ευρύτερο σύνολο.

Δημοσ.

Που την είδατε την υπερβολή; Το άρθρο το διαβάσατε;

Αυτός που έχει πραγματικά ανάγκη αυτές τις επιδόσεις (κυρίως σε εταιρικό επίπεδο) θα το δώσει αυτό το ποσό και σε εταιρικό επίπεδο τα 10K σαν ποσό είναι αστείο μπροστά σε αυτά που θα κερδίσει, εννοείται βέβαια ότι backup δεν θα κρατάει εκεί, δεν έχει και νόημα να τα κρατάει εκεί, οπότε ούτε εκεί δεν πρόκειται να καταργηθούν οι hdd.

Αλλού, σε προσωπικό επίπεδο, σε προσωπικούς υπολογιστές όπου και εκεί κατά περίπτωση χρειάζονται οι επιδώσεις οι ssd χρησιμοποιούνται, εγώ πχ εδώ και πάνω από μία δεκαετία πέρα από τα αποθηκευτικά μέσα που χρησιμοποιώ και πρέπει να είναι πάρα πολύ γρήγορα, τους πίνακες των πεπερασμένων τους δημιουργώ σε ramdrive τι πάει να πει αυτό;;; επειδή εγώ ασχολούμαι με ένα αντικείμενο που δεν αφορά το ευρύτερο σύνολο, αυτή ως λύση θα πρέπει να γίνει mainstream;;;

Οι ssd είναι το μέλλον, για κάποιους είναι και το παρόν και αυτό το έχω υποστηρίξει εδώ και χρόνια, αλλά προς το παρόν δεν απευθύνονται στο ευρύτερο σύνολο.

Σαφώς οι SSD είναι το μέλλον. Απλά για την ώρα πληρώνουμε την τεχνολογία και όχι το κόστος κατασκευής τους. Οι τιμές λογικά θα πέσουν σταδιακά καθώς τώρα είναι σε υψηλά επίπεδα για να τους πάρουν ακριβά όσοι σκοπεύουν να διαθέσουν τέτοια ποσά για αυτές τις επιδόσεις που προσφέρουν. Όταν οι εταιρείες πέσουν στα κέρδη τους από τους SSD τότε θα μειώσουν τις τιμές λογικά. Τώρα για cheap common use από εταιρείες η ακόμα και απλούς χρήστες που θέλουν κάτι γρηγορότερο υπάρχει το Fancy Cache, οι Hybrid της Seagate η το Smart Response για Caching.

Δημοσ.

Με 170 ευρω βάζεις ssd 120 gb,

και με 200 ευρώ φτιάχνεις ολόκληρο pc άρα για ένα part πολύ σωστά λέει και ο digekas δεν απευθύνονται στους πάντες λόγο κόστους/χωρητικότητας. Όπως και κάθε νέα τεχνολογία πάντα υπέρ-κοστολογείται, αυτή είναι και η ουσία του marketing εξάλλου μη το ξεχνάμε.

ssd σε windows θα δεις διάφορα άλλα όχι στα games.

ssd σε linux αξίζει;

ssd σε macintosh αξίζει;

ssd σε windows 8 αξιζει;

σε αυτή τη τιμή δεν νομίζω.

Δημοσ.

@mohic4n

Πριν τον i5, τι CPU είχες;

Ξεκινησα με Thoroughbred Athlon XP 2100+

Με μια μικρη αναβαθμιση πηγα σε Barton Athlon XP 3200+

Μετα δουλεψα για λιγο καιρο σε C2D.

Και μετα ηρθε η σειρα του Ι5.

Αν τον δωσω αυτον στον αδελφο μου θα παω για Sandy Bridge-E αργοτερα και

ισως να ειναι και η τελευταια αναβαθμιση που θα κανω πριν τον κβαντικο υπολογιστη (λεμε τωρα).

Απλα το πιο πιθανο ειναι να μην χρειαζεται να ξανακανω αναβαθμιση συμφωνα με τα υπαρχοντα

προγραμματα. Η επεξεργαστικη ισχυς ειναι πλεον υπεραρκετη για εναν home-user. Αυτο που κινει

πλεον την αγορα ειναι τα παιχνιδια, οπου σε αυτη τη περιπτωση αναβαθμιζεις απλα τη GPU σου

και τελειωνει το θεμα. Και για να επιστρεψω στο θεμα μας. Οι CPU που εχουμε τωρα τρεχουν

πραγματικα γρηγορα ολα τα προγραματα. Αυτο που μας αργει ειναι ο σκληρος δισκος. Δεκτον, αλλα,

χρειαζεσαι ειλικρινα τα 4-5sec που θα φορτωσει το game πιο γρηγορα στον SSD? Προσοχη: μιλησα

για τον χρονο φορτωσης και οχι για FPS... Χρειαζεσαι ειλικρινα να μπαινει το πισι στα win σε

3-4sec αντι για 25-30? Δηλαδη, ειναι οντως ολα αυτα αποτελεσματα που θα μας κανει πιο γρηγορους

και αποτελεσματικους στην εργασια μας στο σπιτι? Εγκχχχχ, σπιτι ειπα? Φυσικα. Γιατι αν μιλουσα

για χωρους εργασιας και για εταιρειες, τοτε θα πηγαινα σε OCZ μερια, με κατι θεσπεσιες καρτουλες

PCI-e που εχει βγαλει... Ε τωρα, αν καποιος εχει σα hobby το video/photo-editing και θελει τα παντα

ετοιμα στο τσακ μπαμ τοτε ας βαλει το χερακι στη τσεπουλα και να πληρωσει. Αλλα, ο εξυπνος θα μεινει

στο σπιτι με το raid του για την ωρα και σε λιγο καιρο θα παει και για τον SSD. Και για να μη νομιζετε

μερικοι οτι δεν εχω μπει στο τρυπακι και εγω, σας το λεω στα ισα: χαλαρα μπηκα, και μια και δυο και τρεις,

και καθε τοσο μπαινω... Αλλα με περναει μετα απο 1-2 μερες.

Αυτα απο μενα.

Δημοσ.

Καλος ειναι ενας ssd για λειτουργικο και ενα 2 προγραμματα.Την χοντρη δουλεια θα την βγαλουν οι μηχανικοι ομως.Εκτος αν εχεις λεφτα για πολυτελειες με μινιμαλιστικές διαθέσεις για τον χωρο να βαζεις 2-3-4 SSD και ο αποθηκευτικος να μην ξεπερναει τα 200 gb!

Δημοσ.

Οι υπόλοιποι θα δώσουν 200-300 ευρώ για να ξεκινάει το λειτουργικό και οι εφαρμογές τους μερικά δευτερόλεπτα πιο γρήγορα, δλδ σε αυτές τις τιμές και χωρητικότητες πολύ σωστά υποστηρίζουν οι περισσότεροι ότι οι ssd δεν απευθύνονται στο ευρύτερο κοινό ακόμα. :-)

Να σχολιάσω ότι το ευρύτερο κοινό (word, excel, outlook, facebook) δε θα χρειαστεί ποτέ τίποτα καλύτερο από ένα μαγνητικό δίσκο 80GΒ.

Αυτό που διαφωνώ, είναι ότι η χρησιμότητα ενός SSD δεν εξαντλείται στα λίγα δευτερόλεπτα που σώζεις στην έναρξη του συστήματος.

Αν κάνεις υψηλή χρήση ΙΟ (π.χ. high load server, enthousiasts), τότε εκεί ο SSD αξίζει το βάρος του σε χρυσό, γιατί η χρήση της CPU είναι σαφώς μικρότερη (συντομότερα mutexes), άρα προφανώς αυξάνει η απόδοση και το τελικό αποτέλεσμα που βλέπουν οι χρήστες.

Δημοσ.

Εγώ θα σας το γυρίσω και θα πω ότι εκεί που επιβάλλονται οι SSDs, είναι στο «ευρύτερο κοινό».

Όντως τους αρκούν τα 80-120 GB, οπότε η σχετικά μικρή χωρητικότητα των SSDs δεν είναι πρόβλημα. Από την άλλη, λόγω της κάκιστης χρήσης που συνήθως κάνουν στο μηχάνημά τους (εκατομμύρια junk προγράμματα, τρισεκατομμύρια services να φορτώνουν κατά το boot, κλπ) ένας μηχανικός δίσκος θα... «λυγίσει» πολύ πιο εύκολα από έναν SSD.

Και να πως έρχονται τα SMS στο κινητό του φίλου που ξέρει με κείμενο «έλα Γιώργο, κολλάει το PC, τι να κάνω;».

Κοινώς, οι SSDs συμφέρουν οικονομικά λόγω των λιγότερων επισκέψεων στον τεχνικό επειδή «κολλάει το PC» και συμφέρουν και για τα νεύρα μας, σε περίπτωση που ο φίλος μας προτιμάει εμάς αντί για τον τεχνικό.

:mrgreen:

Εκεί που μας τα χαλάνε είναι (τι περίεργο) στον κύκλο των enthusiasts, μιας ο μέσος power user αν δεν έχει 8-9 PB storage space, νιώθει να περιορίζεται. Ναι, ναι, στον κύκλο που αγοράζει 8GB RAM και οκταπύρηνους επεξεργαστές, «για χόμπι», χωρίς να συνειδητοποιεί ότι με το τεράστιο bottleneck από το μηχανικό δίσκο, το μηχάνημά του έχει την αίσθηση ενός 300% πιο αδύναμου μηχανήματος. Στον κύκλο του οποίου οι χρήστες μιλούν για το VFM των SSDs ενώ δαπανούν 300€ για τη νέα, τρομερή και φοβερή κάρτα γραφικών που είναι +35% ταχύτερη από αυτή που ήδη είχαν.

:mrgreen:

Δημοσ.

Haldol, με την αυτή λογική και ο i7 απευθύνεται στο ευρύτερο σύνολο... :mrgreen:

hyperspaced, το ευρύτερο σύνολο θα χρειαστεί κάτι καλύτερο από 80GB hdd, όταν αυτό το καλύτερο έρθει στην ίδια ή καλύτερη τιμή, κοινώς δεν δίνεις παραπάνω ποσά για κάτι που δεν χρειάζεσαι αλλά ταυτόχρονα δεν παίρνεις κάτι υποδεέστερο με το ποσό που έχεις σκοπό να διαθέσεις. :-)

Οι υπόλοιποι των οποίων οι ανάγκες δεν είναι οι ίδιες με αυτού του ευρύτερου συνόλου, όπως προείπα, εδώ και δεκαετίες ξέρουν και λύνουν το πρόβλημα του bottleneck, αυτό όμως διαφέρει δραματικά από το:

"Kingston: αντικατάσταση συμβατικών σκληρών δίσκων με SSD μέχρι το 2012"

αν οι τιμές τους (ανά GB) δεν πέσουν και άλλο, χώρια που τα 320-500GB που έχει σήμερα ένας φορητός δεν χρειάζεται να είναι ssd, θα μπορούσαν να έχουν ένα 30άρη ή 60άρη στην PCMCIA για το λειτουργικό και τις εφαρμογές και τον hdd για τα υπόλοιπα, εξάλλου το bandwidth το έχει, ας μην ξεχνάμε τις προσπάθειες μέσω PCMCIA να συνδεθούν εξωτερικές κάρτες γραφικών που οδηγούσαν επίσης εξωτερικά μόνιτορ. :-)

Δημοσ.

Όχι διότι ένας i7 δε λύνει το πρόβλημα που περιγράφω. Το πρόβλημα στις μέρες μας δεν είναι η επεξεργαστική ισχύς (από την οποία έχουμε μπόλικη) αλλά οι καθυστερήσεις των αποθηκευτικών μέσων.

Για να καταλάβεις καλύτερα τι λέω, το δικό μου laptop (παλιό και αδύναμο - δες την υπογραφή μου) λειτουργεί πολύ πιο «γρήγορα» από γνωστού μου με i5 αλλά με 7.2K HDD. Πολύ λιγότερα κολλήματα, απίστευτα πιο άμεση απόκριση, σε σημείο που ο άλλος νόμιζε ότι τον... trollάρω και έχω άλλο hardware μέσα. Ενώ ουσιαστικά δεν έχω ούτε το 1/3 της ισχύος του.

Φυσικά όταν τα στήσαμε δίπλα-δίπλα να συμπιέσουν το ίδιο αρχείο, έφαγα τη σκόνη του. Αλλά ακόμα με ζηλεύει και λέει ότι έπρεπε να δώσει 250€ παρακάτω για πιο αδύναμη CPU για να ρίξει έναν SSD. :devil:

Δημοσ.

Τι συγκρίνεις τώρα;;; O φίλος σου ήξερε πως να συμπιέσει αρχεία;;; Είδε διαφορά μεταξύ των δυο μηχανημάτων;;; Πιστεύεις ότι βρίσκεται στο μέσο όρο του ευρύτερου συνόλου που σήμερα έχουν από ένα φορητό στην κατοχή τους;;;

Στα flash παιχνιδάκια του facebook τι θα βοηθήσει περισσότερο;;; Ή μήπως δεν ξέρουμε τι χρήση γίνεται σε αυτά τα μηχανήματα;;; Αφού το έχουμε πει τόσες φορές ότι αυτός ο κόσμος θα προτιμούσε ένα tablet από ένα laptop της ίδιας τιμής και αυτό γίνεται σήμερα, το δείχνουν έρευνες και δυστυχώς το βλέπουμε και στην πράξη, οπότε το τι λέμε εμείς εδώ... εκτός και αν θεωρούμε το tablet την φυσική εξέλιξη του laptop όπου εκεί δεν υπάρχουν hdd οπότε το λύσαμε το πρόβλημα... :lol: :lol: :lol:

Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι ακόμα και Gamer να είσαι να μην σε ενδιαφέρει τίποτα άλλο στο PC, πέρα από τα Frames Per Second.

Ακόμα και Gamer να είσαι είναι απαραίτητος ο SSD.

Ποιος Gamer θέλει αργά Windows;

Κανένας gamer δεν ενδιαφέρεται για το πόσο γρήγορα θα bootαρει το σύστημα.

Η βασική διαφορά SSD και περιστροφής, είναι ότι o SSD αν είναι bootable (έχει τα windows εγκατεστημένα πάνω του) θα bootαρει σε 10 δευτερόλεπτα το σύστημα, αντί για 25-30 που θα έκανε αν ήταν σε περιστροφής.

Διαφορά στο gameplay, στα fps, ή στο κατα πόσο θα κολήσει σε full rendering gaming το PC, ΔΕΝ έχει απολύτως καμία, καθώς με τις ποσότητες χώρου των σημερινών RAM (εδώ θα έλεγα εγώ το "Δεν νομίζω ότι ακόμα υπάρχουν PC με λιγότερο από 8GB RAM και 32bit win. πάνω") δε παίζει καν ο σκληρός για πολύ ώρα.

Άλλη διαφορά που μπορεί να έχουν, είναι ο χρόνος στον οποίο ανοίγει ένα πρόγραμμα, όπου στον SSD θα διαβαστούν πιο γρήγορα τα δεδομένα και θα ανοίξει σαφώς πιο γρήγορα. Ή το πως ανοίγουν τα παράθυρα, μουσικές κτλ.

Προς το παρόν απευθύνονται σε high end συστήματα, για delelopers, animators (για πολλά δεδομένα από rendering), ή όπου αλλού χρειάζεται μεγάλη μεταφορά δεδομένων.

Αν πέσουν οι τιμές σαφώς και θα πήγαινα και εγώ εκεί.

Δημοσ.

... (εδώ θα έλεγα εγώ το "Δεν νομίζω ότι ακόμα υπάρχουν PC με λιγότερο από 8GB RAM και 32bit win. πάνω") δε παίζει καν ο σκληρός για πολύ ώρα.

...

Σωστό αφού με 32μπιτο λειτουργικό τόση μνήμη θα έμενε ανεκμετάλλευτη, αν και υπάρχουν έξυπνες λύσεις cache που την χρησιμοποιούν ως ένα σημείο.

Αλλά από την άλλη γενικά ο hardcore gamer είναι αυτός που συχνά-πυκνά δίνει ποσά για αναβαθμίσεις, γενικά κυνηγάει την τεχνολογία και πληρώνει αρκετά ποσά, αλλά σε ότι αφορά το ευρύτερο σύνολο, το laptop (για desktop ούτε κουβέντα) το έχουν για "άλλη" χρήση και βαριά παιχνίδια παίζουν κυρίως σε κονσόλες που έχουν συνδέσει σε μεγάλες τηλεοράσεις και πολυκάναλα συστήματα.

Δημοσ.

Δεν πρέπει να υπάρχουν PC ακόμα και τώρα που δεν έχουν SSD. PC τα οποία στήνονται τώρα.

Αξίζει τόσο πολύ ένας SSD, που καλύτερα να θυσιάσει κάποιος είτε CPU, είτε Motherboard, είτε κάρτα γραφικών.

Σωστότατος!

Δημοσ.

Και μια είδηση από το arstechnica http://arstechnica.com/gadgets/news/2011/11/seagate-hybrid-drive-approaches-solid-state-speeds-at-hard-disk-prices.ars που αφορά το δεύτερης γενιάς υβριδικό μοντέλο της seagate, μια και έγιναν αναφορές σε έξυπνη χρήση cache, χωρίς να θυσιάζει την χωρητικότητα ή τις επιδόσεις και χωρίς να ξεφεύγει στην τιμή. :-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...