IMAndreas Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Καλησπέρα, ξεκίνησα χτες ένα θέμα εδώ και το πρόβλημα το γράφω εν συντομία εδώ. Ακούω μουσική και είμαι στον mozilla και ταυτόχρονα αντιγράφω κάποια αρχεία, σε κάποια φάση κολλάει το μηχάνημα (laptop toshiba l505-111 με windows 7, φρεσκοφορμαρισμένο) και δεν ανταποκρίνεται ούτε σε παρατεταμένο πάτημα των ctrl+alt+del. Έτσι το κλείνω από το κουμπί εκκίνησης. Αυτό συνέβει 2-3 φορές και υπέθεσα ότι ίσως έφταιγε ο mozilla (από ότι φαίνετε όμως δεν φταίει) και όταν το άνοιγα άλλες φορές απλά κόλλαγε στην έναρξη που φορτώνουν τα windows, άλλες φορές έμπαινε. Άλλες φορές δεν έμπαινε με safe mode, άλλες έμπαινε... Άλλες φορές μπορούσα να κάνω επιδιώρθωση άλλες φορές όχι. Στην τελική όμως έκανα login και δούλευα κανονικά... Σήμερα όμως ενώ δεν το ακουμπάω καν το μηχάνημα βλέπω σβήνει η οθόνη (και μου φάνηκε περίεργο μιας και το έχω ρυθμίσει να μην σβήνει ποτέ όσο το λάπτοπ είναι συνδεδεμένο στην πρίζα). Και όπως το κοιτάω τσουπ πετάει μπλε οθόνη. Το κλείνω λοιπόν και περιμένω στην επαννεκίνηση όπου μου βγάζει αυτό: Ρεσταρτ στο ρεσταρτ λοιπόν και δώσε προσπάθεια να μπει κανονικά, να μπει με safe mode, να κάνει επιδιόρθωση...αλλά τίποτα. Σε κάποια φάση μπαίνει να κάνει επιδιόρθωση αλλά κόλησε εδώ για πολύ ώρα Αρχίζω και σκέφτομαι πως ίσως φταίει κάποιο driver που έχω εγκαταστήσει ή κάποιο windows update σχετικό πάλι με drivers. Γιατί γενικά το μηχανάκι πήγαινε αργότερα από όσο θα έπρεπε. Πάω λοιπόν να το φορμαρω, αφού βάζω το cd των windows 7... Άδικος κόπος βέβαια μιας και μια κόλλαγε σε κάποιο σημείο, μία έμπαινε στην οθόνη εγκατάστασης αλλά κόλλαγε στο copying files. Έτσι αναγκάστηκα έβγαλα τον σκληρό, τον σύνδεσα εξωτερικά με άλλο υπολογιστή...έσωσα ότι αρχείο ήθελα, τον φόρμαρα από εκεί, τον έριξα ξανά στο λάπτοπ και τώρα του έβαλα τα windows 7 και γράφω από εδώ. Μέχρι στιγμής δεν έχω εγκαταστήσει κανένα driver. Μόνο και μόνο ότι η κάρτα γραφικών του έχει το τελευταίο driver από το 2009 με ξενερώνει μιας και φαντάζομαι τον περιορισμό γενικά στους οδηγούς του! Να πω τι drivers έχω όμως να μου προτείνεται τι να κάνω. Είναι οι εξής: bluetooth, card reader, chispet, flash card support, lan, realtek wlan, sound, touchpad. (και γραφικών). Έχω βάλει εσωτερικό σκληρό 1ΤΒ και έχω ένα partition 50gb για το λογισμικό (μιας και δεν έχω κανένα παιχνίδι) και έχει ελεύθερο το λιγότερο 25gb. (όλα τα utorrent και σχετικά τα βάζω σε εξωτερικούς). Τον σκληρό τον έβαλα προ βδομάδας και φοβάμαι αρκετά μήπως το πρόβλημα ωφείλεται σε αυτόν. Επίσης στο λάπτοπ έχω συνδέσει εξωτερική οθόνη, πληκτρολόγιο, ποντίκι, ηχεία. Εκτυπτωτή, σκάνερ και 2-3 εξωτερικούς. Το έχω σαν πύργο ένα πράμα. Και το λειτουργώ έτσι (και με τα ίδια προγράμματα 1-2 χρόνια τώρα). Συνεπώς το κόλλημα που μου έβγαλε δεν μπορούσα να το δικαιολογήσω. Το φαινόμενο: μια φορτώνει και μπαίνει, και μια όχι και γενικά αυτή η πολύ ακανόνιστη συμπεριφορά πιστεύετε πως ωφείλεται σε κάποιο driver confict? Περιμένω απαντήσεις. Ευχαριστώ *καινούργιο θέμα έκανα για μια γενικότερη εικόνα, μιας και δεν είναι πλέον απλό κόλλημα και αργή εκκίνηση ή όχι εκκίνηση. ** αν έχω ξεχάσει κάτι θα το προσθέσω, αν θέλετε να με ρωτήσετε κάτι για το συστημα ρωτήστε με
karmen1983 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 την υγεία του δίσκου σου την έχεις τσεκάρει; Ειδικά αυτό το freeze Που λες και ότι δεν αποκρίνεται καν εκεί με πάει για αρχή
IMAndreas Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Ωχ... πως να την τσεκάρω; Να προσθέσω πως χρησιμοποιώ ccleaner και κάνω και registry clean χωρίς να πρσέχω τι είναι το καθένα...μήπως εκεί γίνεται κάποια "ζημιά";
karmen1983 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Από το Site του κατασκευαστή κατεβάζεις το diagnostic tool που λέει και τον τσεκάρεις. Μπορείς να βάλεις και το Hard Disk Sentinel να δεις
IMAndreas Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Έκανα με το sentinel short-self test και τον βγάζει ΟΚ, 100% στους 39βαθμούς. Να κάνω κάποιο άλλο τεστ στο ίδιο; Ή να τρέξω οποσδήποτε το δικό του διαγνωστικό (αφού το κάψω σε cd και ένα θεός ξέρει την διαδικασία...) ;
Antonis_V Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Χαίρεται! Αμφιβάλλω αν είναι απο τον σκληρό η απο τα drivers. Αφου κολλάει και στην εκκίνηση κλπ. 2 πράγματα θα κοιτούσα εγω: 1. RAM και 2. Μotherboard. Δες αν αναγνωρίζει και σου δείχνει σωστά της RAM. Diagnostictools δεν ξέρω να σου πω δυστυχος. Κάτι άλλο που σκέφτηκα, εκτός απο Format έκανες όλο τον δίσκο Partition για να καθάρισει και το System Reserven Partition?
IMAndreas Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Αυτή τη στιγμή δουλεύει ρολόι, δεν κολλάει πουθενά και δεν έχω εγκαταστήσει κανένα οδηγό. Θα σου πω ακριβώς τι έκανα και θα μου πεις εσύ αν έγινε και στο system reserven partition. Τον σύνδεσα σαν εξωτερικό σε άλλο υπολογιστή και μου έδειξε 2 σκληρούς (λογικό) τα 2 παρτισιον που έχω (το 50άρι για τα προγράμματα) και ότι περισσεύει για τα αρχεία μου. Και εγώ επέλεξα με δεξί κλικ/φορματ τον 50άρι. Μητρική/μνήμη στο λάπτοπ λες ε; Ας μου πει κάποιος με τι προγράμματα μπορώ να διαγνώσω κάτι τέτοιο, μιας και το λάπτοπ έχει ακόμα εγγύηση και θα μπορούν να κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές αν χρειαστούν. Επίσης με τα drivers τι να κάνω;
zHsHs_87 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Καλησπερα φιλε μου της ραμ δοκιμασες να τις βγαλεις και να της ξαναβαλεις ??? γτ παιζει να ειναι και αυτες!!! συνηθος εκει ειναι το προβλημα η κουνιθικν η απλα ειανι για αλλαγη!!! και μετα δες ακι το δισκο σου!!! (αν και δεν πιστευω)
IMAndreas Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Όχι δεν τις κοίταξα καθόλου. Αν μου ξαναπαρουσιαστεί πρόβλημα θα τις "πειράξω". Θα τρέξω και κανα ram test ή τίποτα τέτοιο και θα σας πω.
zHsHs_87 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 ναι αυτο ειναι το καλυτερο να τρεξεις καποιο προγραμμα για να μασ φυγη και η απορρια!!!τωρα απ τη στιγμη που δουλευει κανονικα !!!!!μαι αχαρα εισαι!!!!!!
Antonis_V Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Όχι τότε δεν το έκανες. Φαίνεται μόνο στην εγκατάσταση (υπάρχει και τρόπος να το δεις μέσα στα windows, αλά δεν είναι αναγκαίο). Κάνε τα driver εγκατάσταση κανονικά. Και αν σου κάνεις ξανά πρόβλημα, κοίτα να κάνεις καθαρή εγκατάσταση, σβήσε και το System Partition (Είναι περίπου 100mb). Κάνε Delete και το C: ώστε να έχουν μείνει μόνο 2 partition. Και διάλεξε για την εγκατάσταση τη νέα partition.
nontas79 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 ΕΙΠΕΣ ΤΟ LAPTO ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΓΓΥΗΣΗ? ΑΝ ΕΙΝΑΙ, ΤΟ ΠΑΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΗΡΕΣ, ΤΟΥΣ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΞΑΝΑ ΤΑ WINDOWS ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΝ ΕΦΤΕΓΕ ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ HARDWARE ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΜΙΑ. ΜΗΝ ΑΡΓΕΙΣ..
IMAndreas Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Ναι έχει εγγύηση αλλά τώρα δουλεύει ρολόι. Απλά δεν κάνω καμία αναβάθμιση των windows 7...τα έκανα όλα και κάτι drivers και ότι έβγαζε) μάλλον γιαυτό δεν ξέρω. (έχω ακόμα 2 χρόνια εγγύηση δεν βιάζομαι)
Antonis_V Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Καλημέρα, κάνε και το Windows Updates. Αλήθεια αμφιβάλω να είναι αυτό το πρόβλημα από τα windows. Τέλος πάντων, μπορούσε να είναι ιός και να έφυγε με το Format. Προσωπικά θα σου συνιστούσα να κάνεις βήμα βήμα όλα εγκατάσταση και να βλέπεις αν κάτι από αυτά π έβαλες δημιουργήσει πρόβλημα. Κοίτα να είναι όλα πάντα ενήμερα και η πιο καινούρια έκδοση!
IMAndreas Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Μερικές φορές ενώ είμαι mozilla και ακούω τραγούδια από mpc-hc κολάει το μηχάνημα και δεν ξεκολάει με τίποτα, έτσι αναγκάζομαι να το κλέισω από το κουμπί. Ανοίγοντας το μετά μου βγάζει αυτό χωρίς τις 2 τελευταίες γραμμές έχω κατεβάσει τα τελευταία drivers από την toshiba (αν και κάρτας γραφικών έχει του 2009 αλλά από την άτι δεν μπορώ να εγκαταστήσω το καινούργιο), κάνω όλα τα windows updates. Τι μπορεί να φταίει; Κάνει κάποιο conflict η κάρτα ήχου; Και μια φορά που έβλεπα ταινία μου πέταξε μια μπλέ οθόνη αυτή συγκεκριμένα έκανε ρεσταρτ και στην εκκίνηση έβγαλε την 1η εικόνα πάλι χωρίς τις τελευταίες 2 γραμμές. τι να κάνω; (τον σκληρό τον τσέκαρα με το πρόγραμμα παλιότερα δν είχε πρόβλημα όπως φάνηκε, μνημες δεν τις έβγαλα και ξαναέβαλα (το κάνω αυτή τη στιγμή), αλλά τον σκληρό τον πήρα και από pixmania και δεν παίζει να πληρώσω τα κερατά μου να τον στείλω και να μου πουν είναι οκ) Άλλαξα θέση στις μνήμες αλλά δεν έγινε κάτι διαφορετικό με την 1η εικόνα. Επίσης δοκίμασα στο bios να βάλω τον σκληρό από ahci σε compability αλλά εκεί που πήγε να φορτώσει τα windows πέταγε μπλε οθόνη και έκανε ρεσταρτ, δεν ξέρω αν βοηθάει αλλά το αναφέρω. Μερικά πράγματα ίσως θεωρούνται αυτονόητα αλλά επειδή εγώ δεν τα γνωρίζω ας μου τα πείτε. Για παράδειγμα πάντα μετά το φορματ βάζω τα drivers, κάνω τα updates και εγκαθιστώ directx και flashplayer. χρειάζεται και shockwave ή java ξέρω εγώ ή κάτι άλλο; Ευχαριστώ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα