Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα, τελευταία έκανα αναβάθμιση σε 4GB + GTX580 αλλά τελικά το παιχνίδι που θέλω να παίξω (Star Wars the Old Republic) θέλει πιο ισχυρό επεξεργαστή και η κάρτα δεν αποδίδει.

Έχω τον E7400 στα 2.8.

Σκεφτόμουνα αυτές τις λύσεις για να κρατήσω Mobo/ram και να μειώσω το κόστος:

1) Intel E5700 (s775, 3GHz, 2MB)

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU/Intel-E5700-s775-2GHz-2MB-BX80571E5700.htm

2) Intel Core 2 Duo 7500 (s775, 2.93 GHz, Cache 3MB, Box)

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU/Intel-Core-2-Duo-7500-Box-S775-2-93-BX80571E7500.htm

και αυτός (ο οποίος βρίσκεται σε περιορισμένη διάθεση)

3) Intel Core 2 Duo E7600 3.06 GHz

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=14884&cat=2

Ποιός από τους δυο είναι καλύτερος, και αξίζει η αναβάθμιση, θα δώ μεγάλη διαφορά - κοινώς θα λυθεί το bottleneck?

Δημοσ.

Αμαρτία να στεγάζεται στο ίδιο κουτί η 580 με έναν 7400.. Αν δεν έχεις όρεξη και λεφτά (αν και αντιφατικό με την gtx 580), κοίτα σε μεταχειρισμένο της σειράς e8x00 ή ακόμα καλύτερα κάποιον quad της σειράς q9x00. Αν και προσωπική μου άποψη πούλα τα όσο πιάνουν κανά 100άρι ακόμα και πήγαινε σε καινούριο mobo cpu.

Δημοσ.

Αμαρτία να στεγάζεται στο ίδιο κουτί η 580 με έναν 7400.. Αν δεν έχεις όρεξη και λεφτά (αν και αντιφατικό με την gtx 580), κοίτα σε μεταχειρισμένο της σειράς e8x00 ή ακόμα καλύτερα κάποιον quad της σειράς q9x00. Αν και προσωπική μου άποψη πούλα τα όσο πιάνουν κανά 100άρι ακόμα και πήγαινε σε καινούριο mobo cpu.

Τέλειωσε το παραδάκι με την 580 ;ρ

Ελπίζω σε κανα τριμηνάκι να γίνει η σωστή αναβάθμιση, ευχαριστώ παιδιά και καλημέρα, καλή δουλειά

Δημοσ.

εεεεεμ...δεν ηξερες, δεν ρωταγες?

πας και δινεις ολα τα λεφτα στην καρτα και απο CPU = 0? δεν παει ετσι... :devil: :devil: !!!

πρεπει να εχει ισορροπια το συστημα για να τρεχει τα παντα! ειναι κριμα να εχεις την 580 και να μην εχει απο πισω εναν επεξεργαστη ικανο να την τροφοδοτει οπως πρεπει!!

Π.Χ. θα μπορουσες να παρεις μια 570 και, δινοντας και τον 7400, να παρεις εναν Q9*** και να εχεις ενα πολυ αξιομαχο συστημα για πολυ καιρο!

Δημοσ.

>παιδιά ηρεμήστε λίγο ,δεν είναι κ p4 η πλατφόρμα του παιδιού.

>πες μας κ τι τροφοδοτικό έχεις γτ παίζει κ αυτό ρόλο μπορεί η κάρτα να κόβεται κ από αυτό, κ γνώμη μου πάρε μια καλή ψήκτρα να κάνεις overclock τον επεξεργαστή σου και θα είσαι κομπλέ..εδώ θα βρεις κ έναν οδηγό να σε βοηθήσει..

>για να πας σε καινούργια πλατφόρμα θέλεις ~300ε ,ενώ δίνεις 40 ευρουλάκια για μια καλή ψήκτρα κ κάνεις τη δουλειά σου.

Δημοσ.

σύμφωνο με τον φίλο georger_volos αν και δεν είμαι ο κατάλληλος να σε συμβουλέψω μιας και λίγα πράγματα ξέρω πάνω στο pc.exo τον E8600 και με την βοήθεια τον παιδιών εδώ στο forum τον ανέβασα στα 4.2 και πέζο άνετα το bt3 με την 6950 σε ανάλυση 1920x1080.κανε overcklock και πιστεύω πως θα τα καταφέρεις (εδώ τα κατάφερα εγώ που δεν ήξερα καν τι είναι)

Δημοσ.

Ότι είπαν και τα παιδιά παραπάνω δεν εχεις και κανένα απαρχαιωμένο pc απλώς δεν αξίζει να δώσεις χρήματα πανω σε αυτην την πλατφόρμα για καινούρια .

Εαν μπορείς δώσε μας τα χαρακτηρίστηκα του pc σου και σε τι ανάλυση παίζεις

Δημοσ.

>παιδιά ηρεμήστε λίγο ,δεν είναι κ p4 η πλατφόρμα του παιδιού.

>πες μας κ τι τροφοδοτικό έχεις γτ παίζει κ αυτό ρόλο μπορεί η κάρτα να κόβεται κ από αυτό, κ γνώμη μου πάρε μια καλή ψήκτρα να κάνεις overclock τον επεξεργαστή σου και θα είσαι κομπλέ..εδώ θα βρεις κ έναν οδηγό να σε βοηθήσει..

>για να πας σε καινούργια πλατφόρμα θέλεις ~300ε ,ενώ δίνεις 40 ευρουλάκια για μια καλή ψήκτρα κ κάνεις τη δουλειά σου.

φιλε georger_volos, κανεις δεν ειπε οτι ειναι P4 το συστημα του.

ομως παρ'ολα αυτα, αν θελησει να παιξει καποια απο τα συγχρονα παιχνιδια που θελουν πανω απο 2 πυρηνες, θα τρωει bottleneck η 580! και ειναι κριμα να εχεις την 580 στο συστημα σου και να την κραταει πισω ο CPU..!!!

Δημοσ.

φιλε georger_volos, κανεις δεν ειπε οτι ειναι P4 το συστημα του.

ομως παρ'ολα αυτα, αν θελησει να παιξει καποια απο τα συγχρονα παιχνιδια που θελουν πανω απο 2 πυρηνες, θα τρωει bottleneck η 580! και ειναι κριμα να εχεις την 580 στο συστημα σου και να την κραταει πισω ο CPU..!!!

πες που ένα παιχνίδι που από 2πύρινο σε 4πύρινο έχει ουσιώδη διαφορά...και δεν μιλάμε για εξωφρενικές αναλύσεις..

>επίσης παρατηρείται η μόδα(γ@@@ το σπιτάκι τους)να κάνουν port τα παιχνίδια απο τις κονσόλες με αποτέλεσμα το hardware σε "παιχνιδάρες" να κάθεται...

>αν το παιδί τον φτάσει το cpu στα 4g δεν παίζει να έχει bottleneck .

Δημοσ.

πες που ένα παιχνίδι που από 2πύρινο σε 4πύρινο έχει ουσιώδη διαφορά...και δεν μιλάμε για εξωφρενικές αναλύσεις..

>επίσης παρατηρείται η μόδα(γ@@@ το σπιτάκι τους)να κάνουν port τα παιχνίδια απο τις κονσόλες με αποτέλεσμα το hardware σε "παιχνιδάρες" να κάθεται...

>αν το παιδί τον φτάσει το cpu στα 4g δεν παίζει να έχει bottleneck .

To GTA IV πχ, θελει 3-4πυρηνες για να πηγαινει καλυτερα!!!

επισης ενας 3-4-6...πυρηνος βοηθαει παρα πολυ σε χαμηλες αναλυσεις και σε min FPS!! εκει θεωρω υπαρχει η μεγαλυτερη ωφελεια. σε υψηλες αναλυσεις, 1080p και ανω, ναι εχει μικροτερο ρολο, αλλα παρ'ολα αυτα στα min θα δεις ωφελεια!

συμφωνω για τη μοδα των port, και εκει ακριβως ειναι η κυρια αιτια που ενα καλο παιχνιδι δεν μπορει να εκμεταλλευτει πληρως το HW των PC!!!!

Δημοσ.

Είναι λάθος όσο και να το κάνουμε ο συνδυασμός gtx580 με τον e7400.. Θα μπορούσε άνετα ο φίλος να πάρει μία 6870-6950 και τα ρέστα έναν ssd για να χαρεί παραπάνω το σύστημά του. Δεν είναι μόνο τα Ghz το θέμα αλλά και η αρχιτεκτονική αν για παράδειγμα ο δυπήρηνος ήταν ένας i3 δεν θα είχε κάποιο πρόβλημα. Σαν να έχει ferrari με 14άρα ζάντα, απλά δεν κάθεται καλά..

Δημοσ.

ετσι ακριβως. δεν ειναι μονο θεμα πυρηνων, αλλα και αρχιτεκτονικης!

το HTPC μου ειχε και εχει διπυρηνο CPU. πριν ειχα εναν Athlon x2 4000+ 2.1ghz, και τωρα του εχω βαλει τον Athlon II x2 250. δεν εχουν καμια σχεση οσο κι αν ειχα ανεβασει τον 4000 στα 2,4-2,5ghz! εχει διπλασια αποδοση και τραβαει στα παιχνιδια, ενω ο παλιος γονατιζε-κολλαγε!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...