Προς το περιεχόμενο

Video Streaming και Buffer σε Linux

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η ερώτηση είναι προγραμματιστικής φύσεως, αλλά τη θέτω εδώ γιατί 1ον) η κοινότητα έχει εδώ τις γνώσεις και 2ον) ίσως υπάρχει κάτι έτοιμο σε πρόγραμμα σε Linux οπότε να μην χρειαστεί κάποιο script. Στο θέμα μας... Νομίζω όλοι που βλέπετε ποδόσφαιρο από το Internet από διάφορες ιστοσελίδες, γνωρίζετε τα "κολλήματα" που τρώει η live μετάδοση των αγώνων. Θα ήθελα λοιπόν να δημιουργήσω ένα buffer που να "γεμίζει" με το video stream και μετά να φτάνει σε μένα, έτσι ώστε να αποθηκεύεται συνεχώς κάποιο κομμάτι video, έστω 3 λεπτών και έτσι να φτάνει μεν σε μένα (να το βλέπω δηλαδή) με την καθυστέρηση αυτή (3 λεπτών επου είπαμε) αλλά να μην κολλάει από εκεί και πέρα η μετάδοση, οπότε να παρακολουθείται άνετα το ματς. Είμαι σε Fedora 16 αλλά δεν έχει σημασία αυτό. Υπάρχει κάποιο έτοιμο πρόγραμμα που μπορεί να ρυθμιστεί έτσι, κάποιο player δηλαδή, πρέπει να γράψω κάποιο script-άκι, ακούω γνώμες και περιμένω βοήθεια. Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Εφοσον ξερεις το stream στο οποιο εκπεμπει ο "σταθμος", με ενα

mplayer -cache 8000 <url>

εισαι καλυμμενος.

Γίνεται να δεις το stream που εκπέμπει κάποιος όταν προβάλλεται με flash player?? Γιατί συνήθως, οι αγώνες προβάλλονται με flash..

Δημοσ.

Αν το ψαξεις πολυ, ισως και να το βρεις σε καποια συνδεση στο wireshark ή στο jnettop.

Και αν το βρεις, να ευχεσαι να μην ειναι rtmp:// γιατι δεν το παιζει ο mplayer (εχω βρει δεκαδες και ξερω :P).

Δημοσ.

Αν το ψαξεις πολυ, ισως και να το βρεις σε καποια συνδεση στο wireshark ή στο jnettop.

Και αν το βρεις, να ευχεσαι να μην ειναι rtmp:// γιατι δεν το παιζει ο mplayer (εχω βρει δεκαδες και ξερω :P).

Οκ. :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...