Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω ενα PC με πολλους δισκους.

Σε εναν απο αυτους εχω τα XP Pro 32bit και σε εναν αλλον τα win7 ultimate 64bit.

και τα 2 εχουν εγκατασταθει αυτονομα στον δικο του δισκο το καθενα, δηλ δεν υπαρχει dual boot κλπ, για να επιλεξω ποιο θα bootαρω απλως επιλεγω το boot menu της μητρικης(F12) και επιλεγω τον αντιστοιχο δισκο.

οι εγκαταστασεις ειναι ξεχωριστες, αλλα ολοι οι αλλοι δισκοι ειναι κοινοι, εχω κανει και move το ΜyDocuments (και τα Favorites, και τα mail του Outlook Εxpress κλπ κλπ) και απο τα 2 λειτουργικα σε κοινο folder σε αλλο δισκο.

Aυτο που θελω ειναι να κανω τα XP που ηδη εχω, σε ενα virtual machine που θα τρεχει μεσα απο τα win7,

ετσι ωστε να ξεκιναω παντα τα win7 και οποτε χρειαζομαι κατι απο τα ΧΡ να το κανω απο το VM, να μην ανοιγοκλεινω αλλο το PC

το κακο ειναι οτι δεν εχω καθολου εμπειρια με VM, και παροτι δεν θεωρω τον εαυτο μου ασχετο με τα PC, στο θεμα αυτο δυσκολευομαι πολυ και οτι πηγα να διαβασω στο νετ πιο πολυ με μπερδεψε παρα βοηθησε.

μου ειπαν να κατεβασω το VMware (και VMplayer ή καπως ετσι)

προσπαθησα να το τρεξω μεσα απο τα ΧΡ, και να κανω VM το partition των ΧΡ, αλλα εβγαλε αμεσως FAIL (στο 1%) και σταματησε.

Θα ηθελα αν μπορει να μου πει καποιος πολυ συγκεκριμενα τι να κανω και με ποιο προγραμμα ωστε να το πετυχω.

οπως ειπα θελω να κανω VM μονο το partition που εχει τα XP και τιποτα αλλο

να bootαρω τα 7, να ανοιγω τo ΧΡ VM, αλλα μετα απο εκει μεσα να εχω φυσικη προσβαση στους αλλους δισκους του PC , οπως και στο ΜyDocuments (που ειναι σε εναν απο αυτους τους αλλους δισκους)

οποια βοηθεια ευπροσδεκτη.

Επεξ/σία από sattack
Δημοσ.

Καλά σου είπαν με το VMware Player. Κατέβασε το, κάνε το εγκατάσταση στον WinXP σου. Όταν ανοίξεις το VMware Player στο WinXP σου δίνει κάπου την δυνατότητα "Migrate your System" Και εκεί σου βγάζει μετά ανάλογα της επιλογές κλπ κλπ κλπ δλδ που να αποθηκευτεί, τι να αποθηκευτεί κλπ. Step by Step όπως το κάνει ο Assisstant και μια χαρά θα τα καταφέρεις.

Δημοσ.

Εκτός από το VMware υπάρχει και το Virtual PC της ίδιας της microsoft. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Disk2vhd το οποίο το τρέχεις στο XP και σου φτιάχνει ένα αρχείο VHD που ουσιαστικά είναι όλος ο δίσκος του XP. Αυτό δουλεύει αυτούσιο μέσα στο virtual pc και σίγουρα υπάρχει και μετατροπέας για vmdk ( του vmware ).

Δημοσ.

το θεμα ειναι οτι με του που βαζω τον VMconverter να τρεξει για να ετοιμασει τα ΧΡ, σταματαει αμεσως με ενα συγκεκριμενο μηνυμα λαθους

FAILED: Unable to create a VSS snapshot of the source volume(s). Error code:2147754776 (0x80042318)

κατι για τη registry διαβασα, αλλα ακομα δεν εχω βρει τι φταιει.

υπαρχει προγραμμα που να το τρεξω στα 7 και να μου κανει την ιδια δουλεια χρησιμοποιωντας ενα image που εχω τραβηξει εγω μονος μου, πχ με Norton Ghost ή Acronis ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...