miza Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Καλησπέρα, έχω το εξής πρόβλημα, όταν συνδέω τα ηχεία στην έξοδο του laptop, το ηχείο του laptop δεν κάνει mute. Είδα κάπου να λένε ότι πρέπει να προσθέσω στο /etc/modprobe.d/alsa-base >options snd-hda-intel model=MODEL και δοκίμασα διάφορες τιμές εκεί αλλά τίποτα. Καμιά ιδέα τι μπορώ να κάνω; Χρησιμοποιώ Debian Stable και pulseaudio, το laptop είναι ένα Lenovo G560 και με >cat /proc/asound/card0/codec#* | grep Codec μου λέει ότι έχω Codec: Conexant ID 5069.
jim_p Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Το προβλημα σου εντοπιζεται στο οτι το 5069 δεν υποστηριζεται επισημα απο την alsa. Ενα workaround βρηκα εδω... http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1043568&page=14
devill0 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 ειχα και εγω το ιδιο προβλημα στο ιδιο μοντελο και με βοηθησαν τα παιδια και το εφτιαξα. δωσε στο τερματικο: >sudo gedit /etc/modprobe.d/alsa-base.conf και στο τέλος του αρχείου πρόσθεσε τη γραμμή: options snd-hda-intel model=lenovo και μετα αποθήκευση και reboot. και αν δεν δουλεψει δοκιμασε αυτο: options snd-hda-intel model=ideapad
miza Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Τα δοκίμασα όλα, και την λύση στο forum του ubuntu και να δοκιμάσω διάφορες τιμές στο alsa-base.conf Παλιά είχα Debian Testing στο Laptop και έχω την εντύπωση πως έπαιζε σωστά out of the box , χωρίς να είμαι 100% σίγουρος. Μήπως είναι θέμα kernel;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα