Προς το περιεχόμενο

Amazon.de Cyber Monday 2011

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλα αυτο το ξεχνας. Ακομα και να βγαλεις τα πληκτρα και να τα αλλαξεις, θα πατας Ζ και θα βγαινει Υ, θα πατας Υ και θα βγαινει Ζ. Θα πρεπει να επεμβεις hardware-ικα κατι που μαλλον δεν ειναι στο οριο του εφικτου. (τα πληκτρολογια εχουν ζελατινες με τυπωμενες πιστες γραφιτη η αλλου αγωγιμου υλικου, δεν παιζει κολλητηρι κλπ)

Από τα windows αλλάζουν εύκολα με πρόγραμμα τα γράμματα στο keyboard και βάζεις ότι θες, τώρα σε linux δεν ξέρω τι παίζει. Δεν θυμάμαι πως λέγετε το πρόγραμμα το είχα πριν πολλάααα χρόνια

• Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

Από τα windows αλλάζουν εύκολα με πρόγραμμα τα γράμματα στο keyboard και βάζεις ότι θες, τώρα σε linux δεν ξέρω τι παίζει. Δεν θυμάμαι πως λέγετε το πρόγραμμα το είχα πριν πολλάααα χρόνια

Ωραιος.

Αν υπαρχει προγραμμα που να αλλαζει τα ASCII codes που δινει το πληκτρολογιο σε αλλα (οπως θελουμε εμεις) τοτε ολα καλα. Δεν μου ειχε χρειαστει ποτε οποτε αγνοουσα την υπαρξη του. (Ωραιο για φαρσες σε φιλους θα ειναι αυτο).

Παντως δεν ειναι δυνατον το αλλο που διαβασαμε πριν, να βγαλουμε απλως τα πλαστικα κουμπακια απο το πληκτρολογιο και να τα βαλουμε σε αλλη θεση και να συνεχιζουν να "δινουν" τον χαρακτηρα που εχουν γραμμενο πανω τους. Αυτα γινονται μονο στη ζωνη του λυκοφωτος η αντε, σε καμια ταινια του Κρονενμπεργκ.

Δημοσ.

το εψαχνα αυτο το tablet..., σημερα γιατι το εχουν 199 :-(

πρεπει να μπεις στη σελίδα με τις cyber Monday προσφορές ( στην αρχική σελίδα , πατά στο banner δεξιά που λέει cyber Monday ), το είχαν ξανά βάλει και σήμερα προσφορά 160, αν δεν ξεπουλησε σήμερα λογικά θα το βάλουν και αύριο

Δημοσ.

Ωραιος.

Αν υπαρχει προγραμμα που να αλλαζει τα ASCII codes που δινει το πληκτρολογιο σε αλλα (οπως θελουμε εμεις) τοτε ολα καλα. Δεν μου ειχε χρειαστει ποτε οποτε αγνοουσα την υπαρξη του. (Ωραιο για φαρσες σε φιλους θα ειναι αυτο).

Παντως δεν ειναι δυνατον το αλλο που διαβασαμε πριν, να βγαλουμε απλως τα πλαστικα κουμπακια απο το πληκτρολογιο και να τα βαλουμε σε αλλη θεση και να συνεχιζουν να "δινουν" τον χαρακτηρα που εχουν γραμμενο πανω τους. Αυτα γινονται μονο στη ζωνη του λυκοφωτος η αντε, σε καμια ταινια του Κρονενμπεργκ.

Έλεος, δεν περίμενα να αλλάξω το πλαστικό κάλυμμα και να δίνει άλλο σήμα ηλεκτρονικά... :X :confused: Αυτό μου θυμίζει το ανέκδοτο με το πως καταλαβαίνεις οτι μια ξανθιά χρησιμοποίησε το PC σου... Βλέπεις μπλάνκο στην οθόνη...

Το θεωρώ δεδομένο οτι αλλάζει μέσα από τα windows, το keymapping είναι κάτι εντελώς ανεξάρτητο απο το hardware... Το θέμα είναι πως θα καταφέρω φυσικά να αλλάξω το κάλλυμα χωρίς να σπάσω τα μικρά πλαστικά ελάσματα κάτω από τα κουμπιά, κάτι που θέλει πολύ προσοχή γιατί το πληκρολόγιο είναι τύπου island όπως στο macbook ... Ορίστε ενδεικτικό βίντεο (o τύπος πρέπει να είχε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με γερμανικό macbook!! :-D :rolleyes: )

http://www.youtube.com/watch?v=2Kg6EfuR-6Y

• Moderators
Δημοσ.

... το είχαν ξανά βάλει και σήμερα προσφορά 160, αν δεν ξεπουλησε σήμερα λογικά θα το βάλουν και αύριο

Αυριο δεν θα υπαρχει βεβαια καμια συνεχεια αφου σημερα τελειωσε η cyber monday (28-30/11). "Game over"...

Έλεος, δεν περίμενα να αλλάξω το πλαστικό κάλυμμα και να δίνει άλλο σήμα ηλεκτρονικά... Αυτό μου θυμίζει το ανέκδοτο με το πως καταλαβαίνεις οτι μια ξανθιά χρησιμοποίησε το PC σου... Βλέπεις μπλάνκο στην οθόνη...

Μα δεν αναφερθηκα σε σενα, αλλος ειπε οτι απλα αλλαξε (swap) τα κουμπια και εβαλε Ελληνικα ως γλωσσα και ηταν ολα οκ. :rolleyes:

• Moderators
Δημοσ.

B)

Ok, cheers!

(Μονο που στη δικη μου περιπτωση ο διαλογος ειναι στα Ελληνικα!! ;) :D )

Δημοσ.

Νομίζω πως η σύγχυση προέρχεται από το γεγονός πως αγνοείτε πως σε αυτό (το QWERTZ) πληκτρολόγιο, βάζοντας οποιοδήποτε keymap εκτός του γερμανικού (τα οποία αναφέρονται σε QWERTY διάταξη), θα πατάτε 'Ζ' και θα βγαίνει 'Υ'.

Το ανάποδο θα συμβεί αν με κλασσικό QWERTY πληκτρολόγιο αλλάξτε το keymap σας σε γερμανικό, ή γαλλικό (AZERTY), ή ακόμη και σε UK (αλλάζει το $ με το pound sign).

Το scancode του πλήκτρου δεν αλλάζει, αλλάζει το mapping από scancode σε keycode και αυτό το κάνει το keyboard map/locale που φορτώνεις.

Συνεπώς, ναι, εγκαθιστώντας τα λειτουργικό με US keyboard και αλλάζοντας τα πλήκτρα μεταξύ τους στο πληκτρολόγιο, θα πατάς 'Z' και θα έχεις 'Z'.

Δημοσ.

Αυριο δεν θα υπαρχει βεβαια καμια συνεχεια αφου σημερα τελειωσε η cyber monday (28-30/11). "Game over"...

Μα δεν αναφερθηκα σε σενα, αλλος ειπε οτι απλα αλλαξε (swap) τα κουμπια και εβαλε Ελληνικα ως γλωσσα και ηταν ολα οκ. :rolleyes:

Τι να κάνω αν δεν θέλεις να καταλάβεις;

και ας μην αλλάξεις τα κουμπιά αν επιλέξεις ελληνική/αγγλική γλώσσα το Z θα είναι στο αριστερά κάτω πλήκτρο και ας γράφει Υ.

Και ΝΑΙ αν αλλάξεις και το πλήκτρο θα είναι όλα οκ.

• Moderators
Δημοσ.

... σε αυτό (το QWERTZ) πληκτρολόγιο, βάζοντας οποιοδήποτε keymap εκτός του γερμανικού (τα οποία αναφέρονται σε QWERTY διάταξη), θα πατάτε 'Ζ' και θα βγαίνει 'Υ'...

Αυτο ηταν που χρειαζοταν να πει καποιος που ειχε εμπειρια με την Γερμανικη γλωσσα στα windows και θα ηταν αρκετο.

Ευχαριστουμε frap73!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...