Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Αγόρασα πρόσφατα απο κατάστημα ένα WD 2500AAKS ως καινούργιο. Απο το SMART report του Ubuntu 10.04 που έβαλα είδα ότι έχει κάποια bad sectors. Εκεί που κουφάθηκα ήταν στο Power-On Hours που μου δείχνει ότι οι οι ώρες λειτουργίας του δίσκου αντιστοιχούν σε 1.4 years!!! Παίζει να κάνω κάποιο λάθος εγώ ή το ubuntu στην ερμηνία της ποσότητας αυτής ή την πάτησα κανονικότατα αγοράζοντας ένα παλιό μοντέλο δίσκου ως αχρησιμοποίητου ενώ ήταν μεταχειρισμένος??

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Αγόρασα πρόσφατα απο κατάστημα ένα WD 2500AAKS ως καινούργιο. Απο το SMART report του Ubuntu 10.04 που έβαλα είδα ότι έχει κάποια bad sectors. Εκεί που κουφάθηκα ήταν στο Power-On Hours που μου δείχνει ότι οι οι ώρες λειτουργίας του δίσκου αντιστοιχούν σε 1.4 years!!! Παίζει να κάνω κάποιο λάθος εγώ ή το ubuntu στην ερμηνία της ποσότητας αυτής ή την πάτησα κανονικότατα αγοράζοντας ένα παλιό μοντέλο δίσκου ως αχρησιμοποίητου ενώ ήταν μεταχειρισμένος??

Ευχαριστώ

Πες και το καταστημα αν θες, μην τους λυπασαι αυτους...

Δημοσ.

clipq.jpg

Το SMART check των windows 7 μου βγάζει το παρακάτω μύνημα....--------- Το PC δουλευει άψογα, απλά τα win7 επιμένουν.

Ο σκληρός είναι 3-4 μηνών. Πήρα τηλ στο visionstudio.gr απ' όπου τον αγόρασα και μου είπαν ότι ο σκληρός "απομαγνητίζεται" και ότι κάποια στιγμή -άγνωστο πότε- θα καταρευσει. Φυσικά θα μου τον αντικαταστήσουν, δεν έφεραν καμία αντίρηση, αλλά υπάρχει το γνωστό πρόβλημα με την έλλειψη δίσκων και θα αργήσω πολύ.

Επειδή θα κρατήσω τον σκληρό μέχρι να λυθεί το ζήτημα με την περιορισμένη διαθεσιμότητα και τις υψηλές τιμές (πώς να μείνω 2 (???) μήνες χωρίς PC), θέλω να ξέρω τί με περιμένει ή αν γίνεται κάτι:

-Υπάρχει πρόβλημα αν συνεχίζω να τον χρησιμοποιώ; Επιδεινώνει την κατάσταση; (κρατάω backup όσο πιο συχνά μπορώ...) Τί είναι αυτό το πρόβλημα;

- Θα βοηθούσε κάτι (τύπου Chkdsk το δοκίμασα - κάτι άλλο? ) ή απλά είναι ελαττωματικός και θέλει αντικατάσταση;

Δημοσ.

Bάλε hd sentinel, σου δείχνει health και bad sectors. Αν το δείχνει καθαρό εκεί μάλλον κάνουν κόλπα τα windows.

Έβαλα πρίν απο την απάντηση σου το Acronis Disc Director και τοTuneUp Utilities 2012. Και τα δύο αναφέρουν τον σκληρό ώς Healty χωρίς να βρίσκουν κάποιο error. Το πρόβλημα όμως δεν αφορά bad sectors αλλά όπως μου είπανε στο visionstudio απομαγνητίζεται. ( ; ) Αυτά τα utilities έχουν την ικανότητα να ανιχνευσουν κάτι τέτοιο; Νομίζεις ότι είναι απαραίτητο να δοκιμάσω και το hd sentinel ?

Θα διαβάσω λίγο καλύτερα εδώ αλλά πιο πολύ με προβλημάτισε που το service του καταστήματος αποδέχθηκε το πρόβλημα χωρίς δευτερη ερώτηση σαν να είναι κάτι που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.

Τι να πώ... μπελάς. Στείλε πίσω σκληρούς, περίμενε, ξαναπέρνα win7, σπάσε, στήσε.... Το χειρότερό μου...

Δημοσ.

Τρεξε αυτο που σου ειπε ο Σαραντης, ειναι ενα απο τα πιο αξιοπιστα αν οχι το πιο αξιοπιστο ολων...

Και την αρχικη οθονη του προγραμματος [εκει θα γραφει για bad sectors κ.α] στειλε την μας σε μορφη screenshot, να εχουμε και εμεις ''εικονα''...

Δημοσ.

clipgy.jpg

αααα... Έλα φίλτατοι, μια χαρά είναι ο σκληρός. Αντέχει ακόμα... Το λέει ξεκάθαρα "Performance Excelent"!!!....:mad: Γαμώ την τύχη μου γαμώ...

Anyway, πακέτο και πίσω...σωστά; Dead, πάπαλα..;

Δημοσ.

Μου'κατσε πάλι... Μέσα στην "κρίση" των σληρών δίσκων... ...την τύχη μου μέσα...

Ευχαριστώ τα παιδιά που με βοήθησαν.

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Ευχαριστώ

Ούτε 'συ-ούτε τα Ουμπούντα κάνουν λάθος (κατά πάσα πιθανότητα). Ο δίσκος έχει χρησιμοποιηθεί (ίσως σε μηχάνημα βιτρίνας επίδειξης κτλ). Αν έχεις τα κότσια, πας και τους λες ήρεμα κι ωραία για το "εύρημά" σου, και ζητάς αντικατάσταση (ΑΝ στον είχαν πουλήσει ως ολοκαίνουριο/αδούλευτο). Στοιχεία του SMART άλλωστε δεν μπορείς ν' αλλοιώσεις ο ίδιος. Αν κάνουν τους δύσκολους, γίνε ακόμα πιο δύσκολος εσύ.

Το SMART check των windows 7 μου βγάζει το παρακάτω μύνημα....--------- Το PC δουλευει άψογα, απλά τα win7 επιμένουν.

Ο σκληρός είναι 3-4 μηνών. Πήρα τηλ στο visionstudio.gr απ' όπου τον αγόρασα και μου είπαν ότι ο σκληρός "απομαγνητίζεται" και ότι κάποια στιγμή -άγνωστο πότε- θα καταρευσει. Φυσικά θα μου τον αντικαταστήσουν, δεν έφεραν καμία αντίρηση, αλλά υπάρχει το γνωστό πρόβλημα με την έλλειψη δίσκων και θα αργήσω πολύ.

Επειδή θα κρατήσω τον σκληρό μέχρι να λυθεί το ζήτημα με την περιορισμένη διαθεσιμότητα και τις υψηλές τιμές (πώς να μείνω 2 (???) μήνες χωρίς PC), θέλω να ξέρω τί με περιμένει ή αν γίνεται κάτι:

-Υπάρχει πρόβλημα αν συνεχίζω να τον χρησιμοποιώ; Επιδεινώνει την κατάσταση; (κρατάω backup όσο πιο συχνά μπορώ...) Τί είναι αυτό το πρόβλημα;

- Θα βοηθούσε κάτι (τύπου Chkdsk το δοκίμασα - κάτι άλλο? ) ή απλά είναι ελαττωματικός και θέλει αντικατάσταση;

Τι να πώ... μπελάς. Στείλε πίσω σκληρούς, περίμενε, ξαναπέρνα win7, σπάσε, στήσε.... Το χειρότερό μου...

Ο δίσκος όντως -μάλλον- καταρρέει με βάση όσα δείχνει το HDS. Chkdsk δε βοηθά. Αν ισχύουν αυτά που λέει (τα οποία εκτιμήσεις είναι) το ΗDS, παίζει να έχει πρόβλημα είτε με τις κεφαλές είτε με την επιφάνεια των platters (ας πούμε χοντροκομμένα ότι εσωτερικά ο δίσκος σου, μάλλον "φθείρεται", για να καταλάβεις - το ανάλογο πχ σε δίσκο βινυλίου θα ήταν "παραγρατζουνίστηκε". Οι αιτίες παίζει να είναι ποιότητα υλικού κατασκευής και η ίδια η κατασκευή του συγκεκριμένου σκληρού. Ας πούμε "ήσουν τυχερός", όπως είπες...), και κανείς δεν ξέρει σε ποιό βαθμό επίκειται σχετικά σύντομη κατάρρευση. Επειδή ο φόβος όμως φυλάει τα έρημα, πρέπει τουλάχιστον να κρατάς άμεσα backup, και ο δίσκος δεν είναι να τον πολυεμπιστεύεσαι πια με τέτοιες ενδείξεις. Αν θα τον κρατήσεις, το κάνεις υπ' ευθύνη σου. Και ναι -αν κι εξαρτάται από την ακριβή κατάστασή του- κατά πάσα πιθανότητα ο δίσκος όσο χρησιμοποιείται, επιδεινώνεται.

Στη θέση σου, αν έχεις πάρει backups, αυτά που μπορείς να κάνεις είναι ένα "low level format" (έχει σχετική επιλογή το HDS : κλικ στον δίσκο στην αριστερή στήλη του προγράμματος/File/Surface Test/Test Type : Reinitialize Disk Surface). Kαπάκι αν τελειώσει, βρες (υποθέτω ξέρεις τί/πού/πώς) το HDD Regenerator και τρεχ' το κι αυτό (στην CMD κονσόλα που θα βγει, διαλέγεις την επιλογή "1", για "scan and repair". Mετά το πέρας και αυτού, από τη "Διαχείριση Δίσκων" (μόνο εκεί θα φάινεται πλέον) των Windows ενεργοποιείς τον δίσκο, και του φτιάχνεις partition(s). Tέλος, κάνεις κι ένα File/Surface Test/Read Test με το HDS για να δεις σε γραφικό περιβάλλον σε τί κατάσταση είναι ΠΛΕΟΝ. Οι παραπάνω διαδικασίες θα "ξεσκαρτάρουν" την κατάσταση του δίσκου. Κι ένα read test κάθε μερικές μέρες, θα βοηθάει να δεις εάν χειροτερεύει η κατάσταση του δίσκου, συγκρίνοντάς το με το προηγούμενο της κάθε φοράς. Αν μάλιστα, οι bad sectors είναι τυχόν μαζεμένοι σε μια περιοχή του δίσκου, μπορείς να υπολογίσεις και να "κόψεις" τον δίσκο σε τουλάχιστον 3 partition, αφήνοντας τελικώς ανενεργό ένα partition που θα φτιάξεις και θα περιέχει την περιοχή λίγο πριν την υπερσυγκέντρωση των bs, μέχρι λίγο μετά από εκεί που τελειώνουν. Έχω "σώσει" έτσι δίσκους (δεν είναι να τους βασίζεσαι, αλλά για περιπτώσεις όπως η δική σου που θέλεις να δοκιμάσεις την τύχη σου για λίγο καιρό με αυτόν, ίσως αποδειχθεί βιώσιμη πρακτική λύση - τουλάχιστον για κάποιον καιρό).

Τα δε Windows σου, μπορείς ακόμη και τώρα να τα "σώσεις", με τη χρήση ενός "imaging" (ή αλλιώς "cloning") προγράμματος όπως το Acronis True Image. (...Aν βεβαίως δεν γίνεται χαμός από bad sectors εκεί που τώρα είναι αγκατεστημένα...Θα στο "πει" το True Image πάντως αυτό). Αρκεί να έχεις ελεύθερο χώρο σε άλλο δίσκο, ο οποίος θα δεχτεί το "image" των Windows σου (αν έχεις δίσκο -ή μπορείς να βρεις- με τουλάχιστον 2 partition της τάξεως <μέγεθος image των Windows> x 2, πχ 40+40GB, είσαι τζετ : στο ένα φτιάχνεις το image, και στο άλλο το "αποσυμπιέζεις" κι έχεις έναν δίσκο με Windows ακριβώς όπως αυτά του "πληγωμένου". Το δε Image θα σου μείνει "για πάντα" - για όποτε θες να "αποσυμπιέζεις" τα εν λόγω Windows, και να ξενοιάσεις με τη βάσανο της νέας εγκατάστασής τους και των πργραμμάτων σου κτλ.

Στοιχηματίζω ότι έχεις κάνει κεφάλι με ολ' αυτά, αλλά αν τα ξαναδιαβάσεις αργά μερικές φορές, οι απορίες που θα σου μείνουν θα είναι ελάχιστες.

Με έναν 80άρη (ίσως και μικρότερο=60άρη ή και 40άρη ακόμα δίσκο (ανάλογα το μέγεθος που καταλαμβάνει η εγκατάσταση των 7ριών σου (αλλά και από τον διαθέσιμο χώρο που έχεις στους άλλους σου δίσκους, για να δεχτεούν πχ το image. To oποίο βέβαια μέχρι και σε ντιβιντάκια μπορείς να το φτιάξεις, αν και είναι λίγο πιο μανούρα) ίσως κάνεις δουλειά. Ψήσου να βρεις κα'ναν μεταχειρισμένο (ίσως και από αγγελία στο φόρουμ) με κα'να 15άρι.

Δημοσ.

...

Washcloud ευχαριστώ πόλύ για την βοήθεια. Ντρέπομαι που θα πώ ότι δεν θα επιχειρήσω να "επισκευάσω τον σκληρό" και παιδευτηκες αρκετά να μου τα γράψεις. Θέλει χρόνο -σκεψου θα τα επιχειρήσω όλα αυτά για πρώτη φορά - που ισοδυναμεί με το να ξαναστήσω τα Windows στο νέο σκληρό.

Με βάση αυτά της πρώτης παραγράφου συνειδητοποιώ την φύση του προβλήματος και κρατάω backup (τα πιο σημαντικά αρχεία μου τα δουλευω στο DropBox). Μέχρι να βρεθεί λύση (νέος σκληρός) λοιπόν θα δουλευω στο ...Cloud

Τα σέβη μου ^_^

Δημοσ.

...τότε σαν "απόπειρες εξπρές", θα πρότεινα

α) χρήση του HDD Regenerator που είπα (μπας και στρώσει τπτ)

β) πάρσιμο "image" των Windows σου με το Acronis True Image, και "αποσυμπίεσή" του σε έναν άλλον δίσκο (έναν μεταχειρισμένο που λέγαμε, ίσως ή έστω σ' ένα υπάρχον partition στους δίσκους που ήδη έχεις).

Το 1ο δεν απαιτεί κάποιο κόπο, παρά να βάλεις το πρόγραμμα να τρέξει (άντε 5-10 λεπτά να το κατεβάσεις και να καταλάβεις τα κλικ που πρέπει να κάνεις για να ξεκινήσει), και απλά να το αφήσεις να ολοκληρωθεί σε μερικές ώρες χωρίς να κάνεις κάτι άλλο.

Το 2ο ΕΙΝΑΙ λίγο πιο μανούρα την 1η φορά (με κατάλληλες οδηγίες δε θα σπάσεις κεφάλι πάντως) - όμως πλέον δε θα χρειάζεται να εγκαθιστάς Windows και προγράμματα και να κάνεις τυχόν ρυθμίσεις και στα δυο : Θα τα έχεις έτοιμα προς "αποσυμπίεση", κάθε φορά που θες, μέσα σε κα'να μισάωρο.

Αν παρ' ολ' αυτά βολεύεσαι με το...αδελφό cloud, κι απλά θα περιμένεις τον αντικαταστάτη του δίσκου, οκ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...