Προς το περιεχόμενο

960t

snot

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ με την FXA-UD3 έχω ξεκλειδώσει κανονικά και τους 2 πυρήνες και μπορώ να τον πάω μέχρι τα 4.223 (20.5x206) me 1.575VCore/1.325NB και να βγάλω καθαρό Prime/OCCT/CPU Burnin. Από εκεί και πάνω τρώω BSODs... Θερμοκρασίες γύρω στους 55-57 στο socket (φαντάζομαι κοντά στους 50 στα cores) με μια Antec Kohler 620 (με 2 fans στο ψυγείο).

Στα 4.0 τον πάω με 1.525, ενώ για 24/7 τον παίζω στα 3.8 με 1.45VCore.

Παρακολουθώντας αυτό το thread στο Overclock.net, που αφορά τα FX/X MBs της GA, διάβασα πως τα τελευταία BIOS είναι καθαρά BD optimized, και προκαλούν σε αρκετούς αστάθεια σε OC και unlock. Πχ για την δική μου λένε όλοι να βάλεις το F4 για Thuban/Daneb/Zosma και F5 για BD. Αντίστοιχα για την XA θα δοκίμαζα το F8 και όχι το F9/F10 (beta) για τον Zosma σου.

Από την άλλη μπορεί να είσαι άτυχος και να έπεσες σε κάποια lasercut locked CPU, αν και δεν το έχω ξανακούσει για τον 960Τ (αν και σε αυτήν την περίπτωση δεν θα άνοιγαν εξτρά πυρήνες, ενώ εσένα ανοίγουν αλλά έχεις instability).

Επεξ/σία από ninos30
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

^5.0 ??? :D

Laser cut δεν παίζουν ακόμα. Και δεν νομίζω να δούμε άμεσα από την AMD. Τώρα για τα bios ναι, και στην Asus παίζουν BD optimized και Thuban optimized και οι διαφορές είναι εκτός από το max o/c, και στο efficiency ;)

^5.0 ??? :DLaser cut δεν παίζουν ακόμα. Και δεν νομίζω να δούμε άμεσα από την AMD. Τώρα για τα bios ναι, και στην Asus παίζουν BD optimized και Thuban optimized και οι διαφορές είναι εκτός από το max o/c, και στο efficiency ;)

Έλα μωρέ... Ένα λαθάκι κάναμε :) Corrected

Να βάλω το f8 ακόμα και αν στο site τους λέει ότι ο 960t υποστηρίζεται από το f9 και μετά;

Δεν νομίζω να παίζει αυτό που λένε. Ίσως να μην δουλεύει πολύ σωστά με<F9 αλλά δεν νομίζω να μην μπουτάρει. Στην δική μου πχ λέει για F5. Εγώ την πήρα με F2 και άνοιξε ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ και έκανε unlock με την μία, προτού πάω σε F5. Και στο thread που σου έβαλα παραπάνω, όλοι λένε να βάλεις την F4 για να έχεις καλύτερο stability με τον 960Τ. Εγώ πήγα F2->F5->F4->F5 αφού δεν είδα διαφορές μεταξύ F4-F5

Nop! Υπάρχει περίπτωση να βγεις βραδιάτικα στην γειτονία με πιτζάμες και να ψάχνεις athlonάκι για να bootάρεις :-D

Φυσικά μπορεί να σου κάτσει και αυτό, και να με βρίζεις μετά... Οπότε τι να σου πω. Δικό σου το ρίσκο :devil:

Το update σε f9 το είχα κάνει εγώ όταν τον είχα πρωτοπάρει με κουμπομένο τον 960t, οπότε bootάρει. Αλλά επειδή δεν είμαστε για να τρέχουμε στην γειτονιά βραδυάτικα θα το κάνω κανα πρωινό ^_^

Καλησπέρα,

κι ο δικός μου πάντως ξεκλείδωσε άνετα τους 2 cores και τρέχει σταθερά στα 3.2Ghz εδώ και 2 βδομάδες με turbo στα 3.6. To turbo πως ξέρουμε ότι ενεργοποιείτε, όταν ενεργοποιείτε? Γιατί δεν το έχω προσέξει ποτέ. Θα δοκιμάσω σήμερα να δω που θα φτάσει με αέρα μιας και περιμένω ένα backplate για να τον βάλω στο νερό!!!

Πρός το παρόν στο bios το vcore είναι 1.475, το cpu nb 1.3 και η ram στα εργοστασιακά.

Ήρεμα με το ΝΒ στο συγκεκριμένο board. Δεν είναι σαν τα 7ΧΧ/8ΧΧ, default ρεύμα έχει 1.1. Σε default volt/MHz το chipset κυριολεκτικά ψήνεται. ΠΡΙΝ αρχίσεις και σκαλίζεις για o/c στο ΝΒ, φρόντισε να το ψύξεις πολύ καλά. Πέραν τούτου, δεν χρειάζεται και πολύ voltage για καλά αποτέλεσματα. Με 1.2V τα 2.8 πιάνονται εύκολα -- your mileage may vary αλλά αυτό δίνει μια γενική ιδέα.

Δεν μπερδεύτηκα Αναστάσιε.

Δεν υπάρχει ρύθμιση με το όνομα ακριβώς "CPU/NB" στη συγκεκριμένη motherboard. Έχει NB Voltage control και NB Voltage VID (CPU/NB δηλαδής). To VID υποθέτω ότι δεν το άγγιξε διότι είπε οτι η μνήμη είναι σε εργοστασιακά επίπεδα. Υποθέτω λοιπόν οτι εννοεί το Voltage Control ως CPU NB γι'αυτο και προειδοποίησα..

Prime stable...

CPU-Z

Κανένα πρόγραμμα για να βλέπουμε θερμοκρασίες με το συγκεκριμένο cpu υπάρχει?

Πολυ καλο και τυχερος.bravo ρε συ.

Οσον αφορα τα temps,μονο με κανενα hwmonitor και αυτο παλι να βλεπεις το cpu socket temp και οχι cores.

Δεν μπερδεύτηκα Αναστάσιε.

Δεν υπάρχει ρύθμιση με το όνομα ακριβώς "CPU/NB" στη συγκεκριμένη motherboard. Έχει NB Voltage control και NB Voltage VID (CPU/NB δηλαδής). To VID υποθέτω ότι δεν το άγγιξε διότι είπε οτι η μνήμη είναι σε εργοστασιακά επίπεδα. Υποθέτω λοιπόν οτι εννοεί το Voltage Control ως CPU NB γι'αυτο και προειδοποίησα..

Η μητρική έχει NB Voltage Control και CPU NB VID control. Το 1ο δεν το έχω πειράξει καθόλου. Έτσι και αλλιώς τις τάσεις τις έχω ρίξει τώρα, απλά ψάχνω να βρω τα όρια. Όταν τα βρω θα ρίξω λίγο το oc για να είναι safe σε 24/7.

Πολυ καλο και τυχερος.bravo ρε συ.

Οσον αφορα τα temps,μονο με κανενα hwmonitor και αυτο παλι να βλεπεις το cpu socket temp και οχι cores.

Και να σκεφτείς ότι έγινε μπαμ χωρίς ζόρι.. Απλά έβαλα multi στα 19 και μπήκε κανονικά και σταθερά. Αν το ψάξω πιστεύω θα πάει και παραπάνω αλλά δεν ξέρω αν αξίζει. :-D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...