Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατ' αρχήν να πω ότι το overclock το έχω μόνο σαν hobby, αφού παιχνίδια κτλ δεν παίζω και το pc το έχω μόνο σαν browser και για να βλέπω καμία ταινία. Οπότε θέλω το oc μου να είναι απολύτως safe.

Εδώ και καμία εβδομάδα έχω τον 960t και μητρική την gigabyte 990xa-ud3. Ενώ έχω δει πολλούς, στον 960t, να πιάνουν τα 4ghz πειράζοντας μόνο τον multiplier και με χαμηλό vcore, εγώ βλέπω σαν τοίχο οτιδήποτε πάνω από 3.9

Μπορώ να πιάσω τα 4.0 αλλά με vcore 1.55 (στο cpuz 1.56)

Το ξέρω ότι μπορώ να παίξω με τα timings της ram και ίσως μπορώ να ανεβάσω το nb ακόμα ή να πιάσω τα 4ghz παίζοντας με το clock και χαμηλώνοντας το multiplier. Αλλά μιας και αρκετοί παίζουν μόνο με το multiplier, μήπως έχω κάποια ρύθμιση λάθος;

Πρός το παρόν στο bios το vcore είναι 1.475, το cpu nb 1.3 και η ram στα εργοστασιακά.

post-55329-0-76700300-1322387593_thumb.jpg

Επεξ/σία από snot
  • Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ξεκλειδώνουν αλλά δεν bootάρουν τα windows. Δοκίμασα να ξεκλειδώσω μόνο τον ένα αλλά και πάλι δεν ήταν stable.

Δημοσ.

Μπορει να μην ξεκλειδωνουν οι πυρηνες stable γιατι καποιος απο αυτους που ειναι ηδη ενεργοποιημενοι σαν τετραπυρηνος να μην την παλευει.Δοκιμασε να δεις που θα φτανεις ενεργοποιωντας ας πουμε τους 2 που ξεκλειδωνουν αλλα απενεργοποιωντας ας πουμε τον core1 η τον core2 και και και ......

Αυτο που θελω να σου πω ειναι οτι μπορει defective core να ειναι καποιος απο αυτους που δουλευει ηδη.

Παντως απο θερμοκρασια εισαι πολυ καλα για τοσο ρευμα.με τι ψυξη εισαι?

(η διαφορα των 95tdp με τα 125tdp των phenomII τελικα ειναι καλος παραγοντας για να τον προτιμησει καποιος).

Δημοσ.

Για ψύξη έχω την Thermalright True Spirit.

Έχω δοκιμάσει να απενεργοποιήσω έναν έναν τους πυρήνες ώστε να έχω 5 σταθερούς, δεν γίνεται. Μάλιστα έχω δοκιμάσει όλους τους πιθανούς συνδυασμούς στο manual για να έχω 4 σταθερούς (ώστε να βρω τους 2 που είναι defective) και πάλι δεν τα κατάφερα. Ίσως η μητρική να μην είναι και η ιδανική για ξεκλείδωμα του 960.

Από τάσεις τι βλέπετε; Με έχει προβληματίσει λίγο που ενώ για τα 3.9ghz θέλει 1.475 για τα 4 θέλει 1.55 που είναι και η μέγιστη ασφαλής τάση. Μου φαίνεται πολύ μεγάλη αύξηση για 100mhz.

Δημοσ.

Ετσι δειχνει ναι οτι ειναι μεγαλη η αυξηση αλλα απο ενα σημειο και μετα ετσι παει.δηλαδη εαν οντως εχεις καποιον πυρηνα που δεν την παλευει και θελει περισσοτερο ρευμα,ειναι οκ τα νουμερα.φυσικα γνωμη μου ειναι να ην τον εχεις με τοσο ρευμα για 100mhz.

Κανε και ενα τελευταιο bios update στην μητρικη σου.

Δημοσ.

μην τρελεναισε... κ εγω τα ιδια... για να φτασω στα 3.9 κ να ειμαι σταθερος πρεπει να δωσω 1.45 αρα για 4 θα θελω πανω απο 1.475 οποτε πολυ πιθανον να πεσαμε σε μουφα κομματι... εγω τωρα ειμαι στα 3.5 με 1.4 και ειμαι κομπλε...

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Φυσικά και δεν πρόκειται να πάω την τάση στα 1.55 για 100mhz παραπάνω, δεν αξίζει. Θα τα αφήσω έτσι και θα προσπαθήσω να αυξήσω το NB και να ρίξω τα timings της μνήμης. Ξέρει κανείς την μέγστη ασφαλή τάση των:

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/Corsair-XMS3-8GB-DDR3-1600-Kit%C2%A0.htm

Από 1.7 και πάνω στο bios τις έχει με κόκκινα γράμματα, να υποθέσω ότι πρέπει να είναι <1.7;

Δημοσ.

Το ότι δεν μπόρεσα να βρω ούτε ποιοι 2 cores είναι defective με προβλημάτησε και αφού ενεργοποίησα το core unlock, απενεργοποίησα όλους τους πυρήνες εκτός από τον 0 (έτσι και αλλιώς αυτός δεν γίνεται να απενεργοποιηθεί).

Τα windows δεν bootαραν πάλι. Τι έχει γίνει; Βρήκε κανά κόλπο η AMD για να μην ξεκλειδώνουν οι πυρήνες; Έχω δει αρκετούς να ξεκλειδώνουν τον 960t με την συγκεκριμένη μητρική και έχω βάλει το τελευταίο bios.

Δημοσ.

Μπορει ο αρχικος σου πυρηνας να ειναι defective σε συγκριση με τους αλλους.μπορει.δεν το ξερουμε.

Οχι,εαν οι πυρηνες ειναι οκ και ξεκλειδωνουν τοτε θα ξεκλειδωναν.δεν τους εχει κλειδωσει με κολπο η amd.

Δημοσ.

Δεν ήξερα ότι μπορεί ο κεντρικός πυρήνας μπορεί να είναι defective. Κρίμα, χάνω τις ελπίδες μου να τον ξεκλειδώσω με μελλοντικό update του bios.

Δημοσ.

Μα δεν ειναι σιγουρο οτι ειναι defective ο κεντρικος σου πυρηνας.υποθεσεις κανουμε.μονο με δοκιμες θα μπορεσεις να φτασεις σε ασφαλη συμπερασματα.

Δημοσ.

Νομίζω πως δεν υπάρχει αμφιβολία, έχω κάνει disable όλους τους πυρήνες στο bios και ο μοναδικός που είναι enabled είναι ο 0 (δηλαδή λειτουργεί σαν single core) και κολάει στο boot των windows.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...